Penipu di Mudah.My
Tokanperencah - Sat 19/Jan/2013 12:48pm [Last Comment]
assalamualaikum semua..sy nak share dgn wmc.Saya dah kena tipu beli barang bundle kat mudah.my RM100.so sekarang sy nak share kat sini details penipu tu..

nama: Doniel bin dimpat
proniaga : limitedcollection
no phone : 0147203698,0146709967,
no acc bank : maybank 110144310361
cimb 10150002425527

link perniagaan beliau : http://www.mudah.my/li?ca=14_s&id=14655

diharap post ni dpt menyelamatkn anda dri menjadi mangsa beliau..Thanks

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
 
1. Dzzk Gemilang Enterprise - Sat 19/Jan/2013, 12:51pm
dia tipu ape?  
2. Latifah Abd Wahab - Sat 19/Jan/2013, 12:51pm
terima kaseh  
3. Hasiltani2 - Sat 19/Jan/2013, 12:51pm
skg ni mmg banyak penipu.. =.=  
4. Bmwowner - Sat 19/Jan/2013, 12:54pm
Thanx for info.

Anyway sapa yg berminat kerja part time/full time, waktu kerja amat felxible, ada basic utk full time, jana income rm1500-rm5000 sebulan, boleh email kami di bjy7282bmwowner@gmail.com utk info lanjut.  
5. Tokanperencah - Sat 19/Jan/2013, 12:57pm
sy bli jaket bundle..dh lama sy kena tipu..so lepas sy dpt details dia yg lain bru sy post kat sini..dia bergiat aktif dlm mudah.my..sy selalu bli kat mudah.my..tpi alhamdulillah brg smp..tpi dia ni penipu..so hati2 n sampaikn msg ni pada teman2..  
6. Tokanperencah - Sat 19/Jan/2013, 1:16pm
satu link lagi..ada org post about him... http://www.mudah.my/Vintage+Sweater+Arena+kain+payung-19925515.htm...  
7. Mat 125 - Sat 19/Jan/2013, 1:22pm
Ada lagi satu penipu di Majalah.com nih. Yang nih lagi dasyat. Guna nama Allah dan Rasul untuk menipu. Kononya nak jual Minyak Pengasih Asli. Duit bayar RM353, haram barang tak dapat. Ini namanya penipu dunia akhirat. Ini link dia di Majalah.com, Harap warga majalah jgn terpedaya dengan kata-kata dia nih...
http://www.majalah.com/?classified:minyak-pengasih-asli:8SQJCRS2T5  
8. Ghazali 31 - Sat 19/Jan/2013, 1:23pm
tarak kencing punya...mau power...try dulu 3 sachet catuaba dgn harga rm50 sahaja termasuk pos...sms 017 9203124  
9. Nik Azha - Mon 21/Jan/2013, 12:50pm
thanks a lot for you info  
10. Hani Norsheida - Mon 21/Jan/2013, 2:41pm
saya nak share gak..saya pun kena tipu dgn satu mamat nie..nama dia EZZANI. konon dia nie agen kepada koperasi komawas.. dah submit dokumen serta dah bagi kad atm. kata dalam 3 hari je loan dah bole lulus..tapi dah berbulan tunggu, akhirnya baru tahu budak nie kaki penipu. yg paling saya marah, geram.. kad atm dah ada ada pada dia..so saya pun dah buat report polis. jaga-jagalah dgn nama budak nie...jgn anda pun sama kena tipu. sekadar share.. tq  
11. Syakir 4 - Mon 21/Jan/2013, 5:24pm
hadoii laaa...kad atm pon boleh sng2 kasi kat orang....  
12. Mangsa Loan 2 - Mon 21/Jan/2013, 6:33pm
@Saudari Hani
adakah saudari buka akaun baru, lepas tu bagi atm kad Ezzani

mungkin bank R** ataupun A*****  
13. Pelangiindah2012 - Mon 21/Jan/2013, 6:39pm
bagus semua...sebar2kn je maklumat yg ada,banteras penipu2 nih,jgn bg muka dkt pnipu2 ni,kasi ajar mereka2 ni supaya dduk dlm lokap/penjara...reja mreka ni menipu n myusahkan hdup org je..anti penipu!!!  
14. Wali - Mon 21/Jan/2013, 6:54pm
nak share jika ada apa-apa masalah jual beli di Mudah.my report je kat customer service ( sebab seller ada Pro Niaga) dulu sy tertipu pembelian emas gram dlm iklan lain bila dpt barang nilai gram tak sama, Alhamdulillah masalah selesai. Asal ada butiran lengkap transaksi dan link perniagaan pihak Mudah.my akan tolong.
Semuga berjaya k.  
15. Sal Maa - Mon 21/Jan/2013, 11:08pm
Penipuan pinjaman UOB & SME Bank oleh Mark 8 (Sheikh Marzuki./Penang) janji pinjaman approved & cek telah dimasukn dlm akaun saya tapi dah 2 minggu duit tak ada lagi dlm akaun. Duit dokumen 1k dah bayar 27/11/2012 janji 3 minggu approve siap duit keluar tp sampai skg senyap. Spupu saya yg berurusan dgn dia dah tension nak maut ni. Macam nak hilang sabar pun ada. Kepada Mark8 berurusan lah dgn sempurna sbb org memerlukan bantuan dari org yg jujur membantu.  
16. Humaira 2 - Tue 22/Jan/2013, 4:02pm
sal maa _ sheikh marzuki / penang tu dah lama sy tau dia penipu...

