Pinjaman Peribadi untuk Pelajar
Yanna 2 - Sun 17/Jul/2011 2:16pm [Last Comment]
Salam.Saya merupakan salah seorang pelajar IPTS.Disebabkan pihak universiti lewat mengemukakan result semester lepas kepada pihak PTPTN,saya diberitahu pihak pengurusan PTPTN bahawa mereka hanya dapat membayar peruntukan pelajaran saya pada semester hadapan kerana kelewatan melebihi tarikh yang ditetapkan.Oleh itu saya perlu membayar sendiri yuran untuk semester ini.Sehubungan itu saya amat memerlukan pinjaman peribadi sebanyak RM4k.Kepada sesiapa yang sudi memberi pinjam saya akan bayar secepat mungkin secara ansuran dalam masa 12bulan(max).Saya amat memerlukannya dengan segera.Terima kasih sekiranya saudara/i sudi membantu.

Niche: Pinjaman Peribadi
     
  1. Asyraf86 - Sun 17/Jul/2011, 2:21pm
    Adik... saya sarankan dapat bantuan dari orang terdekat, sbb bahaya pinjam meminjam dgn org yg tak kenal niii.  
  2. Kingamzan - Sun 17/Jul/2011, 2:55pm
    http://www.duitraya.biz/nazagtr150s  
  3. Yanna 2 - Sun 17/Jul/2011, 3:20pm
    Asyraf86: zaman skarang x semua saudara mara dan orang terdekat nak membantu.  
  4. Pengkritik Benar - Sun 17/Jul/2011, 4:46pm
    mintak zakat! pergi ke pejabat zakat qariah anda dan isi borang... at least dapat separuh pun jadi... duit zakat untuk diagihkan kepada yang layak bukan untuk diperam... pergi la adik...  
  5. Ezywebsolution - Sun 17/Jul/2011, 8:14pm
    btol yanna.kawan saya kt uiam x dpt ptptn.tp die mntak zakat,financial assistance dr pihak uni n fee reduction.  
  6. Yanna 2 - Sun 17/Jul/2011, 9:02pm
    saya sudah merujuk perkara tersebut kepada pihak universiti,tetapi bantuan diberikan kepada pelajar semester pertama sedangkan saya pelajar semester 3.  
  7. Slimrich - Sun 17/Jul/2011, 9:50pm
    jom jana pendapatan dengan bantuan saya!
    http://slimrich.co.cc
    bantuan: slimrich99@gmail.com  
  8. Shafie - Sun 17/Jul/2011, 11:15pm
    Bukan senang nak bg pinjam kpd orang yg kita tak kenal.Masa nak pinjam ni lembut tulang dari lidah orang kata. Bila dah dapat jumpa pemberi pinjam puin lari. Tak kira pelajar ke sapa ker.  
  9. Che Zaid - Sun 17/Jul/2011, 11:58pm
    Pergi dkt lembaga zakat dlu...buat permohonan. Cr keja part time cth kt seven e,stesen minyak...member aku dlu mcm tu jugak...zaman skang ni susah nk percaya kt org.. Sama ada org yg bg pinjam@peminjam  
  10. Pramlee 3 - Mon 18/Jul/2011, 8:25am
    Kalau ada surat jawapan dari PTPTN, jumpa pegawai univ. dan mohon tangguh bayar hingga sem. depan bila duit PTPTN masuk. Saya yakin univ. boleh pertimbang permohonan jika benar dan ada bukti memandangkan pihak universiti juga yang lewat proses.  
  11. Normala 4 - Mon 18/Jul/2011, 4:33pm
    u ada elaun tak?kalu ada cb msg detail pd saya....012-6556917  
  12. Yanna 2 - Mon 18/Jul/2011, 6:27pm
    Pramlee 3: walaupun pihak universiti sudah diberitahu maklumbalas PTPTN,saya terpaksa juga menyelesaikan yuran untuk semester ini memandangkan bayaran lewat PTPTN semester ini hanya akan dibayar "double" pada semester berikutnya. Jikalau tidak,saya tidak boleh memasuki dewan peperiksaan.  
  13. Yanna 2 - Mon 18/Jul/2011, 6:32pm
    Normala 4:elaun yang macam mana tu? boleh berikan alamat e-mail?  
  14. Amyazani - Mon 18/Jul/2011, 10:31pm
    pinjaman bank dan koperasi terpilih
    k.tangan awam..polis..tentera..badan berkanun..pencen..balu..panel bank rakyat..staff bank
    payout 100%
    interest 3.5%
    kelulusan 7 hari
    boleh overlap hutang lama
    call or sms untuk pertanyaan
    017-210 4386  
  15. Pinjaman1malaysia - Mon 18/Jul/2011, 10:40pm
    Bisanya pihaak universiti boleh consider at least dia akan minta sikit cuba buta rayuan...sbb penglaman saya blajar kat ipts..saya boleh buat permohonan utk tangguhkan bayaran...cuma problem waktu nak register subject next sem...ksalahan pun dari pihak universiti mesti dieorg boleh consider...zaman skang susah org nak bg pinjam walaupun kawan baik sbb bnyk kes jadi dah..inikan pulak dalam forum..lagi susah org percaya melainkan kalau ada cagaran cth:-laptop/pc/kereta atau sbgnya...  
