Perlindungan Takaful
Adri 4 - Thu 18/Oct/2012 9:22am
SALAM BUAT SEMUA...

PERNAH DENGARKAH ANDA AIA TAKAFUL?AIA ADALAH COMPANY INSURANS / TAKAFUL YG SANGAT KUKUH IAITU SEJAK 1938 LAGI BERTAPAK DI MALAYSIA. KEMUDIAN AIA MENDAPAT LESEN TAHUN 2006 UNTUK MMBUKA TAKAFUL YG BERLANDASKAN SYARIAH.DAN BARU-BARU INI AIA TELAH MEMBELI ING INSURANCE..KENAPA PERLU MEMILIH PRODUK KAMI ???

PLAN 3 IN 1
-PROTECTION
-MEDICAL CARD
-SAVING

IAITU 3 IN 1, DALAM 1 POLISI....SGT BERMANFAAT!!! DGN SIMPANAN TANPA TEMPOH MATANG!!!

Kenapa anda perlu ambil MEDICAL CARD?

Sekarang terlalu ramai orang tak faham kenapa perlu medical card, jadi di sini saya nak share la kenapa pentingnya medical card ni, mungkin sebab masih ramai merasakan mereka kerja kerajaan atau swasta, semua company tanggung tapi persoalan nya, sampai bila company nak tanggung dan berapa banyak company nak tanggung?

1) apabila kena penyakit kritikal

Kalau terkena penyakit kritikal dan memerlukan rawatan berterusan dan kita pulak selalu ambik MC sahaja. Seminggu 4 hari MC, kemudian kerja sehari, MC lagi 4 hari.

Kalau jadi kes mcm ni, berapa lama company nak tanggung kita???. Agak2nya company nak simpan lagi ke orang2 yang dah sakit kritikal atau penyakit yang menyebabkan kita asyik MC je?

Kalau kita seorang Director company, agak2 kalau ada pekerja kita mcm nie, berapa lama company kita boleh tanggung dia and bayar gaji dia sedangkan dia asyik MC je, then kerja tak siap seterusnya company rugi. Sampai company terpaksa amik orang lain bekerja, dah tu kena bayar lgi utk orang baru ni? orang lama cam mne plak??. bayangkan kalau kita jadi pemilik syarikat, apa tindakan kita?...masih nak simpan lagi orang yang asyik MC sahaja ni?

Sebagai pekerja pulak, dah sakit teruk dan company dah nak bg surat berhenti kerja sebab masalah kesihatan, masa tu baru nak apply medical card ke?..sorry la apa yg saya tau bila dah kena sakit kritikal cm ni, mne leh amik insuran da, itupon klu boleh hrga mahal dan tak pasti cover atau tak....itupon kalau ada syarikat yang sudi nak bgi....

2) Minyak selalu naik kan,turun je tak penah.

apa yang boleh kita buat utk elakkan beban minyak naik ialah dengan naik motorsikal atau naik kenderaan awam. Barang naik?..kita boleh kurangkan atau pilih barang2 yang kurang naik. Toll naik?...kita boleh elak, ikut jalan yang toll free la.

Tapi, pernah ke kita terfikir, bahawa 'PERSARAAN' kita daripada bekerja akan tetap sampai. Dijamin akan sampai itu pon ,kalau Allah bgi panjang umur. Adakah kita pnh berfikir yang umur kita takkan mencecah 55 tahun dan masa tu kita terpaksa bersara atau kalau nak sambung pun secara contract. Itu pun kalau khidmat kita bebetul diperlukan.
Kalau khidmat kita tidak diperlukan disebabkan tenaga muda yang lebih productive dan gaji lebih rendah menggantikan tempat kita, kita tidak dapat mengelak untuk BERSARA.....jadi...masa tu baru nak amik medical card? Kalau sihat ok lagi, macam ne kalau dah sakit?

Selama sihat kita tak pernah buat medical check up, sampai umur 55, konon2 nak cari medical card...kena medical check up. Sekali medical check up baru tau kita ada mcm2 penyakit. Hypertension,darah tggi, masalah kardiovaskular, kencing manis tinggi dan lain2 lagi, semuanya telah dikesan. Masa tu baru nak amik ke?....rasa2nya, harga medical card masa tu sama ke dengan masa sekarang?sbb kos rawatan meningkat setiap tahun, so hrga insuran pon makin menigkat la. so................

Ingat 5 perkara sebelum datang 5 perkara,

-"MUDA SEBELUM TUA,
-SIHAT SEBELUM SAKIT,
-LAPANG SEBELUM SEMPIT,
-KAYA SEBELUM MISKIN dan
-HIDUP SEBELUM MATI".

- saya hnya membantu....terpulangla pada anda ...sbb saya boleh menunggu anda!!! tapi, SAKIT!!! tdk penah menunggu anda.....jadi bertindak la dari sekarng, PLAN LA MEDICAL CARD DR SEKARNG!!!!....

HUBUNGI saya:
ADRI
nirdanetwork@gmail.com
012-5522345/0165242536
utk keterangan lanjut tentang produk, hubungi saya atau sms untuk dapatkan quotation secara percuma!!!

Niche: Insurans Dan Takaful
     
  1. Mohd Hanif 12 - Thu 1/Nov/2012, 4:05pm
    nak tahu lebih lanjut... email ke hanifbakri@gmail.com  
  2. Hakim 106 - Tue 11/Dec/2012, 10:13pm
    skin_head1989@yahoo.com  
Page 1   (Total 2 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Laksa Utara Popular di Bandar Baru Bangi dan Laksa Kelantan
Apa beza Laksa Utara dan Laksa Kelantan? Ada berapa jenis laksa di Malaysia? Kami ke Gerai Ridup Rimba di Bandar Baru Bangi untuk menikmati laksa utara yang sedap dengan cendol yg ohsem. Gabungan 2 menu ini sangat sesuai dijadikan pakej bisnes makanan. Kami juga senaraikan 5 lagi laksa di Malaysia untuk video seterusnya nanti.
Makan Lemang To'ki dan Bakar Lemak di Kolam Air Panas Bentong
Mari kita belajar dari Lemang To'ki di Bentong cara beliau berniaga. Bisnes ini sesuai untuk sesiapa yang mempunyai tanah di kampung yang dekat dengan jalan besar. Di Bentong juga terdapat Kolam Air Panas popular dengan 3 peringkat kepanasan. Berendam dalam kolam ini dipercayai boleh menyihatkan kulit dan badan. Juga boleh membakar lemak lemang yg baru dimakan tadi :-)
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)