Nak Cari Kerja Kelasi Kapal
Zakaria Mohd - Fri 28/Oct/2011 12:09pm [Last Comment]
Saya nak minta jasa baik warga MC, saya dah lama menggangur, dah ambil course BST dan Tanker untuk kerja kapal tapi sampai sekarang susah sangat nak dapat keje tu..course tu dah abis 2k lebih, la ni nk bayar hutang saudara mara pun xmampu sal pinjam duit untuk course tu, ada tak sesiapa yang tahu nak apply keje kelasi kapal ni...saya berharap sangat warga MC bantu saya. Mudah2an rezeki kita dirahmati ALLAH, amin

Niche: Diskusi Bisnes | Diskusi Kerjaya | Kontraktor Marin Dan Kapal Laut | Jobs & Vacancies in Malaysia
     
  1. Riey - Fri 28/Oct/2011, 11:23pm
    salam snang jer dik buat camni, kalu tunggu kat rumah sampai titanic timbul pun x dpt...

    u pegi mana2 port,bawa passport,discharge book ada?kalau xder susah skit la benda ni paling penting tau,bawa resume,cuba u copykan 3set benda2 tu semua....ok dah siap masukkan dlm beg......

    ....step ke2 kalau port klang byk kapal yg rapat ke jeti tu boleh naik, kalau polis bantuan tanya cakap nk jumpa kawan or cakap kapten kapal call nak anta resume tapi hati2 byk kenderaan lalu lalang....

    kalau berjaya sampai kat kapal memang u terror...naik tangga besi dia...ckp nk jumpa kapten,oficer nk g resume kalau dpt jumpa ada rezki u trus keja besok pagi packing baju,chow....apa nk takut ni MALAYSIA lah kalau kecut perut x payah mimpi keja laut nanti jumpa lanun terberak berak pulak

    ....x percaya? itu port besar.....kalau rajin g port kecil mcm port dickson snang....buat dlm 1jam keja tu mcm kat atas ,saya gerenti bln depan u dah ada katt over sea...
    nak lagi.....byk nii...tapi cuba yg tu dulu,saya cabar ,hati kena kering bro tapi skill ni bagus krn kalau nak tau disetiap port ada kelasi yg balik kampong trus so krg lah 1org dlm mana2 kapal,bila u tiba2 apply n mungkin masa tu diperlukan,rezki u lah...

    ...ok nk yg senang...setiap port ada ofis ejen...panjat trus...beri resume,jumpa bos trus,story skit...bla..bla..ni teknik yg bagus...jgn dok rumah jer bro....paling lewat pun 2 bulan jer...dia call

    ....ada lagi skill...tapi confirmkan 2 per sangat penting
    1 passport internsnl
    2 disc. book

    tanpa 2 per tu, walau sijil 1 kapal x guna dik.....

    teknik yg lain nanti saya tlg skadar info saja bley citer...rieymau09@yahoo.com  
  2. Zakaria Mohd - Sat 29/Oct/2011, 7:49am
    terima kasih bro Riey..insyallah saya akan cuba ikut style bro tu...
    harap ada lg warga MC boleh bg idea..terima kasih semua  
  3. Roslan 26 - Sat 29/Oct/2011, 1:24pm
    cuba pi jabatan laut di port klang. di papan notis kat situ kdg2 ada iklan utk crew. selalunya company oil & gas byk vacan.Jgn risau dgn kelulusan yg ada gaji mesti mantap! teruskan usaha jgn lari bidang...  
  4. Linkman - Sun 30/Oct/2011, 8:13am
    Maklumat dari Bro Riey & Bro Roslan sangat berguna.. lain dari yg lain.

