Mintak Pendapat - Apa Boleh Buat Dengan Modal RM 5k
Zul 962 - Fri 6/Jan/2017 9:31am [Last Comment]
salam,saya nak bertanya pada rakan2 majalah apa boleh buat dengan modal 5k

Niche: Diskusi Bisnes
 
1. Sahidan 2 - Fri 6/Jan/2017, 9:44am
Wsalam. Tuan Boleh Borong T-Shirt dengan kami dan mula kan Perniagaan

>> Borong 100 helai keatas RM4.90
>> Borong 50 - 99 helai RM 5.50
>> Minimum kena ambil 12 helai @ 1dozen RM 6.00
>>Bawah 12 helai harga Rm7.00
>> Unisex cutting
>> Size S hingga XXL
>> Kain Cotton
>> Boleh pilih size
>> Corak dan design random tak boleh pilih
>> Pos seluruh Malaysia

Whatsapp ''BT'' ke 0182254919  
2. Zieri 2 - Sat 7/Jan/2017, 1:21pm
Wasap Saya 017-3387020 ada peluang menjana income setiap mgu  
3. Arjuna 21 - Sat 7/Jan/2017, 6:05pm
Fikir dan rancang dahulu apa yang ingin dilakukan. Guna RM3000 sebagai modal. RM 1000 sebagai back up dan RM 1000 lagi buat sebagai simpanan separa cair.
Fikirkan apa yang mudah dibuat tapi mempunyai permintaan yang tinggi atau jadikan apa yang kita tahu atau pandai sebagai sumber pendapatan.  
4. Ainn 8 - Mon 9/Jan/2017, 2:58am
Kalau di area KL/sel dan mempunyai kereta dan berminat utk jadi agen goodtime hotdog boleh whatsapp sy. Modal cuma rm2k. 013-6919528.  
5. Azamm03 - Mon 9/Jan/2017, 11:49am
Salam saudara Zul. Bagi saya, dan apa yang saya sedang buat sekarang ialah melabur dalam saham. Kena ada lah ilmu saham tersebut tapi kalau bursa saham Malaysia, mudah saja nak faham. Lagi banyak pulangan berbanding ASB yang baru-baru ni. Macam saya memang full-time main saham, kerja dari rumah tengok laptop je. 5k cukup dah nak buat pulangan pasif setiap bulan.

Boleh Whatsapp saya kalau nak diskus lebih lanjut : 012-9291090

Semoga saudara jumpa cara yang baik untuk kembangkan RM5k tu.  
6. Zul 962 - Mon 9/Jan/2017, 12:52pm
terima kasih semua, saya akan wassap  
7. Nursyamira 3 - Mon 9/Jan/2017, 1:15pm
Boleh wasup saya en 0127566030  
8. - Tue 10/Jan/2017, 10:32pm
bila tabur gula maka
ramailah semut datang..

5k agak susah utk dikumpul
& sangat senang utk di lebur  
9. Along 114 - Wed 11/Jan/2017, 1:11pm
Jika berminat utk berniaga mini burger dan macam2 lg boleh whtsap saya di 011-25624525  
10. Fadil 27 - Wed 11/Jan/2017, 10:51pm
whatsapp saya 0192870956 dengan modal 5k boleh jana income setiap hari  
11. Azhar 566 - Thu 12/Jan/2017, 11:49am
Kalau berminat dengan pelaburan emas, boleh beli emas dan jual..atau simpan seketika..bila emas naik boleh jual.Di Public Gold beli emas dapat emas on the spot.
untuk info wasap 0192747726  
12. Wahmarketings Com - Sun 15/Jan/2017, 12:54pm
Kat malaysia ni ada 30 juta populasi. 60% didominance bangsa melayu+Islam.
jadi kena pikir niaga yang boleh digunakan oleh 60% bangsa melayu + islam.
tapi bisnes macam tudung, baju muslimah , kosmetik. ,ubat kesihatan persaingan banyak
ntah tinggal berapa % je. barang yang nak dijual tu sama ada di guna pakai utk ibadat dalam Islam (solat,kematian,kenduri) ataupun di guna pakai oleh orang melayu (pakaian,makeup,perfume).  
13. Aiza Izyani Aminuddin - Mon 16/Jan/2017, 6:33pm
Hai. Nak tak jadi our one of data entrepreneur dgn mggunekan our elearning program dan yiimy platform? If berminat, please wassap me 0135117505  
14. Ms Mary - Sat 21/Jan/2017, 1:15pm
Jadi ejen online. Setiap kali transaksi perbelanjaan rakyat malaysia, anda dapat 1%.
Our collaboration partners Lazada, Air Asia, Fashion Valet and many more.
Contact 017 379 4262 call/sms only.  
15. Mahir 2 - Sat 21/Jan/2017, 11:19pm
Berniaga di pasar malam or tapak2 niaga yang hujung minggu tu dulu. Cuba berniaga makanan di tepi jalan dulu pun ok kot.  
16. Khairul Imran 2 - Fri 27/Jan/2017, 10:25pm
IKLAN! IKLAN! IKLAN!

