Pendapatan Lumayan - Pendaftar Dan Pengumpul Data Sambilan Pemutihan PATI Dikehendaki Untuk Setiap Daerah Bagi Negeri Selangor, Kuala Lumpur Dan Perak.
Pemutihan2011 - Tue 21/Jun/2011 11:03am [Last Comment]
Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Insya-Allah pada awal bulan Julai ini, kerajaan di bawah Kementerian Hal Ehwal Dalam Negeri akan melaksanakan
satu program iaitu Program Pemutihan PATI (legalization of illegal foreign worker) yang bermatlamat untuk mengumpul data pekerja asing tanpa izin yang bekerja dan menetap di negara kita.
Program ini meliputi enam pelan tindakan melibatkan pendatang asing tanpa izin iaitu pendaftaran, pemutihan, pengampunan, pemantauan, penguatkuasaan dan pengusiran.
Sehubungan dengan itu, kami sebagai syarikat terbesar yang bakal dilantik menguruskan pendaftaran ini mengalu-alukan sesiapa sahaja yang berminat membantu kerajaan sambil menjana pendapatan lumayan melalui program ini.
Program ini yang mengaplikasikan kaedah biometrik dengan menggunakan mesin pengimbas cap jari (thumb print) dapat dijalankan dimana-mana sahaja secara online.
Permohonan dibuka bagi setiap daerah dan kawasan dalam negeri Selangor, Kuala Lumpur dan Perak sahaja.

Syarat-syarat permohonan adalah seperti berikut:-
1. Mempunyai komputer (desktop / laptop)
2. Mempunyai akses internet.
3. Mempunyai premis/kedai tak kiralah kedai runcit, kedai photostat, kedai makan dan sebagainya atau pondok/khemah sementara yang membolehkan PATI datang untuk berdaftar. Mereka yang tidak mempunyai premis/kedai juga boleh memohon kerana dapat dilakukan secara bergerak.
4. Sanggup melabur untuk membeli mesin pengimbas cap jari elektronik (harga akan diberitahu kemudian) - berbaloi kerana hanya daftar 10 orang PATI sudah dapat balik modal.

Mereka yang tiada modal juga boleh memohon sebagai Ejen Bergerak.

Hanya buat pendaftaran, tidak melibatkan urusan wang ringgit kerana pembayaran akan dibuat oleh PATI atau majikan PATI kepada syarikat kami.

Pendapatan yang akan diterima bagi seorang PATI yang didaftarkan adalah sekurang-kurangnya RM100 - RM300 seorang. (harga sebenar akan diberitahu kerana fee adalah bergantung kepada keputusan kerajaan)
Proses pendaftaran akan mengambil masa lebih kurang sebulan sahaja dan sesiapa yang berminat diharap merebut peluang ini kerana pendapatan dijangkakan boleh mencecah sehingga 6 ke 7 angka jika dilakukan secara bersungguh-sungguh berserta dengan pelan pemasaran yang efektif.

Pesara, pelajar, free lancer, part timer digalakkan memohon.
Kepada yang berminat sila email / sms nama, alamat penuh, nombor telefon kepada:-

En.Zaini
017-3930789
pemutihan2011@gmail.com

Anda akan dihubungi setelah kami mendapat keputusan muktamad dari pihak kerajaan dalam masa yang terdekat ini.

Sekian, wassallam.

