Pembantu Rumah Indonesia
Pembantu Rumah Dari Indonesia - Sat 11/Jul/2015 8:16am [Last Comment]
TUMINI, 40 TAHUN. ASAL TANJUNG BALAI. BERSUAMI. FEE RM6000. SALARY RM700. DEDUCTION GAJI 3 BULAN. BOLEH JAGA ANAK KECIL ATAU ORANG TUA SAKIT.

foto http://j.mp/maidtumini

SMS TUMINI KE 01112943423

Niche: Pembantu Rumah Asing
     
  1. Sam 206 - Sun 12/Jul/2015, 2:50pm
    Tumpang iklan..ada kemasukan baru maid dr jawa..umur 39..janda..bole jaga ank..belum prnh masuk malaysia..kos n detail..call trus..  
  2. Sam 206 - Sun 12/Jul/2015, 2:54pm
    Kemasukan baru maid umur 39..lupa letak no phone td..0172838726  
  3. Pasakarat - Sun 12/Jul/2015, 3:17pm
    salam,

    tumpang iklan maid kosong ada salinan passport saja. ada pengalaman jaga baby kemas rumah dan memasak . sila hubungi kami : 010 7792915  
  4. Faiz 479 - Mon 13/Jul/2015, 11:10am
    Assalammualaikum.... sy ada maid kristien umur 30 tahun sesuai utk majikan non muslim... saya juga ada maid kosong ada pasport cuma visa mati 5 bulan umur maid 35 tahun jika ada yg berminat boleh call atau whatsaap ke no 0183190723 utk maklumat lanjut...

    Saya juga ada maid dari lombok umur 30an akan sampai esok jika ada yg berminat boleh hubungi no yg tertera di atas..  
  5. Alidzan - Tue 14/Jul/2015, 5:13am
    Assalam.... Tumpang iklan, ya.

    Ada 4 org Maid 0 sdg mencari majikan. Mereka berasal dari Medan (30, 38 n 43 thn) n Mataram (23 thn). Mereka adalah janda (ada anak) n masih baru beberapa bulan di sini.

    Sila sms @ whatsapp ke 010-9330969 utk info lanjut n pengambilan segera. Maid ada d Klang.

    Sekian.  
  6. Rr Marketing - Tue 14/Jul/2015, 11:50am
    salam,

    tumpang iklan

    Pembantu rumah umur 21 tahun, berpengalaman kerja sebagai pembantu rumah. sedia bekerja bila-bila masa. Sila hubungi kami di : 010 779 2915  
  7. Rahim 74 - Tue 14/Jul/2015, 11:59am
    FRESH MAID
    Salam warga majlah.com

    Disini saya mempunyai 1 maid kristien
    untuk majikan non muslim, sesuai untuk majikan india.Maid pertama kali masuk malaysia sedikit biodata maid,

    Nama : Rosdilen
    Usia : 23 tahun
    Status : Bujang
    Asal : Silboga , indonesia dekat dgn NTT
    boleh mengurus kerja-kerja rumah dan cleanning.Sesuai untuk majikan yang membersihkan rumah atau menjaga anak-anak yang dh besar.
    Bagi majikan yang berminat sila hubungi saya.Ada jaminan 3 bulan.
    potongan 3 bulan tiada cuti dan tiada hp.
    Last maid sebelum cuti raya.Cod jln ipoh.Boleh watsupp,viber,call or sms.

    012-306 9263/017-637 4923  
  8. Shahira 16 - Tue 14/Jul/2015, 2:26pm
    Assalammualaikum wkt.. Dan salam sejahtera.

    Sy ada pembantu rumah indonesia beragama islam dan kristian berumur 20 - 50. Semuanya datang dari pendalaman Indonesia. Harga dari RM3000 - RM8000.

    Sy juga ada menyediakn permit untuk pembantu Rumah dan permit utk pekerja asing (construction, kilang, perladangan, pertanian, dan perkhidmatan).

    Sy juga bleh membantu Seandainya ada pihak syarikat ingin memohon kuota dari KDN. Dan juga sy boleh menguruskan penghantaran pekerja kosong, atau overstay untuk pulang.

    Sekarang sy mempunyai pekerja lelaki yg telah masuk di sini dari Indonesia, Bangladesh, Myanmar, dan Pakistan dengan harga RM3000 pekerja dan siap permit utk sume jenis sektor.

    Sekiranya berminat sila call atau whatapp sy

    Shahira 0172221824 / 0166267810  
  9. Pasakarat - Wed 15/Jul/2015, 1:52am
    salam,

    Tumpang Iklan,

    saya mempunyai pembantu rumah kosong dari jawa yang berpengalaman, boleh memasak menjaga anak mengemas rumah dan juga pembantu rumah dari sumatera, muda dan berpengalaman ada passport dan visa. Sila hubungi saya sgera : 010 779 2915  
  10. Pembantu Rumah Muslim2 - Wed 15/Jul/2015, 1:42pm
    ASSALAMUALAIKUM.
    PENGAMBILAN SEGERA.
    PEMBANTU READY BEKERJA.

