Patut Setiap Ketua Keluarga Ada Fikir Macam Ni
Maizura Azmir - Wed 13/Mar/2019 8:25am
Biar aku susah sekarang, tapi generasi aku senang kemudian.

Serius cakap, aku nak jadi kaya raya sekarang memang tak dan lah. Gaji pun tak seberapa.

Tapi aku ambil nasihat konsultan aku, wujudkan 1 plan hibah untuk isteri dan anak-anak aku. Aku buat terus RM1juta punya hibah.

Ak terfikir, lagi 10-20 tahun kedepan, kos sara hidup makin mahal, kos belajar apetah lagi. Katakan umur aku pendek, tak kan nak biar isteri aku kerja siang sampai malam. Tak sanggup aku!

Jadi aku sign up plan hibah ni, bila aku mati nanti isteri aku jutawan. Pandai lah dia uruskan duit. Nak bagi anak aku belajar sampai Afrika pun boleh. Haha. Aku serius ni. Takpun bukak bisnes ke.

Daripada aku mati, isteri anak-anak aku tak cukup makan. Kang nak belajar pun kena meminjam. Makan minum nak kena baci. Rasa berdosa aku!

Sebab ini tanggung jawab aku sebagai suami. Atleast aku dalam kubur nanti tenang. Bukan asyik kena maki hamun je dengan anak sendiri sebab hidup susah. Macam dalam drama kat tv tu. Tapi itulah real life.

Kita buat ni pun untuk family kita jugak. Bukan orang lain.

Yang dah terbuka hati tu, boleh picit link ni ok ⬇️
http://hibah786.wasap.my/

Niche: Diskusi Bisnes | Insurans Dan Takaful
     
  1. No comment yet!
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.