Pembantu Rumah Indonesia Available
Alinna @ ETIE'S BIUTIQUE & SILK HOUSE - Tue 16/Apr/2013 1:41pm [Last Comment]
Terdapat seorang pembantu rumah available. Kos 6350, potong gaji 3 bulan, permit : majikan buat sendiri, dalam masa 2 minggu dah boleh dapat pembantu rumah, fresh tidak pernah ke malaysia, gaji bulanan rm 650 -rm 700. Deposit rm 2000. Untuk yang betul -betul serius dan boleh beri kerjasama sahaja. Tel 016-6993569. Tq.

Niche: Pembantu Rumah Asing
     
  1. Sarah 183 - Fri 19/Apr/2013, 1:00am
    Bismillahirahmanirahim & Assalamualaikum wrt Sarahhani-017-2960206
    TANPA DEPOSIT HANYA COD
    1) hai,kami dr agency berdaftar.sy bgi pihak mrketing ingn memklumkan bahwa.kmi ada kemasukan dlm mggu ini.kpda mjikan yg brminat silalh hbungi sy ye.utk kterngan lnjut,0172960206 Sarah Hani tq
    quatation simple.spya pihak mjikan blh bajet2 ke.fikir2 dulu ke kan.RM 8,500.00,ptg gji 3 bln, grenti 3 bln,termasuk PERMIT,ada lindngn agency &insurans.ada gerenti utk ketidk puasn hati mhupun lari utk maid yg tlh dpilih.Inn sya allah kmi akn cba yg trbaik utk mjikan budiman.trima ksih tn rumah krna sudi beri ruang semoga anda dimrahkan rezeki&kita sma2 mncari rezeki yg halal& murah rezeki hendaknya.ye& berniat mmbantu seikhlas&sejujurnya.tk

    p/s JUGA ADA MAID KELAS 'A' FI RM 10.ooo.oo termasuk permit dll,beperngalaman luar negara,well trained, lgi puas hati kerja maid mmang bgs cos "A" Kelas,takpayah risau pasal training &juga bad attitude,jom grab..ramai majikan yg berpuas hati dengan Maid Kelas A ini...Alhamdulilah...sy cadangkan yang ini THE BEST!!...

    2)TNPA DPOSIT HNYA COD,rm 6500.00
    Kpd mjikan yg nk buat permit sendiri.ada maid drJAWA.dll,hrga RM 6,500 ptg gji 3 bln 650.00 /700.00,ada grenti 3 bln sperti biasa.-ada maid availalble,
    3) nak lebih murah murah pun ada...utk majikan yg berbajet.

    maid utk majikan NON MUSLIM pun ada,urgent to let go (Christian Maid) blhlah call saya 0172960206 ye,

    ada pekerja vietnam wanita..dari vietnam.ingin bekerja di kedai mkn atau dll..umor 20 an fresh incomers...kepada sesiapa yg berminat boleh call... fi RM 2500.00 boleh nego a bit...thanks...  
  2. Taska Ulul Albab - Fri 19/Apr/2013, 9:48am
    Salam warga mc..Berhati2 dgn pak maulana efendi dr lombok yg katanya nk cari rezeki halal bekalkan maid harga 2500 shj..duit dikirim tp maid xsampai..no tel dia +6281918181508  
  3. Hairil 9 - Fri 19/Apr/2013, 11:51am
    SALAM,TUMPANG IKLAN.MADE READY SYOCK .SAYA HAIRIL.PEMBEKAL BIBIK DARI INDONESIA.KEPADA MAJIKAN YANG SERIUS NAK GUNA BIBIK ,BOLEH HUBUNGI SAYA DENGAN SEGERA.SKRG ADA 4 0RG,DARI JAWA.MATARAM,DLL.FEE
    6.3K,GAJI 650-700,POTONGAN 3 BULAN DAN WARANTY.(C.O.D)PLS CALL /SMS.017-3623786/EMAIL.hairilthikar79@gmail.com .siapa cepat dia dapat.t.kasih wassalm.  
  4. Siti 663 - Fri 19/Apr/2013, 7:23pm
    Salam. Ada 2 philipines christian mencari majikan non muslim. Prefer chinese.umur 39 n 34. Berminat boleh call saya 0199505888  
  5. Alinna - Fri 19/Apr/2013, 7:24pm
    Available. Genuine customer only...  
  6. Agensi Pekerjaan Management - Sat 20/Apr/2013, 1:06pm
    Assalamualaikum
    Pak effendi,pak raden,dari lombok atau mataram semuanya penipu.warga majalah jngn sekali kali kirim deposit atau duit anda ke indonesia walau apa tujuan buat pasport ke apa ke.cuba renungkan.lepas anda kirimkan pembantu tak sampai apa yang kita dapat buat.jadi jangan kerugian dengan sifat lalai kita sendiri.semua tu penipuan.biasa dapat mssg mssg begitu pengurus tenaga kerja lah.semua itu tipu.
    Maaf hanya untuk memberi pandangan sahaja kerana ramai tertipu.t.kasih.  
  7. Zubaidah 8 - Sat 20/Apr/2013, 1:53pm
    Salaam

