Pinjam Modal
Fatimah 201 - Wed 24/Mar/2021 1:34pm [Last Comment]
Assalamualaikum
Ade tak kat sini yg boleh tlg cik timah pinjamkan modal untuk beli oven saiz sedang yg boleh masuk 2tray?
Cik timah baru je start buat bisnes kek dan cookies x sampai 3bulan. Oven sedia ada dah meletup. Bajet repair pon kasar jugak. Betul2 tak cukup bajet sebab adik2 baru start sekolah.
Cik timah dah collect order untuk kuih raya sebelum ni tapi oven pulak rosak sekarang. Tak tahu mcm mana nak buat.
Harap ade yg sudi bantukan cik timah. Ni je sumber pendapatan cik timah utk tanggung mak dan adik-adik sekolah. Minggu depan mak ade dialisis. Minta tolong sangat2 ye kalau ade jalan untuk cik timah cari rezki.

Email ciktimah : ciktimahabdullah@gmail.com

Kalau ade yg nak order kuih2 kampung pon boleh ye. Email je nanti cik timah bg no fon. Area kerdau
Terima kasih

Niche: Mencari Pelabur | Pinjaman Peribadi
 
    < Prev | Page 2 | End >                     (Total 25 comments)
    Your Comment: Max 1000 characters.
    Login Email:
    Password:
    Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
    Warning!
    1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
    2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
    3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
    4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
    Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

    Youtube Link

    Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
    Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
    Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
    Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
    Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
    Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
    Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
    Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..