Mohon Pinjaman Peribadi untuk Pelajar
Fadhilah Said - Sun 3/Jul/2011 2:52pm [Last Comment]
Salam.

Saya amat memerlukan pinjaman peribadi sebanyak rm3k. Kepada sesiapa yang sudi memberi pinjam saya akan bayar secepat mungkin dalam masa 6bulan. Saya seorang pelajar tidak menpunyai slip gaji untuk memohon dalam mana2 syarikat pinjaman.saya amat memerlukannya dengan segera. Terima kasih sekiranya saudara/i sudi membantu. Sekiranya ingin mengenakan bunga juga saya tidak kisah.

Niche: Pinjaman Peribadi
     
  1. Alyes - Sun 3/Jul/2011, 4:48pm
    Kamu blajar di mana? dan ambil bidang apa?  
  2. Fadhilah Said - Sun 3/Jul/2011, 5:07pm
    Politeknik kuantan..logistik  
  3. Sudishop - Sun 3/Jul/2011, 9:58pm
    tujuan pinjaman untuk ape  
  4. Cupingz - Sun 3/Jul/2011, 10:30pm
    Jangan terpegaruh dengan iklan begini,semuanya minta simpati orang ramai.Dh macam hidup sorang2 takda saudara langsung dlm dunia smpai merayu mcm ni.Ini semua sendikit menipu.  
  5. Pokmejutaweabtaufan - Sun 3/Jul/2011, 10:55pm
    jgn camtu cupingz, tak baik tau! kita kena bersangka baik. kalau xmahu beri jgn kutukx. dia tipu antara dia dgn Allah yg maha mengetahui.  
  6. Ahmad Rushdy B Mat Seman - Sun 3/Jul/2011, 11:39pm
    saya ingin memohon pijaman kalau sesiapa yang sudi ingin membantu untuk membeli sebuah kedai di puchong harga kedai RM65k saja saya rsa rugi klu tak ambil kedai tu.kalau sapa yg berminat nk join boleh call saya 0199649012  
  7. Jeffry 2 - Mon 4/Jul/2011, 10:12am
    email kat saya juga....... oldboysms8993@yahoo.com  
  8. Zal 6 - Mon 4/Jul/2011, 5:27pm
    cuba email cr pembayaran di almuhaimin_almuhaimin@yahoo.com n klau ok saya akan beri pinjaman fadhilah  
  9. Aliya 3 - Tue 5/Jul/2011, 4:54pm
    saya juga memerlukan pinjaman peribadi,tp masalah saya,gaji saya tidak melalui bank.saya ada pay slip.tp company bayar cash.jd saya ssh nk buat pinjaman.saya perlukan 3000.dan mampu byr balik memandangkan saya sudah kerja 5 tahun di syarikat swasta.jika anda blh tlg saya cl saya di:010-4345476  
  10. Milastella - Thu 14/Jul/2011, 9:28pm
    sy juga ingin membuat pinjaman wang sebnyk 2k dlm msa 2 hari...sy amat2 memerlukannya...byaran blik akn dilakukn setiap hujung bulan....sapew2 leh bg pinjam..sy amat bertrima kasih n semoga rezeki pemberi pinjaman mkin bertambah...  
  11. Jalal 3 - Tue 27/Sep/2011, 7:15am
    maaf mencela sy pon ingin membuat pinjaman dalam rm7k...saya ni pelajar lagi...ingin membeli kereta..dapat tajaan biasiswa kerajaan.... email kat
    jalaludin_Saifullah@yahoo.com  
  12. Syazwanhanif - Mon 17/Oct/2011, 4:30pm
    sy student UTM Skudai lam ELectrical Engineering.nk mintak tlg sape2 yg leh bg pnjaman tok sy sbb PTPTN kne tahan.nk gune duit untuk byar yuran sem ni ngan tmpung mkn minum kt sini..byaran lam mse 3thun.interest leh bincang.  
  13. Abbysazza - Mon 17/Oct/2011, 6:15pm
    salam..emailkan butir butir diri anda ke alamat : abby_sazza@yahoo.com  
  14. Nor Hafiz - Wed 19/Oct/2011, 8:06pm
    salam..saya student UNISEL dalam Psikologi Industri,,ingin membuat pinjaman dalam rm7k.dpt pinjaman PTPTN tapi saya dah abiskkan bayar hutang dgn kwn2 bila bayar yuran sendiri bila PTPTN saya sem yang lepas ditahan ,saya bercadang mahu buat bisnes,byaran lam mse 3thun.interest leh bincang.  
  15. Farah 137 - Tue 1/Nov/2011, 3:24pm
    salam...saya ingin membuat pinjaman juga dalam 2k..harap da leh share bgaimana dapt pnjaman bg student.tq  
  16. Tohai Eli - Mon 7/Nov/2011, 3:34pm
    Salam...saya ingin membuat pinajaman rm4K.bayaran balik start pada bulan pertama.Saya memerlukannye sebab nkkan modal start bisnes.sy seorg student.email:tohai_eli_84@yahoo.com  
  17. Nurul 398 - Fri 11/Nov/2011, 9:17pm
    Saya pun amt memrlukan pinjaman pribadi sbnyak RM1000 untuk membyar yuran pndftaran bgi semster 4..

