Modal Bawah RM13k
Mohd Firdaus Jamil - Tue 7/May/2013 2:45pm [Last Comment]
saya mempunyai modal lebih kurang 13k.bagaimanakah cara saya untuk menjanakan wang yang ada atau menjana pendapatan saya setiap bulan secara statik atau meningkat.saya ingin berniaga secara kecil-kecilan tetapi kekangan masa disebabkan saya adalah salah seorang kakitangan kerajaan.jadi sukar saya untuk saya melakukan perniagaan secara sepenuh masa.bolehkah sesiapa beri cadangan atau pandangan yang bijak untuk saya.saya juga berminat untuk menjadi rakan kongsi kepada sesuatu perniagaan(sleeping partner).biasanya saya ada masa terluang di waktu malam sahaja.kerana waktu siang saya seharian berada di dalam pejabat.lokasi di muar atau melaka.boleh juga email kepada saya di ziqrydd@gmail.com..sekian terima kasih.

Niche: Ingin Berniaga
     
  1. Izaida - Tue 7/May/2013, 2:50pm
    sy perlukan sleeping partner..detail sy dah emelkan..tk  
  2. Al Nuar 2 - Tue 7/May/2013, 2:52pm
    contact saya...mengedar air isotonik rasmi msn johor  
  3. Badrul Hisyam 3 - Tue 7/May/2013, 3:05pm
    berminat dlm biz katering hbgi en bard 0122029048.
    pelaburan diperlukan hanyalah rm10k shj.
    keuntungan 10% akan diberi dr keuntungan.
    sy sleeping partner yg ikhlas utk kt kongsi brsama.  
  4. Al Nuar 2 - Tue 7/May/2013, 3:26pm
    contact saya...mengedar air isotonik rasmi msn johor..segala urusan dipantau oleh panel peguam yang telah dilantik....010-6068909 (Al-Nuar)  
  5. Mnaim10 - Tue 7/May/2013, 3:35pm
    Berniaga khas bagi kakitangan kerajaan sahaja. Bina asset untuk anak-anak, YES, ASSET.. Ramai kakitangan kerajaan tidak tahu mengenai peluang ini.. Bagi kakitangan kerajaan yang telah menceburkan diri dalam bidang ini, mereka telah mengalami pengalaman RM18k pada bulan pertama.

    yang serius sahaja akan dilayan.
    call/sms
    Naim 0176882042  
  6. George Boros - Tue 7/May/2013, 8:34pm
    Salam...modal min 2k dan keuntungan hasil jualan 10-25% sebulan...longterm utk seumur hidup sampai bisnes maju...jual pakaian dgn harga kos atau borong...boleh partner dgn sy kalau minat...terima bersih...sekarang saya dapat order 50 pcs baju nike...order tak pernah putus...barang biasanya ambik hari ni dlm 2-3 hari habis terjual...sales rolling terus ambik barang baru...
    georgeboros666@yahoo.co.id  
  7. Airist Management Resources - Tue 7/May/2013, 8:39pm
    Salam...

    Jika berminat utk menjadi rakan bisnes sy dlm perkhidmatan bengkel motorsikal di alor setar .. sila call sy...0112-8476 124

    wassalam  
  8. Kumanhensem - Wed 8/May/2013, 9:03am
    Hati2 semua...dlm ni banyak sangat penipu  
  9. Man Nizam 2 - Wed 8/May/2013, 2:20pm
    eCosway Farmasi: Peluang Mempunyai Kedai sendiri dengan hanya bermodalkan RM5300.00


    Peluang diberikan kepada sesiapa yang berminat untuk memulakan perniagaan yang bermodal rendah dan MEMILIKI KEDAI SENDIRI tanpa sebarang kos yang membebankan tetapi menghasilkan pulangan yang lumayan termasuk pemberian komisyen dan insentif tambahan. Lokasi adalah pilihan anda!

