Perniagaan Soft Aiskrim
Wan Rosli @ Softis Ice Cream Marketing & Services
Thu 8/Mar/2012 10:07am [Last Comment]
Perniagaan soft aiskrim merupakan perniagaan kategeri makanan pencuci mulut yang amat digemari dan mendapat sambutan di luar jangkaan.

Walaupun perniagaan ini baru bermula, sambutan amat mengalakan terutama kanak-kanak dan pelajar-pelajar sekolah. Perniagaan ini juga telah mendapat sambutan bagi majlis-majlis keraian dan hari terbuka termasuk majlis hari sukan sekolah, majlis perkahwinan, hari keluarga, reunion, tapak-tapak expo dan exhibition.

Sila hubungi kami di tel o13-9370567 @ email @ isaper2000@yahoo.com bagi mendapat keterangan lanjut dan membuat tempahan.

p/s: Wakil-wakil agen /pengedar yang berminat adalah digalakan

Niche: Bisnes Ais Krim
 
1. Mohd Najid Che Mood - Sat 10/Mar/2012, 5:15pm
minta quotation produk yg ada... kita orang nak create business utk stud kolej  
2. Wan Rosli - Sun 11/Mar/2012, 11:46am
Salam Najid, sy dah email ke email anda. Analisa keuntungan bisness aiskrim ni pun sy boleh beri. email jila berminat.TQ  
3. Januar - Sun 11/Mar/2012, 3:32pm
tolong emailkan saya detail
januarlb@yahoo.com  
4. Wan Rosli - Sun 11/Mar/2012, 8:54pm
Ok Januar, sy dh email. TQ  
5. Jaslan Ishak - Sun 11/Mar/2012, 10:14pm
saya berminat. ... myweternhut@gmail.com  
6. Wan Rosli - Sun 11/Mar/2012, 10:51pm
Terima kasih kerana berminat. Sy dah email details dan quotation memulakan perniagaan ini. Selamat berjaya Jaslan  
7. Nass 4 - Sun 11/Mar/2012, 11:13pm
Saya nak buka booth di supermarket,
minta quotation. nassdotmy@yahoo.com  
8. Wan Rosli - Mon 12/Mar/2012, 12:13pm
Nass, Sy dah quote sila lihat email.

Jaslan, email u asyik tendang jer x lehmasuk ....btul ke email tu!  
9. Wan Nur Aisyah - Mon 12/Mar/2012, 6:22pm
salam encik wan. saya berminat, boleh emailkan ke aisyahxy@gmail.com. terima kasih.  
10. Wan Rosli - Mon 12/Mar/2012, 8:27pm
Terima kasih kerana berminat. Dilampirkan kos bagi memulakan perniagaan soft aiskrim. Sekiranya Aisyah di Kelantan, adik sy sedang menjalankan perniagan ini di Tanah Merah secara mobile (van). Bila-bila masa boleh datang tgk camne perniagaan ini dijalankan. Sekiranya ada tempat2 yg strategik di bandar KB,PM,M, PP, KK atau lain2 InsyaAllah boleh berjaya. Good luck!! Kalau serius, sy boleh bagi analisa jualan dan pendapatan. Tq  
11. Amierzakry 2 - Tue 13/Mar/2012, 9:41pm
saya berminat gak..email details..amierzakry@yahoo.com  
12. Wan Rosli - Tue 13/Mar/2012, 10:48pm
Salam Amier,

Dah email. Good Luck and All the Best  
13. Epul 12 - Wed 14/Mar/2012, 12:14am
sy nk
epools308@yahoo.com  
14. Wan Rosli - Wed 14/Mar/2012, 12:19am
dah email pul. selamat berjaya  
15. Desmen Karman - Wed 14/Mar/2012, 10:39am
sila emailkan quotation to desmen38@live.com.biz di ipta  
16. Wan Rosli - Wed 14/Mar/2012, 11:38am
Terima kasih kerana bertanya. Sy dah email td. Selamat Berjaya!!!  
17. Se - Wed 14/Mar/2012, 9:00pm
Sy ada mmembekalkn bhn2 soft ice creaM halal..selruh mlysia..msin ice cream yg bru pun ada djual 0134059885  
18. Blackjackzero - Thu 15/Mar/2012, 1:58pm
salam. minta emailkan quotation. thanx
thenameisaidil@yahoo.com.my  
19. Amyribut - Thu 15/Mar/2012, 3:16pm
nak tau juga..amyribut@hot-shot.com
tq :D  
20. Izzidane - Thu 15/Mar/2012, 6:09pm
saya berminat gak..email details..izzidane@yahoo.com.my  
21. Wan Rosli - Fri 16/Mar/2012, 12:01am
ok sy dah email.  
22. Daeksha - Fri 16/Mar/2012, 12:36am
saya berminat, sila emailkn detail daeksha@yahoo.com  
23. Mohd Imran Shahrani B Mt Salleh - Fri 16/Mar/2012, 7:15am
saya bmnat bisnes soft ice cream....bleh tahu hrga msin...dan alamt yg bleh di temui...  
24. Wan Rosli - Fri 16/Mar/2012, 7:21am
Sy dah email. Selamat Berjaya!!  
25. Wan Rosli - Fri 16/Mar/2012, 7:25am
Salam Imran,

