Need Help/Advice
Jigg - Tue 3/Jul/2012 11:37am [Last Comment]
Salam Warga Majalah,

Saya memerlukan nasihat/bantuan drpd sesiapa yg mampu dan sanggup. Tak perlulah saya cerita panjang lebar. Saya yakin saudara/saudari dalam ni dah biasa dengar masalah orang yg mana pattern nya tak jauh beza. Dalam kes saya, berikut adalah situasi skrg:

- gaji 3k++
- keje swasta, takde PGM
- nama x clear
- ada hutang pinjaman berlesen
- ada hutang along

Sekarang saya memerlukan sejumlah cash untuk selesaikan banyak perkara. Dah takde individu yg boleh tolong setakat ni. Kemampuan adalah satu isu, tapi trust pun sama pentingnya saya faham sebab skrg saya takde ape utk dicagar dan kad saya pun sykt pinjaman berlesen yg pegang.

So saya alu2kan nasihat jika tidak bantuan drpd saudara/saudari. Kepada along/pinjaman wang berlesen/org yg nk berleter tak payah la sibuk kat sini. Cuma cadangan dan kritikan membina sahaja acceptable.

Kalau siapa nak cerita secara private boleh email jiggyjigo@yahoo.com

Thank you

Niche: Pinjaman Peribadi
 
1. Juhan - Tue 3/Jul/2012, 12:03pm
cuba crita sikit bro.. mcmana blh jadi mcm ni. mn tau blh jadi iktibar?? ada penipuan ker, mlm ker ataupun forex ataupun apa2 ajer ler  
2. Jigg - Tue 3/Jul/2012, 12:32pm
penipuan tu ada la penah terkena jugak pasal gold investment..yg lain tu sume mismanage la..ditambah ngan family problem lg...  

Page 1   (Total 2 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..