Nak Cari Team
Kuazman 5 - Thu 5/May/2011 2:58pm [Last Comment]
Kepada sesiapa yang xde buat apa atau tgh cari pekerjaaan ke peluang2 ke.. apa kata kita team up/bergabung merancang untuk buat sesuatu dengan menggunakan kelebihan masing2.

Banyak pekara yang akan jadi mudah di tambah pula dengan aura tenaga luar biasa apabila kita bergabung berbanding bersendirian.. chewah!

berminat boleh tinggalkan email, komen atau hubungi di
kuazmans@gmail.com

tq.

Niche: Persatuan
 
1. Azlanatiman - Thu 5/May/2011, 3:02pm
Salam...

agak2nye ape perancangan yang nak dibuat? Maybe leh kongsi di cni supaya rakan2 xtertanya2.  
2. Ary2796 2 - Thu 5/May/2011, 3:04pm
email ke moneycomezy@gmail.com  
3. Rianad - Thu 5/May/2011, 3:05pm
nk kongsi cerita boleh email ke rian.rahim@gmail.com  
4. Has 7 - Thu 5/May/2011, 3:07pm
okey je...  
5. Herma - Thu 5/May/2011, 3:14pm
Nak join gak...mana tau berkesan...skang nih kena buat duit selagi boleh!! lex_fsal@yahoo.com  
6. Wan 204 - Thu 5/May/2011, 3:32pm
nak jugak ikut..
best gak idea nie..
benda apa nak buat boleh inform kan

email ajputera@hotmail.com..  
7. Hafizuddin 2 - Thu 5/May/2011, 3:37pm
hdeen2u@gmail.com emelkan ye  
8. Syaro - Thu 5/May/2011, 3:50pm
gak gk join...  
9. Kuazman 5 - Thu 5/May/2011, 3:58pm
terima kasih.. saya rasa macam2 yang kita boleh buat.. antaranya bila kita bergabung, stidak-tidaknya kita dapat melengkapkan keperluan masing2 seperti sebuah organisasi perniagaan yang besar.

cth: jika dalam team tu ada yg pandai marketing, IT, ada sumber, ada idea atau sebagainya.. klu bergabung rasanya xlah kita terkial-kial nak buat semua sorang2.. lambat/susah nak berkembang rasanya dengan keadaan yang penuh panca roba ni lebih2 lagi ekonomi dunia semakin down..

mcm syarikat2 besar, mereka mampu berkembang krn mempunyai 'department' yang masing2 hanya buat kerja masing2. kalau kita ubah 'department' tu kpd 'team'.. rasa2 boleh bekembang x?

tu antara satu contoh laa.. sekurang2nya kita cuba cari cara yang sama2 boleh berkembang..  
10. Azlanatiman - Thu 5/May/2011, 4:12pm
menarik tu. emelkan saya

azlan.atiman@hotmail.com  
11. Amin 57 - Thu 5/May/2011, 4:49pm
nak join.. pls email to me too, TQ
aminjoeis@gmail.com  
12. Eira 12 - Thu 5/May/2011, 4:59pm
email sy : nieshalotfi@yahoo.com  
13. Ahmad Nisfu - Thu 5/May/2011, 5:05pm
email hamba : tenmaya22@yahoo.com  
14. Aisyahumairah 2 - Thu 5/May/2011, 5:12pm
emel saya skali : aisya_humairah@yahoo.com  
15. Shaharum Hj Ismail - Thu 5/May/2011, 5:13pm
Salam, Team yang kuat dan berkesan pada masa ini adalah dengan menubuhkan "koperasi perniagaan". Antara kelebihan koperasi
- modal ahli digabungkan
- Kemahiran digabungkan
- kualiti pengurusan ditingkatkan
- Tiada Boss dalam koperasi.
-mendapat perhatian dan kawalan kerajaan
- banyak kelebihan lain lagi.  
16. Ryzugai - Thu 5/May/2011, 5:14pm
boleh gak nak join byk idea nk sumbang ryzugai@gmail.com  
17. Khairudie - Thu 5/May/2011, 5:27pm
idea yg menarik.....diey75@live.com  
18. Biznessman - Thu 5/May/2011, 5:28pm
boleh juga.. email ke
tunasjaya.resources@gmail.com  
19. Mohammad Amin - Thu 5/May/2011, 5:37pm
emailkan pd sy jgk amin81.razak@yahoo.com tq  
20. Jeffry 2 - Thu 5/May/2011, 5:40pm
saya juga------------> oldboysms8993@yahoo.com  
21. Shaharum Hj Ismail - Thu 5/May/2011, 5:41pm
Tentang pembangunan koperasi : kena cari sekurang-kurangnya 40 orang ahli sebagai syarat asas pendaftaran dengan Suruhanjaya koperasi Malaysia. Jika nak masuk nama dulu modal kemudian cerita,
Emeil ke bizpositif@yahoo.com  
22. Nur Sheilawathy - Thu 5/May/2011, 6:24pm
sy x nampak apa2 lg
tp sy cuti 3 bln, x de keje
apa2 pon nak tau gak la

