Perniagaan Kereta Sewa
Hafiz 30 - Sun 20/Jun/2010 8:15pm [Last Comment]
Salam 1 Majalah...Saya ingin bertanya bagaimana untuk memulakan perniagaan sewa kereta. Saya mempunyai kereta perodua myvi untuk disewakan dan mendapat keuntungan. Sesiapa yang tahu sila emailkan kepada saya akustatik_nurul@yahoo.com.my atau tel 017-9692126

Niche: Diskusi Bisnes | Sewa Kereta Teksi Limo
 
1. Rahman - Mon 21/Jun/2010, 8:33am
Hafiz,

Semasa saya 18 thn dan nak sewa kereta, tokey tak benarkan budak2 sewa sebab takut accident/rosak kereta.

Semasa saya 25 thn dan discuss pasal kereta sewa, seorang bekas pengusaha kereta sewa (haram) kata beliau kerugian sebab kereta yg agak baru (1 thn) yg disewakan, telah di bawa ke bengkel dan segala barang2 komponen yg berkualiti ditukar dgn brg2 second yg murah.

So ini adalah antara cabaran2 yg perlu diatasi utk maju dl bisnes ni. Saya pasti setiap masalah ada cara penyelesaiannya dan sesiapa yg dapat solutionnya, maka merekalah yg akan berjaya dalam industri tersebut.  
2. Hafiz 25 - Mon 21/Jun/2010, 8:40am
Rahman,

Terima kasih cik rahman atas nasihat. Tapi perniagaan ini memang penuh cabaran.  
3. Empayar Mz Marketing - Sun 27/Jun/2010, 10:27pm
Kisah Benar.
Semlm saya bagi kat sorang pompuan sewa.Emergency nk pkai kete mak dia icu.dia sewa jam 11 mlm.ckp nk pulang 11 pagi.11 pagi x hantar.kol cakap nk sambung.sampai 11 mlm.tunggu 11 malam x sampai2 kete.kol berkali2 xangkat.pastu terus off telepon.
sy dh x sedap hati.kol no tel lain yg dia bagi x valid.nmpknya mmg sah sy kene tipu.
tipun2 x dpt last bagi mesej.
kalau x reply mesej, sy repot polis dan ic ade gamabr dia akan sy war2kan dlm facebuk ngan paper.sila pastikan kete sampai di tangan sy jam 9 pagi esok.sekian.
huhuh
pastu trus balas mesej.
then mintak tangguh lg then pkul 3 ptg baru sampai kete kat tgn. sib baik !

so moralnya berhati2 nk buat bisnes ni risiko mmg tinggi menggila !!  
4. Mantoba - Thu 1/Jul/2010, 12:12pm
bagus...tapi risiko tetap ada..saya dulu masa belajar pernah buat sewa kancil ..rm60/day..rm5/h..hanya untuk student uia dan bmi gombak shj..photostat ic dan kad pelajar..org luar takberani..takut hilang kereta...boleh la dalam 700/mth..sebuah kereta..kalau betul tuan nak buat..masuk kolej atau U berhampiran..bagi sewa dekat student je...org luar dan foreigner jgn sesekali..bahaya...  
5. Syaza Carol - Sun 18/Jul/2010, 7:41am
saye student kat kolej.. i am 19..
saye pon ade buat sewe kereta..
mmg bnyk risiko..
tp kite kene buat syarat2 n also minta ic n lesen fotostat mereka..
saye sewakan kereta viva..
but watever it is.. mmg lumayan..
sejak kereta viva tu kluar.. i dont have to pay anythng.. dgn duit kereta sewa tu sindri boleh bayar kereta.. n still ade untung..