dalam 2 tahun lepas sy nak cari ajen bawahan sy tuk loan di sebelah utara.. Sb loan sy hanya kl/sel then bila sy bagi contact no dia,arrange smua last2 mintak duit kopi duit top up.. Wat malu saye je..

Terus sy pecat dia dari ejen kami.. Agak terlalu lama case tu sy lupa nak share di sini..

Apa pun harap awk sabar ya.  
17. Umie 19 - Tue 22/Jan/2013, 4:20pm
Majalah.com. dia komen dekat pos yg bertajuk penipu dalam mudah.my  
18. Sal Maa - Tue 22/Jan/2013, 10:39pm
Humaira 2 - tak tahulah saya mengapa dia buat perangai mcm ni. Dulu lon uob pn dia ckap dah aprov sampai saya cuti 2 kali dtg uob jb utk sign agremen tp hampa, tunggu lebih 3 jam macm tunggul idup kat bank. Alasanya agrement tak sampai jb lg lh , itulah. Lon sme pulak dia ckap dah aprove & cek dah masuk dlm akaun saya tp da lebih 5 ari duit tak clear lagi sampai skrg....inilah apa yang sepupu saya bagi tau sbb spupu saya yang berurusan direk dngan Mark 8  
19. Ameng Fauzan - Wed 23/Jan/2013, 1:17am
PENIPU KERETA SAMBUNG BAYAR KEMBALI. Berhati2 dengan penipu kereta sambung bayar di dalam HAHASALE.MY menggunakan nombor 0182773072 en fauzan . Setiap hari nama dia akan bertukar . Sebelum ini 22/1/2013 09:53 am nama dia en ameng 0182773072 selepas itu pada hari yg sama pukul 17:37 pm nama penipu ini bertukar menjadi en fauzan.Sebelum ini juga dia menggunakan nama en mohd 0179799088/0125246078 aza motorsports dan kemudian bertukar kepada en mat 0126213563 eze motorsports. Penipu kereta sambung bayar ini hanya hendak menipu orang ramai kerja dia. Modus operandi dia akan menipu baki di bank tinggal sedikit sahaja dan juga tunggakan di bank tiada langsung. Ayat manis tapi semua menipu. Kalau 10 perkataan yang keluar dari mulut haram jadah ni 11 perkataan menipu dan tak boleh pakai. Nak kenal haram jadah ni senang sahaja gigi depan dia dah hilang kena sumpahan mangsa2 yang telah ditipu olehnya. Kalau jumpa penjual kereta sambung bayar tak ada gigi depan itu la org dia. Sebar2kan biar mampus binatang ni.  
20. Kamarul 16 - Wed 23/Jan/2013, 3:41am
Ni lg satu iklan en fauzan pasal keta sambung bayar dlm carlist.my. Tapi dlm carlist.my, dia diiktiraf sebagai VERIFIED SELLER. No. hp dia pun betul. Walau apa pun, korang sume kena hati2. Saya rasa dia ni tukang tarik keta yg berebut client bnk yg x mampu nk byr installment keta dgn tukang tarik keta yg lain. Yg kenyang nnt, org dlm bank yg duduk bhgn kredit dan pinjaman pasal byk mkn komisyen. Kalo korang perhati betul2, gmbr keta tu pun dpn pintu pagar je. Mungkin dia sendiri pandai2 offer kat reader utk dijual secara smbg byr. Fuh..letihnye menulis. Ni ha tajuk iklannya. MITSUBISHI GRANDIS 2.4 TAHUN 2004/2008 SAMBUNG BAYAR RM25500  
21. Diana 80 - Thu 24/Jan/2013, 7:44pm
Sal ma- saya ada semua detail tentang Sheikh Marzuki...awak tengok semua komen saya...dah ramai yang kena tipu dengan mamat ini..  
22. Shukri Am - Fri 25/Jan/2013, 3:55pm
Harap funder lain cuba beri perhatian kepada Mohd Shahril Bin Shahrudin IC:810923-06-5211 dan Suriani Binti Abd Malik IC:760406-07-5056 dengan business Asas Quest Resources.

