Pengalaman Membuat Bisnes Popcorn Dari Rumah
Annaz Collection - Sat 22/Apr/2017 2:21pm [Last Comment]
Salam 1 malaysia..saya nak tanya.kat sini ada tak sesape yang berpengalaman membuat bisnes popcorn dari rumah.ade ssape boleh share pengalaman?saya baru nak bercadang membeli mesin popcorn untuk kegunaan bisnes. TqIA

Niche: Bisnes Waffle Dan Jagung
 
1. Wahmarketings Com - Sat 22/Apr/2017, 3:17pm
biasanya bende2 gini kena jual di pasaraya atau gi tmpat ada event. atau majlis kahwin. sediakan mangkuk cawan kecik. dan mangkuk cawanh besar. seelkonya popcorn tu ada 2-3 perisa.
atau pun nak test market cari kedai mamak. aim kedai mamak tu penuh time bila. katalah malam tu ada Senegal VS timo leste. malam tu mesti penuh...so try bawak satu dulang kuning ikat kat lehher bawak bende tu pusing2. cakap slow slow. bang popcorn bang. kak pop corn kak.

harga popcorn tu sama ada kamu buat rm1.00 atau rm 1.50 tapi kalau ada sen sen kat belakang nak pulang baki masalah time tu. .duit baki kena standby atleast rm 100. perbanyakkan duit seringgit dan duit rm 5. masa kamu jual pop corn tu pakai tshirt cerah either merah. kuning. atau hijau. pastikan ada poket sebelah kiri dan kanan. ini penting utk letakkan duit sales dan duit baki. tak lah terkial kial.

satu bekas kuning tu boleh hold 15 cawan popcorn x salah. so kalau satu cawan harga rm 2.00 jika habis semua wang collection adalah RM 30 dalam tangan awak. seeloknya awak prepare 2-3-4 bekas tray tu. jadi kalau habis satu tray reload tray lain.


kang kalau dah kaya raya jangan lupa reply terima kasih kat sini  

Page 1   (Total 1 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..