tapi serius ke x kesah ??  
6. Azman 16 - Tue 20/Jul/2010, 10:56pm
Hai ... Saya baru nak menceburi bidang nie.. Tapi saya nak buat secara yang sah.. ader sesapa yang boleh tunjukkan jalan tak..Cam sewa kereta di lagkawi tu..Nak kena ambik permit tak.. macamane cara2 nya... Tq  
7. Hafiz 30 - Fri 6/Aug/2010, 3:19am
tHANK kwn2 bg pandagan..mmg mencabar bisnes nie  
8. 1kedai Dotcom - Wed 22/Sep/2010, 11:27pm
Kami menyedari risiko yang dihadapi oleh semua peniaga kereta sewa. 1Kedai Dotcom ingin memperkenalkan gajet pengesan lokasi GPS untuk dipasangkan pada setiap kereta sewa. Hanya RM450 membolehkan anda menjejak lokasi kereta, kelajuan kereta setiap selang masa 30 saat dengan ketepatan 5 meter secara rahsia. Kedudukan tepat boleh dirujuk melalui kordinat yang dikirim melalui SMS oleh peranti dengan bantuan Google Earth / Map. Pengedar terutama dari pengusaha kereta sewa dan pengangkutan sedang dicari. Untuk lebih maklumat produk, layari www.1kedai.com.
Email: admin@1kedai.com
Tel: 010-201 2001 (Ruzlan)  
9. Syukri 10 - Mon 18/Jul/2011, 2:13pm
1.sye sudah mendaftarkan SSM atas nama jenis perniagaan wakil penempahan pengangkutan,adakah itu cukup untuk membuktikan saya mempunyai lesen untuk perniagaan ini.
2.bagaimana cara terbaik untuk memulakan perniagaan ini tentang modal dan sebagainya?
3.lokasi yang terbaik?
4.cara 'memarketkan' perniagaan saya?  
10. Wahi - Sun 5/Feb/2012, 7:33pm
Sesiapa nak belajar buat bisnes kereta sewa boleh masuk tengok dekat link ni http://usahawan-kereta-sewa.blogspot.com/  
11. Fadhlan - Wed 22/Feb/2012, 11:32am
Salam wbt. saya dah dekat 2 tahun buat biz kete sewa di Uia gombak dan skrg meluaskan lg rangkaian ke luar gombak, bt caves, melawati,etc. alhamdulillah untungnya ada, tp risiko pun ada. yg paling sedih bila tgk kete baru kita dah ada calar balar..huhu. itu jela yg paling sedih pnah sy terima stakat ini. tp kete still cantik dan elok lagi. sapa2 nak kete sewa area gombak sila ke http://keretasewagombak.blogspot.com

FB : kereta sewa uia  
12. Azreel 2 - Tue 27/Mar/2012, 11:24pm
salam.. tiap ape yang dilakukan ada risiko.. x kire la beso atau kecil sesuatu perniagaan 2 pasti ada dugaan.. pada awal perniagaan, seseorg yang bijak akan memikirkan cara untuk atasi masalah n bukan cara untuk mengaut keuntungan.. saya jg menjalankan perniagaan ini.. byk kn baca buku motivasi.. jika ilmu ada org susah nk tipu kite.. sama2 kite doa semoga bidang kete sewa akan menjadikan kite kaya dan berjaya :)  
13. Han 16 - Fri 6/Apr/2012, 1:51pm
Dulu selalu gak sewa kete org sb pk ank nk jenjalan tgk dunia.sewa tiap2 bln dgn owner yg sama.tp sshla..xpuas ati keadaan kete xbpe elok.ekon rosak la,tgkap rosak la mcm2 lg smpai nek fedap da.ckp pd hubby,npe xtkr kete sewa len yg ok je.saga ke..hubby ssh..mcm2 owner nk tgl salinan ic itu ini.hmm..ssh xda kete.n ssh nk pnjm dgn owner yg mtk mcm2  
14. Elias85 - Wed 22/Aug/2012, 4:03am
sape2 yang baru nak berjinak atau mulakan bisnes kereta sewa atau nak pajakkan kete anda (boleh bgtahu model) kerana saya ade peluang utk JV car rental..xperlu keluar duit cukup dengan kereta yg ade(prefer auto) customer dah ade n market besar area UPM kalo berminat boleh hubungi saya di email jackassdudes85@gmail.com (kuota terhad sebab kami mencari sehingga 150 unit kereta sahaja) MARI KITA TUKARKAN LIABILITY KEPADA ASET! TQ  
15. Telus Transport - Fri 5/Oct/2012, 11:03am
salam.. utk mendapatkan lesen kereta sewa mesti memohon pd SPAD.. syrat2nya.. Syarikat SDN BHD yang mempunyai lesen pelancongan (mohon di Kem Pelancongan) shj yg boleh memohon.. terima kasih  
16. Siti 294 - Sat 15/Jun/2013, 12:54pm
bisnes kereta sewa yg kami jalankan semakin mantap...  
17. Plums666 - Fri 19/Jul/2013, 9:34pm
huhuhu bisnes baru bermula... please support us!! https://www.facebook.com/SmoothCarRental  
18. Azhar 286 - Sat 9/Nov/2013, 1:09pm
FGMT GPS TRACKER
Protect Your Loved Ones And Secretly Track Car
Hijacker or Any Kind Of Road Criminal

