Perlukan Bantuan Kewangan Modal Bisnes
Azrul 335 - Thu 8/Nov/2018 11:51am [Last Comment]
Assalam dan selamat pagi semua yg mmbaca.

Saya mencari sesiapa yang sudi bagi pinjaman keewangan sebanyak RM30,000 untuk saya buka bisnes dan baiki hidupan saya. Saya harap ada insan yg bagi sy peluang ini. Saya berjanji akan bayar balik mengikut bulan hasil bisnes sehingga selesai.

Saya tak nak meminta sy nk pinjam sbb sy nak tampung keluarga sy. Kita bole buat perjanjian.

Please saya tak nak along @ peminjam berlesen ambil kesempatan.
Yg sudi bagi pinjaman bole email saya direct

fxmhz@gmail.com

Niche: Pinjaman Perniagaan | Diskusi Bisnes
Miliki Rumah Townhouse area Putrajaya/Cyberjaya dengan hanya RM 359k
Video: Townhouse (Bawah) | Townhouse (Atas) | Teres Dua Tingkat | Lokasi Perumahan. Rugi menyewa rumah lama-lama. Bila umur meningkat, tempoh masa pinjaman semakin pendek. Masa untuk membeli rumah sendiri!
     
  1. Hazrul Nizam - Thu 8/Nov/2018, 6:28pm
    risiko kegagalan bisnes amat tinggi tuan. bukan disbbkan oleh tuan, tetapi memang risiko sedia ada bagi mana-mana bisnes.

    apabila bisnes gagal, tuan tidak ada cara utk membayar kembali wang yg dipinjam. sebab itulah funder atau pemberi pinjam wang seperti institusi perbankan perlukan cagaran dalam bentuk rumah atau tanah.

    1) jika tuan tiada cagaran, cara yg betul adalah mengumpul sendiri wang dengan bekerja makan gaji dengan orang lain dahulu selama 5-10 tahun sebelum memulakan perniagaan.

    2) Jika tidak sanggup tunggu 5-10 tahun, tuan kena pinjam dari
    - ibubapa
    - adik beradik
    - saudara mara

    ingat, jika tuan gagal membayar kembali, risiko putus hubungan kekeluargaan amat tinggi.

    3) pinjam dari rakan2
    Ingat jika gagal bayar balik, pasti bergaduh sesama rakan. wang yg beliau yg dah kumpul lama hasil kerja penat lelah, beri pinjam pada tuan dan tuan gagal bayar balik, pasti semua orang akan marah betul tak.  
  2. Fameena Food 2 - Sat 10/Nov/2018, 11:58am
    Betul sangat kata tn hairul..

    Hati2 kalau ejen peminjam ni macam2 ayat dia bagu..

    Dana lah.. pinjaman percumalah .. pelaburlah..  
  3. Wahmarketings Com - Mon 12/Nov/2018, 5:35pm
    Kalau awak ingat dengn rm30k tu terus pacak khemah ada niaga hentikanlah. meniaga kat malaysia ni indah khbar dari rupa. Sekarang musim.hujan macam mana awak.nak delivery barang? sekarang musim lazada/shopee buat sales. macm mana nak compete?
    Yang buat lawak.bodoh dah order tak reti.nak.ambik tu x kira lagi.
    . Dia kan masa memula niaga ni ada satu perasan ter-sangat excited yang otak dok.pikir buat je terus jadi. padahal itu semua imiginasi semata mata. Saya ni meniaga 8 tahun rugi.  
  4. Uchoose 2 - Tue 13/Nov/2018, 12:32pm
    Banyak lagi perlu belajar dan usaha, jangan fikir dapat modal mula niaga terus berjaya....hrmmmm  
  5. Nor 147 - Mon 26/Nov/2018, 9:50am
    yup.. kumpul la duit sndiri dulu..buka biz kecil2 dlu..jgn suka meminjam entah boleh byr balik kite tak tau..ok..iklan jap ye..hehe


    jika tuan puan ada berminat nak hasilkan buku ..tapi tkde masa or idea..saya bantu-saya telah lama menulis dan menyunting pelbagai artikel/blog buku dll-wsp la 011-16930576.. utk bincang .  
  6. Gigie - Tue 18/Dec/2018, 12:45pm
    PINJAMAN MAX...1K sehingga 1 JUTA 
    Ingin membuat LOAN DENGAN SYARIKAT KAMI boleh hubungi kami dengan SEGERA!!!!