smile_cat87@yahoo.com
013-2118734

Iklan:
http://sheilabiz.blogspot.com/
013-2118734  
23. Cik Memi - Thu 5/May/2011, 7:36pm
berminat.. oktavia001@yahoo.com  
24. Ijan 7 - Thu 5/May/2011, 7:40pm
nak ugak...email detail plsss  
25. Adam Daniel - Thu 5/May/2011, 7:47pm
sila anta detail ke adamdaniel135lc@yahoo.com  
26. Cik Teja - Thu 5/May/2011, 8:04pm
saya pon berminat gak..emelkan details ye..thanks..

tj.belle@yahoo.com  
27. Sefiah Ahmad - Thu 5/May/2011, 8:23pm
salam.. saya amat berminat dgn cadangan ini. tapi team mesti yg best. saya ada beberapa cadangan tapi tunggu dapat team lah ye.. email ... sefiah78@yahoo.com  
28. Bakar Mohd - Thu 5/May/2011, 8:40pm
tapi kena ingat juga,lagi ramai,lagi banyak pusingnya,bukan negatif thingking,cuma sekadar ingatkan jer..bagus memang bagus.  
29. Syukur 6 - Thu 5/May/2011, 8:44pm
interesting email ambo
syukurH@hotmail.com  
30. Shafie 7 - Thu 5/May/2011, 8:46pm
interesting...email me
sharila09@gmail.com
tq  
31. Kocha - Thu 5/May/2011, 9:15pm
rumahubahsuai@yahoo.com  
32. Zairemie Zulkapli - Thu 5/May/2011, 9:16pm
salam sy berminat,sekarang sy tak berkerja, cuma berniaga kecil2 lan.tp pengalaman sy sebelum ini lebih dr buat sales utk function catering utk hotel.dan sy juga berpengalaman dlm setup sesuatu majlis catering,termasuk perancang pekahwinan,out side catering, birtday party,corprate function dan mana sj yg bersangkut paut dgnnya.
klu diberi perluanga sy nak join sekali mana lah tahu blh jd sesuatu yg tak dijangkan..
email sy remie2281@yahoo.com

phone:0166884023  
33. Swasta Blacklist - Thu 5/May/2011, 9:17pm
shaharum, saya berminat dengan konsep koperasi tapi saya nak buat ala-ala bank dan consultansy terutama pada swasta blacklist tp yg pasti bukan cam AKPK.so, harap shaharum boleh share idea mcm mana nak realisasikan impian saya.saya nak tolong swasta yang blacklist yg nk setel hutang blacklist dan dptkan pinjaman dr bank atau koperasi sama mcm gomen yg blacklist. cuma skrg swasta blacklist ni di anak tiri kan mcm kami ni tak menyumbang langsung kpd ekonomi negara......  
34. Swasta Blacklist - Thu 5/May/2011, 9:23pm
shaharum dan kuazman, minat tak nak team up dgn sy utk jadi pioneer. sapa2 minat nak jadi ahli email kat swastablacklist@yahoo.com. saya akan kumpulkan list nama ramai2 pastu baru kita register koperasi kita. TERHAD HANYA UNTUK SWASTA SAHAJA ye sebab gomen byk lubang nk setel blacklist.... :)  
35. Dira 2 - Thu 5/May/2011, 9:50pm
emel sy
umiebakehouse@yahoo.com  
36. Projekp - Thu 5/May/2011, 10:31pm
bagus cadangan koperasi tu...apa kata mulakan team lembah klang,40 0rg ada modal 5-10k  
37. Zairee - Thu 5/May/2011, 10:42pm
berminat ..
email zairee.mohd@gmail.com  
38. Iena 5 - Thu 5/May/2011, 11:24pm
email sy...makeme_gorgeous89@yahoo.com  
39. Metafora Touch - Thu 5/May/2011, 11:39pm
jika sesiapa buat perniagaan di batu pahat dan ingin berkongsi utk menaikkan banner di 30 tempat sila email metaforatouch@gmail.com  
40. Miszaar - Fri 6/May/2011, 12:28am
maaf.. bleh sy tanya,mcm mana nak post new topic kat majalah.com nie? harap ada siapa2 dpt membantu.. sy org baru kat sini.. trima kasih ea..  
41. Nor Zuraida 2 - Fri 6/May/2011, 12:32am
Jiika berminat nk jadi pembekal keropok ikan terenganu,mini popia,mini kripap,dan juga nasi kukus serta nasi ayam bleh call 0193409776/0193752315  
42. Asiahost Co Cc - Fri 6/May/2011, 1:00am
OK TEAM WORK
NAK JOIN
MUDAHSAKAN@YAHOO.COM