Product Detail :
-Product Of Singapore
-8 YEARS Experiencing And Dealing With GPS
Tracking System And Fleet Management
-24/7 Real Time Tracking By Online,Mobile &
SMS Command
-No UPGRADE & No Monthly Or Yearly Fees For Using Online Tracking Software
-Immobilizer (Engine Cut-OFF)
-Additional Alarm System
-Brilliant Design,Small Motor Tracker
-The Network Coverage Powered By DIGI,Always The Smarter Choice
-3 Month History Storage
-GPS Sensitivity,Speed and Accuracy Very Good.No need 3G area
-1 Year Warranty + Unlimited Service
-Just like using Whatsapp,Low Data Usage
-Strong Support From Seller.Best Record After Sales Service.It is a must!!

Harga Produk:
***RM660 - FGMT GPS Tracker
-Harga Termasuk Kos Penghantaran,Kad Prabayar,1 Tahun Telco Caj PERCUMA Bernilai RM130 Dan Pemasangan(Lembah Klang&Selangor)

Extend Warranty,Support 24/7 & Hosting only RM75 for 2 years.

-Pemasangan di seluruh Negara.
-Mudah Dipasang.Wiring Diagram Serta User Manual Disediakan  
20. Ezy 10 - Sun 12/Apr/2015, 4:33pm
Car Rental / Kereta Sewa

Boleh buat tempahan di:-

http://bit.ly/1DjQaO2  
21. Telus Transport - Sat 16/May/2015, 10:23am
Kereta sewa van sewa mpv sewa..
Area shah alam, bandar saujana putra, putrajaya, KLIA, puchong

0183874775 / 0126163008  
22. Klezcar Andalas - Tue 16/Jun/2015, 6:49pm
ada siapa2 lg berminat nak pajak kereta kat saya. hubungi 0197461717. Pembahagian profit akan diberi.  
23. Nordin Osman - Sun 12/Jul/2015, 10:50am
Assalam...tumpang sikit..
Saya ada kereta nak diSEWAkan pada HARI RAYA ini..VIVA.WAJA.WIRA..semua AUTO.
call atau wasap 012 2132 742  
24. Queen Car Rental - Wed 4/Nov/2015, 11:03am
Salam. sy ada buat pajakan kereta. kalau tuan2 ada kereta myvi, honda or toyota baru (2015) boleh pajak kepada sy. hubungi sy utk keterangan lanjut 019-3992697 boleh whatsapp juga..tq  
25. Arbani - Mon 4/Jul/2016, 1:44am
Assalamualaikum,
Berminat untuk pajakkan kereta anda untuk disewa kan? Vios, myvi, viva, alza, preve, saga, pesona, almera, x-trail..