    Kedai PERCUMA bermaksud:

    1. Pengubahsuaian kedai itu dibayar oleh eCosway.
    2. Sewa bulanan yang dibayar oleh eCosway.
    3. Kos undang-undang, deposit sewa dan lain-lain deposit yang dibayar oleh eCosway.
    4. Bil elektrik boleh dituntut kembali ke eCosway.
    5. Barangan / produk diberikan sebagai kon
    6. Percuma gaji bulanan juru farmasi
    7.Percuma peluang membuka cawangan ?cawangan kedai di seluruh negara & luar negara








    Syarat-syarat permohonan adalah rajin berusaha dan gigih bekerja membina jaringan perniagaan serta lulus temuduga.
    Kursus dan bimbingan akan diberikan secara percuma untuk memastikan anda berjaya mendapatkan kedai yang di idamkan!

    Jangan berlengah lagi kerana masa tidak menunggu anda (peluang terhad).
    Aturkan pertemuan dengan kami dan anda lihatlah sendiri kedai yang sebenar!

    Hubungi saya (019-4349397 - Man) untuk maklumat lanjut.


    Best Regards

    Man ( 019-4349397)  
  10. Che Mun 2 - Wed 8/May/2013, 2:23pm
    Sy memerlukan sleeping partner untuk biz kedai sy, sy di area pulau pinang. Sy berharap agar en dapat pertimbangkan yer....email sy sarsarina_abidin@yahoo.com  
  11. Mohd Ezri Maula Haron - Wed 8/May/2013, 9:35pm
    salam..tumpang lalu ye..saya ade projek korporat seluruh malaysia..projek TERHAD..ape2 bleh pm di ezri.aj@gmail.com atau cntct 0136839043 ezri..tq  
  12. Farah Png Ipo - Thu 9/May/2013, 8:39am
    KELEBIHAN IC RAKYAT MALAYSIAProjek Mega Mykad SSP membantu anda berjimat.Hanya gunakan IC anda utk perolehi diskaun apabila berbelanja.Dengan IC tu juga kita boleh menjana pendapatan berterusan.. Selagi org berbelanja.. PM 016-4102381 saya utk nikmati keindahan BERJIMAT, DISKAUN, PENDAPATAN BERTERUSAN.
    Anda jga blh mndapat hak utk memiliki share keuntungan dr apa shj kedai yg anda suka... Tnpa perlu kluarkan modal utk mmbuka kedai trsebut. Nk tau? Call or sms saya. Penang/ kl/ipoh  
  13. Mazlan Azman - Thu 9/May/2013, 12:15pm
    contact saya, Mazlan
    ada project rumah sewa
    01123511602  
  14. Hafis 35 - Thu 9/May/2013, 2:12pm
    salam
    saya pon mcm anda jg,tp sya percaya pada konvensional bisnes..cara lama lagi boleh percaya..sya nk cr partner untuk hostel saya dimelaka..nk tambah 1 lg sebab permintaan tinggi,tp modal ade separuh je..kene cepat setup pasal masa dan tempat terhad..bisnes perkhidmatan..invest skali je,bln2 blh dapat rm500 ke rm800 pulangan..blh kira sendiri bape tahun pulang modal..details boleh call hafiz 0127360704  
  15. Mdpanz - Fri 10/May/2013, 1:11am
    Boleh invest dalam molexa..
    500usd = 10% x 21 weeks (RM150/minggu)
    1000usd = 12% x 21 weeks (RM360/minggu)
    3000usd = 15% x 21 weeks (RM1350/minggu)

