Perlukan Info Mengenai MYEG - Mesin Renew Roadtax
Amie 9 - Tue 26/Jul/2011 11:38am [Last Comment]
salam to all MC member...

Nak Tanya sikit, ader tak ahli MC @ kawan2 yg ader mengusahakan @ menjalankan bisnes renew road tax (Myeg) tetapi bukan melalui online renew, maksud saya yg direct bukak kedai

Atau yg mempunyai mesin (separuh2 bank dah ada dah macam nih) utk renew road tax tuh.. (link dgn JPJ lh).. ader tak ? sekarang nih sye dah full time jadi ejen insuran, so kalau ader kemudahan nih lagi bagus lah dan memudahkan urusan..

so kalau saper ahli MC yg bole sharekan info mengenai MYeg nih, bolehlah hubungi/sms sye di 017-2772719 @ tinggalkan email/hp no utk sye hubungi..

kalau ader, nak gak tau berapa kos di perlukan.. TQvm

Niche: Diskusi Bisnes | Insurans Roadtax Kereta
     
  1. Aizat Zainal - Tue 26/Jul/2011, 12:12pm
    cik amie,

    sy jugak ejen insurance yang menjalankan renew roadtax..
    MYEG mmg cepat... dan saya jugak ada renew terus dgn pos office (dgn syarat ada original geran lah).

    zack (012-6524731)  
  2. Linkman - Wed 27/Jul/2011, 10:18am
    saya sembang kedai kopi dgn kawan2 yg buat rodtax ... (maafla masing2 tak tahu details. cuma dengar2 shj)

    mesin tu dalam rm15k.
    kelebihan dia boleh renew rodtax tak perlu ada geran.

    sebabnya ramai kereta baru yg geran dorang di bank/finance. so nak renew punyalah susah. kalu ada mesin ni oleh renew tanpa perlu ada geran pada tangan.

    sapa tahu lebih details?  
  3. Aizat Zainal - Wed 27/Jul/2011, 2:02pm
    dgn MYEG.., anda tak perlu bawak original geran...

    hubungi 012-6524731 (zack0  
  4. Dewi Ariena - Sun 31/Jul/2011, 5:35pm
    saman diskaun
    call 0176255539  
  5. Amie 9 - Tue 2/Aug/2011, 12:58pm
    to linkman,t.ksih kerana bagi maklumat,
    mmang tul,klau ader mesin ni snang skit
    nk buat kejer...insn dh online trus jer print out r.tax..
    so ader saper2 yg tau info sal mesin myeg nih..  
  6. Muhamad Fazal Bin Mahat - Wed 10/Aug/2011, 3:05pm
    call me back 0163405615  
  7. Anna 40 - Wed 17/Aug/2011, 10:47pm
    Saya ada member yg tgh nk apply mesin myeg ni. Ada beberapa stepnye, ada interview session dgn myeg, nk kene daftar SSM dan ada kedai utk letak mesin tu. Bab harga, x brpa ingat... nti saya tlg tnya2 kn...  
  8. Pd Boy - Sun 25/Sep/2011, 3:13am
    aku berminat nak buat bisnes renew r.tax .. aku nak jadi ejen.. mcm mana ? tlg email maklumat : pdboy007@gmail.com  
  9. Eija 7 - Mon 3/Oct/2011, 8:22pm
    Saya bercadang nk buat bisnes renew road tax dan insurans ni. Sape2 blh tlg guide sy utk jd ejen insurans x?

    013-7788716  
  10. Dura - Sat 8/Oct/2011, 1:38am
    anna 40: macam mana nak apply mesin myeg tu?  
  11. Mohd Farid 8 - Mon 20/Feb/2012, 4:08pm
    keter tak bayar? sangkut? geran bank tak kasi kuar? meh buat dgn aku.. area ipoh.. emel de_nado@yahoo.com, nak fotostat geran n insurans jer.. myeg punya..  
  12. Saira - Tue 4/Dec/2012, 1:18pm
    saya buat insurans dan roadtax myeg..boleh hubungi saira 0192994226
    3rd party pon buat  
  13. Vikineswaren - Fri 19/Jul/2013, 5:33pm
    siape nak renew insurans and roadtax email kat saya vickeyagency@yahoo.com..servis door to door  
  14. Tengku Azmie 7998 - Thu 29/Aug/2013, 1:18pm
    Salam rakan2 MC...boleh tak share serta nasihat cara2 utk jadi agen MyEg utk renew roadtak (termasuk semua kos yg terlibat). Saya bercadang nak buat bisnes renew roadtax dan insuran. Saya dah lulus exam PCEIA-AB..harap dapat membantu. email saya: tgshafaatul.azmie@gmail.com  
  15. Dr Love - Fri 13/Jun/2014, 6:31pm
    i cuba check internet harga machine kiosk MyEG ni.