Agent - Arbaniaman car rental services
Adriana car rental services
01132504520  
26. Nazrin Idham Razali - Thu 28/Jul/2016, 12:38pm
Sila hubungi saya jika mahi perincian. Sebab saya adalah agen pelancongan dan pakar dalam hal ehwal kerajaan dan insuran. 012-2658553  
27. Teras 3 - Thu 12/Jan/2017, 1:36pm
SALAM SEJAHTERA

PERKHIDMATAN SEWA KERETA MEWAH DI SEKITAR LEMBAH KLANG

ANDA YANG TAK BIASA DENGAN JALAN KL TAK PERLU RISAU
KAMI AKAN SEDIAKAN DENGAN DRIVER YANG BERPENGALAMAN DAN TAHU JALAN SEKITAR
KUALA LUMPUR DAN LEMBAH KLANG

sekali dengan driver untuk pelbagai kegunaan event,tourism, pickup client
airport dn lain-lain

PERKHIDMATAN KAMI UNTUK MEMUDAHKAN ANDA

JENIS KERETA YANG BOLEH ANDA PILIH
dan kami akan list kan dgn harga sekali untuk memudahkan bajet anda

1> BMW 520i RM2500 (termasuk petrol, n toll)
2> TOYOTA VELFIRE 2.4 RM 1500
3> CAMRY 2.5 RM 950
4> HILUX 2.5 RM900
5> AUDI A4 2.O RM1800
6> HYUNDAI STAREX RM 1200 (11 seater)
7> toyota hiace RM 860 (10 SEATER)

UNTUK BOOKING CALL/WHATSAPP KHAIRUZI 0139402186  
28. Khairul Adzha - Fri 21/Jul/2017, 10:41am
Boleh Juga Tempah Melalui Online - http://bit.ly/2eMyAMM  
29. Nexx Car Rental - Wed 20/Jun/2018, 4:00am
SALAM SEJAHTERA

PERKHIDMATAN SEWA KERETA MEWAH DI SEKITAR LEMBAH KLANG

ANDA YANG TAK BIASA DENGAN JALAN KL TAK PERLU RISAU
KAMI AKAN SEDIAKAN DENGAN DRIVER YANG BERPENGALAMAN DAN TAHU JALAN SEKITAR
KUALA LUMPUR DAN LEMBAH KLANG

sekali dengan driver untuk pelbagai kegunaan event,tourism, pickup client
airport dn lain-lain

PERKHIDMATAN KAMI UNTUK MEMUDAHKAN ANDA

JENIS KERETA YANG BOLEH ANDA PILIH
dan kami akan list kan dgn harga sekali untuk memudahkan bajet anda

1. Perodua Axia
2. Perodua Myvi
3. Perodua Bezza
4. Perodua Alza
5. Proton Iriz
6. Proton Saga
7. Proton Exora

UNTUK BOOKING CALL/WHATSAPP -10 562 1195 atau layari https://bit.ly/2I2RHO3  
30. Muhamad Arbani Bin Aman - Tue 11/Sep/2018, 8:21pm
Assalamualaikum and Good day,
CAR RENTAL

You need a car rental
Perodua Bezza - RM140
Perodua Myvi - RM130

Our company operate at Nilai, Salak tinggi, Sepang, Klia and the nearest operation.

Please Call/Whatsapp
Arbani
011-6118 8520
http://www.greenmatrixcarrental.com/Salaktinggi  
31. Muhammad Akmal 12 - Sat 16/Mar/2019, 6:42pm
Assalamualaikum,
CAR RENTAL area Semenyih, Mantin, Beranang...
Perodua Bezza : RM130 .. Seluruh Malaysia dibawah syarikat kami.
Kami menyediakan kereta sewa yang terbaik untuk pelanggan kami. Terdapat pebagai jenis kenderaan mengikut kehendak pelanggan. Kami mempunyai lesen perniagaan yang sah.

Untuk sebarang pertanyaan, boleh hubungi atau whatsapp kami di 0127700943. Tq  
32. Naargees - Fri 20/Dec/2019, 4:33am
My vie ada.. nk sewa utk 2 bulan.. wat is urs best price please. Thank u  
33. Din15 2 - Sat 30/May/2020, 10:23am
Sewa kereta murah area jb..
Alza,myvi,viva,axia..

Call / whatsapp 01137370048  

Page 1   (Total 33 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..