    email saya = nurulhusna_4eva@rocketmail.com

    Saya amt memrlukan dlm msa smnggu nie. Terima kasih  
  18. Lyana 20 - Wed 16/Nov/2011, 4:47pm
    salam..sye student tahun akhir dan memerlukan pinjaman dlm rm 1500 utk menampung kos final project..byrn blk scre bulanan..spe2 yg blh bntu tlg email kat sye nanalyana9119@yahoo.com..dlm mse segera..  
  19. Nora 170 - Thu 8/Dec/2011, 1:16pm
    salam...saya student yang baru habis belajar dan sekarang baru memulakan pekerjaan...saya memerlukan pinjaman rm2500 dalam masa dua hari dan saya janji akan bayar balik setiap bulan...saya juga akan berikan i.c dan gambar untuk mengukuhkan lagi perjanjian..sesiapa yang boleh bantu sila email saya trap202003@gmail.com dlm tempoh segera.........terima kasih...  
  20. Azizah 42 - Wed 28/Dec/2011, 12:37pm
    salam, saya pun perlukan bantuan rm500 untuk perbelanjaan utk permulaan bekerja. email saya : azizahmath@gmail.com. Saya akan bayar bila dpt gaji saya. Insyaallah  
  21. Mohd Amirul 3 - Fri 30/Dec/2011, 2:50am
    assalamualaikum..saya ingin meminta jasa baik sesiapa yang dapat memberi saya pinjaman peribadi pelajar.Saya ingin membuat pinjaman sebanyak RM500 scepat mungkin untuk membayar yuran kemasukkan belajar.Saya mampu membayar balik kepada peminjam RM50~RM70 seminggu sama ada tanpa faedah atau ada faedah terpulang pada hati budi peminjam.tapi biar lah berpatutan.Minta jasa baik email kepada sy yoi_opy@yahoo.com ribuan terima kasih didahulukan..assalamualaikum.  
  22. Aries Sky - Fri 30/Dec/2011, 5:16am
    salam.. saya memerlukan rm 3000 sebelum ahad nie...
    saya seorang pelajar
    saya perlu duit ini untuk membuat bayaan kolej
    saya akan bayar balik setiap bulan sebanyak rm500 kerana saya ada pinjaman mara sebanyak rm630 sebulan
    jika sesiapa dapat membantu sila sms saya di no nie 0107108729
    saya ade bukti tentang pinjaman ini
    saya harap ada pihak dapat membantu saya sebelum 1 januari 2012  
  23. Amirah 23 - Mon 9/Jan/2012, 2:13pm
    Salam..