    jika berminat boleh email omprakmaphod@gmail.com  
  16. Nozie 3 - Sat 11/May/2013, 4:38pm
    Assalamualaikum..ingin memiliki franchaise ecosway farmasi dgn hnya bermodalkan RM5300?
    untuk maklumat saudari,cosway adalah sebuah anak syarikat BERJAYA GROUP dan telah bertapak di malaysia sejak tahun 1979
    Kini pihak cosway telah menawarkan 1000 outlet cosway farmasi untuk seluruh malaysia.
    Pihak syarikat menawarkan subsidi kepada pemohon2 selepas outlet di buka...
    Subsidi berjumlah minima RM1 Juta akan diberikan dalam bentuk:-
    1) sewa kedai
    2)renovation kedai
    3)stok barangan
    4) bil elektrik
    5)bil air
    6)bil tel/ internet
    7)maintenence
    8)gaji farmasi
    9)alat tulis
    10) insurans kedai
    11) keselamatan
    12) latihan dan bimbingan
    hubungi saya for more detail 013-9290836 ( nozie)  
  17. Babies2u Studio - Sat 11/May/2013, 6:31pm
    Salam encik firdaus. Saya dari Babies2U Studio. Pihak kami akan buka outlet yang pertama pada bulan 6 ni. Kami sedang mencari pelabur. Encik boleh lawati ke www.babies2u.com untuk lihat produk2 kami. Kadar keuntungan boleh dibincang. Encik boleh emel ke zahidah_kamal@yahoo.com.tq  
  18. Ahmad 11 - Sun 12/May/2013, 11:07pm
    Salam
    Untuk tuan ni saya cadang business guna sosial media seperti Facebook sebab tuan tak de banyak masa. Dengan Facebook tuan boleh menyentap hati pelanggan untuk membeli. Tapi Ken a tau teknik Yang betul Dan produk Yang power. Kalau minat nak tau bagi address Facebook dan email pada saya. Orang bisu pun boleh but sale gila-gila dengan cara kami I I. Tq

    east669@gmail.com  
  19. Reseller Pencil My Seremban - Tue 14/May/2013, 10:33pm
    Salam...

    Layari www.jutaonepencil.com/centurychilds untuk mengetahui peluang perniagaan TERHEBAT tahun 2013. TQ. Sekian  
  20. Mohd Fauzan 5 - Tue 14/May/2013, 10:55pm
    Sesiapa yang ingin berniaga,ingin mempunyai syarikat sendiri tetapi tidak tahu caranya,tidak tahu bisnes apa yang nak buat,saya boleh bantu anda..Boleh menjana pendapatan sampingan yang anda tidak akan duga hanya dengan menggunakan MYKAD.

    INGAT,Terdapat 28 JUTA RAKYAT MALAYSIA YANG MEMPUNYAI MYKAD.Serius saya beritahu anda,ambilla peluang ini sekarang sebelum lesen untuk 10,000 SAHAJA akan ditutup.

    Ada banyak kelebihannya tentang lesen ini yang anda tidak ketahui dan anda tidak akan percaya apa yang anda akan dapat.

    *****INGAT DAN TOLONGLAH FAHAM,INI BUKAN MLM*****

    Ramai yang PM saya dan fikir ini adalah MLM,padahal ini bukan MLM.

    Kami sedang menuju fasa ke-3, harap anda masih sempat!!!

    ~Ingat, Mykad Smart Shopper Programme by "Affiliate Junction - AJ"!!!
    Fungsi rasmi perdana Mykad ke-50 yg diiktiraf oleh Mdec~

    Jadi sesiapa yang boleh lapangkankan masa, boleh jumpa saya untuk keterangan lebih lanjut secepat mungkin kerana kuota untuk 10,000 orang makin lama semakin sikit dan harga lesen makin mahal.JADILAH SALAH SEORANG PIONEER dalam projek MEGA ini.

    Jadi sila PM sy... Atau Call/Sms/Whatsapp/Wechat pun boleh 0102200477 untuk maklumat lanjut dan akan terangkan lebih terperinci kepada anda..

