Pelaburan Bitcoin - Warga Johor Berhati-Hati
Cah - Tue 19/Mar/2019 2:36pm [Last Comment]
Kepada warga johor yang mana terlibat diminta merujuk kepada pemegang amanah masing2 keeana perkara ini telah tular disekitar negeri johor. Ramai yang tertipu dgn janji manis mereka.

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
     
  1. Hazrul Nizam - Wed 20/Mar/2019, 3:02pm
    bitcoin atau mana mana crypto currency adalah pada asalnya pelaburan ICO dan pelaburan matawang yg betul. tetapi bagi setiap 1 perniagaan yg betul, terdapat 99 skim cepat kaya yg menyalahgunakan populariti perniagaan tersebut.

    sebagai panduan mudah, mana mana pelaburan cripto yg menawarkan keuntungan pasif sepanjang masa (tanpa ada risiko rugi) adalah 100% sahih penipuan. Skim yg digunakan samada piramid atau ponzi.

    Tak ada matawang cripto yg sentiasa untung. cripto sama seperti pelaburan lain yg asli ada masa naik dan ada masa turun (rugi).  
  2. Cah - Fri 22/Mar/2019, 2:39pm
    Pihak yg terlibat tolong ambil iktibar. Kepada yang menjadi mangsa tolong hati2..beberapa individu dikenal pasti menjalankan program pelaburan ini dikenal pasti bergerak aktif disekitar negeri johor. Modus operandinya menyasarkan golongan yang tidak celik it. Dan pesara.. individu tersebut dikenal pasti menggunakan syarikat berdaftar sebagai JATI SATRIA ENTERPRISES ( JM 0358999-U ) encik ahmadi bin yusof. Perkara dan maklumat ini didedahkan oleh saudara beliau IDA RAHAYU BINTI ABDUL RAHMAN.. Beliau menjelaskan bahawa beliau terlibat atas dorongan syarikat berkenaan dan mohon agar mangsa menuntut kembali pelaburan mereka dialamat berikut kerana beliau sama sekali tidak terlibat didalam pelaburan tersebut. Setakat ini 30 pelabur telah dipulangkan kembali pelaburan mereka. NO 25 JALAN UNDAN 12, TAMAN PERLING, 81200 JOHOR BAHRU. pulangan kembali akan diuruskan secara berperingkat. Diharap kes ini tidak dipanjangkan.  
  3. Natalie 3 - Tue 26/Mar/2019, 10:22am
    Ida rahayu ni ni pernah terlibat dgn 1 company pelaburan lain ke sebelum ni? Macam pernah dengar nama  
  4. Cah - Sun 28/Apr/2019, 4:28pm
    Yes terlalu banyak company yg beliau tubuhkan untuk mengaburi pelabur. Antaranya perkara yang telah didedahkan ahli keluarga beliau sendiri dan meminta orang ramai agar tidak memberi kecaman kepada keluarga yang lain. Sehubungan itu juga pihak keluarga nya bersetuju untuk memulangkan kesemua jaminan pelaburan yang pihak orang ramai telah melabur bagi pihak beliau dan meminta issue ini dihentikan serta merta. Diatas adalah maklumat berkaitan syarikat akhir yang didedahkan sebagai conspiracy adalah seperti diatas. Beralamat sebenar diatas. Setakat ini beberapa individu telah membuat tuntutan dan selesai. Diharap kepada yang terlibat agar menuntut kembali hak anda dan berjaga-jaga dgn sistem ponzi ini.  
  5. Cah - Sun 28/Apr/2019, 4:36pm
    Diharap kesemua pelabur yg terlibat jelas akan issue tersebut. Perkara ini telah jelaskan penuh oleh puan ida rahayu binti abdul rahman. Segala index pelabur telah di serapkan ke account syarikat berdaftar seperti yang dinyatakan diatas. Kepada semua pelabur boleh mengambil kembali hak pelaburan anda. Mengikut perjanjian asal.  
  6. Mocta - Wed 29/May/2019, 3:38pm
    Coin2 ni atas nama apapun merapu je..sebab tu mana2 bank tak terima cagaran dalam apa juga urusan menggunakan bitcoin..baik korang guna duit tu buat beli cendol berbuka puasa dgn anak2 daripada membodohkan diri beli botcoin atau coin2 haprak yang tak berguna sesen pun tu..nak kaya dgn beli benda mengarut ni 7 kali kucing beranak pun tak kaya lagi..kaya dalam khayalan ada laa..silap2 masuk hospital tanjung rambutan..sebab terlebih pening bila duit untuk beli kaya bertukar jadi kayap..
    Atau kalau lebih duit sangat baik bagi saya je dari buang untuk beli benda takdok pekdoh tu😃😃😃  
Page 1   (Total 6 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/channel/UCsO-MY8KvW6kitzwqHptapA

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Kehebatan Nasi Lemak Kuah Kuning
Apa yang menyebabkan nasi lemak sedap? Adakah nasinya, sambalnya, kuahnya atau komponen lain nasi lemak? Kami melawat Kak Ina, seorang peniaga nasi lemak yang amat terkenal di Taman Maju Jaya, KL. Mari ikuti perjalanan kami :-)
Makanan Eksotik dan Unik di Temerloh Pahang
Makanan eksotik biasanya ada peminat yang tersendiri. Jika dikenakan dengan menu masakan yang sesuai, peminatnya akan sentiasa datang walaupun dari jauh. Kelebihan meniaga makanan yang eksotik adalah kurang pesaingan. Kadang-kadang di sesebuah bandar anda seorang sahaja yang berniaga makanan tersebut
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)
Nasi Kandar Popular di Bangi yang Anda Tak Pernah Dengar
Konsepnya simple, tapi populariti Nasi Kandar ni naik mendadak walaupun baru sahaja dibuka. Mari kita lihat apa yang membezakannya dari nasi Kandar klasik yang lain.
Nasi Goreng Konsep Baru yang bakal Meletup di Malaysia
Kita dah biasa dengan pelbagai nasi goreng sejak dari kecil lagi. Tetapi kini, sebuah rangkaian franchise dari Jepun cuba membawa konsep baru yang di adaptasikan dengan nasi goreng Malaysia. Produk ini amat popular di kalangan pekerja ofis. Mari lihat konsep baru nasi goreng 'Onigiri' versi Malaysia
Roti Jala ala Murtabak yang Viral di Seri Kembangan
Roti Jala ini memang lain dari yang lain. Satu inovasi dari segi resepi. Kelebihan roti jala berbanding murtabak adalah pembuatannya tidak memerlukan penebar roti canai. Lihat bagaimana juadah ini berjaya memukau penduduk setempat.