Perniagaan Frozen Food
Mohamad Shahri bin Abd Rahman - Wed 16/Dec/2009 7:07pm [Last Comment]
Saya adalah salah seorang francais Makanan Sejuk beku dari salah satu frozen company, telah memulakan perniagaan ini selama 8 bulan dan sekarang ini ingin bercadang untuk membuka kedai sebagai pengedar barangan sejuk beku, minta pandangan dari rakan-rakan yang berpengalaman dan yang telah membuka kedai makan sejuk beku ini.

Niche: Produk Sejuk Beku
 
1. Rosemawatizainal - Sat 19/Dec/2009, 12:30am
salam,bagus cadangan saudara utk buka kedai sendiri dan pasarkan produk frozen. pasarkan barangan dari pelbagai syarikat frozen yang pastinya halal. jadi customer ada banyak pilihan...  
2. Mohd Zulfadzly - Wed 20/Jan/2010, 5:19pm
SAya ada belajar buat nugget ubi kayu... Bolehkah saya memasarkannya melalui pihak tuan?  
3. Anne 6 - Mon 25/Jan/2010, 11:35am
sy ingin mencari pengedar frozen food (Seafood Marinated Products) and frozen fish sekitar Pahang, Terengganu n Kelantan. Email me zareasyfood@yahoo.com  
4. Suesaman - Wed 27/Jan/2010, 12:25pm
saya merupakan pembekal halal frozen chicken chop yang beroperasi dari rumah. saya ingin memasarkan barangan saya di kedai encik. Untuk maklumat lanjut, sila email sue.saman@gmail.com atau http://frozefreeze.blogspot.com
Terima kasih.  
5. Twister Farm - Fri 12/Mar/2010, 11:34am
saya pembekal ayam kampung siap proses (frozen) yang mempunyai tag halal dan bekalan berterusan untuk dipasarkan. Hubungi saya Muhamad Nazri ditalian 013-7236085 atau e-mail : twister.farm@yahoo.com.my  
6. Sahrin 2 - Fri 14/May/2010, 2:42pm
saya adalah pembekal pizza frozen
cosg bil to bil, 30 hari minat call je 019-330 4749--sahrin  
7. Rozlan - Mon 21/Jun/2010, 11:46pm
saya pembekal karipap frozen..di area shah alam. dengan harga yang rendah.
http://www.pembekalkaripap.blogspot.com/
email rozlan99@yahoo.com  
8. Ramli 5 - Tue 29/Jun/2010, 10:39pm
Saya pembekal product frozen food NAZLA. Kilang terletak di Kota Tinggi. Tdpt cawangan di Puchong dan Pasir Gudang. Berminat hubungi Ramli 0193578390 atau email ke nazla.frozenfood@gmail.com. Product spt..karipap, samosa, popia otak2, cucur badak, pau goreng sambal & kacang, begedil, kasutri, getuk ubi, roti canai, roti bom  
9. Deen 4 - Fri 13/Aug/2010, 12:56pm
Saya ada membekal fresh dan frozen pizza khusus utk pasaran Johor dan Melaka, pengedar diperlukan hubungi habib 013-7288079  
10. Mohd Anwar Bin Fazal Yaman - Wed 16/Mar/2011, 12:02am
SAYA MOHD ANWARBOLEH SUPPLY ROTI BURGER DAN ROTI SOSEJ JENAMA SURIACALL SAYA KALAU BERMINAT 0124484320.....053571261  
11. Muhamaf Fahmi B Sapian - Thu 20/Oct/2011, 12:13am
sy menetap d kota samarahan sarawak dan amat berminat tuk buke kdai frozen nie.tp x thu bpe modal pmulaan yg d perlukan dan x thu dr mne nk dptkn bekalan.mgg potensi maju mgg amt tiggi klu bleh tembus pasaran kt sini memandagkan blm ad lg.ad mane2 suplier or yg bpgalaman boleh bantu?? email sy.. mie99_u@yahoo.com  
12. Zariff 3 - Thu 2/Feb/2012, 5:11pm
Salam, bagus cadangan tu..kembangakan bisness anda.

Saya merupakan pembekal karipap ayam, daging dan sardin. Frozen dan siap masak. Homemade punya. resepi tradisional. Dijamin SEDAP, Halal, rangut, inti padat. sedia membuat penghantaran.

