Nursery Bunga/Pokok - Mencari Harga Borong untuk Benih dan Pasu
Nizam 62 - Tue 15/Feb/2011 10:55pm [Last Comment]
Salam warga Majalah.com
Saya sedang membersihkan tanah untuk membuat nursery benih bunga2an, buah2an dan pasu2 bunga
Jika warga majalah tahu dimana saya boleh dapat harga borong untuk benih dan pasu tersebut, boleh beri info kepada saya:kesangresources@gmail.com atau sms 0169007078.

Niche: Usahawan Tani | Pembuat Plastik Kotak Botol | Kedai Bunga | Usahawan Benih Dan Nursery
 
1. Zano Kreatif - Wed 16/Feb/2011, 2:34pm
anak benih pokok kurma... buleh..?

http://cnccrew.blogspot.com  
2. Khalida Hessa - Wed 16/Feb/2011, 9:18pm
Assalammualaikum En Nizam, saya ada simpan flyer dari sebuah sykt namanya Perniagaan ZNA Indah, di Sungei Petani Kedah yg menjalankan perniagaan nursery dan landscaping. Mungkin En boleh cuba hubungi mereka di 012-4662514, 019-4119495 dan 019-4887744. emailnya perniagaanznaindah@yahoo.com. Sekian, wassalaam  
3. Ainpari - Thu 17/Feb/2011, 1:21pm
sy juga berminat,tp pihak tuan bleh beri cadangan dimana sy dpt menjual hasil semaian sy tu.ainpari@yahoo.com.  
4. Noorzanaiah Abu Hasan - Fri 18/Feb/2011, 8:00pm
sy boleh menbekal bunga,pokok buah,pokok hiasan,pasu dlln. harga niaga.serendah rm1 sepokok bergantung pd jenis pokok.sms atau call sebarang pertanyaan 0195071886 ana perak.tq  
5. Riez 3 - Wed 23/Feb/2011, 5:13pm
cik zanaiah boleh email kat saya detail tak price pokok dan bunga  
6. Osman Shah - Tue 8/Mar/2011, 2:30pm
kalau nak jual bunga pasu.Pergi cameron..lembah bertam ringlet..masuk depan shell.semua disana adalah pemborong bagi bunga/kaktus/cut flowers/kekwa cutting dari cameron.harga memang murah.bwk lori terus boleh ambik barang.if orkids dendobrium,philo dan lain lain mostly dtg dari johor..kota tinggi dan pontian...more info email me shah55792yahoo.com..hanya dari pengalaman saya berniaga bunga  
7. Hanapi08 - Wed 9/Mar/2011, 11:13am
saya ada 1/2 ekar tepi jalan untuk dibuat nursery bunga cantik ada tali air. lokasi puchong utama.