    agen dari lombok bukan semua penipu kita tgk juga yang mana blh kerja sama dengan baik sometimes dr jawa pun bukan betul semua

    sebab tu kadang kdang bila maid lari ke apa ke gantian susah dpt./ kita sbg agen di mlsia hrs byr gantirugi separuh untuk bakeup majikan yang rugi agar mereka blh dptkan maid dr tempat lain.

    kdg kdg agen bohong kdg kdg majikan problem kdg kdg maid problem...semua nie manusia...
    sebab tu urus org nie susah kalau barang tak pa dia blh diatur.

    jika kena tipu dr sana itu nasibla. seperti saya kena dulu tp skrg alhamdullilah bakeup tu sangat pntg.

    salaam
    sorry to share ilmu juga  
  8. Zubaidah 8 - Sat 20/Apr/2013, 6:07pm
    Sekarang ada satu bibik yang nak kerja rumah sahaja atau jaga org tua majikan yang berminat sila call saya untuk pengambilan segera

    0126356732  
  9. Fiza 178 - Sun 21/Apr/2013, 2:23pm
    salam tuan tanah tumpang iklan..saya ada sorang maid yang nk kerja jaga org tua/pembantu kedai,umur 44tahun dari jawa.personaliti lembut,rajin dan memang ingin bekerja.pembantu masuk utk jaga anak 6 tetapi masalah komunikasi (kurang faham bahasa anak2 sbb maid agak kekampungan)ada majikan yg berminat boleh call saya 0195982779/0196712977(keutamaan di kawasan utara) senang utk saya monitor.tq  
  10. Hidir 3 - Sun 21/Apr/2013, 3:12pm
    Salam..maid baru masuk semalam..first time..sungguh rajin..berminat sms 0182680602  
  11. Haslam - Sun 21/Apr/2013, 5:11pm
    salam 1 malaysia.......

    kepada sesiapa yang mempunyai masalah dgn pembantu rumah dan ingin menolak @ menjual balik boleh hubungi saya.....selain itu pihak kami jgak ada menyediakan latihan bagi pembantu rumah yang tidak tahu atau tidak mahir dalam membuat kerja rumah...