    KAMI DI SINI SEDIA MEMBANTU ANDA YANG MENGALAMI MASALAH KEWANGAN YANG TIDAK DAPAT MENGELAK ,,,,

    KAMI MEMBERI PINJAMAN DENGAN SEGERA KEPADA ANDA YANG PERLUKKAN :

    PROMOI KAMI:
    - 30 HARI TANPA FAEDAH 
    - 1.5% INTEREST 
    - BOLEH OVERLAP 
    - POTONGAN INTEREST 

    ANDA YANG LAYAK :
    -BERPENCEN 
    -PEKERJA SWASTA
    -PEKERJA KERAJAAN 
    -PEKERJA SENDIRI 
    -BLACKLIST,CCTOS,CRIS
    -DI LUAR KL/SELANGOR KECUALI SABAH & SARAWAK .


    ANDA BOLEH HUBUNGI KAMI DENGAN SEGERA UTK MEMBUAT LOAN .
    TEL:016 215 8441 / 016 216 8441
    email:btoppioner@yahoo.com    
  7. Senang Jaya Services - Thu 20/Dec/2018, 11:06am
    PROMOSI PINJAMAN PERIBADI INTEREST SERENDAH 1.5%
    ''Harini apply harini dapat cash''

    Keistimewaan Syarikat Kami
    - bebas faedah 60 hari
    - max loan 8x ganda dari gaji bersih
    - boleh settle pinjaman lain
    - interest rendah
    - blacklist bank layak apply
    - proses 1-2jam sahaja
    - maklumat anda kami rahsiakan

    Jangan risau kerana kami boleh membantu anda!!!
    CAL/WHATSAPP:0113-6829652 (MR CHAMPION)  
  8. Senang Jaya Services - Tue 25/Dec/2018, 12:30pm
    SENANGJAYA SERVICES SDN BHD
    Kami SENANGJAYA SERVICES adalah sebuah syarikat pemberi pinjam wang berlesen yang KL/SELANGOR PROFESSIONAL dan BERPENGALAMAN.
    KENAPA MEMILIH KAMI ?
    * HAD PINJAMAN LEBIH TINGGI
    * TANPA PENJAMIN.
    * JAMINAN KELULUSAN 1/2 JAM.
    * BLACKLIST (CTOS / CCRIS) DIALU-ALUKAN.
    * BOLEH MENAMBAH/MENYELESAIKAN PINJAMAN
    DI TEMPAT LAIN DENGAN cara BAYARAN YANG LEBIH
    FLEKSIBEL dan JANGKA MASA LEBIH PANJANG .

    SIAPA LAYAK?
    KAKITANGAN KERAJAAN/GOLONGAN SWASTA/PENCEN/SOCSO
    * MENUNGGU WANG KWSP (WANTED EPF)~UMUR 50 & 55 TAHUN)

    UNTUK MAKLUMAT LANJUT SILA HUBUNGI-/ 03-42886723
    CAL/WHATSAPP: 016-3393468 (CAMPOIN) K.K)
    CAL/WHATSAPP: 016-3393468 (CAMPOIN) K.K)
    CAL/WHATSAPP: 016-3393468 (CAMPOIN) K.K)  
  9. Kenangan Mewah Resources - Thu 31/Jan/2019, 11:30am
    PINJAMAN BAGI PENGELUARAN EPF !!

    ANDA BERUMUR 50 - 55 TAHUN LAYAK MEMOHON
    PINJAMAN EPF DGN SYARIKAT KAMI


    ADA MASA 6 BULAN LAGI EPF BARU KELUAR
    TAPI ANDA MEMERLUKAN WANG DGN KADAR SEGERA
    KAMI DI SINI BOLEH MEMBANTU ANDA
    TIADA BAYARAN BALIK BAGI TEMPOH 6 BULAN ITU

    TIADA JUGA CAGARAN MAHUPUN UPFRONT

    ANDA HANYA PERLU SEDIAKAN DOKUMEN YG LENGKAP SHJ !!

    PERTANYAAN CEPAT DAN PANTAS :
    03-8760 1989
    013-993 8989 (wechat/whatsapp/sms) 
    kemr.dengkil@outlook.com
    FB PAGE : Kenangan Mewah Resources Sdn Bhd 
    PAGE KWSP FB : Pinjaman KWSP Selangor & KL  
Page 1   (Total 9 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.