sesiapa berminat mai sit down kongsi.
hanapi08@gmail.com  
8. Kakross - Sat 19/Mar/2011, 4:17pm
saya berminat dengan tanagh di puchong tolong emial rossexit@yahoo.com
0147374900  
9. Zaki 22 - Tue 22/Mar/2011, 10:39am
saya ada anak pokok durian belanda, petai, pecah beling, mas cotek, misai kucing, saya juga sedang membesarkan projek tanaman stevia saya.. berminat email saya : zazackie@gmail.com.. lokasi melaka.  
10. Kklee - Wed 23/Mar/2011, 10:11pm
salam..anda berada di kawasan pentadbiran mana maksud saya PBT mana.ctoh MBSA,MPSJ,MBPJ pergi ke bahagian landskap/taman /rekreasi minta no tel kontraktor yang membuat penyelenggaraan landskap di pentadbiran mereka.Call kontraktor tu minta sisa pokok/shrub yang telah ditrim kebiasaannya kontraktor akan buang,ambilah bahagian separa keras contoh kalau pokok bunga kertas( separa keras) kalau pokok duranta ambil bahagian pucuk tetapi yang tidak terlalu lembut.kebiasaan pokok shrubs hanya memerlukan batang separa keras dan mudah hidup dan yang paling penting tanah campuran yang bagus yang mempunyai rongga udara dan saliran air yan baik perlu mengekalkan nisbah 3:2:1 Insyaallah ianya akan dapat menjimatkan kos tuan,tuan hanya perlu beli pasu dan pokok utama sahaja. Kalau tuan ada kelapangan tuan boleh ke Muar Johor kerana di sana adalah tempat yang boleh dikatakan murah dan bukannya pokok transit kerana mereka adalah pengeluar.  
11. Onestopsolutioncentre - Sun 3/Apr/2011, 12:03am
Salam....saya ada contact no berkaitan nursery dan semaian nie..cuba call je En Roslan - 0194428999..Insyallah, mgkn dia membantu warga Majalah.com  
12. Radh - Fri 6/May/2011, 9:10am
Sekiranya encik berminat untuk menggunakan tray sebagai tempt semaian saya boleh bekalkannya.Untuk maklumat lanjut dan juga sebut harga boleh hubungi saya Ashraf 0134135109.  
13. Munet - Sun 12/Jun/2011, 7:00pm
Mana boleh dapat pasu plastik hitam 5-6 inci diameter secara pukal & murah? Any info pls emel munetsman@yahoo.com. Nk dlm 50 pcs. Area Puchong.  
14. Muhaimin 5 - Tue 15/Nov/2011, 11:49pm
saya menjual benih pisang berangan dan vanilla ..produk daripada kultur tisu..bleh kontak muhaimin 0193727419 atau emel ke muhaimin_selawi@yahoo.com  
15. Eesherbs - Fri 9/Mar/2012, 9:57am
As Salam,

Saya pembekal pokok2 herba
Boleh buat tempahan pukal pokok2 spt mahkota dewa, stevia, pecah beling, misai kucing, belalai gajah dll yg berkaitan

Shukri
EES HERBS
019-5407859
ees_herbs@yahoo.com  
16. Nur Azhar - Fri 13/Apr/2012, 9:47pm
membekalkan abu sabut kelapa untuk nersury.rm1.50/kg.call azhar,0195755747  
17. Akmal 81 - Fri 18/May/2012, 9:48pm
Assalam..tumpang tanya di mana boleh saya dapatkan bekalan benih pokok bunga rose dgn harga yg berpatutan?...minta jasa baik emailkan pada saya nasik_kerabu86@yahoo.com atau sms saya di no 019-6574062  
18. Anuar A Bakar - Mon 15/Jul/2013, 11:27am
saya pembekal pokok keladi hiasan. pelbagai warna/corak. nuarbina@yahoo.com /anuar 0193065325  
19. Ainahari - Mon 6/Jan/2014, 2:14pm
saya nak beli cactus kecik yg comel...250unit sila email ke noorainahari@gmail.com  
20. Norlia Hanum - Sat 18/Jan/2014, 4:15pm
saya nak jual dalam 6 batang pokok palma...sesiapa berminat blh contact sy (019-3526985-norlia) pokok besar dan terjaga.....  
21. Soh 3 - Tue 18/Feb/2014, 3:23pm
salam,sy baru nak bermula perniagaan nurseri,ingin mencari pembekal2 benih pokok dan pasu,baja dan sebagainya,boleh email quotation @sohselah08@gmail.com tq.  
22. Sharwan - Sat 1/Mar/2014, 9:58am
Salam ,
Kami dari koperasi bela rakyat dun parit raja KOBERA ada pengilang baja tahi ayam proses (baja buah/ baja gemuk), boiler ash, mulch dan hydrated lime kalau en soh berminat boleh call saya di
Tel: 0133810039 / 0168100029
Email:
sa5525x@hotmail.com  
23. Hasyimah 5 - Wed 9/Apr/2014, 1:54pm
saya baru nak berjinak dengan perniagaan nurseri nie, nk cari pembekal pasu dgn harga borong, & bunga2, boleh emel saya maklumat. tq
ieva95@yahoo.com  
24. Phatiniferdus - Sat 12/Jul/2014, 5:39pm
sy mencari sesiapa yg boleh supply pokokni area Perak. quotation dperlukan asap. what's app 0195287310 @ email phatini_ferdus@yahoo.com.

