Perniagaan Alat Tulis dan Buku utk Dijual Segera - Selangor
Soza 2 - Wed 29/Apr/2015 9:41am [Last Comment]
Salam semua.
Dulu sy pernah iklankan utk jual kedai ni...sbb masalah keewangan (modal ditipu).Lepas tu, dalam tak nak..sy akhirnya join venture dengan seorang hamba Allah.Saya tetap telah cuba mempertahankan kedai ni yang bg saya mempunyai potensi yang baik.
Tapi hari ni, Bisnes partner saya mengalami masalah bila pinjaman Mara yang dibuat tidak diluluskan.Dia dh pun
pergi tinggalkan kedai bersama hutang kpd sy.

Jadi saya mengalu2kan kepada sesiapa yang benar2 berminat nak mengusahakan kedai ni dan membelinya dari saya.Disini sedikit butiran kedai.

1) kedai mempunyai lebih dari 20 rak buku+gondola
2) aircond (kuantiti 2)
3) Post system cash register (new)
4) Binding machine
5) Kipas besi
6) Laptop
7) Meja (ada 3 buah)
8) Meja cashier
9) kerusi
10) Barang2 kedai (alat tulis, buku, bag sekolah, mainan,

Pelbagai barangan lain..Kedai dalam keadaan baik dan kemas.Ada bilik stor dan ruang pejabat yang telah sy renovated.Kedai juga siap Glass door seperti 7E.Wirering pun telah sy buat dr depan sampai blkg.

Keterangan...bahagian atas kedai telah diduduki, kelihatan kosong kiri kanan tp dh beroperasi as pejabat tertutup.selain tu sebaris bahagian atas kedai juga ada taska, selang kedai ada pusat Cendiakawan (tempat kursus)...area kedai memang sebelah sekolah.Juga laluan ke Proton Servis.Tak perlu risau dengan persaingan sbb kedai memang tak de persaingan.Bisnes memang boleh maju dan menguntungkan.

Kekurangan kedai :perlukan lebih banyak barang, income kedai tak dapat dijana dengan baik sebab faktor byk barang permintaan tiada.Sapa yang amik kedai ni, hanya perlu sedikit je lg modal utk tambah2kan lebih barang (ini yg tak dpt sy sediakan kerana partner sy gagal meminjam utk membolehkan produk masuk lebih byk).

Sebarang pertanyaan bolehla hubungi sy di talian 018 3690402.Harga rm55k.sila dtg tengok kedai jika berminat harga boleh runding, jangan bimbang utk berurusan.berikan pendapat anda.

sekian, terima kasih semua.

Niche: Bisnes Untuk Dijual | Pengedar Alat Tulis | Pengedar Buku Dan Majalah
     
  1. Jeff 84 - Wed 29/Apr/2015, 9:44am
    lokasi kedai tidak dinyatakan,boleh email detail pada saya tak.powerstationery@gmail.com  
  2. Soza 2 - Wed 29/Apr/2015, 12:30pm
    Saya dh email -jeff 84.lokasi Bersebelahan sebuah sekolah.SG.Merab,kajang.selangor  
  3. Soza 2 - Tue 5/May/2015, 2:06pm
    Kepada yang berminat...Dialu2kan..harga nego sampai dua2 mencapai sepakat.Kedai di Lot banggunan baru.Kedai jadi tumpuan utk Photostat,binding & laminated.Alat tulis dan buku.Kawasan penduduk padat.

    Sesiapa yang serius saya akn terangkan permintaan dikawasan ini.Kedai amat berpotensi.sangat sayang untuk melepaskan dengan potensi yang baik tp keadaan benar2 tidak mengizinkan.Boleh terus niaga sbb kedai beroperasi,tak boleh tutup sbb dh ada pelanggan tetap.brg kurang saya tambah ikut kadar.permintaan pun sentiasa ada tak putus.

    Maaf semua,saya bukan tak nak JV tp ada masalah penama.  
  4. Shahrunaim - Thu 21/May/2015, 12:08pm
    email pada saya gambar kedai dan alamt kedai  
  5. Soza 2 - Fri 22/May/2015, 9:06am
    Salam.Sy nak jual SEGERA Kedai Buku & Alat tulis pd harga RM45K(termasuk deposit sewa kedai+api+air & deposit sewa mesin.2-3 minit berjalan ke Sek Rendah tersebut.Yang penting,kawasan belum ada persaingan dan permintaan tinggi.
    Flyers 2000 yg siap belum edar+ kad ahli diberi percuma.Siapa yang berminat leh segera contact sy di 018-3690402.  
  6. Fadzrina Wahid - Thu 25/Jun/2015, 12:11pm
    Assalamualaikum. Minta emelkan kepada saya butiran berikut:
    1. Beberapa gambar di dalam kedai
    2. Alamat kedai  
Page 1   (Total 6 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Ayam Bakar Station di Blue Lagoon Port Dickson dan Rumah Api Cape Rachado
Kami ke Pantai Tanjung Tuan di Port Dickson untuk menikmati Ayam Bakar Station yang terkenal dengan set ayam bakar madu. Apakah yang membuatkan gerai ini mendapat ulasan paling tinggi dari pengunjung? Mari kita lihat. Kami juga meredah ombak di Pantai Blue Lagoon dan mendaki bukit Rumah Api Cape Rachado.
Laksa Utara Popular di Bandar Baru Bangi dan Laksa Kelantan
Apa beza Laksa Utara dan Laksa Kelantan? Ada berapa jenis laksa di Malaysia? Kami ke Gerai Ridup Rimba di Bandar Baru Bangi untuk menikmati laksa utara yang sedap dengan cendol yg ohsem. Gabungan 2 menu ini sangat sesuai dijadikan pakej bisnes makanan. Kami juga senaraikan 5 lagi laksa di Malaysia untuk video seterusnya nanti.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)