    Saya pernah dengar kerja diatas kapal ni gaji dia mahal... then saya tanya kenapa?

    jawapannya sebab kapal ni biasanya berada di perairan antarabangsa dimana tak ada polis nak jaga. so kalau kapal kena tawan/rompak lanun (spt kes2 di somalia sekarang) nyawa kita di hujung senapang lanun2 tu. Dan lanun bukan shj di somalia... di mana2 laut di dunia pun ada... termasuk selat melaka.

    sebab tu la org2 yg berani & cekal je yg sanggup kerja atas kapal ni. wallahualam..  
  5. Vanderwick - Sun 30/Oct/2011, 9:27pm
    alhamdulillah sbb bukak topik nie, saya dulu pernah nak ambik course ni, kat perak kan. bayar rm2k? ingatkan dia offer kerja terus. sebab yang promosi kursus tu cakap after habis course ade interview and terus masuk kerja.

    saya nak ambil dulu, bulan 3 yang lepas, tapi bila fikirkan kemampuan diri saya rasanya saya cari kerja kat darat dulu. btw Good Luck. berdasarkan maklum balsa kawan2 kat sini, memang cerah peluang ni, cuma usaha lebih sikit je  
  6. Tekuniaga1 - Mon 31/Oct/2011, 12:39am
    Salute!!!!..Be a Popeye the Sailorman..Satu Kerjaya yang Hebat..
    Lagi hebat bila dah jadi Kelasi , anda tetap teguh dengan Tali ALLAH dan RasuL.....semoga berjaya......  
  7. Boutiquematters - Wed 2/Nov/2011, 1:47pm
    Gaji kerja kapal ni tak besar mana untuk permulaan. Jadi GP atau sailor. Kalau campur duit gaji dengan overtime atau kalau ada allowances dapat lah permulaan dalam 1.5k/2k. Kalau lagi banyak overtime lagi dapat lebih.
    Badan nak kena ready kerja boleh macam kena kerah. Standby kadang2 ada kelasi2 otai yang jenis crunky, marah2 giler, suka maki2 depan muka kau, habis satu keluarga kau dia maki. Otai2 ni pasal dah lama belayar tak kawin2 jadi dah gila sikit. Kat darat jangan ada mata air pasal nanti teringat ingat, baru belayar 2/3 bulan nak mintak balik. Otak, style, cara kerja, cara berbual kau nak kena ganas sikit tapi respect orang.
    Mula2 layan ajer apa bosun suruh, belajar macam mana nak kerja, belajar ikat/sambung tali , sambung wire, pasang pelancar, tunjuk minat nak belajar segala benda termasuk kerja2 yang officer buat.

    Pergi cari kat shipping agent atau shipping management. E.x. MISC , MAERSK ..etc. Tunggu queue pasal orang lain pun dah lama letak nama. Jangan panjat2 masuk port, ni bukan zaman 50 an. Passport dengan discharge book mesti kau dah ada kan, kalau takda tak kan kau tanya pasal ni?

    Yang best dapat kapal foreign-going bukan local trade. Foreign going boleh pergi sampai Punta Arenas, di hujung South America. Nanti jumpa lah kau dengan si cantik bermata biru, bermata hijau. Jangan boros, separuh duit gaji kau suruh management masuk bank account kau dan yang separuh lagi boleh lah ambik cash kat atas kapal untuk belanja kau.

    p.s. Petua mesti nak kena minum air laut sikit masa mula kau belayar tu.  
  8. Abdul Rahman 4 - Wed 2/Nov/2011, 8:28pm
    Sokong Boutiqumatters, kurang setuju ngan Riey, sekarang x mcm dulu, ada passport boleh jalan, xdapat panjat company besar, panjat company kecil dulu, kalau nak info boleh email saya, saya boleh bagi info sikit tp bukan tolong cari kerja. aman_dino@yahoo.com  
  9. Zakaria Mohd - Wed 2/Nov/2011, 9:52pm
    Terima kasih pada abang2 semua yg bermurah hati bg nasihat, insyallah saya cuba apply dgn company perkapalan...kalau ada rezeki xkemana, terima kasih sekali lg..  
  10. Badri 3 - Thu 3/Nov/2011, 4:36pm
    saya de sijil poli elektrik & elektronik je..yg len semua xde tpi berminat nak keje kapal...mintak tlg bro smua beri pendapat dan jalan nak keje kapal....  
  11. Jana 7 - Mon 7/Nov/2011, 6:23pm
    Mr zakaria Mohd,

    Ni nasihat dari 2nd mate DPO(MPA SPORE),berusa lah sikit.kalau dah ada cert yang di perlukan tunggu apa lagi.

