Pemilikan Tanah Anugerah
Newbietanah - Thu 27/Jun/2013 11:27am [Last Comment]
Salam warga Majalah.. saya nak minta pendapat & pandangan mengenai tanah anugerah nie
Baru2 nie pakcik saya ada memohon Tanah Anugerah di Johor dan tanah tu telah diluluskan
sebanyak 20 Hektar. oleh sebab masalah kewangan untuk bayar ke pejabat tanah dia nk bhgi2 kan tanah tu dan dia offer kpd saya & tanah yang dia jual pon x la mahal mne pon. Rege dia offer
1 unit = 3 ekar
1 unit = RM65K

Persoalan nya sekarang saya x brape jelas dan paham ttg tanah Anugerah nie..... ape prosedur dia sumer...
sekarang nie masih ada 10 hektar yang masih tergantung atas quota name dia.
nak mintak la kalau ade otai2 hartanah terangkn pasal tanah anugerah nie kt saya dan ape pendapat bole amik ke x?

0123054568
fadzlie

Niche: Tanah Untuk Dijual | Agen Hartanah
 
1. Azahar 10 - Fri 28/Jun/2013, 9:28pm
org pangil tanah haram.nk geran kena jelaskan kt pejabat tanah.65k mahal la.sini yg ada tanaman bru 10k  
2. Njedh - Sun 30/Jun/2013, 7:05pm
As salam.. saya br dengar tentang anugerah ni.. br2 ni ada client saya call bgtau ttg rumah ni jg..tp kat area bgan lalang selangor harga siap buat rumah bunglow katanya dalam 85k...saya pun x berapa tau ttg tanah ni.. secara jujurnya kalo nak kepastian kena tnya blik dengan pejabat tanah..betul ke pejabat tanah tu akan bg geran kalo hbs bayar.. takut nanti rumah dah siap, tanah plak bkn jadi hak milik dan klo ada pemaju lain yg beli tanah tu dia akan halau macam tu saja..so sekarang ni kita kena tau kalo leasehold ada tarikh luput.. kalo freehold ianya jd hak milik kekal... klo xda kedua2nya itu yg menjadi kesusahan pada masa akan datang...Harap Maklum  
3. Newbietanah - Sun 30/Jun/2013, 11:46pm
Azahar10... murah tu rm10k area mane tu bole bg contact or email kt sy newbietanah@gmail.comatau pon contact sy trus 0123054568  
4. Newbietanah - Sun 30/Jun/2013, 11:59pm
Njedh tq... sy ader dgr geran tu freehold rizab melayu..ape pon sy kne g selidik dulu  
5. Aro359 - Mon 1/Jul/2013, 10:14am
En Azahar 10, boleh bagi detail tanah yg RM10k tu. email arokb2011@gmil.com  
6. Ebun - Sat 6/Jul/2013, 7:31pm
En Azhar 10, ada lagi x? boleh bagi detail kat sy... dauction2u@yahoo.com  
7. Rakan Niaga - Thu 11/Jul/2013, 10:58pm
Newbietanah emailkan detail frizal4488@yahoo.com  
8. Newbietanah - Thu 11/Jul/2013, 11:58pm
sy dh email... siap dgn cth lot2 geran....
sape2 berminat nk bli bole la ...recomendkan... ok tq  
9. Leesa 2 - Thu 22/Aug/2013, 7:12pm
Tanah anugerah ni sama kes dgn tanah di kg melayu majidee, Johor. Biasanya leasehold, 99 tahun.  
10. Sharifahn - Thu 24/Apr/2014, 3:44pm
tanah anugerah ni sama ngan tanah kurnia ke? boleh dijual ke? berapa bayaran premium per ekar?  
11. Joe Kid - Tue 23/Feb/2016, 8:39pm
kalau boleh jual tanah kurnia ada nk jual
ada 2 ekar.
harga rm50k
wasap 0123741796
call 0103020365  
12. Hazrul Nizam - Wed 19/Jul/2017, 9:34am
tanah anugerah adalah tanah kerajaan yang telah diluluskan oleh MMKN kepada pemohon yang layak. Pemohon mesti menjelaskan bayaran premium yang telah ditetapkan oleh kerajaan negeri seperti didalam surat kelulusan. surat kelulusan ini mempunyai tarikh luput. seandainya bayaran premium ini gagal dijelaskan maka ia akan menjadi tanah kerajaan semula. Jika premium dijelaskan baru geran tanah dikeluarkan. Geran tanah ini adalah hakmilik sementara dan pajakan 99 tahun.  

Page 1   (Total 12 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..