WWW.ASIAHOST.CO.CC  
43. Joe007 - Fri 6/May/2011, 1:04am
saya juga berminat JOE_GUNS007@yahoo.com  
44. Irwan 22 - Fri 6/May/2011, 1:11am
ader gak member bagi tau pasal koperasi ini.... mcm mane nak berkembang dgn koperasi nie???... ader yg bg tau cara koperasi berkembang dgn mengandakan wang yg dikumpul oleh ahli dgn cara cari job/tender ..modal guna wang koperasi kalau yg tak ade modal utk buat bisnes atau job.. mcm tu la member tu kata... menarik juga tapi dlm koperasi ini semua kene bersabar tak boleh harap duit koperasi saje.. sebab pulangan koperasi ikuut tahun bukan ikut bulan... ader sape yg nak kongsi pendapat yg membina fikiran saya ini boleh emailkan kepada saya tuan_irwan@yahoo.com  
45. Irwan 22 - Fri 6/May/2011, 1:16am
cadangan utk tubuhkan team ini bagus juga idea tu... tp yg betul2 nk buat la bukan takat nak tompang saje...sbb setiap orang ader peranannye masing2... sesiapa yg ader cadangan untuk buat ape2 bisnes bersama sila emailkan kpd saya tuan_irwan@yahoo.com.. dapat lah otak saya ini berkembang sikit maklumlah orang baru...tq fren  
46. Raymond 7 - Fri 6/May/2011, 2:19am
Hi,
How do you do your marketing, and would you want to get connected to a group of successful business owners? and to promote your own business and services. contact me for more details. at ramikael@gmail.com or message me at 016-6837019

There is a meeting on the 10th or May  
47. Girl 3 - Fri 6/May/2011, 2:29am
berminat!!
girl_lyy@yahoo.com  
48. Shaharum Hj Ismail - Fri 6/May/2011, 6:28am
Koperasi adalah sangat digalakkan oleh kerajaan. Koperasi diurus oleh Pengerusi/Naib Pengerusi/Setiausaha/Bendahari dan sekurangnya 15 ahli jawatankuasa.Semua jawatan di atas di bayar alaun dan gaji tetap jika bertugas sepenuh masa dengan koperasi dengan syarat mesti mendatangkan keuntungan tahunan yang positif kpd koperasi. Modal koperasi adalah dari saham ahli dan pinjaman kerajaan yang diperuntukkan khas kepada koperasi aktif dan berdaya-saing selepas 18 bulan penubuhannya. Kursus-kursus pengurusan percuma disediakan oleh kerajaan. Banyak pelaburan dan peluang perniagaan boleh diusahakan oleh koperasi selain untuk kebajikan ahli seperti Pinjaman kepada ahli yang pro-aktif, menyelesaikan masalah hutang-pemiutang ahli, pelaburan dalam kedai buku yang nak dijual, dan sebagainya. maklumat lanjut : bizpositif@yahoo.com  
49. Nizam 62 - Fri 6/May/2011, 7:55am
Saya juga dulu bercadang nak buka koperasi supaya dapat modal yang kukuh dari ahli dan keuntungan juga boleh kita sama2 rasa. Cadangan saya dulu pajak tanah luas, ternak udang/ikan...saya dalam proses mendapat persetujuan owner untuk pajak sawahpadi takjadi tu nak buat udang dan ikan..kalau koperasi ade boleh membantu saya dalam bidang ni.

Saya berminat jika kita bergabung..boleh tubuh perniagaan yang besar sikit.
kesangresources@gmail.com
tq  
50. Projekp - Fri 6/May/2011, 8:27am
jom kita mulakan langkah ptama,saper nak sukerela jadi kepale? kita mulakn dgn kaw lembah klang  

Start | Page 1 | Next >                     (Total 77 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..