    Advise saya keje lah offshore.Saya keje unruk Swire Pacific offshore.Gaji boleh lah.Part time saya buat business kapal scrap.Sampai sekarang everything fine.

    Hantar resume dengan cara walk in.Meet personnal manager tu.sembang dgn dia.

    companies:

    bumi armada
    alam maritim
    bahtera offshore
    wira swire
    EMAS offshore
    PETRA offshore
    RichField Pacific

    cari alamat and person incarge dalam tenet.

    selamat merncuba  
  12. Zakaria Mohd - Tue 8/Nov/2011, 8:04pm
    terima kasih pada semua yg memberi nasihat, saya dah dapat kerja dgn feri langkawi, insyallah akan saya upgradekan sijil untuk pergi lebih jauh dlm alam perkapalan.  
  13. Ahmad Firdaus Bin Abdul Jalil - Tue 8/Nov/2011, 11:32pm
    Sembahyang jangan lupa bro..ingat Allah..yang paling penting elakkan benda ni..perempuan & arak..memang cukup sinonim la dengan kelasi2 ni..  
  14. Boutiquematters - Fri 11/Nov/2011, 3:25pm
    La kerja feri pulak. Apa kau buat atas feri tu? Campak tali yang senonit tu?Captain feri tu pun pangkat third mate kapal foreign going.
    Tanya ingat kan nak pergi Paranagua kat brazil tu. Masuk lah foreign going. Boleh sampai Valparaiso, Buenos Aires, Rio de Janeiro, Montevideo, Santos, Antwerp, Hamburg. Ni semua nama2 tempat yang mat kapal dah season mesti tahu. Tempat happening. Ni baru kata cari duit sama pengalaman hidup. Cross laut besar2 yang orang tak pernah sampai. Kerja feri pulak. Ada kang melekat kerja pancing ikan kat atas feri tu sampai ke tua.  
  15. Qhais - Sat 12/Nov/2011, 8:19pm
    join komuniti perkapalan kat FB..di sana byk yg boleh membantu...  
  16. Yusof237 - Sun 13/Nov/2011, 2:17am
    assalammualaikum..saya muhammad yusof ingin memohon unt bekerja dalam bidang berkaitan,,,terutamanya kapal seperti oil tanker/LNG dan sebagainya....
    jika tiada kerja kapal...kerja pelabuhan pon boleh...atau ape2 je la...adeh!
    saya sekarang berada d kuantan/terengganu...
    -muhammad yusof
    -melayu/malaysian
    -berusia 25th
    -berat 63kg
    -tinggi 172cm
    -kesihatan/fizikal adalah baik
    disertakan no hp saya unt dihubungi;-
    -0132332378
    -09-8458323

    *berkemahiran/terlatih sebagai
    -general ship
    -merine legislation®ulation
    -marine terminology
    -savety&equipment on board
    -wheel&lookout
    -comunication,flag&meaning on board
    -ship husbandry

    *disertakan besama saya
    -seaman card&discharge book
    -international passport
    -medical check up
    -BST(baic savety training STCW"95 certificate)
    -tanker familiarization certificate
    -deck rating navigational watch course certificate
    -sijil sebagai sarjen/comender
    -sijil kemahiran berkomputer
    -sijil pengalaman bekerja
    -sijil penghargaan
    -sijil kebolehan bertutur ingglish
    -sijil SPM
    -sijil melukis peringkat negeri
    -diploma teknologi maklumat(skema pengajian)
    -bepengalaman dalam bidang senibina/binaan selama 6tahun..
    -macam2 lg la pengalaman sy yg ada..
    krn sy ni anak keluarga nelayan..org susah...



    terima khasih..('.')..
    face book-yuzz_23785@yahoo.com  
  17. Boutiquematters - Sun 13/Nov/2011, 6:50pm
    Wah dashat lah ko punya sijil2. Banyak nyer... sijil.