Macam mana dengan USD100.00 dideposit ke akaun trading anda boleh beri anda peluang untuk mendapatkan USD5.00~USD10.00 setiap bulan tanpa perlu meletakkan risiko yang tinggi terhadap akaun anda ? SETIAP BULAN TAU !!

Tak kenal maka tak cinta , tak tanya maka tak tahu !

Hubungi saya melalui telegram/whatsapp ditalian :-
+60176300862 (khairul)  
17. Nur 105 - Sun 5/Feb/2017, 4:24pm
rm3500 ditambah supply bahan mentah secara percuma seminggu...saya blh bantu...asalkan promosi terbaik...berminat sms atau wassap 0142433802  
18. Mohd Firdaus 100 - Tue 7/Feb/2017, 3:48pm
Bukti Kerja Sambilan Menguntungkan Hanya Dari Rumah.

Salam warga majalah, sy ingin membuat tawaran bg yg berminat untuk buat duit dri rumah 100%.

Teknik dh lama sy praktikkan sgt berkesan dan sy sendiri mempunyai rekod transaction untuk dijadikan bhn bukti sekiranya berminat. Rahsia ni dh lama sy simpan dan hari ni sy ingin berkongsi kepada yg berminat.

Belajar terus coaching one to one, yuran personal coaching hanya one time. Income bergantung Seminggu dlm 500 ke 600, kalo lebih rajin mungkin lebih. 100% dari rumah. Kalo dah lama berniaga pendapatan semakin meningkat seiring dengan jumlah produk yang semakin banyak. Tak termasuk jika yang memborong dengan anda ya!!

Boleh wasap sy dahulu 01123376141 unuk appointment, sy tunjukkn dahulu penyata maybank2u dan cimb agree boleh proceed. Bukan mlm bukan skim2..

100% biz jual beli..rahsia membuat jualan juga sy dedahkan. Contohnya brg2 ape yg mempunyai permintaan.

Terima kasih.

Yang betul2 serius dan mampu bayar yuran sekali seumur hidup ya.

Note: BOLEH COLLECT SELAMA2 DARI RUMAH TANPA KELUAR WALAUPON SEINCI''.

