Perlukan Dana Bagi Sesiapa yg Ikhlas (Untuk Usahakan Tanah Kebun)
Muhamad Saif - Tue 13/Oct/2020 2:37pm [Last Comment]
Saya seorang pekebun sayur...

Sebelum nie sy keje kilang... tapi kilang dah tutup akibat covid 19.. pekrja dibuang mcm tu je tanpa ada pampasan... jadi saya nak usahakan tanah arwah tok sy yg terbiar....

Yg menjadi masalah saya skrg nie... sy kehabisan modal utk beli benih sayur.. baja.. dan mcm2 lagi... saya ada buat dekat pinjaman tekun tapi document tak kuat.. pinjam dekat syarikat wang berlesen tapi kena tipu.. mcm2 bayaran kena.. sbb sebelum nie sy tak pernah memohon mana2 loan... jdi sbbkan kekurangan ilmu mudah kena tipu..

Skrg sy xde apa2 duit utk makan malah utk beli benih sayur pun saya tak mampu... saya harap ada insan yg ikhlas bole bagi cadangan apa perlu saya buat..

Niche: Diskusi Bisnes | Mencari Pelabur | Usahawan Tani
     
  1. Hazrul Nizam - Tue 13/Oct/2020, 2:47pm
    berhati hati jika ada pelabur menawarkan dana tetapi meminta Tuan membayar wang deposit. Jika Tuan membayarnya, beliau akan terus lari.

    Panduan utk kita semua. Wajib baca.
    https://www.majalah.com/?classified.funder-pelabur.G7TYTJFXR8  
  2. Z Inspirasi Resources 2 - Tue 13/Oct/2020, 3:37pm
    Assalamualaikum tuan
    Duduk area mana tuan  
  3. Muhamad Saif - Tue 13/Oct/2020, 5:19pm
    Walaikumsalam sy kedah  
  4. Muhamad Saif - Wed 14/Oct/2020, 12:46pm
    Terima kasih atas peringatan en hazrul nizam  
  5. Linkman - Wed 14/Oct/2020, 4:46pm
    Tuan Muhamad Saif, kalau kita membuat perancangan dgn bijak, tidak memerlukan modal yg banyak utk mengusahakan kebun.

    Saya akan membuat topik khas dalam seminggu dua ni sebab saya dah kaji secara intensif dari youtube sejak PKP Mac 2020 aritu.. .

    Sementara menunggu topik saya.. Tuan boleh klik disini berkenaan cara berkebun dan menjadi kaya raya tanpa menggunakan modal.

    1) Making money from small garden to buy land.
    https://youtu.be/quuu8l1w5Cs

    2) The design for easy life.
    (cara design kebun berprestasi tinggi, tanpa modal)
    https://youtu.be/b2eoQyYoUww

    baca dulu eek..  
  6. Muhamad Saif - Thu 15/Oct/2020, 11:06am
    Kok ye pun letak laa dalam bahasa melayu.. Sy nie dah laa tak berapa cerdik sgt bahasa omputih😅  
  7. Wahmarketings Com - Sat 17/Oct/2020, 12:40am
    Cuba list barang barang yang di perlukan letak kat sini.  
  8. Muhamad Saif - Sat 17/Oct/2020, 9:16am
    Saya nak buat pagar, baja, n beli anak benih sayur..pagar tu penting sbb babi hutan suka kacau...abis benih anak pokok pisang disondol nye..ada gak kawan2 bantu skit.. Saya kalau bole tak nak laa menyusahkan org..bagi cadangan pun xpe dah dan sy cuba usahakan sb sy masih baru dlm pertanian nie..byk tgk youtube je..tapi tu laa setengah keadaan memerlukan kos skit  
Page 1   (Total 8 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Saya Cuba 3 Mee Calong di Beserah Kuantan ! (Memang best)
Bandar Beserah di Kuantan mempunyai karakternya yang tersendiri dengan sejarah sejak zaman British lagi. Ada bepuluh-puluh warung menjual Mee Calong disana. Apa Keistimewaan Mee Calong ni sebenarnya?
(Drone) Menjejaki 12 Kubu WW2 British di Kuantan, Pahang
Kami medapat tahu terdapat 12 kubu lama British yang dibina pada zaman Perang Dunia Kedua di Kuantan Pahang. Ada yang masih tegak, ada yang sudah senget, ada yg dah tenggelam dalam air dan ada yang dah tenggelam dalam pasir. Ikuti Perjalanan Kami di video ini :-)
11 Hotel Menarik Area Genting Highlands Premium Outlets (GPO) Sesuai Untuk Semua Bajet
Dengan pembukaan Genting Highlands Premium Outlets (GPO) dan beberapa hotel baru di sekitar Gohtong Jaya (Genting Permai), kita dapat pilihan yang lebih banyak dan sesuai dengan semua golongan.
Mencari Makam Pahlawan Islam di Tengah Kubur Cina
Kami mendapat tahu terdapat beberapa makam Pahlawan Islam di Bukit Cina, Melaka. Berbekalkan maklumat dari beberapa sumber, kami memulakan pencarian. Kali pertama dan kedua gagal. Akhirnya pencarian kali ke 3 baru berjumpa.