    Atas kapal sijil2 ni boleh campak tepi. Belajar by hard, belajar kena maki, belajar guling2 atas deck, belajar technic macam mana nak ketuk karat. Nak ketuk karat yang ciput tu pun ada technic tau.. Silap ketuk pun boleh kena maki. Orang belayar dia pun nak belayar.  
  18. Mohd Najib 13 - Sun 20/Nov/2011, 12:42am
    huh  
  19. Mohd Najib 13 - Sun 20/Nov/2011, 1:13am
    salam mencelah..yusof kau memang dasyat juga orgnya..ada diploma ada kemahiran binaan 6 tahun sijil melambak umur 25 tahun..bila kau buat semua tu..seorang pemuda berwawasan.. aku ni poyo aje, tak sehebat bro sailor yg tapi lain aku nak syer sikit pasal job sailor kat ko..bayangkan ko ikut kapal belayar sampai kat tengah laut jepun tiba2 kau dapat info parents @ others people sekeliling kau meninggal mcmmana kau nak balik melawat??melawat pusara la jawabnya..memang jodoh,rezeki dan ajal di tangan tuhan..tapi kita boleh ubah diri kita sendiri..kerja kapal tu halal dan mulia..tapi aku rasa lebih baik kau asah n gunakan kemahiran yg tuhan beri kat kau tu..kalau ikut jiwa muda kau memang nak merantau jauh..tapi kau kena fikir risiko beb..aku bgtau atas dasar pengalaman aku..3 kematian aku tak dapat balik melawat..nak nangis ni..tapi nasik dah basi.kerjaya yg kau pilih hari ini akan membina perbadi kau dimasa depan.15 tahun aku keja dgn kapal n berkaitan kapal..sekarang aku jadi suplyer lg tenang jiwa..tiap2 jumaat boleh jemaah kat masjid.anak bini depan mata.hari 2 bole bawak keta.dulu beli keta mahal2 dok parking kat umah aje,bukan boleh bawak belayar pun..haha..mintak maaf kalau kata2 aku tadi ada hati yg terguris..sahabat2 yg baca celoteh merapu aku ni jangan abaikan solat ya..bersyukur pada allah setiap rezeki yg dia beri dan hargai ibu dan bapa kita sbb takde dia takde lah kita.kpd ibu bapa yg dah takde alfatihah semoga rohnya disisi allah dan dicucuri rahmat amin..salam kepada semua saudara2 islam ku..  
  20. Mohd Anuar 3 - Fri 25/Nov/2011, 11:00am
    salam..nk tnya skit,kalau setakat ada SPM je bleh ke nk apply keja kapal..??sapa2 tlong jwab jap...sbb sya dh lma minat kerja kapal ni...tpi tak tahu nk apply dan cara tu apply...tlong sya bro  
  21. Syah 34 - Tue 29/Nov/2011, 10:05pm
    Welcome onboard sailor! Forget your old ship mate...we're going thru the sea...  
  22. Boutiquematters - Wed 30/Nov/2011, 12:58pm
    Belayar lama2 boleh jadi expert tengok awan dah boleh tahu hujan akan turun ke tidak. Awan kat laut tak sama macam kat darat. Kalau cross dari Sabang bearing Cape of Good Hope tenang pikiran selepas Diego Garcia tengok keindahan alam, matahari terbenam kat ufuk, redup2 angin sepoi2, macam magic. Macam takmo balik.
    Laluan yang best Strait of Magellan, Panama Canal, Rio de la Plata, Rio do Amazon. Tak sabar nak turun darat. Nak hooray hooray kat ABC dengan Lovestory. Santos beb, kenangan tempat tumpah darah.  
  23. Riey - Mon 5/Dec/2011, 11:02pm
    salam z tahniah dah dpt kejer....kalau usaha mesti dpt kan,next step if u dlm bidang enjin, terbaik u blh upgrade lps 2thn seatime.........dah muntah ijau blum?...marine ni luas bidangnya bila u dah masuk line ni taulah nanti mmg kena byk sabar, jgn ikut sgt kata hati...laluan masa depan cerah tapi berliku2,cukup indah tapi kuatkan iman ya,feri pun feri lah janji kapal, nanti dah upgrade ambil exam di ALAM,JIKA ENGINE departmant mula dr 3rd class enjine driver,2nd,1st...rajin2 ler study dlm feri tu tak taulah dikira seatime, kalau kira mmg cantik,dpt duduk darat seatime jalan.....saya x arif bab feri...nanti bley tlg citer ya

    tapi jika niat u nak naik kapal besar....dah ok la tu cnfm satu hari nanti u akn nampak jalan ke kapal2 besar...kalau u la ni kejer kilang...cita2 nak naik kapal mmg x blh.....tapi satu hari nanti pesan saya tlg upgrade cert u,sbb jika nk keja darat nanti masuk kilang,power sation boleh jaga boiler gaji pun sedap....tapi yg pntg jgn putus asa teruskan perjuangan........

