Perkhidmatan Perundingan Bagi Investor/Funder Perniagaan, Pembangunan Tanah dan Hartanah, Sosio-Ekonomi, GIS & Pengurusan Kewangan Syarikat.
Zainab Mohd Taib Allied Hygience Care S B @ Allied Hygience Care Sdn Bhd - Fri 19/Oct/2018 2:28pm [Last Comment]
Assalamualaikum w.m.t

Pihak saya, Allied Hygience dan anak syarikat Y&A Consolidated , adalah sebuah syarikat firma perunding Bumiputera yang menawarkan perkhidmatan Investor/ Funder bagi syarikat yang memerlukan kewangan bagi kontrak-kontrak yang sudah ada atau sedang berjalan, perundingan bagi pembangunan tanah dan hartanah di seluruh malaysia, sosio-ekonomi, GIS serta menyediakan perkhidmatan pengurusan perakaunan, tax serta audit syarikat sdn bhd, enterprise & sebagainya.

Antara service / perkhidmatan :-

1. Perundingan kewangan investor/funder untuk projek
2. Penyediaan akaun lengkap bagi tujuan audit dan lain-lain
3. Pengiraan cukai bagi individu @ perniagaan
4. Book keeping secara bulanan/suku tahunan/tahunan
5. Penyediaan fail-fail berkaitan pengurusan kewangan
6. Khidmat nasihat berkaitan pengurusan kewangan dan perniagaan


Sekiranya tuan/puan mempunyai pertanyaan, sila hubungi pihak kami di no. telefon 0195961671 dan/atau di emel ( alliedhygiencecare@yahoo.com / zainabplanningservices@yahoo.com ) untuk berbincang dengan lebih lanjut.

Sekian untuk makluman semua pembaca warga majalah.

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal | Disputed Topics
     
  1. Hazrul Nizam - Sat 20/Oct/2018, 1:56pm
    sorang lagi kaki penipu..

    tak ada SSM, tak ada kelulusan dari KPKT utk offer pinjaman kepada orang awam.

    satu geng dgn tafaqquh trading tadi.
    curi dokumen orang lain dan nama syarikat lain
    buat offer pinjaman dan macam macam menggunakan identiti yg dicuri

    bila pemohon berjaya, kena bayar upfront/deposit.
    lepas selesai bayar, dia pun hilang..  
  2. Hazrul Nizam - Sat 20/Oct/2018, 2:03pm
    kalau nama syarikat ''Allied Hygience Care Sdn Bhd'' biasanya SSM tak akan benarkan terlibat dgn kerja2 memberi pinjaman/fund.

    nama macam tu hanya boleh buat servis berkaitan pembersihan, cuci tandas, cuci hotel, dobi dll. bukan menawarkan servis kewangan professional.  
  3. Zainab Mohd Taib Allied Hygience Care S B - Mon 22/Oct/2018, 8:47am
    tuan hazrul nizam..

    Sekiranya pihak saya ada berlaku penipuan dan sbgnya seperti en tuduh..
    Sila buat laporan polis atau pihak yg berkaitan utk saman saya dan sykt saya..

    Semua detail ada d hq majalah dan bole buat semakan.

    Sedangkan pinjaman berlesen dlm mj ni, saya dapati byk yg tidak berdaftar atau mggunakan lesen yg tak pasti wujud atau tidak...  
  4. Zainab Mohd Taib Allied Hygience Care S B - Mon 22/Oct/2018, 8:51am
    Pihak saya juga ada beberapa syarikat lain yg mjalankan perniagaan tersebut dan pihak saya adalah consultant yg berdaftar.

    Sila buat semakan dan bole rujuk maklumat pihak saya ke admin mj.

    Sekiranya tuduhan en tidak betul dan tidak membuang komen en, saya akan rujuk kpd admin mj utk dapatkan particular detail en dan tindakan undang2, pihak saya akan uruskan...  
  5. Zainab Mohd Taib Allied Hygience Care S B - Mon 22/Oct/2018, 9:08am
    Pihak saya harap, admin mj ada rekod salinan ic en hazrul nizam..sepertimana pihak saya buat kpd admin mj.

    Pihak saya tiada niat utk mjatuhkan atau mgganggu perniagaan orang lain dlm mj ni.

    Semoga en hazrul hizam mgambil iktibar.  
  6. Hazrul Nizam - Mon 22/Oct/2018, 1:12pm
    Maklumkan Lokasi pejabat anda, saya akan membuat tinjauan dan melawat staff anda.

