Peruncit, Pengedar dan Pemborong Beras
Syafrizan - Mon 23/May/2011 2:43pm [Last Comment]
salam..kami merupakan pengilang beras bumiputera di kangar,perlis dan shah alam, selangor. Sesiapa yang berminat untuk mendapatkan bekalan beras boleh menghubungi e-mail saya untuk perbincangan selanjutnya. syafrizan@yahoo.com

Niche: Pembekal Beras | Pembekal Barang Runcit
 
1. Abd Kaus Bin Nit - Mon 23/May/2011, 9:17pm
salam..sy nk jd pemborong beras mcmner ya.?area kepong.modal permulaan agak2 brapa?tq  
2. Syafrizan - Tue 24/May/2011, 1:23pm
Salam..En Kaus perlu mendapatkan lesen borong beras dari Ibu Pejabat Kawalselia Padi & Beras,Kementerian Pertanian Malaysia. Saya tidak pasti berapa modal permulaan yg dperlukan untuk jd pemborong. En. Kaus boleh mendapatkan beras dari kami dengan harga borong.  
3. Samsudin Kusman - Tue 24/May/2011, 4:30pm
Adakah En. Syafrizan membekal beras berjenama yang telah di pack eg. 10kg, 5kg, 20kg etc. Ataupun beras dalam bentuk borong guni yang tidak berjenama.  
4. Zakri Nordin - Wed 25/May/2011, 9:09pm
saam syafrizan. sy memerlukan beras untuk catering. berapa harga untuk 10 kilo beras.  
5. Anwanirul - Fri 27/May/2011, 3:13pm
salam, sya ada menyediakan perkhidmatan lori 3tan..jika berminat boleh hubungi sya Anuar di 0136411593..harga boleh dirunding..tq  
6. Syafrizan - Fri 27/May/2011, 3:18pm
Salam
Terima kasih En Anwanirul. Saya akan menghubungi En jika syarikat memerlukan perkhidmatan lori.  
7. Syafrizan - Fri 27/May/2011, 3:27pm
salam..
En Samsudin : kami membekalkan beras jenama desa (S.I dan Fragrant) dalam pack 10 kg. Disamping itu kami turut menjual beras dalam bentuk borong guni. Boleh saya tahu jenis beras yang En Shamsudin perlukan?
En. Zakri..boleh saya tahu jenis beras yang En perlukan serta lokasi penghantaran. Kami membekalkan beras gred tempatan termasuk ST15, Beras thai dan beras kemboja.  
8. Precious Metal 2 - Sat 4/Jun/2011, 9:08pm
beras pack 10kg,berapa sekampit?  
9. Syafrizan - Mon 6/Jun/2011, 12:03pm
precious metal2 : beras 10 kg Desa Super Import RM28.00
Desa Fragrant Rice 10 kg : RM35.00
harga masih boleh dibincang..  
10. Dawie - Tue 14/Jun/2011, 1:50am
saya mencari beras gred AA harga dibawah rm193.00 untuk 50 kg....kalau boleh harap call...012-2571305 dawie  
11. Leena 6 - Tue 14/Jun/2011, 7:57am
Best price utk beras 10kg grade tempatan..penggunaan dlm 100kg/mth..lokasi:Klang  
12. Fendy 21 - Thu 23/Jun/2011, 11:02am
salam.
tolong sms jenis beras dan harga pada sy.
untung catering.tq.
0176255539  
13. Zambp 4 - Sat 25/Jun/2011, 10:10am
boleh emailkan spec beras dan gambar ke ctam@hotmail.my..  
14. Zuhan - Mon 27/Jun/2011, 10:47pm
saya juga ada membekal beras yg telah siap di packing 5kg/10kg dana da lesen borong mnedpata harga borong dari kilang.berminat nak mendapatkan bekalan sila email saya zuhe06@yahoo.com.my.saya bekerja bagi pihak peladang  
15. Maganda - Sun 3/Jul/2011, 8:47pm
saya memerlukan 50 kg beras seminggu.boleh beri quotation untuk saya? call 017-4210231. saya berada di kawasan utara perak. paling mudah jika dpt berurusan dgn pembekal dari kedah/p.pinang/perak  
16. Hafzan84 - Wed 13/Jul/2011, 12:43pm
khidmat pengangkutan lori 3 tan berkanvas bserta pemndu yg berhemat...lori baru,penghntaran cepat,ekonomi dan selamat..hubungi 0199342502 wan..harga pasti rendah..  
17. Raymie 3 - Sun 24/Jul/2011, 11:44am
saya nak tahu tentang borong beras untuk kedai runcit..bleh hubungi saya di nmbor 017-3349012 (raymie)  
18. Miss Amy - Tue 26/Jul/2011, 12:56pm
salam en.syafrizan
saya skrg mmg tengah mencari untuk pembekal@gudang beras.saya sangat berminat dengan statment diatas.boleh email pada saya dengan lebih lanjut untuk saya buat penelitian dan perbincangan..

email : amyghazali@ymail.com  
19. Azfie Alie - Mon 1/Aug/2011, 1:01pm
Salam..