    psssttt....nk tau x aku dulu pernah kena culik kat filipina dgn lanun2.....masa tu singapor dgn filipina gaduh so diaorg ingat aku singaporian trus tangkap aku,lanun2 tu siap bagi isyarat potong kepala lagi,lanun tu dah cow tim dgn polis....aku gunakan tipudaya dlm masa kritikal...dgn izin Allah aku berjaya lari.............ha ha...lani aku idup lagi syukurlah,so kau belayarlah jgn takut,jgn panik...cool...pada aku seaman adalah perwira sebab x takut walau nyawa masa dlm laut 50/50...kat darat pun mati jugak kan.....slamat brjaya  
  24. Linkman - Thu 8/Dec/2011, 12:15am
    cakap pasal lanun ni... baru je semalam discovery channel ada 1 jam dokumentari pasal lanun2 di seluruh dunia...

    saya ingatkan di somalia tu kegiatan lanun paling teruk.... rupa2nya di selat melaka ni pun antara laluan yg paling bahaya ancaman lanun...

    yg suspennya... banyak kegiatan serangan lanun dan tebusan yg tak dilaporkan kpd pihak berkuasa antarabangsa... sykt minyak & international forwarder ni taknak bising2 atau kecoh2...

    sedar2 mayat terapung ... tersangkut pada jaring nelayan... baru kita tahu anak kapal dah kena bunuh...

    ada kapal yg hilang terus tak dapat dikesan... dgn kargo dan anak2 kapal sekali...

    hehehe.. bukan nak takut2kan... tapi just cerita apa yg saya tengok semalam kat astro tu jer....

    sorry yekkk... otai2 SeaMan semua... bravo atas keberanian luar biasa abang2 semua. Saya pun nak gak ke Montevideo, Santos, Antwerp, Hamburg... jumpa awek mata blond... hehe...  
  25. Boutiquematters - Thu 8/Dec/2011, 1:03pm
    Perkataan panik mcm takda dalam kamus seaman yang dah season. Kadang2 bila dalam situation panik boleh jadi bahan kelakar pulak. Tak tahu lah macam mana ketenangan campur berani luar biasa tu boleh ada.

    @Riey, macam mana kau boleh sampai kena culik ni? Ko ni jambu ker sampai orang nak culik?..hehe. Ni mesti ko pergi merayap kat tempat bukan2, kan? Nasib baik tak kena potong. Kalau takda sapa lah nak tengok boiler tu? hehe.. Buat susah orang ajer. Abis mcm mana ko balik kapal?

    @Linkman, masuk lah Paranagua, Valparaiso, Talcahuano. Awek2 meletup letup....hehe. Kalau bawak balik sini tunjuk kan makcik2 eksyen yang ada anak dara 7 orang, boleh cakap dengan makcik2 ni...makcik boleh simpan lah anak2 dara makcik tu semua...hehe. Aku dengan awek2 Latina ni, kalau bukak daun selalu sembilan...hehe. Por favor, se?oni?a....