senarai pokok;
1 khaya senegalensis @ khaya 13 nos
2 bucida molinetti @ pokok doa 306 nos
3 hopea odorata' @ merawan 12 nos
4 agathis boomensis @ damar minyak 26 nos
5 jacaranda filicifolia @ jacaranda 24 nos
6 tabebuia pallida @ tekoma 15 nos
7 cassia fistula @ golden shower tree. 8 nos  
25. Orachon Charoentham - Mon 18/Aug/2014, 11:02pm
Saya mencari pembekal benih-benih bunga, pokok herba, pasu dan peralatan untuk memulakan perniagaan nursery saya di sungai petani , kedah. Sila email di orachon8878@gmail.com  
26. Sanusi 9 - Thu 2/Oct/2014, 10:44am
saya baru nak berjinak dengan perniagaan nurseri nie, nk cari pembekal pasu dgn harga borong, & bunga2,boleh juga secara boleh emel saya maklumat. tq
sansi2000my@yahoo.com  
27. Sanusi 9 - Thu 2/Oct/2014, 10:51am
Saya juga berminta untuk sesiapa nak letak barang consignment apa apa barang yang tahan lama seperti barang-barang nusery , pakaian , bantal kekabu, tedybear , air ect untuk di jual boleh hubungi saya melalui email sansi2000my@yahoo.com atau sms wesup 012 9358763  
28. Ham 3 - Thu 2/Oct/2014, 6:35pm
As salam.. sy sofea,ingin membuka nursery utk ayah saya yg baru bersara...ayah sy begitu berminat dgn tanaman tanaman berbagai jenis bunga..sy ,mencari pembekal pasu,pokok pokok bunga dan herba..juga kelengkapan utk memulakan nursery ayah sy di melaka...email abcmediaexpert@yahoo.com  
29. Sanusi 9 - Fri 7/Nov/2014, 8:03am
Saya juga berminta untuk sesiapa nak letak barang consignment atau menjual secara borong apa apa barang yang tahan lama seperti barang-barang nusery , pakaian , bantal kekabu, tedybear ,anak benih pokok bunga ect untuk di jual boleh hubungi saya melalui email sansi2000my@yahoo.com atau sms wesup 012 9358763  
30. Sanusi 9 - Wed 12/Nov/2014, 10:33am
Saya mencari pembekal benih-benih bunga, pokok herba, pasu dan peralatan untuk memulakan perniagaan nursery saya di Seremban N. Sembilan. Sila email di sansi2000my@yahoo.com
terima kasih  
31. Sanusi 9 - Wed 11/Mar/2015, 2:53pm
mohon rakan majalah.com share mana-mana pembekal tanaman untuk nursery pokok hubungi saya wassup 0129358763  
32. Rose 67 - Sun 26/Apr/2015, 6:58am
Nak cari pembekal pelbagai jenis anak pokok ros/ mawar, tanah sabut kelapa dan pelbagai jenis pasu. Harap dpt email atau whatsapp di 017-2616179  
33. M Hazmi - Thu 6/Aug/2015, 11:42pm
Saya mencari pembekal/nurseri kepada pelbagai jenis anak pokok Buah-Buahan untuk dijual dalam satu event di Skudai,Johor.. Jika berminat boleh hubungi saya melalui email/whatsapp mhazmi3@live.utm.my (0132833420-azmi)  
34. Azleen 19 - Thu 3/Sep/2015, 11:51pm
Saya ingin membuka nurseri pokok buah buahan, herba dan orkid di lenggeng, negeri sembilan. Saya ini mencari pembekal benih borong dan peralatan nurseri. Sila hubungi saya di email azleenwaris@gmail.com. Terima kasih  
35. Ezuad - Wed 21/Oct/2015, 9:15am
SALAM..

