Peluang Menjadi Pengedar Baja Organik dan Mengeluarkan Baja Jenama Sendiri
Azrenn Fadzell @ Luminary Property Berhad - Fri 15/Mar/2019 1:38pm
Salam.

Saya ingin membuka peluang kepada sesiapa yang berminat khususnya bagi mereka yang mengerjakan tanaman kebun atau nursery untuk menjadi pengedar baja organik (100% Organik tanpa campuran bahan kimia). Baja difomulasikan oleh Sime Darby menggunakan pelepah sawit iaitu sumber asli yang paling sustain dan tahan lama. NPK adalah 2:1:3

Kebaikan baja ini adalah tahap kesuburan dan keupayaannya untuk bersaing malah lebih baik mengatasi baja kimia atau campuran. Produk telah diuji dan didapati (selepas meletak jumlah dan cara yg sama dengan baja kimia) hasilnya adalah lebih baik dengan jangkamasa yg sama. Baja ini juga mendapat pujian daripada kalangan penyelidik di Singapura. Ini adalah kerana kebanyakan baja yang dikatakan organik di Malaysia, telah diuji dan hasilnya terdapat sedikit bahan kimia untuk campuran. Kami adalah pembekal baja organik untuk peladang dan pekebun di Cameron Highland!. Padang bolasepak JDT menggunakan baja ini! Anda boleh sah kan sendiri.

Walaupun produk ini berkualiti, namun harga yang kami tawarkan untuk menjadi pengedar adalah amat rendah. Ini adalah kerana cara pembuatan dan teknologi oleh pihak Sime Darby sangat bagus dan berkualiti serta kos efektif. Harga baja Organik di pasaran sekarang adalah sekitar RM40-RM70/bag utk 25kg. Kos anda untuk menjadi pengedar hanya RM23.80/bag untuk MOQ 1MT. Harga akan lebih murah untuk MOQ 50MT/month iaitu RM15.50/bag.
Kami juga ada menjual 1kg bag untuk harga RM5.50/bag bagi MOQ 1MT. Untuk 50MT harga adalah RM4.50/bag.
Selain itu kami juga menawarkan kredit 45 hari selepas pembelian ke-3.

Sekiranya ingin mengetahui lebih lanjut, sila WhatsApp 016-7128812 Azrenn.
Terima kasih.

Niche: Konsultan Perniagaan | Usahawan Baja Pertanian | Usahawan Tani | Ingin Berniaga
     
  1. No comment yet!
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Nasi Ayam Paling Sedap di Semenyih
Kami mencuba Nasi ayam yang popular di Semenyih. Juga ada Cucur Udang dan Tauhu goreng yang sedap disitu. Sebelum tu kami jogging di Bukit Setia Ecohill dengan pemandangan 360 darjah sekitar Semenyih. Taman ini dijaga rapi dan sangat cantik.
Durian Hutan Hulu Langat Memang Menyengat
Kami ke Kampung Pangsun, di tepi hutan Hulu Langat untuk mencari Durian Hutan. Kawasan ini memang tempat pengumpulan durian dari kawasan sekitar. Durian Bukit, Durian Kampung dan Durian Hutan. Dan kami juga terjumpa Durian Hanyut :-)
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)