    Aku bab pirate giler ni tak pernah kena lah. Pernah lah kena curi cat, tali kat depan tu masa tengah anchor. Pernah 2/3 kali sergah pirate poyo masa kat Africa dengan Brazil tu, mencecet cecet dorang lari...hehe.  
  26. Riey - Thu 8/Dec/2011, 2:25pm
    TO MR YUSOF237 buat ler mcm mr zakaria tu, rayau2 kan dh dpt kejer u punyer cert awat byk sgt leh buat kilang kapal tu...smua dh ada tinggal skit jer lagi.....g baca kat atas byk tip...kalau buat salah satu mesti kena......x pun u g kat muka buku anak cik det anak2 dia tokey2 kapal...pass resume kat ctu mana tau dapat...cuber ler dulu....nak tanya x takut lanun ker...hi hi  
  27. Mv Lyra - Sat 24/Dec/2011, 2:56pm
    gudluck kpd yg nak cari kapal tu...
    hehee..
    sape2 yg xtaw lg nak cek seatime,jom kite cek skrg..?
    huuu
    http://budakapal.blogspot.com/2011/12/nak-semak-seatime.html  
  28. Pan Junk - Sun 8/Jan/2012, 4:19am
    salam seaman semua ......
    wah nampak ramai ahli kite dlm ni .....
    welcome to our world .....
    ha..ha,,.
    syarikat mana payment bagus skg ni ?
    dah rindu air karat niii.  
  29. Rosazri Bin Saiumar - Fri 13/Jan/2012, 1:18am
    Assalamualaikum warga MC.Kepada yang berminat untuk kerja di kapal boleh emelkan resume anda ke srosazri@yahoo.com atau call 0165552900(ustaz/rosazri)  
  30. Rosazri Bin Saiumar - Sun 15/Jan/2012, 11:54am
    Kepada semua pencari kerja di kapal
    Sila hadirkan diri di pejabat sementara Bahtera Nautika Sdn Bhd,
    No.3A Jalan Sukun 4/7
    Seksyen 4 Shah Alam.
    Tarikh:18 & 19 Jan(Rabu & Khamis).
    Bawa bersama:
    sijil-sijil asal dan salinan,Resume juga 4 keping gambar bersaiz paspot.
    Hubungi:
    0165552900(Ustaz Rosazri).
    *Bagi mereka yang baru ingin mengikuti kursus juga boleh hadir untuk taklimat percuma.  
  31. Kimi 27 - Thu 2/Feb/2012, 3:52pm
    salam all seaman community...aku ni masih navy..dan dalam perancangan untuk berhenti dan menerruskan kerjaya utk kapal dagang. dalam navy banyak pengalaman aku dapat..byk tempat jgk aku dah pergi..thanks to navy. InsyaAllah kalo xder aral..mungkin aku akan serah uniform aku..dan keje kapal dagang...aku untung sebab sea service aku buat dalam navy jer masa jadi OOW..jadi dah jimat masa kat situ..dah puas sailing ngan kapal perang..berdebar2 kerja dalam sektor awam ni..'FAIR WINDS AND FOLLOWING SEAS...'  
  32. Mohd Shazarul Bin Sidik - Sun 19/Feb/2012, 3:46pm
    salam warga MC... saya zarul.. umur 20 tahun.. sy hanya ada kelulusan SPM , sihat tubuh badan ,sy mmg berminat sgt sgt dgn bidang pekerjaan di atas kapal.. yg saya tau hanya bidang pekerjaan kelasi dek.. tetapi smpai hari ni sy masih belum dapat berpeluang utk menceburkan diri dlm bidang pekerjaan ni... mungkin dsbbkan sy tak ada contact atau sesiapa yg boleh membantu sy untuk memudahkan sy masuk ke dlm bidang ni... sy harap sgt sgt warga mc di sini boleh membantu sy.. di mana sy perlu mulakan langkah... harap sgt , terima kasih  
  33. Nazrul Hakim - Mon 5/Mar/2012, 7:11pm
    hahaha, lucu + best baca komen otai2 sini, saya lak xsempat nak merasai semua tu, baru abis blaja amik sijik BST n other, kemalangan plak so kaki ada besi n xleh wat keje berat :-(.. impian ke laut xtercapai terhenti ditengah jalan.. eksiden keter patah 5tempat :-(
    nak cari kerja pun susah skang nih  
  34. Ridz 6 - Tue 24/Apr/2012, 3:15am
    salam.. saya ada beberapa soalan kat otai2 kat cni ..
    saya sekarang keje pegawai tentera laut.
    so ade la basic2 4 navigation nie ..
    tpi sye takde sijil2 yang diperlukan tuk join kapal dagang.
    takde dan tak taw ape sijil yg diperlukan dan how to take it ..
    bleh brader otai2 tolong btau tak.  
  35. Kimi 27 - Wed 25/Apr/2012, 9:56am
    ridz 6..ko dah mmg navy mcm aku. skang ni ada kursus stcw95 dalam navy ada 2 kursus yg dianjurkan iaitu BST(basic safety training STCW"95 certificate)tanker familiarization certificate..kursus adalah percuma. kalo kat luar dalam rm 3-4k utk amik. kalo TTP ko lambat lg..ko apply lah sendiri kat META. mcm aku dah nak berhenti navy dah. dan lagi satu jgn lupa wat buku pelaut. sea time ko masa ko dok kapal +midshipmen akan dikira..minima ko kene ada sea time 3 thn baru ko layak utk amik WKO..Watch keeping officer. so far tu jer yg aku rasa input. adios~~~  
  36. Tekuniaga - Mon 14/May/2012, 2:17am
    Salah satu Asbab penyebaran agama dakwah Islamiah adalah melalui Pelayaran...Amat beruntung mereka 2 yang menjadi seaman dapat membawa usaha dakwah keserata alam......
    Semoga ALLAH SWT memberi kemuliaaan kepada Roh2 Pelayar yang telah membawa cahaya dakwah ke Dunia ini khususnya ke Nusantara Asia Tenggara ini......
    Saya berdoa Cahaya dan Obor ini terus dinyalakan oleh Pelayar 2 Islam kita di masa kini.....amin  
  37. Boutiquematters - Sun 27/May/2012, 3:28pm
    boleh tahan tak kalau kapal jalan slow ambik 60 hari kat laut? Sekali sekala jer nampak burung bomba putih tu, darat langsung tak nampak,
    Example...ikut bulk carrier dari Port Hedland(Australia) ni tempat mati, kawasan ulu.. dan bearing ke Rotterdam satu trip 60 hari. Kapal ikut cape of good hope. Hari2 kerja, tengok video, tidur. Kalau kena kapal korang yang pergi balik route ni, boleh jadi gila. Lepas 4 bulan rasa macam nak mintak sign off.