Kedua2 diatas adalah suami isteri. Setakat ini empat orang dah jadi mangsa.  
23. Sal Maa - Fri 25/Jan/2013, 11:32pm
Diana 80 : terima kasih byk2 kpd semua rakan maj yg membantu beri info. Jika dia manusia yg bersifat penipu spt ini memang silap langkah lah. Dia ada berjanji bg tempuh dgn sepupu saya hingga rabu ini. Kita tunggu dan lihat apa alasan bangang dia hari rabu nanti.  
24. Amigos - Sat 26/Jan/2013, 12:13pm
Mudah.MY dah jadi Mudah.Menipu. Adik saya dah bayar RM350 utk beli set meter Honda SM4 terpakai. Haram tak sampai2. Pernah di tanya, pura2 tanya...eh belum dapat lagi ker? Nama di akaunnya dan namanya pun tak sama. Lahabau punya penipu.  
25. Sam369 2 - Sat 26/Jan/2013, 11:09pm
Salam wrga MC,
Beringatlah wahai wargq MC, dah trlalu byk kes tipu menipu ni.....so kpd yg nak brurusan mlbtkn rm pastikan anda kenal orang tu, jgn dah terkena baru nak myesal, Jadikan kes2 yg lepas sbgai iktibar.....  
26. Fizal 7 - Sun 27/Jan/2013, 6:00am
Mudah.my mmg dh jd mudah.menipu.sng sgt nk tipu di mudah.my tu.mmbr sy pn dh kna,beli BB 2nd,bank in duit tp xdpt ape2.repot polis tp polis ckp xbole buat ape2 even dh kasi no akaun bank.
-Slh 1 tips utk elak penipuan,kalo nama dlm web xsama dgn nama akaun bank,jgn bank in
-kalo nk buat loan,kna byr ape2 duit dokumen yg smpi ribu riban,anggap je penipuan
-jgn ever bg kad atm kt sape2.kalo nk bank in duit or cek,xperlu kad atm.pkai CDM je pn bole
-jgn disc1ose no hp n no akaun bank dlm web especially yg buat biz online.make sure deal dgn buyer psl payment privately slps initiate deal  
27. Mohd65 2 - Sun 27/Jan/2013, 6:03am
cuba try report pada mudah.my untuk detect seller... ni link report http://www2.mudah.my/support/form/0?ca=14_s&id=4  
28. Wali - Sun 27/Jan/2013, 4:04pm
nak sharing web Senarai Penipu Online

== > http://www.facebook.com/Senarai.Penipu.Online.Malaysia.Detail

==> http://bit.ly/UDTdwf

Ambillah langkah berjaga-jaga sebelum buat apa-apa transasksi .

Antaranya :

1- Kenali seller melalui email, fb,wassapp dan web.
2- Google no h/p, no akaun kut nama 'dh famouse' sbg penipu kat internet.

Semuga kita semua berhati-hati semasa berurusan melalui online.

Jangan disebabkan sekor dua 'hantu' ni lain-lain peniaga online yang jujur terkena lak tempiasnya....hu..hu.  
29. Fadly Hisham - Tue 29/Jan/2013, 4:20am
nasihat saya berhati2 la...saya kne tipu byk jgak...spai skrg company n harta benda elang sekelip mata jew..gara2 saya kemalangan dia amik cop jari saya n bt semua pindahan harta n syarikat atas name dia..so aty2 la..kwn baik x semesti nye jujur  
30. Afan 2 - Tue 29/Jan/2013, 12:01pm
bahaya tol siap gune nama allah nabi tipu gak..kena buat persatuan bentras penipu..  
31. Nik Saifulm Bahri - Mon 11/Feb/2013, 3:13pm
Setiap kali kena tipu report terus polis 24 jam. pastu pergi tribunal tuntut balik kerugian penuh. harap membantu.  
32. Azra 14 - Tue 26/Feb/2013, 10:35am
Iklan kejap..memandangkan sini byk thread sy nk iklan servis syarikat saya. Interior Design and Build. Kira sy kontraktor pembinaan la. Nk tgk profile sila ke www.nizarozz.blogspot.com .. Contact 014 7397775  
33. Rohurockstar - Fri 16/Aug/2013, 7:41pm
assalam..sesiapa yg terbaca posting sy ni, sila waspada. klu anda berurusan jual beli diinternet dan penjual mintak bankin ke akaun :
164427369094 AGUS WAHYUDI
sila hentikan deal anda sbb lelaki ni adalah penipu / scammer dan sy dh jd mangsanya. beliau kononnya jual hp Samsung galaxy note 2 di mudah.my pada 13/8/2013 baru2 ni tp lps bankin duit trs off hp. sy anggap xde rezeki tp biarlah org lain xjd mangsa pulak. klu anda nak bantu sy,tlg sms iklan terbaru beliau so kita sama2 cuba jejak mamat ni kot2 blh dpt.no hp sy 012-3507982.  
34. Mazaly - Thu 29/Aug/2013, 4:10pm
Salam...
utk penipu AGUS WAHYUDI tu saya sendiri x tau pe2 dah jadi mangsa utk kes penipuan online...si agus tu boleh guna pakai GAMBAR FAMILY saya untuk bisnes tipu dia...nasib baik ade informer yang bagi tau hal tersebut pada saya sebab ade seorang hamba Allah ni telah di tipu oleh c AGUS ni dan mangsa ni telah membayar rm1000 untuk pembelian handphone, setelah itu mangsa ni telah menghebohkan kes penipuan ni di dalam laman sosial dan appear skali gambar family saya dan dari situ ler ada informer yang bagitau saya tentang hal ini...