Niche: Pekerja Asing | Pemutihan Pati | Jobs & Vacancies in Malaysia
 
1. Didi 7 - Tue 21/Jun/2011, 11:29am
sila email saya lebih lanjut atau kol 0126248336 ..sangat berminat.  
2. Stranadesign - Tue 21/Jun/2011, 11:37am
email saya atau call 019-2632812
strana.office@gmail.com  
3. Nazri 40 - Tue 21/Jun/2011, 11:38am
sila email saya lebih lanjut kerana saya sangat berminat...integratedsoftechsystem@yahoo.com  
4. Noor Farrah - Tue 21/Jun/2011, 1:48pm
sila email saya di umieabie7968@gmail.com  
5. Hasni Zainal - Tue 21/Jun/2011, 3:34pm
berminat..... email : hzacps@gmail.com  
6. Faizal 123 - Tue 21/Jun/2011, 5:53pm
sila emailkan kepada saya tentang maklumat lebih lanjut di faiziera_06@yahoo.com.my  
7. Cmsignin - Wed 22/Jun/2011, 12:49pm
saya berminat. sila email tentang maklumat lebih lanjut di ravind_7@hotmail.com  
8. Farid 49 - Wed 22/Jun/2011, 5:18pm
email saya juga .. saya minat.. mufara72@gmail.com  
9. Smapa - Wed 22/Jun/2011, 6:36pm
Salam,
Setahu saya, mesin pengimbas yang digunakan oleh KDN tidak boleh dibeli secara rambang. KDN sendiri akan membekalnya kepada syarikat yg ditauliahkan. Juga akan ditempatkan seorang pegawai imigresen disetiap pusat thumbprint utk mengelak data daripada dimanupulasi oleh pihak yg tak bertanggungjawab.Harganya pun bukannya murah..betulkan saya sekiranya saya salah....cuba fikirkan kalau semua org boleh buat pendaftaran darpada tepi jalan hingga la ke kedai kopi.. mcm tu tiada nilai proses pendaftaran ni... bagaimana pula kalau yg jadi ejen tu penjenayah ke, bekas banduan ke....bagaimana pula dgn keselamatan dalam negara? En Zaini nak bertanggungjawab ke? ini tidak mencapai tujuan proses pendaftan itu sendiri... saya harap iklan pemutihan ini mestilah mempunyai fakta yg kukuh... jgn disebabkan mengejar volume tu.. kita menjanjikan macam2 kpd bakal ejen... lihat la sudah 9 org memberi harapan kepada program ini...diharapkan semuanya akan berjaya

Wassalam  
10. Nora Jay - Wed 22/Jun/2011, 6:38pm
email sy secara detail ape prosedurnya:
1) nurulaien_gurlz@yahoo.com
2) bayugurlz_08@yahoo.com  
11. Syera Hasim - Thu 23/Jun/2011, 12:41am
ini alamat email saya amg_aming@yahoo.com tlong emailkan detail kpd saya  
12. Anbia - Thu 23/Jun/2011, 1:40am
emailkan detail pd saya myexaty@yahoo.com  
13. Areis - Thu 23/Jun/2011, 6:07am
btl apa yg dikatakan oleh Smapa..cuma syarikat yang berkelayakan sahaja yg boleh membeli mesin thumbprint..  
14. Ahamad - Thu 23/Jun/2011, 10:54am
kdn akan kluarkan surat sebelum 30 jun ini,jangan ingat semua orang boleh jadi sub-ejen,syrat kdn terlalu ketat pada ejen yang dilantik nanti,ini bukan kerja cari orang boleh daftar kat kedai mamak.keselamatan negara diutamakan mungkin 3 atau 4 kerat je main-con.nnti lah surat kdn keluarkan.  
15. Fezza - Thu 23/Jun/2011, 11:20am
sila emailkan kepada saya tentang maklumat lebih lanjut di fezza626@yahoo.com  
16. Qnasir - Thu 23/Jun/2011, 12:00pm
saya berminat...emel saya qamarunasir@gmail.com  
17. Mjd - Thu 23/Jun/2011, 1:26pm
saya juga berminat....mjd0906@yahoo.com  
18. Pemutihan2011 - Thu 23/Jun/2011, 11:33pm
Salam,

