Pembinaan Lebuhraya Pan Borneo (Sarawak/Sabah) Setakat Ogos 2019
Thinktank 007 - Thu 14/Nov/2019 8:48pm
Video ini menunjukkan sejauh mana lebuhraya pan borneo sedang dalam pembinaan.

Youtube: Pan Borneo Highway Sarawak Progress
https://www.youtube.com/watch?v=rqjtEkY2-GA

Update: Pan Borneo Sabah Progress - May 2019
https://www.youtube.com/watch?v=r8R6WULJGBQ

Lebuhraya Pan Borneo Pemangkin Kemakmuran
https://www.youtube.com/watch?v=6SjFT7PY3LA
Majalah 3 - April 2018

Apabila siap nanti, lebuh raya ini pasti akan membawa kemajuan yg pesat di Sarawak dan Sabah. Selain itu, jumlah pelancong juga akan meningkat dengan mendadak.

Apakah jenis perniagaan yg sesuai dilakukan di sepanjang susur keluar di lebuhraya ini?

Niche: Diskusi Bisnes
     
  1. Linkman - Thu 14/Nov/2019, 9:20pm
    wow.... ini part sarawak je kan..
    part brunei dan sabah video lain kot..
    tapi part sarawak ni sahaja pun mungkin lebih panjang dari PLUS Johor bahru ke perlis

    Bila siap nanti, saya pasti akan bercuti di sarawak.. sebulan dua..
    bawak laptop dan SIM 4G network.. boleh buat kerja dimana2..
    dan berhenti di setiap RnR sepanjang highway
    hotel bajet disana mesti tak mahal sangat kot..
    dan boleh melihat pemandangan awesome hutan belantara dan gunung ganang sarawak..

    bisnes apa yg akan naik?
    kalo tengok selepas lebuhraya pantai timur (LPT) siap tahun 2004 dulu..
    - bisnes restoran naik
    - bisnes hotel/hotel bajet/pelancongan naik
    - bisnes local mcm ikan patin temerloh & keropok terengganu naik..  
  2. Thinktank 007 - Fri 15/Nov/2019, 5:32pm
    Tuan Linkman,
    saya dah update untuk sabah di dalam topik diatas.

    Update: Pan Borneo Sabah Progress - May 2019
    https://www.youtube.com/watch?v=r8R6WULJGBQ

    Thanks Dear.  
Page 1   (Total 2 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Fort Supai Melaka & Restoran Ikan Bakar Terapung (Kuala Linggi)
Kami ke Kota Bukit Supai (Fort Supai) di Kuala Sungai Linggi, sempadan Melaka dan N9. Kota ini dibina pada 1757 oleh Belanda bersama Pihak Bugis. Juga terdapat sebuah Restoran Ikan Bakar Terapung dan boleh terus mendaki ke Fort Supai melalui jejantas atas laut.
Asam Pedas di Tepi Jeti Nelayan Sungai Siring Melaka
Melaka ada banyak jeti nelayan. Lokasi yang popular adalah Muara Sg Duyung, Alai, Umbai, Serkam dan banyak lagi. Saya ke jeti nelayan Pantai Siring Melaka dekat Umbai untuk menikmati Asam Pedas ikan segar yang baru ditangkap.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)