Pinjaman Jangka Masa Pendek. Tanpa Cagaran. Tanpa Penjamin
Humaira 2 @ Top Pioneer Capital Sdn Bhd
Fri 9/Mar/2018 11:38am [Last Comment]
P I N J A M A N W A N G B E R L E S E N
TOP PIONEER CAPITAL SDN BHD
(no lessen : WL5416/10/01-6/050218)

SYARIKAT INGIN MENAWARKAN

PINJAMAN SEMPENA MENYAMBUT PERAYAAN TAHUN BARU CINA 2018
DIRECT BANK TANPA DEPOSIT ATAU WANG KOPI 2018
BOLEH APPLY UNTUK SHORT TERM & LONG TERM
** BERGAJI RM 3000 KE ATAS
** GAJI AUTOKREDIT KE BANK
** TERBUKA PADA PEKERJA MMC & GLC
** BUKAN BANKRUPTCY
** TINGGAL DI KL SEL
** JIKA ADA LOAN MONEY LENDER, CCRIS / CTOSS NAK SELESAIKAN DI GALAKAN MEMOHON


*** JANGAN JADIKAN DIRI ANDA TERJEBAK DENGAN MONEY LENDER BERKONSEP AHLONG ***
CIRI CIRI AHLONG
1-PAKEJ PINJAMAN INTSTALLMENT TAK BERKURANGAN WALAUPUN SUDAH LAMA ANDA BUAT BAYARAN.
2- TIADA PERJANJIAN HITAM PUTIH.
3- TEMPOH LAMA ( PEMBAYARAN BALIK SEMULA MELEBIHI BERGANDA PINJAMAN ASAL)
4- TIDAK MEMBUAT PENGIRAAN PINJAMAN DI HADAPAN PELANGGAN
5- TIADA PREMIS ( MEMBUAT RUNDINGAN PINJAMAN DI KAKI LIMA JALAN ,KEDAI MAMAK etc)
6- TIDAK MEMBENARKAN PELANGGAN MEMBUAT BAYARAN CARA LAIN (PEGANG KAD ATM GAJI SAHAJA)
7-IKUT PELANGGAN HINGGA KE RUMAH & TANGKAP GAMBAR KEDIAMAN ANDA

ANDA MAHUKAN INFO PINJAMAN MONEY LENDER YG SELAMAT DAN BOLEH DI PERCAYAI ??(utk kl sel sja dna bukan badan beruniform)
Hubungi saya : 0164146706/humaira
email : humaira_loan@yahoo.com.my
ig :toppioneer_sdnbhd

Niche: Pinjaman Peribadi
 
1. Imazainuddin - Sat 1/Dec/2012, 2:41am
Kalau saya tiada payslip yang diminta, bleh memohon tak? Saya nak menggunakan duit dengan kadar yang segera. Kalau boleh, email : saya bebe_aymiie@ymail.com  
2. Nurul 241 - Sun 2/Dec/2012, 1:32am
saya bekerja di kedah.boleh mohon tak?
Perlukan dalam 5k sahaja.emel saya

nurul_whiterose@yahoo.com  
3. Rosliana Rosli - Mon 3/Dec/2012, 12:19pm
email sy roseliana82@gmail.com  
4. Hamba Allah 32 - Tue 18/Dec/2012, 12:16pm
SALAM

HUMAIRA u x puas-puas lg kenakan bangsa sndiri ker..bl lewat byr mcm2 u buat n ugut.memng u ni baruah dan anjing along lah silap2 ehem2 u pn bg kat along jugak..tau takut bl badan uniform nk buat loan..cilaka along  
5. Humaira 2 - Tue 18/Dec/2012, 1:19pm
SALAM

HUMAIRA u x puas-puas lg kenakan bangsa sndiri ker..bl lewat byr mcm2 u buat n ugut.memng u ni baruah dan anjing along lah silap2 ehem2 u pn bg kat along jugak..tau takut bl badan uniform nk buat loan..cilaka along

1- salam? islam ke? atau agama lain? kalau islam,bertapa malunya sy seagama encik sbb?? encik menyamakan manusia dengan anjing.

2- bl lewat byr mcm2 u buat n ugut?? Saya cabar encik keluarkan bukti kami UGUT DAN MCM2 yg encik maksudkan.

