Pinjaman Mudah Usahawan Baru
Kelab Ushawan - Mon 7/Oct/2013 10:45am [Last Comment]
KELAB USAHAWAN NUSANTARA AKAN DILANCARKAN TIDAK LAMA LAGI!!
Suntikan Dana Amat besar menanti!!
Kami sudah menubuhkan jawatankuasa induk dan ingin mengajak pengusaha melayu yang agak berjaya untuk membentuk Jawatan Kuasa Mentor dari kalangan usahawan melayu islam.
1- Fasa pertama ini kami memerlukan mentor dalam semua aktiviti kebun sayuran, buahan, tanaman kontan, ternakan lembu,kambing, lintah, puyuh, kolam ikan, udang, agro pelancongan dll.
Tempat anda akan dijadikan contoh lawatan atau bimbingan atau latihan praktikal kepada usahawan baru. Mengikut persetujuan dan kemampuan anda.
Suntikan dana akan diberikan untuk menaiktaraf tempat anda untuk terpilih.
Mentor akan dibantu untuk melahirkan lagi usahawan klon berjaya seperti anda. dan pastinya anda memiliki saham dalam usaha tiap mentee anda.
Kami mensasarkan setiap negeri seorang atau dua mentor di setiap aktiviti pertanian, ternakan, perikanan dan agropelancongan.
2- Agen kelab diperlukan. Sesiapa yang mengenalkan usahawan mentor kepada kami mungkin akan boleh terus bersama kami untuk menjadi agen kerana peringkat mendaftar ahli kelab usahawan akan dibuat dalamasa sebulan ini.
Sila email maklumat calon jawatankuasa mentor kepada kami untuk pemilihan. Tarikh tutup 2minggu.
email : usahawannusantaraclub@gmail.com
Terimakasih.

Niche: Pinjaman Peribadi
 
1. Ina 392 - Mon 7/Oct/2013, 10:54am
perlukan personal loan?
contact ina 0132718130
for more information www.pinjaman4you.com  
2. Kelab Ushawan - Mon 7/Oct/2013, 10:56am
Sesiapa yang ingin menjadi Agen Kelab untuk mencalonkan AJK mentor atau mencari ahli kelab sebaik pelancaran dibuat nanti sila email nama, alamat, no.hp, kerja.
Agen terpilih akan dilantik untuk setiap daerah dalam negara.  
3. Fadli - Mon 7/Oct/2013, 11:09am
hurmm..byk melibatkan hal2 pertanian..
den xdo tanah..pastu nk nyewo tanah org...modal lak xdo...bilo maso den nk berjayo dlam pertanian ni...

macam mano nk solosaikan hal den ni..ke ekau buek kolab ni..memang focus pada org yg ada tanah..yo..  
4. Airist Management Resources - Mon 7/Oct/2013, 12:46pm
Salam..

sy menguruskan perniagaan2 usahwan2 yg bermasalah dan membantu menaikan semula melalui strategik pemasaran, di sini sy menggabungkan beberapa elemen bg dimanfaatkan pd pengguna...

sy membangunkan semula melalui it development dan di sini sy juga mengumpulkan kepakaran individu2 dan mewujudkan satu jaringan dan peluang perniagaan sesama kita.. antara yg sedang kami uruskan adalah..

DJ dan PA system, cathering, sewaan canopy, event diuruskan oleh AIRIST COMMUNICATION & EVENT SERVICES

kereta sewa dan ternakan lebah madu diuruskan oleh AIRIST MANAGEMENT RESOURCES

bengkel motorsikal claim insuran, IT development diuruskan oleh AIRIST AUTO & SERVICES

design flyer, website dan pembangunan system IT, printing, diuruskan oleh AIRIST ART PRINTING & ADVERTISING

Di sini sy mengalukan kepada sesiapa yg berminat utk membangunkan bersama2 kami utk kepentingan ummah.. kaedah kami berniaga yg tidak membebankan pengguna utk membayar kos perkhidmatan/produk yg digunakan...

airistmr@gmail.com / 0112-8476 124  
5. Kelab Ushawan - Mon 7/Oct/2013, 3:21pm
IKLAN INI KHUSUS UNTUK MENCARI MENTOR USAHAWAN TANI, TAPI KELAB YANG AKAN DILANCARKAN NANTI BERHASRAT MELAHIRKAN USAHAWAN DALAM PELBAGAI AKTIVITI, NANTIKAN PELANCARANNYA KELAK DALAM BULAN INI, SILA DATANG SEMULA KE PAGE INI UNTUK MAKLUMAN. T.KASIH  
6. Myra 6 - Thu 10/Oct/2013, 7:08am
Salam, sekiranya memerlukan khidmat dj & emcee blh hubungi sy Dj wan 0173477561/ whatapps 0182909981  

Page 1   (Total 6 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..