Mohon Nasihat dan Tunjuk Ajar Dari Sifu/Otai2
Asyraf 71 - Fri 14/Jun/2013 1:40pm [Last Comment]
Assalamualaikum dan salam sejahtera warga Majalah.com

Mohon pencerahan dan nasihat serta pendapat..
Saya berminat untuk membeli property yang berharga 100k-350k (expected on progress/future project sebab murah sebelum siap dibina), dengan tujuan nak jual selepas harga melambung seperti mael lambung..

Buat masa ini saya ade aim perumahan Cluster(Built up floor:1582, Land area:1706) di Proton City yang kian meningkat naik seperti title 'city' nye dengan harga harga 300k-380k..

Tapi masih terfikir untuk mecari di bahagian Johor(sememangnye tengah membangun seperti pasukan harimau selatan JDT), mahupun Selangor/KL,Melaka dan juga Penang sememangnye hargan berberpatutan kepada mereka yang berduit sahaja..

Tujuan saya mintak pendapat ini sebab saya nak mintak bantuan dan masih baru dalam hartanah ini, nak elakkan diri saya dari bebanan hutang yang mungkin boleh merugikan saya dikemudian hari dalam erti kata lain(muflis)..

Saya berumur 26.
Kerja makan gaji dengan basic rm5000.
Commitment kereta shj rm540. Pinjaman lain tiada.
Jantina Lelaki/bujang.

Jika ada brochure/project di perumahan baru di kawasan yang abang2,akak boleh suggest kat saya leh tulis sini atau pun email saya muhdasyrafk@gmail.com

Terima kasih kepada yang sudi beri pendapat dan kongsi iklan dalam topic saya.. Salam :)

Niche: Agen Hartanah | Diskusi Bisnes
 
1. Azmar 2 - Tue 18/Jun/2013, 11:39pm
salam bagus lah kalau dari muda nak kumpul harta nak beli property tu bagus juga buat pelaburan tapi ramai yg nak jadi mat jenin kalau beli rumah loan bank than jual balik dgn harga tinggi tu belum pasti akan menjadi kenyataan "unless" harta tanah tu di beli dgn tunai... cuba buat perkiraan dgn fikiran yang tenang dan terbuka tanya dulu pihak bank kalau loan skian sekian berapa angaran kadar faedah . ada bank yang lock untuk beberapa tahun ..tak boleh di jual "unless" sanggup bayar unlocking fee.... setakat ni yang boleh saya kogsi pendapat saya yg tak berapa sen ni...kalau silap harap maaf...  
2. Nur Aniza - Wed 19/Jun/2013, 12:00am
Program Berani Berniaga 2013 - usahawan mencari usahawan. Sila rujuk page sy utk keterangan lanjut.  
3. Adam 26 - Wed 19/Jun/2013, 4:47pm
try cari area saujana putra..dekat ngn putra heights..kwsn baru and tgh maju tu.. :)  
4. Eyda 20 - Wed 19/Jun/2013, 10:51pm
Slam sejahtera usahawan smua.
Jana income actif/pasif yg lumayan stipa bulan dgn ~Ecosway
1. Modal cuma RM5100 seumur hidup
2. Brpeluang mmiliki kdai farmasi/serbaneka scara percuma~smua kos operasi kedai dtanggung pihak syarikat. Anda cuma prlu mnguruskan kedai dan nikmati income yg lumayan stiap bulan (5~6 angka sbulan)
3. Prniagaan jangka masa panjang yg boleh dwarisi ke anak cucu.
4. Prniagaan yg sgt terjamin, krn cosway telah menapak d M'sia slama 34thn.
5. Lokasi adalah pilihan anda sndiri.
6. Latihan/bimbingan dberika percuma
Berminat, segera call/sms 019-5761445~waheda~anda akn dbantu  
5. Wannudin - Thu 20/Jun/2013, 9:18am
Survey aa...area negeri sembilan...harga rumah dn9 lg tinggi dr mlake ooo....atau pg tgk lelong bank...tgk la rumah kawasan mana berpotensi.  
6. Asyraf 71 - Thu 20/Jun/2013, 10:56am
Azmar 2 : Terima kasih dengan nasihat dan pandangan dari tuan.. saya cash money memang takde. nak sewakan dahulu..

Adam 26 : Saujana putra saya tengok banyak Leasehold.. ok ke? price intermediate House pun 300k dah..