3 - baruah dan anjing along ? sy ampunkan dosa encik menyamakan sy seperti binatang.

4- silap2 ehem2 u pn bg kat along jugak- Saya hanya boleh senyum jika encik berfikiran mcm ne. Encik bole registered atas nama HAMBA ALLAH tetapi attitude encik mcm ne.. Mungkin hikmah encik di jadikan di muka bumi untuk menguji kesabaran org lain.Sy terima.

5- Saya cabar encik datang dan confront sy di c-7-m dataran palma,depalma ampang dan ini no sy 0129198314.

6- jika encik tak datang dan confront sy,bermakna encik hanya berani di blakang monitor dan maafla sy tak berminat melayi pekara bodoh sebegini. Dan hanya memfitnah : )  
6. Sis Ulala - Thu 27/Dec/2012, 4:27pm
email detail... kt jb bolh???
manaics70@yahoo.com  
7. Fadzli 24 - Sun 13/Jan/2013, 7:32pm
~ erm.. ni pinjaman sah ke along ni? bleh terang detail x?  
8. Putraliner - Thu 17/Jan/2013, 11:07am
salam,

Humaira,sy nak buat pinjaman 6k
boleh x email saya detail tentang jadual pembayaran..tq..
Email : zullk21@yahoo.com  
9. Mohlim - Fri 15/Feb/2013, 12:32pm
Humaira, klu nak pinjam 20k, bulanan nya berapa ek? cuma nak tahu sblm pinjam.  
10. Ikram 27 - Sun 17/Feb/2013, 12:16am
Kalau biz sendiri boleh buat pinjaman dlm 5k tak? Nk tambah modal utk perniagaan..  
11. Ikatanummah - Mon 11/Mar/2013, 5:09pm
Slm 1 ummah,,pada yg berkenaan harap islam dijujung bahasa dimartabatkan,,,moga Allh swt,,memberiu hidayah apabila kita membuka mulut pada benda2 yg sia2,,,  
12. Mojo 3 - Mon 11/Mar/2013, 11:14pm
as salam to all..sy ingin cagarkan jam berjenama Chopard Miglia 1000 yg berharga 15k-18k..memerlukan wang sebyk 6k..ada sesiapa boleh tolong?  
13. Qg Inc 2 - Tue 12/Mar/2013, 2:06am
hamba allah 32 dh goyang ke?klau dh nam hamba allah,nk comment tu biar gunakan ayat2 yg tdk mnghina org lain.itu baru betul hamba allah..tp cara awk mnghina tu mcm awk bkn hmba allah...tp jgn jd hmba iblis plak  
14. Aimi 25 - Tue 12/Mar/2013, 5:51pm
kalau cagaran kereta dan kelengkapan kedai runcit seperti peti ais dan pos sistem..terima ke?  
15. Kamaruldz - Sun 14/Apr/2013, 10:17pm
cik humaira,
saya nak tanya dulu..

saya kerja sendiri, niaga kedai perabot. barang2 semua ada. cuma takda transport untuk deliver barang. sales di kedai ok, cuma yg menghalang sales sy lebih ok, transport je. sy nak beli transport takda wang. prospek kenderaan untuk saya beli dah ada. sebuah van inokom harganya rm4000.

Jadi sy perlukan sebuah loan jangka pendek sebab kalau sy nak buat pun cuma rm5000 atau taksampai pun rm10000. sy tau ada kemungkinan sy tak layak kot tp nk tau je dulu sama ada cik humaira ada jalan penyelesaian atau boleh tolong.