    SY baru membuka on9 shop dan saya ingin meminjam wang dalam RM 500 - RM700 dalam keadaan segara ..

    cara byrn - saya akan byr stiap hujung bulan ... tanpa komisen dan faedah...

    minta jasa baik anda sgt2

    email = poollandball_10@hotmail.com  
  24. Shattirs - Mon 9/Jan/2012, 2:17pm
    sy kerja swasta ,nak pinjam dlm 25k,kt mn ek?  
  25. Myazara 5 - Fri 27/Jan/2012, 11:02am
    sy perlukan rm5k tuk byar yuran ttunggak..tdesak sgt..tlg la sy..:(  
  26. Zull 14 - Tue 6/Mar/2012, 6:41pm
    rmainya nk bt pnjaman..ap kata ikut sy bt bsnes ni..sapa2 penah dgr CTK2u.com x?klau sape2 pnah dgr 2 tau la..tp yg blom tau bleh kontek saya..keje senang,modal ciput je..basic rm70 premium rm105.. klik je kt link ni http://www.CTK2U.com/awie ,dn boleh baca plan2 dye.sume ad kt website ni.nk tau lbeh lnjut email je kt hafizamin90@@gmail.com  
  27. Nurul 540 - Thu 15/Mar/2012, 7:00pm
    sy juga memerlukan pinjaman wang sebanyak RM700. sy masih belajar... tentang pembayaran, sy akan membayar pd bulan 4 bulan hadapan. sebenarnya, setiap bulan sy mendpt elaun drpd pihak MARA sebanyak rm630. tp elaun utk bulan ni sy dah pakai untuk hal urgent... memandangkn sy di akhir semester, bulan hadapan sy akan mendapat RM1380 drpd pihak MARA, (RM630 elaun, RM750 untuk pengambalian duit yuran). memang bulan 4 sy akan byr... harap sgt ada yg dapat membantu.  
  28. Fifynordin - Mon 26/Mar/2012, 1:55am
    saya pelajar ipts memerlukan pinjaman sebanyak rm8000 untuk register semula belajar sebelum may ini.sy tidak mendapat pinjaman penuh dan hanya tinggal 3 sem lg untuk habiskan degree. pembayaran balik harap boleh dibincangkan sebab sy buat bisnes kecil kecilan dan juga kerja part time. ada siapa yg boleh tolong? fifynordin@yahoo.com  
  29. Nora Ila 4 - Tue 3/Apr/2012, 11:08pm
    salam. saya pelajar politeknik.. saya ingin membuat pinjaman peribadi dlm 10K.. sebab sy ingin byr downpayment kereta dan ingin membuat modal berniaga secara kecil-kecilan. saya perlu guna kereta kerana rumah sewa jauh dari politeknik. saya akan bayar balik pinjaman secara ansuran setiap bulan melalui keuntungan dari berniaga dan saya akan bekerja secara part time pada hari minggu. sesiapa yang sudi memberi pinjaman. sila emailkan ke ilanora262@yahoo.com Jasa baik anda amat saya hargai. Terima kasih.  
  30. Osman Husin - Sun 8/Apr/2012, 12:44pm
    salam... saya pljr ipts (diploma) di kl ingin mohon jasa baik sesiapa yg blh m,mberi pinjaman rm 3000 untuk yurann semester akhir saya,  
  31. Sham 203 - Fri 13/Apr/2012, 12:37am
    saya mahukan pinjaman peribadi sebanyak 1000..... kalau blh email lah sy lmfaosexy.sha@gmail.com  
  32. Siti 470 - Sat 21/Apr/2012, 1:01am
    email mrs_halusatonaka@yahoo.com
    memrlukan modal 6k utk modal berniaga..sy xde mslh utk byar tiap2 bln sbb sy mmg dh ade regular customer yg beli produk tiap2 bulan..cme memerlukan 6k utk beli brg dgn harga yg lg murah dan dapat keuntungan yg lg tinggi..hrp dpt membantu...  
  33. Mohd Ikhwan 8 - Wed 25/Apr/2012, 4:39pm
    email : kamawanichi@gmail.com

    sy memerlukan modal dalam RM5k untuk permulaan perniagaan ternakan secara kecil-kecilan. boleh potostat ic suma, stay alor star. kalau boleh, buat hitam putih bg ada kontrak. x bayaq boleh hantaq pi balai sng. maximum boleh bayaq dalam Rm200/month.