Saya sudah emailkan kepada semua.
Qnasir, sila berikan alamat email lain, email anda return kembali pada saya.
Bagi yang sudah mendapat email, sila baca, fahamkan dan harap bersabar menunggu pemberitahuan dari kami seterusnya.
Smapa, tidak salah memberikan pendapat berdasarkan logik fikiran, bergantung pada pembaca untuk menilaikannya.
Apa yang dapat saya beritahu, saya telah ditugaskan untuk mencari wakil pendaftar agar bila dimulakan nanti, kami dapat menjalankan urusan ini dengan penuh efisien dan serta merta termasuk memberi latihan, surat perlantikan, prosedur, sebut harga dan sebagainya.
Harga mesin thumb print tidaklah begitu mahal. Sila rujuk www.aliexpress.com dan search biometric fingerprint. Harganya mungkin menjadi mahal setelah syarikat yang menguruskan tender berjumlah RM42juta ini dan juga syarikat pengurus mengambil sedikit keuntungan darinya.
Tentang syarat perlantikan wakil pendaftar akan kami perhalusi setelah mendapat informasi dari pihak yang berwajib nanti. Segalanya memang perlu dipatuhi.
Kami adalah sebuah syarikat Bumiputera terbesar yang telah terlibat dalam industri pekerja asing ini selama lebih 20 tahun dan hanya fokus dalam industri ini.
Syarikat kami bersih dan dipercayai sejak sekian lama. Tiada pengakuan perlantikan pernah dibuat dan tiada wakil kami dibenarkan menerima wang dari PATI sebelum, semasa dan selepas Program 6P ini.
Harap dapat menjawab bagi yang ada keraguan.

Saya yang menjalankan tugas,

En.Zaini
Pengurus Pengambilan Wakil Pendaftar
Andaraya (M) Sdn Bhd
www.andaraya.com.my  
19. Cik Memi - Fri 24/Jun/2011, 12:21am
sy berminat..emailkan pd saya..oktavia001@yahoo.com  
20. Anbia - Fri 24/Jun/2011, 12:29am
Emailkan saya secara detail dan syarat2 Pemutihan PATI 6P myexaty@yahoo.com  
21. Smapa - Fri 24/Jun/2011, 9:50am
Salam,
Terimakasih kepda En Zaini kerana memberi maklumbalas terhadap komen saya. Namun saya harap iklan2 pemutihan seperti ini mestilah berdasarkan fakta yg tepat dr sumber yg dipercayai. ...bukan sekadar mencari untung sehingga memberi maklumat yg salah.... mesin thumbprint yg digunakan oleh KDN bukan macam yg digunakan oleh bank atau syarikat keselamatan tu... mesin thumbprint ni kena ambil 10 jari sekali.. 5 kanan dan 5 kiri... kalau tak percaya sila rujuk www.kdn.gov.my. Dan mesin ni mahal...lebih kurang belasan atau puluhan ribu... saya bagi pandangan bukan memakai logik akal sahaja tetapi fakta yg kukuh... Semua orang hendak mengambil peluang utk program ini dan ianya tidak salah...cuma dalam keghairahan kita mengejar volume... kita kata semuanya boleh.. dah jadi macam salesman kereta pula..
Syarikat Andaraya memang terkenal dari segi mencari pasaran sektor pekerja asing ini... yg paling aktif mencari ejen adalah syarikat Andaraya... tetapi yg akan memburukkan nama syarikat ejen juga... jangan dapat agen macam si Daaie tu lagi dah le?.. Salam pada tuan haji bos Andaraya?. Tapi yg kita sangat kesalkan ?. kadang2 pekerja ni lagi laju daripada bos company...
Wassalam  
22. Pemutihan2011 - Fri 24/Jun/2011, 10:29am
Salam,

Smapa, terima kasih atas komen anda. Walau apapun, sama-sama kita tunggu surat perlantikan pada awal minggu depan. Yang bulat tidak datang bergolek, yang pipih tidak datang melayang. Perlu usaha dalam masa singkat yang kita ada.
Semoga kita semua dapat manfaat dari peluang hebat ini.

Saya yang menjalankan tugas,

En.Zaini
Andaraya (M) Sdn Bhd
www.andaraya.com.my  
23. Ayu Pekan - Fri 24/Jun/2011, 5:34pm
sila emailkan saya secara detail....dan procedure...saya mempunyai ramai kenalan yg ingin membuat program 6P ini.

ayu_pekan@hotmail.com  
24. Nora 58 - Fri 24/Jun/2011, 9:16pm
husband saya keja construction & minat nak jadi agen bergerak. Please email to suhaile_saedon@yahoo.com  
25. Phillips - Sat 25/Jun/2011, 1:09pm
pulau pinang boleh tak?? ig_phillipslim@yahoo.com....  
26. Cmsignin - Sat 25/Jun/2011, 2:28pm
Pemutihan2011: Sila hantar email mengenai pendaftaraan pekerja asing. Saya sedang menunggu. Jadi Tak? Kalau yes saya nak buat persediaan untuk iklan pendaftaraan pekerja asing. Boleh hubungi saya di 010 287 2141  
27. En Isa - Sat 25/Jun/2011, 6:17pm
Sesiapa nak buat pemutihan yg berhampiran di Ipoh boleh call saya selepas perlantikan nanti oleh gov.

