Pakar Dalam Bimbingan Kursus dan Asas Teori Dalam Perniagaan Kedai Dobi Layan Diri.
Mohammad Fizol Hk Ghazali - Fri 12/Oct/2018 9:58am
LAKI BINI HIDUP GOYANG KAKI LEPAS BUKAK BISNES DOBI LAYAN DIRI.

http://fgglobal.wasap.my

Orang melayu ni sebenarnya suka berbisnes. Tapi selalu salah pilih bisnes. Suka pilih jalan yang susah, akhirnya lingkup. Macam En. Mat ni. Dia tak tau apa apa pasal bisnes Dobi tapi baru 6 bulan bisnes, dan bukak cawang baru. Hebat dak? Jom baca pengalaman beliau.

'' Aku Mat. Aku laki bini kerja. Kami memang ada saving. Kami merancang nak ada bisnes sendiri sebab kami rindu nak besarkan anak anak depan mata. Kerja pagi, balik petang. Pukul 9 anak anak tido. Tau-tau diaorang dah nak sekolah. Kesian anak anak aku.

Aku penah lah try bisnes kecantikan. Aku ingat semudah ABC. Dah siap produk terus boleh jual. Rupanya kena buat marketing, kena belajar cara close sale, cara tarik prospek. Aku dengan bini kerja, mana ada masa.. masing masing tak sempat nak commit. Lastly, terkubur. Burn duitt aku baii.

Tahun lepas aku kenal dengan satu syarikat ni. Sistem BIJAKOMP, syarikat ni bagi bimbingan dan kursus pada siapa yang nak ceburi bisnes kedai dobi layan diri. Ada 5 pakej mereka sediakan. So boleh pilih ikut bajet kita. Macam aku dengan wife guna duit saving dan jual kereta RM50k pastu buat loan sikit RM50k.

Awalnya, aku dengan bini tak rancang pun nak benti kerja dalam masa terdekat. Tapi sebab pulangan boleh dapat 3x ganda dari gaji kitaorang. Tunggu apa lagi kan. On terus.

Paling syok dalam masa 6 bulan aku boleh rolling untung bukak lagi 1 cawangan dengan loan agensi MARA Memang rezeki aku dapat dekat kawasan student. So memang penuh la, lagi lagi hari minggu.

Sekarang memang kami pantau Dobi tu sekali sekala. Kami upah orang untuk jaga. Dan tiap minggu boleh bawak anak anak berjalan. Senang hati dapat penuhi keinginan anak anak. Paling aku tersentuh, anak aku 4 tahun tanya '' babah dengan mama yang jaga kami sekarang ke? Ibu (pengasuh) nak rehat ke? ''. Menusuk beb.

So kalau korang ada plan nak buat bisnes tanpa perlu pushh marketing kaw kaw. Tanpa perlu 24jam hadap laptop/phone. Aku saran korang kontek syarikat Sistem BIJAKOMP ni. Terbaikkk diaorang guide kau. Sampai jadi! ''.

Fuhh En. Mat dari senang bertambah senang. Tak ramai nak ceburi dobi layan diri ni sebab takut risiko. Mana ada bisnes ZERO risiko. Kalau ada yang guide, mesti tak tersasar. Betul tak?

Kalau korang berminat nak jadi macam En. Mat boleh ketuk inbox page kami.

Tekan Link Dibawah:

http://fgglobal.wasap.my
http://fgglobal.wasap.my
http://fgglobal.wasap.my

Niche: Kursus Dan Seminar | Bisnes Dobi | Diskusi Bisnes
Miliki Rumah Townhouse area Putrajaya/Cyberjaya dengan hanya RM 359k
Video: Townhouse (Bawah) | Townhouse (Atas) | Teres Dua Tingkat | Lokasi Perumahan. Rugi menyewa rumah lama-lama. Bila umur meningkat, tempoh masa pinjaman semakin pendek. Masa untuk membeli rumah sendiri!
     
  1. Hazrul Nizam - Sat 13/Oct/2018, 5:48pm
    apa yg merisaukan pasal dobi, kalau ada commercial complex baru buka, silap silap boleh ada 4 kedai dobi 24hr dalam deret yg sama. jd klu tuan/puan nak buka kedai dobi, pastikan tempat tu tak berlaku oversupply.

    lebih baik buka di deret kedai lama. tuan/puan dah boleh lihat apa bisnes yg sedia ada disitu.  
  2. Wahmarketings Com - Wed 17/Oct/2018, 1:42am
    Biasa la Tuan hazrul. niaga kalau ada untung semua bende berminat. Cuba bisnes potong rumput. sapu sampah. seorang pun x nak. padahal bende tu xde orang nak join Demand mesti mencanak naik. kalau petang Cakkap RM 60 esok cakap RM 80 apa customer boleh buat ?  
  3. Nazem - Thu 18/Oct/2018, 4:35pm
    taman saya dia punya komersil lot sampai ada 5 dobi layan diri, 3 dobi biasa
    3 dr 5 layan diri tu sendu teruk
    3 dobi biasa pulak sy tgk mantap  
Page 1   (Total 3 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.