    Jika anda tidak berani menyatakan dimana lokasi syarikat anda, sah 100% anda menipu.

    Tak perlu tulis berjela2 utk memperdayakan orangramai.

    Anda hanya perlu buktikan pejabat anda wujud.  
  7. Zainab Mohd Taib Allied Hygience Care S B - Mon 22/Oct/2018, 4:42pm
    Cakap dan tuduh dlm ni tak matang en hazrul nizam. Jumpe face to face la, dgn perempuan ko berani nak tunjuk gentleman ko.

    Sekarang topik ni ko bole kutuk sepuas hati ko.

    Set time dan di mane aku bole face to face dgn kepale hero mcm ko ni.

    Dlm ni tak sudah , tak gentleman namanya..

    Bawa bukti siapa yg pernah kena tipu d bawah sykt ini..  
  8. Hazrul Nizam - Mon 22/Oct/2018, 6:55pm
    memang belum ada yg kena tipu sebab saya dah bocorkan penipuan anda.
    (anda baru sahaja register ID baru beberapa hari lepas).

    kalau berani, pergi buat report polis.
    maklumkan disini nombor report.
    kami semua boleh periksa.

    Kenapa ejaan syarikat sendiri pun salah?
    (hygience.. sepatutnya hygiene tanpa huruf 'n')

    sebab ini bukan syarkat anda.
    anda mencuri identiti dari internet

    kemudian menawarkan pelbagai servis menggunakan identiti yg dicuri.
    kemudian meminta wang pendahuluan/deposit.

    setelah mangsa membayar, anda lari

    empunya asal syarikat akan dihubungi polis.
    tak pasal pasal beliau akan dituduh  
  9. Hazrul Nizam - Mon 22/Oct/2018, 8:36pm
    satu geng dengan tafaqquh trading
    (juga identiti syarikat yg dicuri dari internet)

    tiada SSM, hanya menggunakan lesen DBKK - dewan bandaran Kota kinabalu, kemungkinan besar salinan tersebut dicuri dari mangsa yg bagi fotocopy untuk apply loan dari geng penipu ni.

    http://www.majalah.com/?classified.perniagaan-tuan-puan-perlu-funder-modal-pusingan-kami-di-tafaqquh-bumiputera-ada.G6V59KWSW0  
  10. Forum Moderator - Tue 23/Oct/2018, 11:22am
    Assalamualaikum Tuan/Puan

    1) Saya forum moderator majalah.com

    2) Saya mengesahkan menerima laporan dari Encik Hazrul

    3) Saya juga mengesahkan 'Puan Zainab' (kemungkinan besar bukan nama sebenar) gagal bekerjasama apabila kami meminta beliau memberikan salinan SSM untuk kami membuat pemeriksaan dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia.

    Turutan:

    Mulanya 'zainab' menggunakan nama syarikat 'Y A Consolidated'. Setelah kami meminta SSM, beliau menukar nama syarikat beliau kepada 'Zafana (M) Sdn Bhd'.

    Kemudian kami meminta SSM untuk syarikat Zafana, sekali lagi 'zainab' menukar nama syarikat beliau kepada 'Allied Hygience Care Sdn Bhd'

    Dan beliau masih gagal untuk memberikan salinan SSM terbaru 2018 untuk 'Allied Hygiene Care Sdn Bhd' sehingga kini.

    Wassalam
    Admin Forum

    p/s - Iklan pertama 'zainab' menggunakan syarikat 'Y A Consolidated'

    http://www.majalah.com/?classified.perkhidmatan-perundingan-bagi-investor-funder-perniagaan-pembangunan-tanah-dan-hartanah.G6S0BTXGL6  
Page 1   (Total 10 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Nasi Ayam Paling Sedap di Semenyih
Kami mencuba Nasi ayam yang popular di Semenyih. Juga ada Cucur Udang dan Tauhu goreng yang sedap disitu. Sebelum tu kami jogging di Bukit Setia Ecohill dengan pemandangan 360 darjah sekitar Semenyih. Taman ini dijaga rapi dan sangat cantik.
Durian Hutan Hulu Langat Memang Menyengat
Kami ke Kampung Pangsun, di tepi hutan Hulu Langat untuk mencari Durian Hutan. Kawasan ini memang tempat pengumpulan durian dari kawasan sekitar. Durian Bukit, Durian Kampung dan Durian Hutan. Dan kami juga terjumpa Durian Hanyut :-)
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)