En. Isa
012-4580604  
28. Pemutihan2011 - Sat 25/Jun/2011, 10:19pm
Kepada yang berminat sila emailkan kepada saya nama dan nombor telefon pemutihan2011@gmail.com
atau tinggalkan alamat email anda disini.

Terima kasih.  
29. Pemutihan2011 - Sat 25/Jun/2011, 11:11pm
Kepada yang sudah memberikan alamat email. Sila periksa email anda.
Saya ada emailkan pengumuman terkini sebentar tadi.

Terima kasih.  
30. Nilai - Tue 28/Jun/2011, 5:20am
salam tuan.. saya berminat sila emailkan details pada saya syedashraf_83@yahoo.co.uk
terima kasih.  
31. Yusaini Abd Kader - Wed 29/Jun/2011, 9:10am
email yusainikader@yahoo.com  
32. Iskandar 5 - Wed 29/Jun/2011, 10:24am
salam, sy brminat

email detail iskandar6776@gmail.com  
33. Ahamad - Wed 29/Jun/2011, 8:56pm
andaraya sudah dapat ke surat jemputan taklimat pada 30 jun 2011 di kdn esok? saya berminat nak meramaikan majlis.  
34. Md Shafie Md Shah - Wed 29/Jun/2011, 11:38pm
saya dari muar johor dan saya amat berminat . saya juga sudah mempunyai satu senarai panjang nama pati yg ingin mendaftar tlg emailkan pada saya juga detailnya mdshafiemdshah@yahoo.com tel 0176256002  
35. Reth - Thu 30/Jun/2011, 12:23am
En Zaini, salam kerjasama. Boleh bagi detail at impianusaha@yahoo.com. Sertakan syarat dan terma. Kami di Kuchai Lama dan permintaan amat tinggi.
Terima Kasih.  
36. Afey - Thu 30/Jun/2011, 1:23am
afifzulkefly@gmail.com...sila emailkn detail2  
37. Bagus Satay Sarah Ent - Thu 30/Jun/2011, 1:32am
sy pun na juga
bagussatay@ymail.com  
38. Phillips - Thu 30/Jun/2011, 7:36pm
siapa tak kenal andaraya.... owner encik ismail.... Syarikat yg menguruskan pengurusan pekerja asing ...mempunyai byk branch di malaysia....ANDARAYA  
39. Atet04 - Sun 3/Jul/2011, 12:47am
Hi semua,
Pada yang ingin mengetahui info terbaru sila ke sini
http://majalah.com/?classified:program-pemutihan-pati-2011:6JFQHJPS56

*Pelanggan Didahulukan Pencapaian Diutamakan*
*Salam 1 Malaysia*
Peace no war ;-)  
40. Program6p Blogspot Com - Sun 3/Jul/2011, 1:02pm
PERLUKAN INFO LENGKAP PANDUAN PROGRAM PEMUTIHAN 6P 2011 ??
BOLEH DIDAPATI DI SINI >> http://program6p.blogspot.com  
41. Roland66 - Fri 8/Jul/2011, 1:00pm
Salam. Sila hantar maklumat lanjut ke email saya : rmahfar66@gmail.com
TQ  
42. Leong 3 - Sun 10/Jul/2011, 5:57pm
Pemutihan Programe di Taman Bukit Ria, Cheras dan Sg Chua Kajang pls contact Tay 012-212 2077  
43. Roland66 - Fri 15/Jul/2011, 1:58am
Salam. Syarikat kami sedang mendaftarkan Pati untuk program pemutihan. Jika sesiapa yang berminat, sila hubungi saya di 012-7852609.Roslan. Atau email ke :rmahfar66@gmail.com. Bayaran hanya semasa proses biometrik.TQ  

Page 1   (Total 43 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..