    1.PEMBANTU RUMAH KOSONG JAWA UMUR 35TAHUN.
    muslim bertudung.
    janda.
    untuk menjaga baby,anak dan melakukan kerja kerja rumah membasuh mencuci memasak.
    kos rm3500
    gaji rm700
    potongan gaji tiada.
    note: mencari majikan yang tidak berkira tentang makan pembantu.

    2.PEMBANTU UNTUK MENJAGA IBU SAKIT.
    pembantu berumur 40an.
    sangat sihat dan dijamin cergas.
    pembantu rajin cuma tak berapa pandai.
    jenis penyabar,
    muslim bersolat.

    untuk menjaga anak,rajin(melayan anak anak jika nak makan itu ini nak goreng hotdog contohnya.
    dan melakukan kerja kerja rumah,memasak membasuh dan mencuci.
    gaji rm700.

    atau

    menjaga ibu sakit uzur dan bedridden.
    menukar pampers.
    gaji rm750.

    kos rm5800
    potongan gaji 2bulan.
    warranty 3bulan.

    PENGAMBILAN SEGERA.

    Sila whatsap untuk biodata dan gambar pembantu.
    saya travel ke luar balik malaysia pada ogos tapi tiada masalah pengambilan pembantu terus ke rumah ejen.
    BERURUSAN DENGAN MAJIKAN SAHAJA.EJEN TOLONG JANGAN TELEFON SAYA.

    017-8881654
    017-8881654

    T.KASIH  
  11. Farah 669 - Tue 21/Jul/2015, 4:17pm
    tumpang sy mencari pembantu rumah tempatan..blh bantu dapur dan teman wife...sy takde anak lg...bilik dn makan minum disedia kn...whatsp 0134720158...berkerja di ipoh  
  12. An Nis 6 - Wed 22/Jul/2015, 12:13pm
    Jangan percaya Alidzan, saya call beribu kali tak angkat. Menipu duit org si Alidzan ni. Saya skrg tgh buat tindakan undang2 untuk sindiket mnipu amah indon haram yg dia buat skrg ni. Maid dia nk terjun balkoni tak sampai 24 jam. Siap mngaku pnh bakar org. Duit sy lesap tak sampai 24 jam. klu kau tak nak benda ni bpanjangan Alidzan kau settle duit aku. Aku x kn campur urusan kau jual indon. Dah la tipu kata takde indon utk replace. Mnipu!  
  13. Arobi - Sun 23/Aug/2015, 12:08am
    Awas agen ALIDZAN penipu..muka & cakap bukan main baik..tapi anak haram rupanya..elok la besarkan anak bini dgn duit haram..biar jadi keturunan haram jadah semuanya..byk sikit saham ko dpt utk bekalan kat sana nanti..  
  14. Azreen77 - Mon 24/Aug/2015, 11:00am
    tumpang iklan

    anda sedang mencari pembantu rumah? ada kemasukkan hari ini dan maid sedia ada berminat boleh hubungi saya di

    talian 011-31224492 (azreen)  
Page 1   (Total 14 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/channel/UCsO-MY8KvW6kitzwqHptapA

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Nasi Beriani Gam dari Baghdad ke Putrajaya
Nasi Biryani Gam adalah diantara makanan yang paling sedap di Malaysia. Cara masakannya rumit dan resepinya adalah hasil kepakaran turun temurun. Kami cuba mencari dari mana asal perkataan Biryani Gam. Dari Putrajaya, ke Batu Pahat, ke Melaka, ke India, ke zaman Mughal India dan semakin jauh sehingga seribu tahun dahulu... di Baghdad.
Kehebatan Nasi Lemak Kuah Kuning
Apa yang menyebabkan nasi lemak sedap? Adakah nasinya, sambalnya, kuahnya atau komponen lain nasi lemak? Kami melawat Kak Ina, seorang peniaga nasi lemak yang amat terkenal di Taman Maju Jaya, KL. Mari ikuti perjalanan kami :-)
Makanan Eksotik dan Unik di Temerloh Pahang
Makanan eksotik biasanya ada peminat yang tersendiri. Jika dikenakan dengan menu masakan yang sesuai, peminatnya akan sentiasa datang walaupun dari jauh. Kelebihan meniaga makanan yang eksotik adalah kurang pesaingan. Kadang-kadang di sesebuah bandar anda seorang sahaja yang berniaga makanan tersebut
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)