    sy brani nk pinjam dgn anda sbb sy da pinjam dgn parent. still x cukup dalam 5k shj. pngalaman sy da ada dalam Institut Pertanian Titi Gantong.

    sapa2 yg dapat tlg, boleh rodger sy di talian : 019 418 3909 (Mohd Ikhwan)

    *skarang tgh LI kat kilang Beras Seri MErbok.  
  34. Ieza 13 - Thu 3/May/2012, 4:34pm
    salam.. saya perlukan bantuan kewangan sebanyak rm3000.. saya perlukan dalam seminggu ni.. siapa boleh tolong saya? sila email ke orkidputri@yahoo.com. saya akan bayar secara ansuran  
  35. Don 13 - Sat 12/May/2012, 9:52am
    salam.. saya perlukan bantuan kewangan sebanyak rm3000.. saya perlukan dalam seminggu ni untik menampung kos final project saya.. siapa boleh tolong saya? sila email ke the_prejudicez@yahoo.com. saya akan bayar secara ansuran  
  36. Fikri 39 - Wed 16/May/2012, 7:12pm
    Kalau sesiapa ingin berjumpa dengan saya, saya akan jumpa.  
  37. Mkorie - Thu 17/May/2012, 2:59pm
    email saya muhamadqori_abdullah@yahoo.com  
  38. Asfa 4 - Sun 20/May/2012, 1:48pm
    salam...saya pelajar IPTS (Degree) di shah alam...sekarang saya menuntuk di semester akhir...saya mohon bantuan kepada sesiapa yang berkenaan untuk membayar yuran tertunggak saya sebanyak rm4000.jika saya tidak dapt membuat bayaran pengajian tersebut, saya tidak dapat menduduki peperiksaan semester akhir..saya akan bayar secepat mungkin kerana saya mempunyai sara hidup rm 400 sebulan..kepada sesiapa yang dapat membantu boleh email kepada saya : asfa_mohamed@yahoo.com..bantuan anda amat saya perlukan dengan kadar segera..thanks.  
  39. Haziq01 - Tue 5/Jun/2012, 2:45am
    saya memerlukan pinjaman 3k secepat mungkin. nak wat modal perniagaan. start bayar bulan 7. x percaye bleh photostat ic, lau ade hitam putih pown bleh. amat mermelukan segera duit. saya lepasan dip hotel catering. lau nak letak interest pown bleh. sesiapa yang bleh membantu email saya muhdhaziq1991@yahoo.com.
    tq  
  40. Shahidah 2 - Wed 13/Jun/2012, 10:17pm
    saya perlu kan hanya 2k utk myelesaikan hal peribadi sy.sape2 leh tlg, email sy di sheeda_93@yahoo.com  
  41. Nur Hidayah Hisham - Sun 17/Jun/2012, 2:32pm
    sya pon memerlukan bantuan rm2k.....please helpme...untuk kepeluan peribady...saya akan bayar mulai next month...need it b4 monday 18jun...please  
  42. Muhammad Azani Bin Abdul Wahab - Tue 19/Jun/2012, 12:49pm
    Salam...sya mmerlukan pnjaman scepat mngkin bjmlah rm4000,sya seorang student foundation di shah alam...tjuan pnjam duit untk mmulakan business untuk tmpung pngajian n bntu family...klau bole scepat mngkin....sape yg bole tlong saya call 017-4268179 untk bncang cara pmbayaran blik....  
  43. Izzat 33 - Sun 1/Jul/2012, 2:52am
    salam saya seorang pelajar...saya memerlukan rm3k untuk membayar yuran kolej...jadi siapa yang bole bantu...saya akan bayar setiap bulan..jika mahu surat hitam putih saya alu2 kan..jika sudi email kepada saya iejat_izzat@yahoo.com  
  44. Apiz 17 - Fri 3/Aug/2012, 5:36am
    salam,sy perlukan pinjaman sebanyak rm1 k..sy seorg student ipts dan dpt elaun sebanyak rm600 sebulan..sy perlukan untuk byar hutang tertunggak untuk dptkan pointer sy..sy perlukan segera kerana xlama lagi sy akan praktikal..jika ada sesiapa dpt bantu sy tlg email sy dgn segera.sy perlukan sebelum hari raya ini..thanks....apiz920321@gmail.com  
  45. Izzati Liyana - Thu 9/Aug/2012, 1:27pm
    salam..sy izzati..dan sy btl2 memerlukan bntuan.antara hdup dan mati.sy br mula berkerja..sy ingn membuat pinjaman sebnyk rm3k or berapa yg blh..sy akn selesaikan dlm ms 6bln..itu janji sy..tlg hubungi sy..0176443982 atau izzatiliyana@ymail.com.kes sy terlalu brt..tlg sy  
  46. Thinagaran - Thu 23/Aug/2012, 1:36pm
    to all students who posted here, ki got one referral program which is owned by air asia...through this program u can generate passive income...tapi modalnya hanya bawah seratus shj.......kalau berminat sila telefon saya di talian 0107955929.....sesuai untuk orang di luar yang ingin side income  
  47. Shilah Sha - Fri 24/Aug/2012, 7:24am
    saya memerlukan sekurang2 nya rm500...penting sgt,sebelum 30hb/8 ni..saya akan byr balik hujung bulan 9...sesiapa yg boleh tlg,please email saya clah_peace@yahoo.com ,utk information,saya duduk area k.k sabah,n keja dgn government(baru je tetap dlm percubaan)..  
  48. Ahmad Afiq 3 - Sat 25/Aug/2012, 3:42pm
    saya seorang pelajar....sangat memerlukan duit sebanyak rm500 shj, urgent sgt sbb nk pkai hari ni(25/8/12).
    pasal bayaran saya akan byar alik pada bulan hadapan(hujung bulan sept).
    kawasan KL shj...saudara/saudari yg boleh membantu tolonglah email kt address ni - afiqxiii@yahoo.com or call jer number 0173349903.