Sy email the quotation dan anggaran JUalan. Selamat Berjaya.  
26. Wan Rosli - Fri 16/Mar/2012, 7:27am
Imran,

Bagi address email Plz  
27. Mohd Hazani - Fri 16/Mar/2012, 7:53am
salam. minta emailkan quotation..analisa jualan dan pendapatan hazani3013@yahoo,com tq...  
28. Wan Rosli - Fri 16/Mar/2012, 10:03am
Salam Hazani,

Pl check your email. Tq and good luck  
29. Linda 111 - Fri 16/Mar/2012, 9:13pm
Boleh emailkan : lynn_bl@hotmail.com. Tq  
30. Wan Rosli - Fri 16/Mar/2012, 10:13pm
H linda,

Sy dah email. Tq  
31. Blockie - Sat 17/Mar/2012, 2:55am
email pada saya

block_e404@yahoo.com.sg  
32. Wan Rosli - Sat 17/Mar/2012, 9:11am
Plz check email after half and hour. Thank you.  
33. Wan Rosli - Sat 17/Mar/2012, 7:30pm
Salam & Selamat Petang,

Sy mengucapkan terima kasih kepada rakan-rakan Majalah.com yang sudi bertanya dan berminat di dalam perniagaan aiskrim lembut. Sy harap sy menjawab semua pertanyaan Tuan/Puan semua dengan sebiak mungkin dan sesiapa yg masih menerima reply email sy, sila bagitau dan sy akan secepat mungkin membalasnya.

"Perniagaan adlah Perkongsian, Perkongsian membawa Keberkatan"

* P/S : Rakan-rakan majalah.com di Kelantan boleh melihat sendiri operasi perniagaan ini dijalankan oleh adik sy di Tanah Merah. Sila bagitau sekiranya ingin melihat sendiri supaya arrangement dpt dibuat. Sekian  
34. Asward563 - Sun 18/Mar/2012, 8:11pm
Sy pun nak thu dari segi kos mesin,kos bahan...berminat nak buka di kedah,tlg email detail aswanajaya@yahoo.com  
35. Zack 193 - Mon 19/Mar/2012, 12:23pm
saya berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut..tlg email detail mohdzaki_zakaria@yahoo.com  
36. Shizalmal - Mon 19/Mar/2012, 12:46pm
mmg tgh cari bisnes ais krim nie..mtk tlg email detail info segera En Wan..
shizalmal@hotmail.com  
37. Wan Rosli - Mon 19/Mar/2012, 3:41pm
Asward, Zack & Shizalmal , sy dah email kepada anda check email masing2. Good Luck Rakan2 semua.  
38. Tifa - Tue 20/Mar/2012, 1:12am
sy berminat nak tau lebih lanjut... boleh email kan segala detail yang ada di capric_timi@yahoo.com. TQ  
39. Wan Rosli - Tue 20/Mar/2012, 9:29am
Ok Tifa plz check email. Some infos on this bizz and quotation as well.  
40. Asnawi - Tue 20/Mar/2012, 10:04am
wan, saya pun mahu info lebih lanjut..
oraclemannia@gmail.com  
41. Wan Rosli - Tue 20/Mar/2012, 10:23am
Asnawi, Plz check email on the infos and Quote. Thks  
42. Nadia 158 - Tue 20/Mar/2012, 12:21pm
EMAIL SAYA PLEZ
yaya89_workaholic@yahoo.com.my  
43. Wan Rosli - Tue 20/Mar/2012, 12:36pm
Yaya,

Plz check email. Tq  
44. Podiumgold - Tue 20/Mar/2012, 9:03pm
en wan berapa kos boleh bg quotation sila email cimment@ymail.com  
45. Wan Rosli - Tue 20/Mar/2012, 10:04pm
Plz check email. Sy dah quote. Thks  
46. Amir 203 - Thu 22/Mar/2012, 4:40pm
plz email..
ronnieamir@yahoo.com  
47. Muhammad Shahzir - Thu 22/Mar/2012, 11:00pm
Tolong emailkan detail pada saya
m_shahzir@yahoo.com.my

Saya nk memulakan perniagaan ini di sungai petani, kedah. Ada supplier x kat sana?  
48. Jasrizal - Sun 25/Mar/2012, 7:03am
plz email detail
jshahril@yahoo.com  
49. Wan Rosli - Sun 25/Mar/2012, 11:02pm
Salam Amir, Shahzir dan Jasrizal,

Maaf sbb lambat reply sy O/S 5 hari. Plz check email masing2. Sy dah reply. Thanks. Good Luck!!  
50. Afrahahmad - Mon 26/Mar/2012, 3:25pm
Salam,

Saya berminat, tolong emel details kepada saya; ciku99@yahoo.com

terima kasih.  

Start | Page 1 | Next >                     (Total 91 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..