Pengajar English Asas dan Mengaji Al-Quran Asas (Kuala Lumpur)
Remy 123 - Tue 1/Nov/2022 6:46am
Assalamualaikum.

Saya mengambil upah untuk jadi pengajar bercakap dlm Bahasa Inggeris (basic) dan Mengaji Al-Quran asas.

Belajar santai2 je, tak perlu rasa malu untuk bertanya dan jujur beritahu di tahap mana kemahiran anda. Asalkan ada kemahuan, keinginan dan sikap berusaha gigih.

Untuk makluman, walaupun saya bukan graduate universiti atau cikgu bertauliah, tetapi saya terpanggil untuk menawarkan servis ini kerana saya pernah melalui zaman sukar dpt kerja dan dimalukan sbb tak fasih English semasa temuduga. Tahap english saya dahulu hanyalah Elementary 1, namun kini tahap saya melonjak sehingga Advance level, dengan certificate sah dari British Council, malah saya berjaya kerja di sana juga!

Alhamdulillah di mana sahaja saya temuduga, pasti English saya dikagumi oleh penemuduga apatah lagi bila mereka dimaklumkan tahap pendidikan saya hanyalah SPM dengan keputusan cukup2 makan dan hampir failed pada subjek English!

Berkenaan dengan mengajar Mengaji Al-Quran (asas), saya pernah join kelas tajwid asas. Ketika itu mengaji pun merangkak. Huruf pun tak kenal sangat, inikan pulak tajwid. Saya bukan ustaz atau hafiz. Tetapi semenjak saya kenal huruf jawi, saya jadi suka mengaji.

Memang malu nak belajar dlm kelas ramai2, sebab malu ditertawakan dan kita jahil. Sebab tu saya tawarkan servis mengajar mengaji asas. Teruk manapun tahap anda, takpe. Asalkan nak belajar.

Servis mengajar English dan Mengaji asas ini hanyalah RM200 sebulan, kelas setiap Ahad, 3 jam setiap sessi. Saya di KL. Tempat kita belajar ialah di library atau dewan orang ramai yang aman damai atau lokasi yang korang boleh cadangkan nanti.

Contact saya 0173882426 Mr Aimi

Niche: Servis Freelance | Pusat Bahasa | Kursus Personal Coaching | Pusat Mengaji Agama
 
  1. No comment yet!
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..