    urgent!  
  49. Muhammad 175 - Sun 26/Aug/2012, 4:36am
    saya seorang pelajar. saya dari keluarga yang susah. saya amat memerlukan bantuan pinajaman wang. tempoh pembayaran dan interest boleh bincang. sms/call 0133278750 atau email ke fakh_rizz92@yahoo.com  
  50. Winie898 - Thu 6/Sep/2012, 10:36pm
    salam...saya seorg pelajar...saya ingin membuat pinjaman peribadi di bank tetapi saya tidak berkerja dan xmempunyai slip gaji...saya memerlukan rm10k....sesiapa tolong saya please...saya memelukan ini hjg bln ini...tempoh pembayaran n cara pembayaran boleh bincang...email saya at winie898@rocketmail.com  
Start | Page 1 | Next >                  FirstPage ¤ LastPage   (Total 102 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Fort Supai Melaka & Restoran Ikan Bakar Terapung (Kuala Linggi)
Kami ke Kota Bukit Supai (Fort Supai) di Kuala Sungai Linggi, sempadan Melaka dan N9. Kota ini dibina pada 1757 oleh Belanda bersama Pihak Bugis. Juga terdapat sebuah Restoran Ikan Bakar Terapung dan boleh terus mendaki ke Fort Supai melalui jejantas atas laut.
Asam Pedas di Tepi Jeti Nelayan Sungai Siring Melaka
Melaka ada banyak jeti nelayan. Lokasi yang popular adalah Muara Sg Duyung, Alai, Umbai, Serkam dan banyak lagi. Saya ke jeti nelayan Pantai Siring Melaka dekat Umbai untuk menikmati Asam Pedas ikan segar yang baru ditangkap.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)