Pembangunan Hartanah Amat Menguntungkan
Suhaimi Agros - Thu 4/Oct/2018 10:15am
Salam Sejahtera,

Saya bercadang ingin membeli sebidang tanah dan membina beberapa unit banglo yang berpotensi di sekitar Kuala Lumpur dan Selangor.

Estimatation kos sekitar RM 3juta. Jadi saya ingin mempelawa Dato/Datin Tuan Puan yang ada modal dan ada hasrat berkongsi bersama saya untuk membina aset dan seterusnya menjana keuntungan hartanah dari pembangunan yang akan dilaksanakan. Saya buka modal sebanyak minima RM250k/share kepada yang berminat/serius untuk menjadi pemaju.

Sila hubungi saya atau PM saya 016-6679867 (Suhaimi) untuk perbincangan lanjut.

Semoga cita-cita saya dan tuan/puan akan terlaksana dengan jayanya. Salam perkenalan

Niche: Mencari Pelabur | Agen Hartanah | Diskusi Bisnes | Kontraktor Pembinaan
   
 1. Linkman - Fri 5/Oct/2018, 10:42am
  Memang betul kata tuan. perkongsian dari segi modal utk menjayakan projek2 hartanah memang boleh menjana keuntungan jika diuruskan dgn betul.

  Saya juga amat sedih melihat kemampuan orang2 kita dalam pembelian bangunan KOMERSIAL. Majoritinya sangat mahal lebih rm 500k walaupun yg kecil sekali.

  Dan yg paling sukar adalah kwsp TIDAK membenarkan penggunaan akaun kwsp ke 2 utk pembelian hartanah komersial. Salah seorang client saya pernah cuba tapi tak boleh. Kalau nak beli shoplot pun (rumah diatas kedai), kena buktikan shoplot tu adalah untuk dihuni (ada bilik tidur, toilet dan dapur), bukan open space dgn satu toilet sahaja (seperti di Ostia bangi).

  Jika ada orang2 spt tuan yg berjaya mengumpulkan 5-10 hartawan utk deposit rm a few million kedalam satu syarikat sdn bhd (kesemua adalah shareholder), mungkin usaha2 ini akan berjaya.

  Saya masih tiada kemampuan utk tugasan ini, tapi saya pasti dalam beberapa tahun yg akan datang, ini adalah salah satu fokus kerjaya saya.  
 2. Naufal Hakimi - Mon 22/Oct/2018, 4:14pm
  Tuan Linkman..tuan ada wawasan moga niat kita sama untuk membina bangsa. kalau pun belum ada kemampuan dari segi modal..menyumbang idea pun bagus..  
Page 1   (Total 2 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Nasi Ayam Paling Sedap di Semenyih
Kami mencuba Nasi ayam yang popular di Semenyih. Juga ada Cucur Udang dan Tauhu goreng yang sedap disitu. Sebelum tu kami jogging di Bukit Setia Ecohill dengan pemandangan 360 darjah sekitar Semenyih. Taman ini dijaga rapi dan sangat cantik.
Durian Hutan Hulu Langat Memang Menyengat
Kami ke Kampung Pangsun, di tepi hutan Hulu Langat untuk mencari Durian Hutan. Kawasan ini memang tempat pengumpulan durian dari kawasan sekitar. Durian Bukit, Durian Kampung dan Durian Hutan. Dan kami juga terjumpa Durian Hanyut :-)
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)