terima kasih
kamarul_dz@yahoo.com  
16. Hani Norsheida - Fri 10/May/2013, 4:55pm
humaira 2 nak detail pls mawar80_putih@yahoo.com  
17. Dean 54 - Sat 11/May/2013, 5:57am
Bekerja swasta,basic rm900 tidak termasuk elaun dan ot bersih dalam rm1400..tiada komitmen..memerlukan dalam rm7k..bole terima tak cik/puan humaira..email sy dean77_jb@yahoo.com..tq  
18. Mr Daus - Sun 12/May/2013, 7:58pm
Humaira-npe kol xangkat?msj xbls?  
19. Syihamy - Mon 13/May/2013, 11:40am
salam, maaf saya sebenarnya banyak dah tempat saya tanya dan majaroti semua contact pinjaman berlesen nie saya amik dr majalah.com nie..sy dah buntu mencari tempat yang betul2 boleh menolong, berpuluh tepat saya submit dokumen mula2 kata boleh bila dh submit x boleh pulak.Saya nak tutup di tempat lain sbb sekarang nie tempat tue dah betul cekik darah...hutang saya di tempat tue tinggal 12k je tapi skrg dia minta saya bayar tinggi...saya betul2 mencari sesiapa yang boleh tolong tutup di tempat sekarang...boleh e-mail di syihamy@yahoo.com. terima kasih di atas bantuan skiranya ada tempat yang boleh  
20. Hashim 31 - Mon 13/May/2013, 3:47pm
Humaira 2 betul ke boleh dapat pinjaman nie... nampak macam mudah aje.... biasanya... yang mudah-mudah tu banyak muslihatnya, sila sms saya dimana boleh saya berjumpa dengan cik untuk penjelasan yang lebih lanjutnya. 01116154207 Asmawi.  
21. Mohd Syukur - Mon 13/May/2013, 10:59pm
memerlukan 5k segera,ada yg blh bantu?tgl di penang,apayelos2003@yahoo.com.sg  
22. Syihamy - Tue 14/May/2013, 10:16am
speedloan4credit - nie pinjaman berlesen ke...ada upfront ke  
23. Hairul Rizal - Sat 18/May/2013, 6:53pm
Saya x knl pun sapa2 kat sini,cuma nak bagitau je biasalah org marah2 bila nak kutip hutang.cuba bayar tepat/awal mesti x jadi hal.klu bank x pun aeon pun marah2 gak. Nasihat saya klu ada mslh utk bayar/lewat, inform awal kepada peminjam.mesti boleh tolak ansur. Senyum pinjam senyum bayar.  
24. Sna 2 - Wed 29/May/2013, 11:26am
Kenapa saya hantar email tak balas.
Sms pon tak balas.  
25. Shah 805 - Tue 4/Jun/2013, 9:19am
cik humaira..saya graduan baru je keje 1 bulan..gaji 2k+++..nak apply loan dalam 2 /3 ribu je...boleh ke  
26. Ayu 346 - Tue 4/Jun/2013, 1:56pm
Salam,

Cik Humaira, sy nk buat pinjaman RM5K, berapa lame tempoh yg akan ditetapkan..dan berape interest every month? bole e-mail ke ayu.sportguruasia@gmail.com or call 012-2232059..tq  
27. Hamdan 22 - Mon 28/Oct/2013, 10:28pm
Assalam..
Humaira2, emailkan saya apa yg perlu saya sediakan utk pinjaman pernigaan anggaran dlm 20k dan alamat utk jumpa..
mukmin_tr@yahoo.com  
28. Zainal 109 - Mon 24/Feb/2014, 5:45pm
Nak keluar epf call 0172483845(Zainal).  
29. Chip Skylar - Thu 27/Feb/2014, 12:38am
cik Humaira 2 saya nak buat loan dlam 15k,boleh x bg detail kt email saya w_erwan@yahoo.com  
30. Iera Azuan - Thu 27/Feb/2014, 12:38pm
cik humaira, saya bekerja swasta dah 1 tahun gaji kasar 1300. takde komitmen boleh ke buat pinjaman dalam 6k - 7k ?  
31. Mohd Raisuddin - Mon 24/Mar/2014, 10:34am
Sy Dari kuantan boleh moon k??  
32. Khairul 766 - Tue 25/Mar/2014, 12:07pm
salam cik humaira . basic saya rm900 . campur ot komisen dapat 1+++ , boleh memohon tak ? saya mahu loan 5k kbawah sahaja . statement bank pay slip semua lengkap . n boleh sent jadual pmbayaran balik ke email saya tak ? nizam439@gmail.com . terima kasih  
33. Alif 41 - Mon 7/Apr/2014, 11:22am
Cik Humaira 2 :saya nak pinjam 10K nak satle tempat lain. boleh bagi detail. jadual pembayaran dan interest. muallif.ahwal@gmail.com  
34. Firdaus 535 - Mon 7/Apr/2014, 6:40pm
sye pkerja swasta,
gaji bersih 1200
dah kerja stahun 6bulan
nak pinjam 10k.
personal loan...klau boleh,
mintak tolong email kan detail jadual pembayaran..firdausazri1988@gmail.com  
35. Ashikin 14 - Thu 10/Apr/2014, 1:16pm
Salam. Sy nk pinjam 1.5k sje.. keje ad 2 tahun... kontrak staf...sy nk pinjam dlm tempoh sbln sje... blh ke  
36. Ashikin 14 - Thu 10/Apr/2014, 1:22pm
Sapa blh tlg...msg sy 0182900816  
37. Kamal Arifin Hashim - Sun 20/Apr/2014, 4:44am
15k boleh....0122741207  
38. Amiee 3 - Fri 2/May/2014, 11:51am
pinjaman wang berlsen

