Modal 30k Boleh Buat Bisnes Apa?
Anuar Azrai - Mon 14/Jan/2019 11:51am [Last Comment]
Salam semua... Saya nak mintak pendapat kalau kita ada modal 30K, bisnes apa yg paling sesuai nk buat? Saya minat buat bisnes yang less supervision..

Niche: Diskusi Bisnes
Miliki Rumah Townhouse area Putrajaya/Cyberjaya dengan hanya RM 359k
Video: Townhouse (Bawah) | Townhouse (Atas) | Teres Dua Tingkat | Lokasi Perumahan. Rugi menyewa rumah lama-lama. Bila umur meningkat, tempoh masa pinjaman semakin pendek. Masa untuk membeli rumah sendiri!
     
  1. Iqhsan Subri - Mon 14/Jan/2019, 11:54am
    Bole whatsapp sy bang 013-3214399....kita borak2 dulu  
  2. Ida 164 - Mon 14/Jan/2019, 12:04pm
    Wslm. Saya cadangkan beli rumah & sewakan. Beli yg low cost @ medium kos yang murah2 dulu. Pastikan lokasi dekat dengan banyak kemudahan. cukup bulan penyewa bank in duit. Income berterusan.  
  3. Nur Syafiqah 44 - Mon 14/Jan/2019, 12:06pm
    Jika tuan berminat boleh wasap sy 01129295884. Saya ada satu platform perniagaan dimana anda boleh jana keuntungan 5 ke 6 angka. Modal bergantung pada tuan. Saya bukakan 4 Tawaran.
    Ciri perniagaan:
    -Modal Rendah/ Sederhana
    -Risiko Rendah
    -Keuntungan Tinggi  
  4. Tts90 - Mon 14/Jan/2019, 12:31pm
    Menjual dan membeli matawang kripto seperti Bitcoin (BTC) dan pelbagai. Agen diperlukan dan komisen disediakan. Hubungi +60126363187 (Call/SMS/Whatsapp).  
  5. Azhani Maskan - Mon 14/Jan/2019, 3:01pm
    Kami adalah pengeluar produk kesihatan (nutrition) berasaskan OAT. Sedang aktif mencari sekurang-kurangnya 1 stokist 1 negeri. Kami akan kongsikan marketing plan, support team dan sebagainya. Kami teruja untuk buat appointment untuk penerangan secara terperinci.

    Sila hubungi saya Datin Azhani di 019 2222 633/011 5505 2633  
  6. En Man 8 - Wed 16/Jan/2019, 9:49pm
    Belajar ilmu teknikal dan fundamental analisis utk saham komoditi di bskl. Attend kelas atau kursus atau seminar, berbayar atau percuma. Once dah ada ilmu, trade sendiri online. Fund sdiri, manage sdiri. Insyallah bleh generate untung berganda-ganda stiap bulan jika disiplin dan x tamak. Pm 0123314327  
  7. Hazrul Nizam - Wed 16/Jan/2019, 10:43pm
    buat pinjaman ASB di maybank

    rm 200k selama 15 tahun
    byr bulanan dlm rm 1500

    kos tahun pertama = rm 1500 x 12 = RM 18,000

    tahun tahun seterusnya dpt dividen & bonus dlm 8% = RM 16,000
    kena topup dlm rm2k sahaja setahun.
    setelah 15 tahun dapat rm200k.

    kalau tak sanggup, kecikkan kpd pinjaman rm100k utk 15 tahun. setiap thn kena topup dlm rm1k sahaja.

    tak perlu pening kepala deal dgn manusia perangai mcm shaiton!  
  8. Linkman - Thu 17/Jan/2019, 12:04pm
    Tuan Anuar Azrai..

    Bisnes yg less supervision bermakna wang anda hangus thehehe... If you dont trust me then you will learn it the hard way!!

    3 jenis manusia
    =============

    1) Orang yg tak belajar dari mana2 kesilapan. dok ulang2 kesilapan yg sama seumur hidup! memang sedih liku-liku kehidupan mereka!

    2) Orang yg belajar dari kesilapan diri sendiri.
    (saya tergolong dari group ni.. majoriti kesnya)

    3) Orang yg belajar dari kesilapan orang lain
    this is pure genius!
    i want to be in this group!  
  9. Mohd Faisal 30 - Sat 19/Jan/2019, 11:39am
    Invest in cloud mining from Norway. Insurance protected. Safe and less supervision. Contract for 1 year. Daily & Monthly return with instant withdrawal.

    Register free http://bit.ly/Topbitcoinminer  
  10. Anuar Azrai - Mon 28/Jan/2019, 5:58pm
    Tuan Linkman..mcm mane yg dimaksudkan dengan duit hangus tu?mohon pencerahan  
  11. Zulaikha 97 - Wed 30/Jan/2019, 2:31pm
    Encik Anuar boleh jadi funder saya 😊 Tapi kalau betul-betul mahu beranakkan duit tu, boleh hubungi sifu saham saya, tuan Zuhri Zain (salah seorang host Nadi Ekuiti di Bernama TV setiap 8.30pm). Ini number dia: +60 12-629 0407 (Kenanga Investment). Baik pergi ke kelas mereka dulu. Berbaloi 😊  
  12. Zera 7 - Tue 5/Feb/2019, 12:18pm
    Jom sertai saya dalam bisnes marketing untuk pasaran halal global. Berminat e-mail ke lazeraglobalmarketing@gmail.com  
  13. Diyanah 5 - Thu 14/Feb/2019, 3:09pm
    Cari perniagaan bukan utk untung sementara, tetapi untung sampai ke anak cucu.
    zaman ekonomi mencabar kini tolong jgn berniaga ape2 perniagaan yg melibatkan pelaburan wang yg besar. kene kaya dgn CASH dlm tangan.

    saya mentor utk peniaga bumiputera ( 8 tahun pengalaman)

    perniagaan yg saya bimbing khusu 4 faktor :
    1) tiada modal
    2) tiada penjualan
    3)tiada simpan stok
    4)tiada inventory
    5) tidak perlu kedai/pekerja


    apa yg perlu :

    1) usaha
    2)masa
    3)coachable

    4) lokasi area KL /SELANGOR SHJ

    DIYANAH-0167789416  
  14. Mat Noor Yaakob - Thu 14/Feb/2019, 3:39pm
    ntd  
  15. Abim Gve - Mon 18/Feb/2019, 10:45am
    Asalamualaikum, encik Anuar.

    Saya cadangkan encik Anuar buat bisnes vending machine. Modalnya bawah RM18k. Encik Anuar hanya perlu cari tapak untuk letak mesin tersebut. Pendapatan boleh cecah RM200 sehari kalau letak di tempat yang strategik seperti sekolah rendah.

    Kalau nak tahu lebih lanjut pasal ni, boleh ws saya di no 0187779917 (Hakim). Saya akan berkongsi ilmu dengan Encik Anuar tentang perniagaan vending machine ni.  
Page 1   (Total 15 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.