  16. Pengkritik Benar - Tue 19/Jul/2011, 7:35am
    dok kalut apa aih. exam lambat lagi. lani orang baru masuk sem bagi yang diploma. degree tak masuk lagi. cuba cari cara lain dulu dari meminjam. awak cakap tak boleh masuk dewan exam jer kan.  
  17. Khairulnizam Bin Awang - Tue 19/Jul/2011, 8:53am
    salam 1 malaysia,kami ada menawarkan pinjaman peribadi melalui bank/koperasi.layak ada rekod ccris/ctos/blaclist.hubungilah saya 0173267194 atau email khairulnizamm@gmail.com  
  18. Yanna 2 - Tue 19/Jul/2011, 11:03am
    Pengkritik Benar: exam akhir saya bulan 8.saya IPTS,bukan IPTA.boleh rujuk pada UNITEN sebelum komen.  
  19. Pengkritik Benar - Tue 19/Jul/2011, 2:40pm
    ok2. dah tak cakap u mana sebelum ni.  
  20. Yanna 2 - Tue 19/Jul/2011, 6:19pm
    it's okay,x pe =)  
  21. Amiruddin Khwaja Kamaluddin - Thu 21/Jul/2011, 7:02pm
    Yanna 2 di kampus mana? Saya di UNITEN kampus Putrajaya. Jika belum settle, boleh jumpa saya. Saya cuba bantu.  
  22. Mohammaf Afiq - Thu 21/Jul/2011, 9:56pm
    Ish.. UNITEN student.. aku pun ada masalah yang sama.. 6k. ptptn tak de.. nak mohon zakat dan terlewat.. kerja part time pun tak leh cover 6k punya cost.. haiz.. pergi slow talk dgn puan rosmah tgk leh settle tak..  
  23. Yanna 2 - Thu 21/Jul/2011, 10:33pm
    UNITEN KSHAH...admin kata try sponsor by self dulu sebab pt akan masuk samada time exam ataupun selepas...if x masuk,maknanya pt akan double masa sem baru...  
  24. Amiruddin Khwaja Kamaluddin - Fri 22/Jul/2011, 9:35am
    Berapa ramai student yang bermasalah sama dan belum settle? Mohon details supaya saya boleh bincang dengan pihak Pengurusan. Contact saya di 03-8928 7533 (waktu kerja) or amiruddinkk@uniten.edu.my  
  25. El Rania - Thu 15/Dec/2011, 4:01pm
    saya pelajar university memerlukan wang sebanyak rm4400 untuk membayar yuran tunggakan. saia memerlukan wang dengan segera. family juga tak dapat membantu. saya kerja partime dan saya yakin mampu membayar balik pinjaman walaupun rm1000 sebulan. saya cuma memerlukan duit dengan kadar segera sebab itu saia meminjam. saya berharap agar ada insan yang dapat membantu.  
  26. Myazara 5 - Mon 9/Jan/2012, 1:53am
    saya pelajr ipta mmerlukan wang sbyk rm7k untk mbyr yuran y ttnggak..sy de mslh fmily n xdpt nk byr yuran pngajian..sape2 blh x tlg pnjmkn sy wang..sy akn byr blik slpas dpt keje 6t..  
  27. Orkidmerah - Thu 15/Mar/2012, 1:16pm
    salam... sy merlukan RM2000 hr ni... urgent sgt sbb nk byr yuran tertunggak... x tau mn nk cr dh, hrp ada insan yg bole membantu di luar sana... sy dpt elaun sara hidup setiap bln sebyk RM600, bole byr RM2000 tu dlm ms 4 bln...  