Nama glamor dalam online MEGAT..No. akaun 164427369094 AGUS WAHYUDI...no. hp : 013-6796190 (memang haram dapat contact mamat penipu ni!!)  
35. Ct 37 - Sat 31/Aug/2013, 4:05pm
Salam untuk semua sahabat majalah.com...
Hidup perlu berhati2..kadang langkah dan percaturan tersilap...kita jumpa orang2 yang memang sentiasa berfikir untuk dapat duit dengan jalan mudah...maka mereka MENIPU!..kenapa?kerana desakan hidup...mereka tidak fikir balasan ALLAH..bila musibah datang..barulah mereka kata"oh ini mgkn balasan atas dosa2ku"..MUDAH sesenang lidah berbicara sementara kita dengan pemikiran yang berkecamuk,marah,geram,sedih,dan pelbagai rasa dendam yang membara...apa kesudahannya?tiada..maka satu sahaja nasihat BERSERAHLAH..TAWAKAL kerana ALLLAH tidak pernah tidur...lihatlah kedepan ...ucapkan SYUKUR dan katakanlah"oh aku hanya diuji dengan kehilangan wang ringgit dan harta benda sementara aku masih sihat dan segar bugar berbanding mereka yang dirompak dan dibunuh dsb"
PERCAYALAH kita dirugikan oleh allah HARI ini tapi esok pasti ALLAH menggantikannya dengan lebih banyak lagi....
SEKEDAR nasihat dan untuk bina jati diri anda..BERSABARLAH...  
36. Iskandar Rizal - Mon 8/Dec/2014, 6:56pm
Salam semua,
Buat panduan n amaran pada pembeli2 online. Saya hari ni ditipu oleh seorang lelaki melayu yang menyamar india muslim tetapi bernama cina. Kononnya dia dibesarkan oleh cina dan convert bila nak kahwin. Siap bagi gambar ic dan kad convert islam lg bagi meyakinkan saya. Details,

Nama ic : SEOW SIN MIN
GAMBAR LELAKI INDIA BERBAJU BIRU GELAP
Nama Islam: Muhammad Yusof Abdullah
No. IC: 801003-01-6631
Alamat:
A-G-04, jalan seksyen 3/1a
Pesona Apartment
Kajang Utama
43000 Kajang
Selangor
No. Telefon: 019-605 9914
Nama dalam Mudah: Yus

Saya ditipu untuk jualan Iphone 6 64gb berharga RM1500. Nasib saya bayar RM500 shj dahulu. Katanya telefon ini rampasan kastam. Dan boleh sampai melalui pos courier pada hari sama jika dlm klang valley melalui Kencana Ekspress. Cara percakapan sgt meyakinkan. Saya mula tersedar saya ditipu apabila terfikir dia boleh sanggup membuat penghantaran walau hanya bayar x sampai separuh. Malangnya masa mula sedar saya telahpun buat money transaction secara instant. Bila saya call semula x angkat telefon.

Mungkin saya ditipu harini kerana dosa sblm ini atau ujian Allah. Mcm manapon, salah saya sendiri tidak berhati2. Semoga yg lain tidak sama terkena.

Tq  
37. Mohd Kamil 5 - Mon 5/Jan/2015, 8:39am
Minta tolong carikan alamat rumah or detail bgi penipu ni. Mohd Adli Shahrin Bin Sanusi hp no 01140242820. CIMB Bank no 12650002731202 .. Ditipu di mudah.my utk mbeli xbox. Ni link pniagaannye http://www.mudah.my/Game+360+xbox+full+set+500gb-32368649.htm .. huhu.. tq  

Page 1   (Total 37 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..