Peluang Emas Bersama Kobuub
Nur Azie 2 @ Koperasi Bina Usahawan Utara Berhad - Fri 14/Sep/2012 9:52am [Last Comment]
peluang menjana ekonomi bersama kami.

dari serendah RM600 hingga RM3300. pulangan diberikan dalam bentuk EMAS.

RM600 - 1gram emas setiap 6bulan

RM1150 - 1gram emas setiap 5bulan

RM1700 - 1gram emas setiap 4bulan

RM2250 -1gram emas setiap 3bulan (percuma 1 gram emas selepas 7hari penyertaan)

RM2800 - 1gram emas setiap 2bulan (percuma 1 gram emas selepas 7hari penyertaan)

RM3300 - 1gram emas setiap bulan (percuma 1 gram emas SEMASA penyertaan.

tujuan kami membuka syer ini adalah untuk menampung sedikit sebnyak keperluan (kecil) projek2 yang kami jalankan.

selain itu, kami juga ingin menggalakkan orang ramai untuk menyimpan emas sebagai aset terunggul anda.

setiap setahun , kami akan memberikan profit berdasarkan keuntungan projek. JIKA ADA. BUKAN SATU JANJI.

ZAMAN KEJATUHAN MATAWANG SIKIT2 KITA DAH RASAI..

HUBUNGI SAYA -
NUR AZIMAH HARUN - 0124397464/ 0185766976
NAZRY (SETIAUSAHA KOOP ) - 0189475996

Niche: Pelaburan Emas
     
  1. Hamzan Bin Yop Aziz - Fri 14/Sep/2012, 12:04pm
    berminat. hantar detail..trima kasih..  
  2. Koperasi Bina Usahawan Utara Bhd - Sat 15/Sep/2012, 9:23am
    salam...

    sesiapa yg berminat utk bersama2 koperasi kami amat alu2kan krn perniagaan yg diusahakan ini melalui Perniagaan Tanpa Riba..

    koperasi akan mendedahkan perniagaan2 yg sedia ada kepada perniagaan cara sunnah dan tanpa riba..

    Kursus juga akan berlangsung esok 16hb sept dan 17hb sept 2012 bertempat di HOTEL BUSTANI JITRA KEDAH yuran RM200 shj dan segala ilmu kursus nanti anda akan bergerak bersama2 koperasi dalam memartabatkan kembali ekonomi secara ISLAM yg mutlak dan menjadikan wang sunnah sbg wang yg akan dibangunkan dlm rangkaian perniagaan tanpa riba koperasi..

    wassalam... 012-4397 464 pengurus amanah koperasi

    sesiapa yg berminat sila dtg.. TERHAD 15 ORANG... sila dtg terus.. hanya 15 diperlukan utk perintis pertama koperasi  
  3. Nur Azie 2 - Sat 15/Sep/2012, 2:17pm
    Jutawan34 dah emel

    Enck hamzan b. Yop aziz sy dah terangkn kt komen b4 ni, jika nk emel bg emel.

    Kami jga mempunyai lain2 projek, blh emel, kobuub@gmail.com atau kol  
  4. Nur Azie 2 - Sat 15/Sep/2012, 3:20pm
    1. smua syer y kami buka bdasarkan kontrak 12bulan./setahun. Jd dviden adalah 12bln lah

    2. Smua modal akn dpulangkn apabl tamat tempoh pejanjian / kontrak. slpas stahun, jka anda masih bminat untk DPAT EMAS, blh renew kontrak. Tanpa apa2 charge lain.

    3. Emas y dinyatakan adalah jenis 999. Jenis adalah terpulang, smaada emas fizikal/bar. I2 hak anda y tentukan.

    Contoh jka dah dpt pulangan 10gram dlm bntk cincin, nk tkar ke rantai, just pulangkn kat kami, kami akan uruskan. Tiada charge tambahan. Cuma charge penghantaran shj. (jika ada) kalau cod, jd foc lah.

    Syer blh diupgrade jika anda mahu. Jika hari ni nk cuba syer rm600, bulan dpn ada bjet lbh, nk upgrade, blh je.

    Tambahan, jika menyertai syer rm2800 dan rm3300, layak menjadi dealer menjual emas. keuntgan adalah rm4/gram..

    Blh sms/ kol ke 0124397464  
  5. Linkman - Wed 19/Sep/2012, 3:26pm
    koperasi mestilah berhati-hati jangan terlibat dgn skim-skim yg meragukan.

    maaflah, bagi pendapat saya skim ni mathematically not sustainable unless koperasi mula masuk bidang ponzi/piramid.

    dah banyak koperasi terlibat secara sengaja atau tak sengaja (kurang ilmu) dan kerugian.

    kerugian kecil biasanya disenyapkan shj, tapi kerugian besar akan membawa kpd siasatan badan-badan bertanggungjawab di malaysia.

    =====

    mengambil kiraan mudah, dengan syer rm600 kita dapat emas 999 sebanyak 2 kali setahun (sekali setiap 6 bulan spt dijanjikan koperasi)

    harga emas 999 sekarang katakan rm200 (round up utk senang kira)

    bermakna dengan pelaburan rm600 setahun kita dapat pulangan rm400 setahun iaitu 66.67%

    bayangkan, bank yg amat kukuh & untung besar di malaysia iaitu bank rakyat pun tak mampu nak bagi pulangan macam tu pd pemegang share dia... (15% setahun)

    ====

    ya... kaki-kaki kelentong akan kata "you tahu apa"... ini bab-bab emas (atau forex) kalau you tak pakar baik jangan komen...

    hhmmmm... saya nak cakap banyak malas... cuma bila dah hangus duit nanti jangan nak menangis di serata forum mengadu nasib...  
  6. Nur Azie 2 - Thu 27/Sep/2012, 8:59pm
    kami jalankan apa yang kami boleh dan mampu lakukan. kami x berminat berniaga melalui riba. maka kami xtakut nak bagi share yg tinggi. bank nak kena bayar interest yang memang bank negara dah gariskan untuk dorang... its up to. nak cuba atau x. xada masalah bagi kami. thnxs  
Page 1   (Total 6 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Mencuba Nasi Arab Imam Muda Asyraf - Nasi Arab Mandy Medina
Nasi Arab Travel - Kalau dulu bila nak masak Nasi Arab memang pening kepala memikirkan bahan-bahannya. Tapi yang ni 15 minit sahaja siap!!