SAYA INGIN MENCARI PEMBEKAL POKOK BUNGA HIASAN BUNGA SOKA/IXORA DALAM KUANTITI YANG BANYAK..SESIAPA ADA BOLEH LAH MENGHUBUNGI PEGAWAI YANG BERTANGGUNGJAWAB EN EZUAD DI TALIAN 03-4251 2336 ATAU E-MAIL KE ezuad_koreaembassy@yahoo.com

kalau boleh nak secepat mungkin

terima kasih...  
36. Zaidi 234 - Sat 7/Nov/2015, 1:12am
Salam...sy ingin memulakan pernigaan nursery...ade sesiapa yang membekalkan pasu secara borong boleh email sy disini
m_zaidi@upm.edu.my
terima kasih  
37. Z Diey Bisnes - Sat 19/Dec/2015, 4:36pm
Sy nk beli pokok nilam..sape ada boleh wasap 0126590182
Area puchong putra perdana  
38. Razwan 7 - Thu 14/Jan/2016, 12:59pm
Salam, Tengah mencari pembekal pasu plastic siraman sendiri..sila emailkn contact detail anda di email saya armerazwan@gmail.com  
39. Zaidi 212 - Fri 13/May/2016, 11:58am
Benih rerama dari rm10 keatas...call 0182984743  
40. Lyidia Dahlia - Wed 12/Oct/2016, 3:37pm
saya nak buat koleksi kaktus..ada siapa jual borong murah? whatsapp 0168571391  
41. Pbkb - Sun 11/Dec/2016, 4:54pm
Mencari Pembekal Pokok Bunga Kemboja Bonsai / Adenium Taiwan / Adenium Vietnam Harga Borong Minimun Order 50 Pokok & Sila Nyatakan Kos. Emailkan contact detail anda di email saya adenium2you[@]gmail.com  
42. Al Jannah Firdaus - Sun 15/Jan/2017, 2:02am
saya mencari benih pokok lavender dan bunga ade pembekal contact 0166891176  
43. Kaizen Mexxara Enterprise - Thu 5/Oct/2017, 2:20am
Kami pembekal anak pokok buah buahan dan bunga. Lebih fokuskan kepada anak pokok buah-buahan seperti

durian duri hitam/montong dll durian.

Pokok petai hybrid,

nangka madu,

Kelapa pandan,

Harum manis/cokanan,

Rambutan

Dan pelbagai lagi ????


Dijamin murah harga saudara. Cod area kedah. Sms/wasap 010-3859910 ?  
44. Aishah 496 - Wed 27/Dec/2017, 3:56pm
saya mencari pembekal pokok bunga spider lily
whatapp : 011-3382 7998  
45. Azrin 128 - Fri 6/Apr/2018, 2:50pm
Sy pembekal pokok lidah buaya dan anak benih untuk buka ladang pun boleh beli kuantiti yang banyak di muar johor boleh contact saya 0107079200 azrin untuk borong dan sebagainya  
46. Mohd Helmi Bin Mahmud - Sat 6/Jun/2020, 11:14am
Assalamu'alaikum dan hi. Saya mencari pembekal pokok adenium/kemboja tiawan, vietnam. Kadar tempahan minimum 50pokok. Kalau ada..boleh email sya di helmimahmud82@gmail.com  
47. Nadzir Ahmad - Mon 2/Nov/2020, 10:00am
Salam..sya perlu senarai harga dan pembekal utk pokok bunga ros, daisy, kemboja(adenium),bunga raya hybrid,keladi hiasan,orkid dendro,orkid kerinting,orkid cattleya,orkid vanda,orkid mokara dan butterfly
dari ke Thaland dan C. Highland ke Kedah.
email nadzir_saina@yahoo.com.my  
48. Akmal Bin Abdullah 2 - Thu 26/Aug/2021, 10:10am
Salam. Saya memerlukan pembekal pokok bunga ros, daisy, kemboja(adenium),bunga raya hybrid, keladi hiasan, orkid dan pokok-pokok hiasan.
mohon sesiapa yang ada cadangan atau no untuk dihubungi, maklumkan pada saya di e-mail akmalabdullahb@gmail.com atau wassap saya di 019-5228567  
49. Yana 711 - Fri 3/Sep/2021, 2:39am
Hai.. sy memerlukan supplier bunga petunia. Boleh contact sy 017647350.  

Page 1   (Total 49 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..