HARGA termurah dipasaran dan amat berpatutan.

berminat sms/call ;

zariff : 0193571223
amal : 0193841223
email : zariff84@gmail.com  
13. Nida 10 - Wed 8/Feb/2012, 7:21pm
saya inginkan pembekal roti pizza di kawassan kedah n perlis.hubungi saya 0195435431  
14. Faiz 157 - Wed 2/May/2012, 1:22pm
klau kite nak bkak 1 frozan food...agak2 brape ke modal pemulaan..sbb sy ber cadang nk bkak frozan food dkat tmpat sy..mntk pendapat..  
15. Nasrul Farid 2 - Fri 21/Sep/2012, 4:23pm
http://www.facebook.com/pages/Boys-Meats-Grills-We-Grilled-With-Love/409398065788763  
16. Mohd Khairi 6 - Mon 15/Oct/2012, 9:56am
saya pembekal makanan sejuk beku jenama "enna" keluaran persatuan nelayan kebangsaan (NEKMAT) syarikat kami memiliki lebih dari 15 jenis produk berasaskan ikan. jika pihak tuan berminat sila hubungi saya jika anda di kawasan terengganu/kelantan.
0139737677- khairi  
17. Mazman Bin Mohammad - Fri 12/Apr/2013, 11:19am
Sayat pengeluar produk frozen popia sos spagetty, berminat untuk mengedar dan memasarkan hubungi 0199315585 atau fb IRIS POPIAH  
18. Md Firdaus Md Sobri - Sun 28/Apr/2013, 5:07am
saya pembekal makanan seafood frozen seperti ikan udang sotong di sekitar selangor .berminat boleh hubungi saya di talian 0102314458  
19. Firdaus 478 - Sun 4/Aug/2013, 3:11pm
Saya pembekal produk "MURTABAK" frozen. Produk frozen yg jrg dijumpai di pasaran!! Mencari pengedar di sekitar Selangor & KL. berminat blh hbngi call@sms :

0132372306 - Firdaus  
20. Ismaidayu - Tue 13/Aug/2013, 12:03pm
salam,saya pembekal ayam berempah frozen.Di jamin Sedap n Halal.testimoni dalam FB ismaidayu.Homemade..berminat blh hubungi 0175050971 @ 0125806281  
21. Halida Abu Bakar - Thu 31/Oct/2013, 12:21pm
Saya mencari pasaran untuk memasarkan frozen food. Untuk pengetahuan, saya masih baru dalam bidang ini. Harap yg berpengalam dapat beri tunjuk ajar. Ini email saya azzabakar@yahoo.com.my  
22. Ali Bin Abdul Manan - Fri 15/Nov/2013, 2:11pm
Salam. Saya membekal dan mengedar dpizza frozen dan dough pizza frozen. Semua adalah buatan dari rumah. Kalau tidak keberatan bolehkah saya memasarkan produk saya di kedai tuan. Tel saya 0129005978  
23. Azam 222 - Tue 10/Dec/2013, 6:35pm
Salam..saya pembekal SATAR frozen dan KEROPOK LOSONG frozen. Produk berasaskan isi ikan yang segar dan dijamin halal. Mencari pengedar di sekitar KELANTAN, TERENGGANU DAN PAHANG.

berminat boleh hubungi 013-9608986  
24. Syahir Mansur92 - Thu 6/Feb/2014, 10:59pm
Salam,warga majalah.Tahun ini saya akan membuka sebuah frozen food di P.Langkawi.Lokasi sgt strategik dan permintaan sgt tggi.Jika tuan2 ingin memasarkan produk tuan2 di frozen food saya,blh hubungi saya di number 010 3861482@ email di syahirmansur92@gmail.com.  
25. Epaneesa - Thu 13/Feb/2014, 11:44am
Kami adalah pembekal dan pengedar pulut panggang Frozen dibawah jenama Pulut Bakaq Tok Timah.Sesiapa yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut bolehlah hubungi kami di :
Facebook : Pulut Bakaq Tok Timah
Tel : 019-5955156  
26. Muhd Danniel - Sat 1/Mar/2014, 9:22am
Salam..sya ada product untuk dibuat frozen tetapi x arif dalam bidang ini..minta kerjasama semua bagi tunjuk ajar..product terbaik dan dijamin mendapat permintaan tinggi ...insha alllah.....
Email:muhdaniel19@yahoo.com
tq...  
27. Jasni 29 - Fri 19/Jul/2019, 9:19am
Assalamualaikum.
Sy ingin memulakan perniagaan frozen food. Oleh itu sy memerlukan khidmat nasihat dri tuan puan yg berpemgalaman dlm bidang berkaitan. Khususnya dari segi modal permulaan, bahan, pembekal, alatan, dan lain2 kos yg diperlukan.

Lokasi adalah sekitar kuala terengganu, marang, buit payung, kuala berang, Dungun, paka, kertih, setiu dan jertih.

Cadangan dan pandangan serta pengalaman tuan puan boleh emailkan kpd sy di
mohdjasni654@gmail.com
01151101654 (whatsapp)

Trima kasih.  

Page 1   (Total 27 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..