Wannudin : Negeri sembilan pun nampak macam ok.. melaka(Alor Gajah) saya nak g usha 2 Storey Semi-D cluster : 266k. murah kan??  
7. Abdul Muhaimin 4 - Thu 20/Jun/2013, 3:27pm
asyraf 71
confirm dgn bank berapa boleh pinjam ....
kalau ikut info yg adik bg maybe around 400k - 500k loan bleh ...
leasehold @ freehold bkn masalah ....
umah baru @ subsale pun bukan masalah ....
yang penting lokasi ..... saya byk uruskan pembelian hartanah invester muda nie ....
mcm umur awak .... beli ... minimum deposit...lps 2 @ 3 tahun siap ... sewakan .... pastu baru jual .... nak cepat beli subsale unit .... terus boleh sewakan .... harga melambung terus jual .... saya ade banyak unit area Kajang/Puchong/Subang/Shah Alam/Klang/NegeriSembilan .... kalau minat boleh email detal kat saya ....
abdmuhaiminasir@gmail.com
ade byk unit utk investment  
8. Kementos - Thu 20/Jun/2013, 10:03pm
salam bro..very good investment tanah tengah bandar temerloh direct owner...sekeliling telah penuh bangunan...at least buat parking kereta berbayar pun ok gak..tanah seekar bumi....0108004882 call aku dan terus boleh direct owner  
9. Liyana 57 - Fri 21/Jun/2013, 10:27pm
salam. bagus idea tu..tapi kalau mula2 baru nak beli rumah, saya sarankan rumah subsale..cari di kawasan2 hot yang mempunyai kadar cash flow yang baik.. :) tapi yang penting, apa2 pun belajar2 dulu, join seminar2 property untuk newbie, mmg tak rugi invest on ilmu..sebelum mulakan langkah..jangan kita just ikut orang, takut tersilap langkah..  
10. Ridhwan Osman - Mon 24/Jun/2013, 5:46am
Achieving Financial Freedom the Easiest & Safest Way with Property Bussiness.

International Property Investment & Assets Management ( I P I A M )

Come and spent an evening with us this Wednesday to learn on how to manage your property with little or no money.

Learn the components of the capital appreciation and wealth accumulation techniques of the Rich and Famous will be revealed to you.

Learn to earn up to 8 passive of income through Ipiam property Business plan

Property Boom and Bust Signal, Monetary, Fiscal policies, Supply vs Demand and Price Mechanism.

Learn 10 viable and proven Real Estate Investment Strategies and become Wealthy

and Much more...

A great opportunity not to be missed. (FREE)

Venue: Times Square East, Suites A39-16, Level 39,
Time : 7:00pm (Wednesday)
Date : Multiple Date...

Call, text 016-9980024 or Email me to book your seat (r.osman@consultant.com). Pls Attach together your Hp No and Email so we can send more detail to you. It is Totally Free...  
11. Ahmad Zulfadhli Bin Zulkefli 2 - Mon 24/Jun/2013, 12:59pm
Anda ingin memiliki hartanah yang bernilai jutaan ringgit secara PERCUMA? Dengan hartanah ini, anda akan mendapat komisen sebanyak RM3000 ++ pada setiap bulan. Ini bukan dongengan atau fantasi tetapi ia adalah realiti. Hubungi saya (Zul) di 0125067575 SEKARANG untuk maklumat lanjut! :)  
12. Moneyed - Wed 3/Jul/2013, 6:46am
Assalamualaikum tuan...

emailkan ke afecsta@yahoo.com
atau PM ke
http://www.facebook.com/messages/afec.sta

BAGAIMANA RAHSIA CINA Buat duit TERBONGKAR dengan PRE-IPO share ( bukan seperti ASB, EMAS, FOREX, MLM dan SKIM CEPAT KAYA) tempoh masa kurang dari 1thn ke 3thn tuan ada kemampuan beli RUMAH secara TUNAI.  
13. Hafis 31 - Wed 3/Jul/2013, 8:17am
salam semua..untuk pengetahuan semua, sabah
merupakan negeri yang terlalu banyak barangan
termasuklah hasil laut yang boleh dijual di semenanjung..
dengan ini, kepada sesiapa yang berminat
dengan segala barangan,
informasi, pelaburan ataupon bisnes yang ingin
dilakukan di atau dari sabah, boleh sms
saya, man di 0138046758  
14. Faizul 35 - Thu 4/Jul/2013, 11:30am
Tambah ilmu disamping jana pendapatan melalui kemahiran tangan anda seperti pembinaan extention wire, pasang/troubleshoot lampu kalimantang, pasang alat automatik on lampu anda dan pembuatan perabot dari simen (simenferro). kesemuanya hanya berharga RM5 sahaja. berminat??? emailkan ke diyez81@gmail.com  
15. Agenthartanah001 - Mon 8/Jul/2013, 3:08am
slm, jika nk invest dlm property ni lbh elok en beli rmh lelong kawasan kl terutama ampang kepong dan sekitarnya. rate sewa pun tinggi. jgn slh fhm ttg rmh lelong ni, ada owner muflis dan rmh dia terpaksa dilelongkan,rmh dlm keadaan baik sgt.jd ambil peluang tu untuk beli dgn harga lebih murah dr pasaran. ada juga rmh yg sudah ditinggalkn 3 4 tahun dan dlm keadaan teruk.kita boleh pilih sendiri. sebelum beli chek dulu rate sewa dan market value bp. sy mempunyai byk listing utk rmh lelong. jdla pelabur yg bijak.-o134985631-anuat  
16. Anuar Buang - Thu 18/Jul/2013, 4:01pm
Kalau ada duit muka RM50-100K baik beli rumahkedai di kawasan pembangunan yg sedang naik dikelilinggi perumahan dan industry. Senang nak dpt penyewa terutama Bank (long term leasing).
Kalau sewakan pd individu berhati2 lah tp lebih baik suruh sykt macam reGroup @ JLWOOTTON dll uruskan.
Kalau melabur dgn rumah kenalah tempat potensi maju bukan malap. Di bandar2 harga sudah tinggi tp mungkin condo masih boleh lah  

Page 1   (Total 16 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..