    Sila copy link dibawah ini pada browser anda..
    Ini adalah sebagai intro.

    http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/936773_178417562316801_1617956106_n.jpg

    http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-frc1/407106_174588302699727_1772946256_n.jpg  
  21. Zielan - Thu 16/May/2013, 9:42pm
    jom invest silver....labur 5 lot bulan dpt RM1450-1600 bergantung harga silver semasa...duit modal blh kaur bila2 masa...
    detail email zielan_74@yahoo.com  
  22. Mohd Amzak Bin Aziz - Fri 17/May/2013, 3:39pm
    Jom berniaga dengan kami. Kami xperlukan modal sehingga 10k. Tapi anda boleh menjana pendapatan 5 angka sebulan. Xfokus pada penjualan barang, xperlu cari orng sekapal, kerja sangat santai dan x mnggu masa kerja anda. Kami hanya perlukan 2-3 jam masa anda untuk kami bantu anda. Peluang untuk yang berminat sahaja. Hubungi saya 0137463009(am@melaka)  
  23. Sky Group - Sat 18/May/2013, 5:50pm
    INGIN MEMBERI KELUARGA ANDA MASA DEPAN YANG CERAH? MINAT UTK MEMBANTU KELUARGA, RAKAN DAN ORG SEKELILING ANDA?

    *MENCARI RAKAN NIAGA YG BERKOMITMEN TINGGI..
    *BOLE DIJADIKAN BISNES KELUARGA..
    *PELUANG YANG LUAS BAGI MELAYU..
    *PELUANG AMAL JARIAH TANPA SEMPADAN..

    BOLE JUMPA JIKA BERMINAT..
    SILA HUBUNGI 013-2787385 (AZRUL)  
  24. Nor Hafizal - Mon 20/May/2013, 12:21pm
    Salam

    Saya dari Pruton Mega Investment Sdn. Bhd. bersedia membantu anda untuk mengembangkan atau menjana simpanan atau modal anda secara selamat. keuntungan pembayaran adalah secara bulanan dan dianggarkan keuntungan antara 8%-16% setiap bulan.

    Terma perjanjian disediakan agar ia menjamin keselamatan pelaburan yang dibuat.

    Untuk maklumat lanjut boleh berhubung secara terus kepada saya untuk maklumat berikut :

    fizal.pruton@yahoo.com 0182111023  
  25. Kupang Laut - Tue 21/May/2013, 12:58pm
    Cuba-cubalah buat bisnes ni... sambilan sahaja, online boleh, offline pun boleh...

    http://sophieparisclub.com/shoplex  
  26. Lina Nonok - Wed 22/May/2013, 10:52am
    Business yang menguntungkan adalah business yang rendah modal, senantiasa buat untung untuk didalam jangkamasa yang pendek kerana senantiasa ada permintaan..... jual perempuan berusia bawah 25 tahun, jadi sesiapa yang berminat sila sms kepada saya selepas jam 12 mlm

    Asmawi
    01116154207  
  27. Zaidievo - Thu 23/May/2013, 9:46am
    Produk hangat dipasaran.Nak tahu produk dan harga kena join group ni dulu;
    https://www.facebook.com/groups/dropshipmerurich/

    Belian secara borong dialukan,keuntungan lumayan.  
  28. Khairul 246 - Fri 24/May/2013, 2:02am
    I will show u how to multiply your money with a good return...0134621264 khai  
  29. Julia 83 - Sun 26/May/2013, 9:56pm
    call/sms saya... 013-431 7753  
  30. Pett 3 - Fri 31/May/2013, 2:20pm
    Just sms DSETIA FUND ke 013-2422626

    maklumat lanjut akan diberikan..

    Untuk menjadi sleeping partner real biz saya...tq  
  31. Fasihah 6 - Tue 11/Jun/2013, 1:40pm
    sy cadangakan penternakan itik pedaging jenis baka cherry valley..kandang,tanah,benih,makanan penjagaan dan perawatan serta pasaran disediakan..
    pulangan akan dapat dalam masa 3bulan  
  32. Masyita 2 - Sun 16/Jun/2013, 3:26pm
    Cuba laburkan minima RM300 under saya, dah boleh dapat RM1200-RM2000 dalam tempoh 40 minggu.

    Untung dibayar secara mingguan.

    Modal untuk RM600, RM900, RM1200 dan jumlah lain juga disediakan dgn kadar keuntungan yg pasti lebih tinggi. Apa yg perlu anda buat? Cuma labur & tunggu kemasukan untung secara mingguan.