  28. Ieza 13 - Wed 2/May/2012, 6:50pm
    salam. saya memerlukan rm2000.. saya seorang students IPTS untuk membayar yuran.. ada siapa yang mampu boleh tolong saya  
  29. Khaiabdul - Thu 17/May/2012, 3:31pm
    Salam...saya merupakan pelajar sebuah ipts,saya perlu bayar wang trtunggak semester lepas utk saya mengikuti semester baru pada bln 6 ini...jumlah pinjaman yang dperlukan hanya rm1500,dan saya bakal bekerja part time pada prtengahn bln 6 ini...dan dlm masa 2 bln Insyaallah saya akan melangsaikan hutang saya dan saya akan bayar lebih secara ikhlas kerana membantu saya.saya berharap sgt ada pihak yang sudi membantu..tk..email saya : insan_khairi90@yahoo.com  
  30. Asfa 4 - Sun 20/May/2012, 1:26pm
    salam...saya merupakan pelajar IPTS di Shah Alam..saya mohon bantuan kepada sesiapa yang dapat membantu selesaikan yuran tertunggak saya sebanyak rm 4000.sekarang saya pelajar semester akhir dan akan melangkah ke alam pekerjaan..saya mohon bantuan segera kerana jika saya tidak membayar yuran tertunggak tersebuk saya tidak layak menduduki peperiksaan...saya berharap sangat ade pihak yang dapat membantu saya..thanks..email saya : asfa_mohamed@yahoo.com  
  31. Zaidi 86 - Wed 23/May/2012, 8:05pm
    salam saya student ipta di arau perlis.. saya hendak mohon rm700 utk makan dan minum saya utk semester pendek.. bln julai saya akan bayar balik serta merta... ini e-mail saya rahman_zaidi@yahoo.com.. budi baik tuan/puan/encik/cik saya hargai sehingga akhir hayat saya...  
  32. Tony 22 - Sun 2/Dec/2012, 1:10am
    try link ini http://jutawanklik.com/#zulkar9  
  33. Firdaus93 2 - Tue 11/Dec/2012, 1:31am
    assalamualaikum..saya firdaus..seorang pelajar IPTS di kuala lumpur..saya ingin memohon pinjaman sebanyak rm300 untuk membayar yuran tunggakan saya akibat gagal exam..saya sudah meminta dengan sauda terdekat saya tapi saya masih kekurangan rm300..saya mohon sesiapa yang sudi membantu sila hubungi saya..saya terdesak dan buntu.. (0122287161) ..  
  34. Pelajar Tersepit - Mon 13/Jan/2014, 8:56pm
    Assalamualaikum,
    warga majalah,sy pelajar uni.malaysia sabah
    xtend 1tahun..kini memerlukan rm2000 utk byr yuran dan membaiki laptop..sy tdk dpt ptptn..sy ada elaun bulanan rm750 dan akan m'byr rm200 stiap bulan..harap ada sudi membantu.

    nisaaziz259@gmail.com  
  35. Kelly Richard - Tue 15/Dec/2015, 11:17pm
    Hello saya ssorang pelajar Matrikulasi yang memerlukan Wang sebanyak RM 500 atas sebab kesulitan. Saya minta tolong sangat-sangat sesiapa yang boleh membantu saya boleh menghubungi saya melalui kellyrosalia0@gmail.com.
    Terima kasih banyak2 kalau sudi mmbantu  
  36. Sidah 5 - Wed 6/Jul/2016, 6:08pm
    Assalamualaikum,Saya merupakan salah seorang pelajar IPTS.Saya memerlukan duit sebab saya nak beli perubatan ayah saya dan membeli kaki palsu baru sebanyak RM 9000.Saya amat memerlukannya dengan segera.Terima kasih sekiranya saudara/i sudi membantu. email saya ialah nurrasidah94@gmail.com  
  37. Calvin 14 - Mon 11/Jul/2016, 7:46pm
    saya seorang pelajar IPTS. Saya memerlukan rm4.5k untuk bayar bill kolej. Sy x de slip gaji. Saya akan bayar tiap2 bulan. Harap sesiapa blh tolong saya.
    abcdchong@gmail.com  
  38. Shazlien Zain - Fri 25/Nov/2016, 12:42pm
    for those yang boleh bantu saya, really need a help.. saya mula kuliah isnin ni..stuck dengan masalah kewangan.. dengan barang keperluan saya tidak beli lagi.. saya nak pinjam 1500 untuk short sem ni.. 1500 tu untuk saya bayar rumah sewa, api air..belanja harian saya makan dan minum serta kos perbelanjaan untuk final projek saya.. mohon sangat bantuan pada yg sudi membantu.. ni no contact saya 017-6453013 dan ni email saya shazlienzain@gmail.com (aktif) terima kasih..  
Page 1   (Total 38 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Fort Supai Melaka & Restoran Ikan Bakar Terapung (Kuala Linggi)
Kami ke Kota Bukit Supai (Fort Supai) di Kuala Sungai Linggi, sempadan Melaka dan N9. Kota ini dibina pada 1757 oleh Belanda bersama Pihak Bugis. Juga terdapat sebuah Restoran Ikan Bakar Terapung dan boleh terus mendaki ke Fort Supai melalui jejantas atas laut.
Asam Pedas di Tepi Jeti Nelayan Sungai Siring Melaka
Melaka ada banyak jeti nelayan. Lokasi yang popular adalah Muara Sg Duyung, Alai, Umbai, Serkam dan banyak lagi. Saya ke jeti nelayan Pantai Siring Melaka dekat Umbai untuk menikmati Asam Pedas ikan segar yang baru ditangkap.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)