    ''RM 80,000 each and wholly borned by MyEg. with the fees split between the two''

    apakah maksudnya.?
    http://www.theedgemalaysia.com/insider-asia/14165-myeg-expanding-services-and-network-.html  
  16. Mohd Johari 6 - Thu 6/Nov/2014, 11:52am
    sape2 kt area shah alam nk renew roadtax n insurans boleh contact sy di 0193962014..service door to door...  
  17. Syed Mohd Muhaimin - Sun 19/Apr/2015, 5:14pm
    Siapa nak jadi ejen insuran.. boleh call saya.. saya boleh tolong. Saya bagi free training dan elaun sekali. Call atau whatsapp saya di 0133808048  
  18. Lina Salma - Fri 26/Jun/2015, 4:00pm
    salam. sape nk renew roadtax online boleh contact saya. tak perlu geran asal. penghantaran ke rumah/office roadtax.

    www.roadtaxonline.wordpress.com
    012-7762792  
  19. Shaiful 45 - Wed 15/Jul/2015, 1:47am
    Biasa berapa charge yang dikenakan untuk print roadtax  
  20. Daniel 177 - Sun 6/Dec/2015, 10:11pm
    mcm mna nk jd agen myeg utk cetak road tax..tlg bgtau skit..emel saya f_mfr79@yahoo.com  
  21. Siti Wardah Binti Aziz - Fri 3/Jun/2016, 1:32pm
    Saya nak jadi agent

    Email saya:j.beli12@yahoo.com  
  22. Pasir Gudang Car Rental - Tue 7/Mar/2017, 3:11pm
    Nak pindah saman pada driver?

    Call 0127437779  
  23. Heezamaia - Fri 2/Jun/2017, 3:51pm
    Camner nk jadi agent insurance am Dan adalah myeg terima takaful insurans sahaja  
  24. Ahmad Farid Bin Siraj - Wed 31/Jan/2018, 7:59am
    SAPE NAK JADI AGENT UTK GENERAL &FAMILY PLAN ,TERMASUK KERETA.
    www.wasap.my/0195980555

    FARID  
  25. Sapiah Binti Saleh - Fri 15/May/2020, 12:04pm
    Asalamualaikum
    Saya berminat nak jadi agen insuran rodtax ni tapi banyak benda saya tk faham ..ada tk sape2 yg sudi guide saya sampai faham  
Page 1   (Total 25 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Saya Cuba 3 Mee Calong di Beserah Kuantan ! (Memang best)
Bandar Beserah di Kuantan mempunyai karakternya yang tersendiri dengan sejarah sejak zaman British lagi. Ada bepuluh-puluh warung menjual Mee Calong disana. Apa Keistimewaan Mee Calong ni sebenarnya?
(Drone) Menjejaki 12 Kubu WW2 British di Kuantan, Pahang
Kami medapat tahu terdapat 12 kubu lama British yang dibina pada zaman Perang Dunia Kedua di Kuantan Pahang. Ada yang masih tegak, ada yang sudah senget, ada yg dah tenggelam dalam air dan ada yang dah tenggelam dalam pasir. Ikuti Perjalanan Kami di video ini :-)
11 Hotel Menarik Area Genting Highlands Premium Outlets (GPO) Sesuai Untuk Semua Bajet
Dengan pembukaan Genting Highlands Premium Outlets (GPO) dan beberapa hotel baru di sekitar Gohtong Jaya (Genting Permai), kita dapat pilihan yang lebih banyak dan sesuai dengan semua golongan.
Mencari Makam Pahlawan Islam di Tengah Kubur Cina
Kami mendapat tahu terdapat beberapa makam Pahlawan Islam di Bukit Cina, Melaka. Berbekalkan maklumat dari beberapa sumber, kami memulakan pencarian. Kali pertama dan kedua gagal. Akhirnya pencarian kali ke 3 baru berjumpa.