Perniagaan Sewa Banglo dan Landscape untuk Pelbagai Event Seperti Majlis Perkahwinan, Majlis Harijadi, Reunion Party dan Sebagainya.
Itqan08 - Mon 26/Oct/2015 11:24am [Last Comment]
Assalamualaikum..

Kami mencari pelabur untuk membina banglo dan landskap exclusive untuk disewakan sebagai venue pelbagai majlis keramaian seperti majlis pertunangan, majlis akad, perkahwinan, majlis harijadi, reunion, aqiqah, photo shooting malah juga boleh dijadikan homestay jika ada permintaan.

Perniagaan sebegini berisiko rendah dengan kadar modal yang sederhana dan kadar pulangan modal adalah tinggi serta cepat jika diiklankan dengan berkesan.

Kami sudah mempunyai tanah lot banglo seluas 55kaki x 114kaki di kawasan perumahan banglo yang exclusive cuma kekangan modal untuk membina banglo dan landscape sahaja.

Bagi sesiapa yang berminat untuk melabur dengan pulangan jangka masa pendek sila emailkan ke itqan08@yahoo.com

Niche: Mencari Pelabur | Bisnes Pengantin | Rumah Sewa
     
  1. Investigate D7 - Wed 28/Oct/2015, 12:55pm
    ini ok juga..

    tapi kenapa tak invite investor di area u shj, lg senang nak deal. nampak pelik

    klu perniagaan berbentuk sedemekian , pada pdapat saya terlalu senang utk mendapatkan investor.

    perniagaan berbentuk sedemekian , banyak sambutan, tp itu la... investor pula tidak berminat...

    dlm majalah ni, bukan senang investor nak pump capital...

    usaha ke bank  
  2. Itqan08 - Wed 28/Oct/2015, 6:41pm
    Ni asalnya berusaha nak jual tanah ni.

    Tapi susah sangat nak dapat potential buyer. Yang nak beli hanya nak beli murah2 saja padahal harga market sini mahal.

    Lagi ia tanah bumi lot.

    Kami beli pun cash.

    Tiba nak pakai duit nak jual semula takde buyer dicagar pun loan limit kami dah tak boleh lagi nak buat loan.

    Kami ni berniaga sendiri je. Bukanlah semudah orang makan gaji nak apply loan.  
  3. Itqan08 - Wed 28/Oct/2015, 6:54pm
    Nak dijelaskan lagi ini hanya projek persendirian jangka masa pendek saja.

    Sebagai ikhtiar kami realisasikan hasrat kami usahakan mencari modal dengan berbagai cara.

    InsyaAllah we are genuine bussiness people sebab perniagaan asal kami di sini pun adalah construction and supply.

    Jika berminat melabur next step boleh berjumpa dan kami akan berikan maklumat latarbelakang syarikat kami yang dah beroperasi sejak 1998 lagi.

    Boleh siasat client2 kami seperti di Universiti Telnologi Pertonas di Tronoh, Malakof di Segari, TNb Power Plant di Manjung, malah Petronas di Pulau Pinang dan Kemaman juga.

    Bussiness kami kecil kecilan sahaja tapi lebih rendah risiko investor melabur kepada kami sebab apa2 hal boleh direct cari owner company terus.

    Because we are one man show punya company operation.  
  4. Itqan08 - Wed 28/Oct/2015, 11:41pm
    Baru baca semula komen Encik Investigate sekali lagi di atas.

    Lebih senang invite investor di area saya?

    Ya jika ada dikalangan pelabur di Majalah.com ni tinggal di sekitar Sitiawan, Manjung, amat dialu alukan kalau nak melabur.

    Senang nak cerita dan perkenalkan diri dan perniagaan kami.

    Kami memang paling suka jika pelabur orang2 sini.  
  5. Adib Kamaruddin 2 - Mon 9/Nov/2015, 3:20pm
    boleh tuan share details tanah pada saya?
    013676246  
Page 1   (Total 5 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Umrah Ku 2019 - Enam Hari di Kota Mekah dan..
Umrah di Tanah Suci serta menjejaki tempat-tempat bersejarah di Kota Mekah & Kota Madinah. Semoga perkongsian ini memberi manfaat kepada semua.
Ayam Bakar Station di Blue Lagoon Port Dickson dan Rumah Api Cape Rachado
Kami ke Pantai Tanjung Tuan di Port Dickson untuk menikmati Ayam Bakar Station yang terkenal dengan set ayam bakar madu. Apakah yang membuatkan gerai ini mendapat ulasan paling tinggi dari pengunjung? Mari kita lihat. Kami juga meredah ombak di Pantai Blue Lagoon dan mendaki bukit Rumah Api Cape Rachado.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)