    berminat atau sebarang pertanyaan boleh hubungi 019-6160083  
  12. Ratu Ain - Sun 21/Apr/2013, 7:15pm
    Hati2 kasih murni penipu..akillah dan mahazan group dia yang menipu..saya dah terkena.. depsit dah ambik tunggu calling visa..hampeh..lesap entah kemana..email x jawab n fon x aktif..rasanya ramai dah terkena..  
  13. Siti 663 - Sun 21/Apr/2013, 8:35pm
    Salam.saya ada 4 pembantu dari jawa umur 32,38,42 dan 43 boleh jaga budak atau org tua selain tugasan mengemas dan memasak. Boleh interview dan ambik di kl dan ada juga delivery service ke rumah jika outside kl. boleh call 0199505888  
  14. Luqmanhakim 8 - Sun 21/Apr/2013, 10:27pm
    Kepada warga majalah...sekarang saya ada 2 maid baru sampai dan seorang lagi dipulangkan majikan setelah bekerja 2 minggu kerana orangtua yg dijaga telah meninggal dunia.Permit telah submit.Semuanya memang rajin dan baik.Saya boleh bagi percubaan 3 hari sblm payment.Klu tak jadi saya caj sehari rm35.Seorang 6k.3 bulan tiada gaji.bulanan 600.Tolong hubungi saya segera 0122864368.  
  15. Et Cute - Mon 22/Apr/2013, 1:05pm
    available this saturday sampai sini... first come first serve. genuine customer only. tq  
  16. Alinna - Mon 22/Apr/2013, 4:51pm
    Dua maid dah dibooked, hanya tinggal seorang sahaja lagi to let go. Only 1 availabale.First come first serve and majikan yang betul betul serius sahaja. . No waste timer please. TQ.  
  17. Azuan 56 - Mon 22/Apr/2013, 4:52pm
    Tumpang Iklan

    Kepada mana-mana MAJIKAN yang berminat ingin mendapatkan PEMBANTU RUMAH dari INDONESIA yang mempunyai pengalaman sebagai pembantu rumah.

    Harga RM4,500.00 dan tiga (3) bulan WARRANTY.

    Untuk keterangan lanjut sila hubungi saya di talian +601116687122 dan +601116698477 SMS/WHATSUPP/CALL (Wan) atau email aam3084@gmail.com untuk perbincangan serta berjumpa dan bersemuka.

    ~ Segala dokumen dan PASSPORT adalah sahih dan betul~

    ~Saya hanya berurusan terus dengan pihak majikan dan AGEN tidak digalakkan~

    ##TERTAKLUK PADA SYARAT DAN TERMA##  
  18. Umidamia - Mon 22/Apr/2013, 6:16pm
    mencari pembantu rumah tempatan/asing
    umur 40-55
    yg guna visa pelancong bole apply juga
    0139222139  
  19. Pn Iza 2 - Tue 23/Apr/2013, 8:58am
    sarah 183..............penipu hp tak nak angkat.., maid saya lari kata ada ganti........termasuk agent dia ....tolong ganti balik..maid saya...cakap manis...bila dah dapat duit..........hp pun tak nak angkat...........  
  20. Alinna - Tue 23/Apr/2013, 10:59am
    puan iza buat report polis jer... padan muka kena tangkap...tak ke mana pun...lambat laun mesti kena. ini jenayah komersil pun boleh kena...  
  21. Alinna - Tue 23/Apr/2013, 11:04am
    Dengan saya cuma tinggal seorang je pembantu rumah. nak let go.first come first serve. majikan yang serius shj....the cost boleh negotiate slightly.maid confirm memang ada. tq majalah.com  
  22. Pn Iza 2 - Tue 23/Apr/2013, 12:57pm
    MEMANG SAYA TGH USAHAKAN.........geram berurusan ngan agent penipu.nie...................kepada majikan semua......pilihlah agent yg bagus track record dia...........jgn mcm sarah 183 nie nie penipu besar.......  
  23. Sharifa Nazmin - Tue 23/Apr/2013, 4:50pm
    Salam,