Saya sedang mencari pemborong beras untuk saya jual di Kiosk syarikat saya di Wisma Tani, Putrajaya.. Boleh berikan quotation jenama dan harga ke email saya segera??

Email : afie_summ16@yahoo.com  
20. Reeshaq - Fri 12/Aug/2011, 2:54pm
saya mencari pembekal beras bumiputera utk kedai prohalal sya.reeshaq67@yahoo.com  
21. Aimran Amir - Sun 21/Aug/2011, 2:02pm
saya memerlukan beras hancur dalam kuantiti yang banyak harga kurang daripada RM60/50kg. lokasi penghantaran sg buloh. sila emel aimranamir@ymail.com atau call saya di 0193289898 jika ada.  
22. Nana 3 - Mon 3/Oct/2011, 10:35am
saya memerlukan beras saga untuk kegunaan restoran. kuantiti 100kg seminggu. hubungi saya 0172007237  
23. Ami Wan - Tue 18/Oct/2011, 3:52am
salam,
saya ada bekalan beras SST5 / 5%hancur.
original dr BERNAS. dipack per10kg (jenama 'super special tempatan')

rm22 /10kg : min order 100kg.
cod klang/puchong.
elwan.mus@gmail.com  
24. Momo Srs - Mon 5/Dec/2011, 5:14pm
salam..Beras gred A RM 2.50/kg gred B RM 2.40/kg berminat untuk berurusan boleh emailkan ke momosrs@yahoo.com..brp kuantiti yg diperlukan dlm sebulan??  
25. Shaiful Shahrim - Sun 1/Jan/2012, 6:19pm
salam,saya perlukan harga borong yg paling murah bg pek guni 50kg dan 10kg..sila email saya di shahrim2@yahoo.com  
26. Ayu 189 - Thu 29/Mar/2012, 6:48pm
salam,,,sy perlukan hrga borong,semua jenis beras yg encik bekalkn..dan cara pembayarannye...tlg emailkan kpd sy:ayusuhaidat@yahoo.com.my  
27. Mohd Hanafi 4 - Fri 8/Jun/2012, 8:25am
Askum...saya nak dapatkan pembekal beras guni di area bandar seri iskandar perak untuk uruskan kafetaria..minta hantar sebut harga bagi beras guni dan pack gred yang sederhana. di email mohdhanafi@yahoo.com,019 4776476  
28. Hani Hassan - Sat 9/Jun/2012, 12:58am
Salam. Sya berminat untuk membeli beras secara borong dgn encik.Sila email detail kpd saya....aini_jlf9700@yahoo.com.Terima kasih  
29. Mohd Hanafi 4 - Thu 14/Jun/2012, 10:31pm
saya mencari pembekal beras yang berada di sekitar ipoh bagi menghantar beras di bandar seri iskandar...minta sebutharga bagi beras paket dan guni .email mohdhanafi@yahoo.com  
30. Linda 293 - Sun 4/Nov/2012, 2:03pm
Salam En. Syafizan, mohon beri sebutharga untuk beras super AA tempatan 10% hancur packaging 50 kg.
Keperluan kami 80kg sehari. Harga terendah amat dihargai...
Sila hubungi kami di 0192258168 Linda/kamal 0126051544  
31. Nor Madiana Binti Abu Hassan - Mon 12/Nov/2012, 4:01pm
hye sy diana..hmm sy ade bkak mini market di pulapol air hitam bahau..buat mse skrg kami mmg bgntung 100% kedai borong runcit dibahau..klau sy ambek stok brang kt awk..bley ke hantar ke tmpat saya...?n limit bayaran berapa..dan klu pakai cek bley ker..apa2 kol sy diana..0196709201  
32. Roslan Hassan - Mon 26/Nov/2012, 9:10pm
Saya merupakan petani yang menanam padi di Seberang Perai. Kini padi saya, saya tidak lagi jual kepada Bernas tetapi saya memprosesnya sendiri dengan mesin yang saya beli dari China. Sesiapa yang hendak beli beras 100% tanpa beras hancur, saya cuma jual pada harga RM2.00 sekilo. Kalau semua petani buat macam saya, sudah tentu pendapatan mereka akan meningkat 2 kali ganda.  
33. Kamaruddin 10 - Tue 27/Nov/2012, 3:55pm
Assalamualaikum. Boleh saya dapatkan harga untuk beras tempatan 10% hancur untuk 5 kg. Kuantiti 2000 bag.  
34. Azhari75 - Wed 27/Mar/2013, 3:34pm
kepada sesiapa yang inginkan bekalan beras 5% kampit 5kg 10 kg sila hubungi saya 0125484965 / 0125684965 azhari.
pemborong beras bumiputera.
selain daripada itu, minyak masak, gula, bihun, laksa, marjerin dll  
35. Norhidayah 6 - Mon 15/Apr/2013, 12:51pm
Salam, saya pengusaha kafeteria di sebuah kilang di Shah Alam. Saya sedang mencari pembekal beras. Anggaran penggunaan 150kg sehari, kantin beroperasi 24jam dgn anggaran 2000 pekerja
mohon email ke norhidayah_redzuan@yahoo.com.my
utk harga beras putih 10kg 5% hancur etc  
36. Adam 24 - Tue 16/Jul/2013, 10:59pm
Bleh email senarai harga beras borong..minimum limit..bleh x sy beli dgn limit yg diberikan tapi campur.. moses_adam85@yahoo.com  
37. Jai 49 - Sun 28/Jul/2013, 9:27pm
tlg email detail beras jati dengan harga borong serta dengan senarai harga borong bagi beras2 yg lain urgent