kawasan kl dan selangor shaja.

013-2113332
03-42565688
amiee  
39. Dila 198 - Mon 12/May/2014, 1:05pm
Klu tuk xbkerja xleh ke..blik2 yg dpat pinjman along nya..mesti ler saya xnk nt bunga mlampau2..saya nk buat modal bli emas..dlm 7 bulan saya nk byar setel habis terus..suma xnk suma xcaya..  
40. Zarep - Thu 15/May/2014, 1:42am
sy bkerja sndri.tiada slip gaji.gne penyata bank blh tak?..sy nak buat pinjaman 5k shj  
41. Talib88 - Mon 19/May/2014, 8:26pm
Sy ingin buat pinjaman..email detail..
mt_7171@yahoo.com.my  
42. Muhammad Zulfiqka - Thu 21/Aug/2014, 11:01am
Salam Humaira, gaji bersih saya 2k. boleh tak email saya, muhammad_zulfiqka@yahoo.com. Nak tahu berapa max loan saya boleh buat dan details semua. pls urgent. thank you  
43. Syed 87 - Sat 4/Oct/2014, 10:49pm
Salam..saya nak loan 2000 tapi baru kje tmpat baru n xde slip gaji lg.tempoh 2bln..email s8_qlate@yahoo.com  
44. Saiful89 2 - Mon 5/Jan/2015, 2:29pm
saya ingin buat pnjaman rm5k. area selangor. gaji rm 1500.
email detail a.s.a.p
saifuleypul@gmail.com  
45. Athenaiqbal - Fri 15/May/2015, 4:25pm
Cik Humairah ada email tak boleh saya forward document melalui email atau email saya di athenaiqbal0610@gmail.com  
46. Hyuri69 - Thu 18/Jun/2015, 12:04pm
Sy nk bt loan 2k blh?  
47. Linda 74 - Wed 18/Nov/2015, 12:45am
Boleh sy thu details? Email sy pink_lady869@yahoo.com  
48. Rafidah Bonjamin - Sat 16/Jan/2016, 12:40pm
Salam cik humaira
klu kita nak pinjam dlm tempoh jangka masa pendek boleh tak?nak pinjam dlm 2k...bayar balik hujung bulan..mcmne kira bunga die.gaji kasar dlm 2.5k sebulan..makasih  
49. Jasni Abdullah - Wed 20/Jan/2016, 9:50am
assalam humaira 2,saya nak tanya beberapa soalan general agar semua sini tahu perkara penting :-

1.adakah pihak cik akan memegang card atm bnk /buku bank ?

2.semasa tandatangan agreement,adakah dihadapan pegawai yg dilantik/pejabat sumpah bersama-sama iaitu peminjam dan pihak cik?

3.adakah peminjam dikenakan bayaran guaman ?/bayaran lain-lain jika ada ?

4. adakah dapat pinjaman bayaran penuh ?

Harap cik umaira dapat menjelaskannya.

yg keroh kita jernihkan,yg gelap kita cerahkan,yg kabur kita terangkan.

sekian ,terima kasih  
50. Ariffin 40 - Wed 24/Feb/2016, 6:57pm
As salam
Sy ingin membuat pinjaman
Bagaimana hendak bberurusan
Ada jumlah maximun  

Start | Page 1 | Next >                  FirstPage ¤ LastPage   (Total 212 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..