    Sesiapa berminat untuk dapatkan maid dengan kadar segera sila hubungi nazmin3779@yahoo.com or call 016-4401950. Hanya perlu bayar RM 7000 permit urus sendiri tetapi kami sedia bantu khidmat. Gaji RM 650-700 dan potongan 3 bulan. Jaminan max (2-3 bulan). Berminat sila hubungi dengan kadar segera untuk booking. Maid kami berkualiti dan terhad....First come first serve. Usah risau kami tidak menipu tapi hanya mahu membantu dan berurusan untuk jangkamasa lama, InsyaAllah.  
  24. Sarah 183 - Wed 24/Apr/2013, 1:47am
    cik alinna tlg jgn suka suka meyokong org nik..u pun ada supply gerk org..so u tahu apa yg berlaku disebalik majikan majikan nik..so u buat tak tau jek nanti esok esok u plak yg kena,...berhati hati lah dengan anasie mcm gini..sebenarnya dia nak tahu dengan siapa kita berurusan than deal direct pastuh...dia plak yg marketing ..tutup periuk rezeki org..sy dah kena dgn pn iza nik..kalau nak tahu..jgn esok esok u plak kena,..ye  
  25. Pn Sheery - Wed 24/Apr/2013, 4:36am
    salam warga..i pn terkena jugak dgn sarah hani...sampai sekarang i x dapat maid..ingat senang ker i nak cari duit..utk maid..3 bulan i simpan duit gaji utk maid..alih2 x dapat, duit dah di ambil..tapi maid sampai skang x dapat..bila di call x angkat..alasan macam2 dia..pada korang hati2 bila dia suruh bank in duit..terutama atas nama nurul azlin akaun mbb..dia mmg licik orgnyer..mulut mmg manis..tapi hati busuk..makan duit haram..aku mmg x halalkan ko makan duit aku tu sarah penipu...  
  26. Alinna - Wed 24/Apr/2013, 6:47am
    salam, bagi saya kalau kita claim to be supplier for maids...u better do it well...as u pun cari makan...kalau u janji nak bagi the maid and u collect the deposit tapi you purposely tak kotakan janji... u just commit a CRIME and SIN. pasal tutup rezeki, direct terus ke apa...tu semua kerja dan izin dari Allah SWT... and please BEHAVE yourself.  
  27. Pn Iza 2 - Wed 24/Apr/2013, 8:48am
    SO FUNNY SARAH 183.., naper u nak marah2 alinna betul apa yg dia ckp..., be responsibility lah dgn kejer kau..., dah collect duit ..dah makan...pastu buat bodo jer.........saya tak kan diam kat M.C selagi u tak ganti..... pn. sheery.. kita senasib..saya pun takkan halalkan apa yg dia buat kat saya, ...KALAU TAK BERTANGGUNGJAWAB , TAK PAYAH LAH MENYUSAHKAN MAJIKAN DAN JADI AGENT.........  
  28. Sarah 183 - Wed 24/Apr/2013, 11:49am
    assalamualaikum...erm..tpi ci alinna ..sy memang behave my self k...sebab tuh saya pertahankan ,,,dan tanya majikan majikan atau pn iza ni die berurusan dengan siapa?...sy dah ckp sy hanya rekemen shj,,,sy bkn lepas tangan...lepas tuh jika sy nampak ada masalah aja sy stop...nasib baik sy baru berurusan 2 org dengan nurhaslin nik...sy pun push dia...siang malam sy maki dia...sy bukan supplier u harus faham tuh...niat i pun nak bantu org bukan nak aniaya org...sy pun ada hati...mcm u nak niaga jugak...betl tak..dn nama nama nik semua hanya sorang aja...dia gunakan org dia upahkan org,...nak buruk kan org ,.cuba tanya diri sendiri..  
  29. Hafisah 2 - Wed 24/Apr/2013, 12:54pm
    aliana....nik pun sama gerk orgnye...dah amik deposit org tak turun turun...kata mcm mcm...paspot tak siapla apa lah...ckp org pandai..dh bebulan tunggu ...sy dah agak dah....sedangka org cod pun tak boleh pecaya inikan deposit...pulangkan duit aku....JGN PECAYA DENGAN ALINNA  
  30. Hafisah 2 - Wed 24/Apr/2013, 1:02pm
    Aliana penipu besar....jgn pecaya maid maid dia..entah mana dia rembat...alah semua sama jek kat sini...si alina ni pandai plak baking org ek...elo awak tgk diri awak dulu k.....jgn pecaya ngan dia nik sungguh licik...amik deposit lepas tuh maid smpai pastu ilang dlm ms 2 hari..pastuh minta duit dia kata tunggu ganti ..hampeh...pastuh dah genap 3 bln dia kata...dah burn cos dah bayar indon ...aku tak tahu yg aku tahu aku nak maid atau duit dah..enuff..jwp kol sy ...  
  31. Hose Maid - Wed 24/Apr/2013, 2:02pm
    maid ru sampai umur 25 nak kemas2 n jg 2 orang anak yg sudah besar2. berminat call 011-11309282  
  32. Alinna - Wed 24/Apr/2013, 2:31pm
    Sesungguhnya Allah SWT maha mengetahui sesiapa yang menipu dan mengfitnah akan mendapat alasan. What comes around goes around. I never deal with this Hafisah. Di dunia boleh la...di akhirat you can't runaway. Nowadays everything is trackable. Even kat dunia pun Allah SWT bayar cash. Amin.  
  33. Alinna - Wed 24/Apr/2013, 2:44pm
    its a bit funny to me well hafisah...okay u just registered today and nampak sgt u register just to put comment on me...mmm tak berapa nak cerdik...very damn low educational standard..tahap pemikiran rendah...wel get a life....  
  34. Bennameer - Wed 24/Apr/2013, 2:44pm
    Salam semua warga m.c dari saya di spring cleaning services

