Mohon Pendapat Warga Mc @ Pengeluaran KWSP
Haikal 76 - Wed 5/Jun/2013 1:29pm [Last Comment]
Saya ingin meminta pendapat warga mc yang pernah berurusan berkenaan pengeluaran kwsp akaun 2.

soalan saya

1. ada yang berjaya ke? maksud saya berjaya membuat pengeluaran bukan berjaya ditipu.

2.berdasarkan post post lama yang saya baca, nama nama usahawan pangeluaran kwsp ni tidak ada yang kekal lama, setelah satu musim akan ada nama nama usahawan baru yang muncul. tidak mahu bersangka buruk, adakah mereka telah berjaya dan menceburi bidang baru? politik misalnya. Mungkinkah antara kesemua nama nama itu ada yang telus dalam mengusahakan pengeluaran ini?

Kepada yang prihatin tentang kwsp adalah untuk bekalan hari tua, pengambilan komisen yang tinggi, elakkan pembayaran upfront atau risiko jika ditangkap membuat pengeluaran menggunakan egen, terima kasih dan jangan risau kerana saya sedia maklum dengan ini.

Mohon kepada yang pernah berurusan dengan jayanya dapat berkongsi maklumat dengan siapa saya harus berurusan.

Terima kasih

haikal_halmi@outlook.sg

Niche: Servis Kewangan
 
1. Siti Fazelah Che Lam - Wed 5/Jun/2013, 3:34pm
saya nasihatkan encik berurusan sendiri dgn KWSP,
mudah sahaja, dalam 1 minggu saya dah dapat walaupun kalau ikut piagam pelanggan 21 hari.
layanan mereka juga amat mesra.  
2. Ijad 5 - Wed 5/Jun/2013, 5:57pm
60% ditolak dr jumlah pengeluaran..rugi sgt..  
3. Golddotcom - Wed 5/Jun/2013, 6:42pm
Mmg la takde upfront tapi charges lain sampai 35% dr jumlah acct 2 tu gile la penat je simpan bertahun2....  
4. Haikal 76 - Thu 6/Jun/2013, 11:17am
cik siti-layanan mmg mesra cuma sebab sy nk bwk kuar ni x berapa nak mesra.Tu yg rasa cam x lepas jer. TQ

Golddotcom-35% tu confirm leh kuar ke?TQ  

Page 1   (Total 4 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..