Nak Buka Car Wash Area Pasir Gudang
Azlishakara Bin Yahaya - Sun 31/Oct/2010 11:42pm [Last Comment]
aku dah lama berminat nak buka bz nie...tapi x tahu nak mula dari mana ...nak g kursus ker? ..nak beli pralatan /brg dulu?...
...aku ade 10 k ..bleh ker buka bz nie?..

tolong laa aku kkwan..

sesiape nak jd parner aku pun dan amat d alu-alukan...

Niche: Bisnes Cuci Kereta
 
1. Bujuder - Mon 1/Nov/2010, 12:50am
cukup tu 10k...kalu boleh budget ada untuk maintain cost operasi sehingga 6 bulan...dlm perniagaan ini masalah utama pekerja tempatan...nak untung more pada polish and wax...  
2. Zim - Mon 1/Nov/2010, 3:49pm
Disini kami ingin membesarkan lg perniagaan kami dan menjemput anda
sebagai francais area shah alam, kedai disediakan,97% bantuan modal
disediakan dan selanjutnya kita bincang waktu appoinment,
boleh buat appoinment bergantung masa anda,
appointment area KL,Shah Alam & Subang,Selangor.
Hubungi:
zim 019-6279081
Farid 012-4128359
overdetailcarcareservices@gmail.com  
3. Hassan - Wed 3/Nov/2010, 7:35pm
salam...azlis,modal dlm 10 k,tu bagi saya dah cukup,bergantung pada tempat lah,kalau sewa kedai banyak gak koss!!!! saya buat dulu abis dlm 15 k,yelah bayar deposit,beli mesen22 baru semua....duit lebih tu simpan dulu,mana tau ada mesen rosak ker,apa kos lainlah..biasanyaa baru start kena maintain kos operasi....biasnyaa 6 dari start....boleh ke blogs saya www.sansnowwash.blogspot.com,insyaalah sedikit sebanyak dapat membantu anda...  
4. Azlishakara Bin Yahaya - Wed 3/Nov/2010, 11:00pm
En Zim...klau buat francais kat area pasir gudang boleh x..  
5. Faisal 18 - Wed 10/Nov/2010, 8:36pm
hubungi saya untuk maklumat. 0137666071 ( faisal ) pontian. saya boleh membekalkan bahan pencuci.  
6. Nazlan - Thu 30/Dec/2010, 2:39pm
Camner...dah bukak ke car wash? klu blm saya sedia membantu..email: naz_webmaster@yahoo.com  
7. Azlishakara Bin Yahaya - Mon 31/Jan/2011, 8:27pm
blum..
nazlan ..saya kat pasir gudang..camner nazlan nak tolong saya?.  
8. Maznoor Ashikin - Thu 23/Feb/2012, 10:22am
Nazlan offer masih available x?..bleh email sy maz1805@hotmail.com  

Page 1   (Total 8 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..