    Sebagai pilihan alternative kepada 'live in' housemaid adalah part time housemaid.

    Syarikat kami menyediakan khidmat housemaid rakyat tempatan. Kami menawarkan pelbagai package menarik mengikut keperluan pelanggan.

    Package termasuklah housemaid one time/harian/mingguan/bulanan

    Juga menawarkan khidmat pembersihan office/majlis/kenduri/pindah masuk atau keluar rumah dll.

    Sila hubungi En Johan di 011-23152671
    email springcleaningservices88@gmail.com untuk package menarik kami. Perkhidmatan adalah di kawasan Kuala Lumpur & Selangor sahaja.

    Terima Kasih majalah.com  
  35. Hafisah 2 - Wed 24/Apr/2013, 4:54pm
    memangle nak comment le i registere harini...takan nak berdiam diri kot...majikan majikan diluar sana jgn percaya dia nik...tgk dia boleh sampai menidakan saya...hows funny...dan ujgn suka suka nak cakap very damn low ke apa ke k...u bersalah jangan nak salahkan org lain dengan memperendahkan org...i dah kumpul org dan maklumat nak buat report atas u k...thats alll...jawap calls i  
  36. Haslam - Thu 25/Apr/2013, 3:29pm
    Salam sy ada maid pompuan dr indon..harga murah..sape cepat dia dapat..sila call sy 0196160083  
  37. Alinna - Fri 26/Apr/2013, 9:21pm
    salam warga majalah.com okay maid available. boleh datang tengok kat KL. COD. gerenti 3 bulan. fresh tak pernah dtg malaysia. call me, first come first serve.maid ni kerja bagus dan kemas. tq.  
  38. Alinna - Sat 27/Apr/2013, 5:41pm
    Available COD....dah tengok depan mata baru bayar. No deposit. Tq  
  39. Alinna - Mon 13/May/2013, 7:53pm
    salam maid mention above is taken. ads closed. the next batch is coming on june,2nd. tq  
Page 1   (Total 39 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Laksa Buyung Sungai Lui & Air Terjun Beratus Tangga di Sungai Gabai
Berehat hujung minggu di kawasan kampung sekitar Sungai Lui, Selangor sambil menikmati laksa buyung di tepi sungai. Kemudian mendaki air terjun yang mempunyai hampir 350 anak tangga. Tiba di puncak, terdapaat kawasan mandian yang menyeronokkan.
Cendol Genius yang Anda Tidak Pernah Jumpa!
Kami mencuba cendol yang amat istimewa dan lain dari yang lain. Sesiapa yang tak minat cendol pun pasti akan makan sampai habis licin. Mari ikuti kami menyusuri Sungai Melaka yang cantik sambil menimba ilmu dari Gerai Cendol Kg Hulu ini.
Dua Asam Pedas Melaka yang Patut Anda Cuba
Kali ini saya ingin kongsikan 2 restoran asam pedas yg popular di melaka. Kedua-duanya mempunyai cara perniagaan yg berbeza. Yang pertama lebih fokus kepada asam pedas sahaja manakala yg kedua fokus kepada pelbagai masakan ala kampung. Kedua-duanya sama sedap dan sama menyelerakan.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)