    Kalau kena gelombang ombak naik kapal ok sikit....ada action andrenalin flow...ada jugak kerja nak di buat.
    Tapi kalau begitu jer kapal slow dungu tak sampai2, hari2 tengok calendar...boleh lemas di buat nya.  
  38. Mr Z 6 - Tue 19/Jun/2012, 10:08pm
    salam warga seaman semua,ada info tak tentang job prkapalan ni,kat mna boleh saya cari kerja perkapalan ni?buat pengetaun semua,discaj book,bst,tangker semua dah ada..tapi masih mencari kerja tu...harap otai2 semua kat sini sudi membantu....ni no fon saya,0175927886/0134111468  
  39. Sham 41 - Fri 22/Jun/2012, 11:19pm
    i  
  40. Sham 41 - Sat 23/Jun/2012, 12:52am
    assalamualikum dan salam sejahtera kpd semua brader2 dan otai2 pelaut.
    sy sudah mempunyai seaman card,discaj book,pasport, BST dan tankerfamiliarization.
    sy lepasan dari ranaco dan sekarang sedang mencari jawatan kosong sebagai odinary seaman/able seaman.namun syarikat2 perkapalan yg sy hubungi serta kunjungi kebanyakannya inginkan pemohon yg berpegalaman atau yg sudah pernah berkerja di atas kapal. dgn jasa baik bagi pembaca2 articel ini,,sy sangat2 berharap kpd brader2/ otai2 agar dapat memberitahu cara2 atau membantu sy bagi mendapatkan perkerjaan. disini sy sertakan num telefon sy 011-12128036/013-7931832.
    assalamualaikum semua..brader2 dan otai2.  
  41. Siti Hajar 30 - Tue 26/Jun/2012, 4:04pm
    salam...
    klo tuk pompuan camne eh...  
  42. Kamalia 7 - Fri 29/Jun/2012, 6:17pm
    Kami memerlukan Chief Engineer... kenaikan kapal segera...
    Terima kasih...