    UNTUNG DIJAMIN!

    Utk details email saya qie_shita@yahoo.com  
  33. Mohd Ezri Maula Haron - Mon 24/Jun/2013, 9:08pm
    salam/slmt sejahtera warga majalah, tolong bagi tahu kawan lain yang ada SSM(Suruhanjaya syarikat malaysia) atau yg bru nak cebur dunia p'niagaan saya nak kongsikan satu projek di bawah MDEC dan berstatus MSC, yang mana projek ni menggunakan platform MYKAD. Lesen projek yang di keluarkan sangat TERHAD.

    kelebihan menjalankan projek ni. ~ ada incubuter sebanyak rm30 ribu. ~ Sistem MSC ~ Pembayaran Keuntungan Berterusan dan di kawal oleh sistem tepat pada masa. ~ peneraju pasaran asean (ARFF) ~ terdapat 7 sumber keuntungan dari lesen projek ni.

    so jangan lepaskan peluang ni. lesen dah tak banyak, jumpa saya dulu, dengar baru nilai potensi projek ni.

    kalau serius call atau sms untuk set masa temujanji.

    call 0136839043 ~ezri~ person incharge

    "FAST ACTION FAST RESULT"

    * sebarang permintaan detail melalui email tidak di layan  
  34. Zuera 16 - Tue 25/Jun/2013, 6:04pm
    -Mega Big Program for Malaysian..-
    Program pertama di Malaysia dan Asia
    MSC status
    Support by JPN & MDEC
    Business minded
    Location : Malaysia termasuk Sabah/Sarawak
    Female/Male
    Hotline : 1800-88-6925
    All are invited..
    My  
  35. Zuera 16 - Tue 25/Jun/2013, 6:12pm
    Hotline : 1800-88-6925
    My hp no: 018 5717933/ office :03-56502172
    All are invited..tq  
  36. Azman Bin Mustaffa - Wed 26/Jun/2013, 10:32pm
    Saya cadangkan perniagaan FARMASI dengan bantuan modal dan latihan diberikan. Keuntungan agak lumayan. Sekiranya ingin mendapat maklumat lanjut, sila sms/whatsapp ke 0179408248 dengan memberikan contact no untuk dihubungi  
  37. Dhaniah - Tue 9/Jul/2013, 1:57am
    Saya berada di Melaka dan N.Sembilan. Pengetahuan produk dan latihan diberikan secara percuma. Berniaga secara bijak.
    010-5225624 Dhaniah  
Page 1   (Total 37 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Saya Cuba 3 Mee Calong di Beserah Kuantan ! (Memang best)
Bandar Beserah di Kuantan mempunyai karakternya yang tersendiri dengan sejarah sejak zaman British lagi. Ada bepuluh-puluh warung menjual Mee Calong disana. Apa Keistimewaan Mee Calong ni sebenarnya?
(Drone) Menjejaki 12 Kubu WW2 British di Kuantan, Pahang
Kami medapat tahu terdapat 12 kubu lama British yang dibina pada zaman Perang Dunia Kedua di Kuantan Pahang. Ada yang masih tegak, ada yang sudah senget, ada yg dah tenggelam dalam air dan ada yang dah tenggelam dalam pasir. Ikuti Perjalanan Kami di video ini :-)
11 Hotel Menarik Area Genting Highlands Premium Outlets (GPO) Sesuai Untuk Semua Bajet
Dengan pembukaan Genting Highlands Premium Outlets (GPO) dan beberapa hotel baru di sekitar Gohtong Jaya (Genting Permai), kita dapat pilihan yang lebih banyak dan sesuai dengan semua golongan.
Mencari Makam Pahlawan Islam di Tengah Kubur Cina
Kami mendapat tahu terdapat beberapa makam Pahlawan Islam di Bukit Cina, Melaka. Berbekalkan maklumat dari beberapa sumber, kami memulakan pencarian. Kali pertama dan kedua gagal. Akhirnya pencarian kali ke 3 baru berjumpa.