zack87_biz@yahoo.com  
38. Badzli - Tue 13/Aug/2013, 3:43pm
sy perlukan beras 200kg sehari di terengganu.call sy at 0199940175  
39. Mat 17 - Tue 8/Oct/2013, 6:39pm
Salam,
Kami pengilang & Pemborong beras di Terengganu.Sesiapa yang berminat untuk mengetahui harga boleh email kepada fikriresource@gmail.com atau 013 2629904.
Jenis Beras yang kami bekalkan ialah:
Super Import 5% hancur
Beras Siam Cap Pisang
Beras Pulut Thai

Terima Kasih  
40. Mr Jack 4 - Mon 24/Feb/2014, 1:28pm
kami ada bekalan beras siam, wang , pulut susu n berbagai jenis lagi...berminat leh trus e mail iskandar79212000@yahoo.com ... hp 014 3271507  
41. Fahril Azuan Bin Saidi - Thu 13/Mar/2014, 11:15pm
assalam...
ada x sape2 yg boleh bekal kan beras 15% hancur sebanyak 3 tan seminggu selama 3 tahun.

jika ada boleh hubungi saya 0197798617 untuk bagi harga atau email ke fahril_azuan8688@yahoo.com dengan kadar segera  
42. Zamri 51 - Wed 9/Apr/2014, 7:19pm
Saya perlukan 1500kg seminggu beras..(50kg x 30guni )...harga terbaik amatlah saya harapkan..sila hubungi saya 0164739963...pengedar dari utara amatlah saya harapkan...  
43. Zamri 51 - Wed 9/Apr/2014, 7:24pm
En Roslan Hasan..mcmn nak hubungi tuan  
44. Siti90 10 - Sun 2/Nov/2014, 10:57am
Salam...
Kami pengilang & pemborong beras di pulau pinang,kedah,perlis n perak...
Sesiapa nk harga beras murah area kedah,penang n perak bleh hbungi sy 0133114731 untk senarai harga beras
Email ezhani10@yahoo.com  
45. Deavilla - Sat 22/Nov/2014, 8:21am
Sya berminat sila email kepada sya harga seguni beras bg semua jenis beras b6firnces@yahoo.com. atau sila whatsap sya 0132387283  
46. Reen 86 - Sat 13/Dec/2014, 12:00pm
bole email kn saya harga beras seguni berapa...
waikey916@gmail.com  
47. Ahmad 640 - Mon 15/Dec/2014, 7:10pm
Assalamualaikum semua, khususnya pengilang dan pemborong beras di Selangor dan kuala lumpur, kalau nak beras dengan harga murah sila hubungi saya, wassup sy Din 0126196972, hanya untuk yg serius. terima kasih.  
48. Iman Spices And Frozen Food Enterprise - Sun 8/Feb/2015, 2:25pm
Sape boleh bekalkan beras jati horela 25kg? Saya perlukan 10 - 15 kg sebln utk kedai runcit... jenama beras lain pon di alu2kan  
49. Zameerfuiqry - Mon 2/Mar/2015, 2:21pm
kepada saudara2 yg ingin memulakan perniagaan beras, boleh hubungi sy di talian 0122488480 (en. zam)... sy sebagai consultant, boleh membantu anda dlm mendapatkan lesen pemborong beras, AP dan kami mempunyai supplier2 beras yg berpatutan. salam hormat.. =)  
50. Linda 353 - Sun 8/Mar/2015, 3:50pm
kami pemborong bers direct dri siam
017 6643815  

Start | Page 1 | Next >                     (Total 66 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..