    apa-apa info, sila hubungi Lieya : 019-4884234  
  43. Newbie 5 - Tue 10/Jul/2012, 12:07am
    salam otai2. saya baru habis cadet rating kat offshore 6 bulan. saya ingat nak buat greaser fg, tapi saya tanya orang, kebanyakkan cakap tak leh sebab nak buat greaser fg kena jadi jr dulu. ya ke? lagi satu, kat mana nak buat tanker fam?

    terima kasih..  
  44. Pan Junk - Tue 10/Jul/2012, 3:55am
    salam seaman 1 malaysia
    newbie 5. pg ambil kat alam atau ronaco . pas tu nak jadi greaser kenalah jd jr dulu kalau naik bot ( supply bot ) boleh terus jadi oiler (kalau x silap aku le ) try seach kat web cari alam atau ronaco  
  45. Aziz 69 - Mon 23/Jul/2012, 7:27pm
    khabarnya kelasi2 ramai yg kaki bontot betul ka?  
  46. Mohd Basri Bin Che Basir - Mon 30/Jul/2012, 1:10pm
    salam.. sy pemegang ijazah dri ukm dan berminat kje kt kapal.n xksh kje apa2 pn. cmne sy nk mohon? klau ada mne2 peluang tlg bgtau ye. (019 9766094).  
  47. Paija - Tue 31/Jul/2012, 3:24am
    salam , saya sudah ad cert untuk kerja di kapal.BST,TANKER FAM.ELEMENTRY ENGINE RATING, saya minat kerja kapal , ada abg2 y boleh bantu mencari kerja untuk saya.dah banyak syarikat y saya mintak.tpi xada jawapan..kalau ada kabel kn senang.tlg la saya warga MC..
    0199056018  
  48. Kamalia 7 - Tue 7/Aug/2012, 1:21pm
    salam... kami memerlukan 4th engineer kapal. sila hubungi lia: 019-4884234.. then email resume ke: lia.epmr@gmail.com

    sesiapa yg berminat tok jawatn lain...boleh hubungi lia...kerana masih bnyk kekosongn...terutama degree student...krana ada tajaan kapal untuk course BSt n TFA  
  49. Wan 691 - Thu 30/Aug/2012, 9:59am
    keja kat (offshore) laut ade 2..
    1..kapal (boat) 2.platform(pelantar)
    klau keje kat plaform best la jugak...baju org basuh..selimut org lipat,makan 5 star..tpi boring arrr duk jauh2 ngan family ape semua...duk darat boleh ngeteh lepak2..kalau naik boat dari KSB kemaman..g offshore..kalau xtahan MABUk muntah hijau la..14jam perjalanan...naik choper 1 jan or 45minit.  
  50. Devanathan - Thu 13/Sep/2012, 3:58am
    hi there saya mahu sangat berkerja di atas kapal laut .. sbb saya nie sebatang kara di pinang nie dan saya ingin menjadi some body in future ... kalau ada keje tolong inform kat saya..  
Start | Page 1 | Next >                     (Total 68 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Laksa Buyung Sungai Lui & Air Terjun Beratus Tangga di Sungai Gabai
Berehat hujung minggu di kawasan kampung sekitar Sungai Lui, Selangor sambil menikmati laksa buyung di tepi sungai. Kemudian mendaki air terjun yang mempunyai hampir 350 anak tangga. Tiba di puncak, terdapaat kawasan mandian yang menyeronokkan.
Cendol Genius yang Anda Tidak Pernah Jumpa!
Kami mencuba cendol yang amat istimewa dan lain dari yang lain. Sesiapa yang tak minat cendol pun pasti akan makan sampai habis licin. Mari ikuti kami menyusuri Sungai Melaka yang cantik sambil menimba ilmu dari Gerai Cendol Kg Hulu ini.
Dua Asam Pedas Melaka yang Patut Anda Cuba
Kali ini saya ingin kongsikan 2 restoran asam pedas yg popular di melaka. Kedua-duanya mempunyai cara perniagaan yg berbeza. Yang pertama lebih fokus kepada asam pedas sahaja manakala yg kedua fokus kepada pelbagai masakan ala kampung. Kedua-duanya sama sedap dan sama menyelerakan.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)