YURAN COACHING SKALI SEUMUR HDUP

MINAT WASAP 011-23376141

BERSAMA MENUJU KEJAYAAN

BACA MAKLUMAT DENGAN TELITI --->> https://firdausmokhtar.blogspot.my

--->> https://firdausmokhtar.blogspot.my  
19. Rezuan 6 - Fri 17/Feb/2017, 12:27am
5k boleh jual kopi legend man kidal da....apa2 wasap je saya 014-2678281  
20. Shah Wal 2 - Wed 1/Mar/2017, 10:56pm
As salam,kepada warganegara Malaysia...sekiranya anda 18thn keatas,Islam,ada SSM,acc BSN Giro-i,cop bulat,bisnes kad,WhatsApp & sedikit kos (+/- Rm200 atau kurang) untuk fail syarikat masing sendiri telah layak untuk menjadi ahli Persatuan Kebajikan Rumah Muamalat Kasih.Tugasan kita sangat mudah,hanya bantu 20 orang SAHAJA (jika MLM dll cari orang tiada kesudahan) saudara kita.RMK adalah platform untuk kecairan dana,apabila cukup ahli (kini 150k...target 200k keatas) maka dana2 akan masuk ke akaun masing2.Tujuan utama RMK adalah untuk membasmi kemiskinan seluruh negara.Untuk permohonan menjadi agensi kali ini,disertakan Geran Dana Usahawan Rm400k (ini duit tepi sahaja,program sebenar apabila cukup ahli nanti..sila pm tepi>sebab,7 keturunan makan tak abis>terlalu banyak insentif) kuota terhad/tutup 15/3/2017..Sekitar Klang & Shah Alam sila WhatsApp saya di 010 3373425 untuk sebarang pertanyaan...terima kasih.  
21. Wan Nisah - Fri 10/Mar/2017, 12:41am
Saya boleh supply nasi lemak. Kl area. Ramai staff ofis yg ambil 50 bungkus. Nasi lemak telur goreng. Rm2 tp portuon boleh jual rm3 to rm3.5..1300 sehulan. Sambil keje opis sambil jual. Untung kan?? 0174771105  
22. Hairul Viagra - Mon 20/Mar/2017, 12:40pm
Business Ubat just.  
23. Muhammad Hairi 2 - Thu 23/Mar/2017, 10:58am
Bole start trading forex sendiri ,, sy ad sediakan personal coaching ,,, ataupon generate income through robot forex dgn pulangan average 30%/sebulan,, risk akn disetup max 30% jgak ,, Tiada syarat yg ketat ,, WD bole di buat anytime
No wasap for further info n bukti WD beberapa client yg dah lama langgan robot forex - 0147364688  
24. Abu Ali 2 - Sat 29/Apr/2017, 8:43pm
Jom jd rakan niaga prolink2u. Produk biosteen + elaun bulanan selama 10 bln tanpa jual produk. Nk tau detail whatsapp ke 013-4000646  
25. Nazri Said - Thu 1/Jun/2017, 10:55am
Nur'Asia sedang mencari Stokis/Agen seperti anda.
Hubungi Don Aiman +6012 822 2839  
26. Pena Biru - Mon 26/Jun/2017, 3:05am
Jual ais krim jer dah boleh pergi melancong ke London tau..meh tengok

BERAPAKAH MODAL & KEUNTUNGAN UNTUK BUAT BISNES AIS KRIM

Jom kita kira-kira, agak-agak boleh hidup tak kita dengan jual ais krim ni...

Modal pertama kali: RM100
Stok ais krim - RM80 (dapat 80 cawan, borong stok yang paling murah RM1)
Bunting - RM20
*dengan andaian guna aje peti ais dekat rumah dan marketing guna viral FB dan whatsapp jer..

Berapa keuntungan yang boleh dapat?..
Harga jual - harga agent
RM1.60 - RM1 = 60 sen

Jom tengok sehari jual 30 cawan
30cawan x 60sen = RM18

Kalau sebulan berapa dah..(tolak lah 5 hari, Hari melawat Mak Mentua katakan..)
RM18 x 25 hari = RM450 sebulan

Oklah tolak bil elektrik RM10 + internet RM10. Dapat juga RM430 sebulan. PART TIME DARI RUMAH JER PUN...

Kalau setahun, RM5400 dah..

(fuyooo... dah boleh buat duit pergi melancong 6 negara Ireland, London, Paris, German, Amsterdam & Franfurt..hehe)

OK faham dah ker? Meh inbox akak jemah kalau minat nak niaga.

www.wasap.my/60149285411  
27. Ivmist Klang - Mon 17/Jul/2017, 4:03pm
Assalamualaikum. Untuk Permulaan RM5000 Sudah Sangat Cukup.

1st. Tuan Boleh Join Class Marketing Seperti Imkk & MMM Dr Azizan.
2nd. Join Team Mana Mana Jual Produk. Tapi Makesure Trusted. Jadi Agent or Stokis
3rd. Buat Duit Dan Gandakan Duit.

Kalau Rasa Nak Kerjasama Dengan Saya Untuk Salah Satu Business Yang Ada Boleh WhatsApp 0175336324. Harap Dapat Membantu.  
28. Akis Food - Tue 18/Jul/2017, 2:31am
Labur 20% utk ilmu bisnes.
Pilih bisnes yg u minat
50% guna beli stok
20% untuk marketing
10% rooling

Berminat dgn bisnes makanan? Wassap sy. Hny rm1200 boleh jadi stokis AKIS Mango Cheesecake. Dapat peluang naik pesawat ringan keliling KlCC akhir tahun ni tnc!!!!  
29. Zairi803 - Sat 2/Sep/2017, 6:20pm
Wassup 0127080733 peluang buat duit  
30. Gold D Syafiq - Wed 6/Sep/2017, 10:20am
simpan duit tu dlm asb atau buat loan asb 200k.  
31. Mohd Sazmi - Thu 5/Oct/2017, 12:22pm
salam...

Saya membuka peluang perniagaan kpd Zul 962 dan semua yg ade dlm majalah.com.
Utk maklumat detail blh wassap saya 012 314 8095.
Thanks.  
32. Canny69 - Sun 7/Jan/2018, 1:09am
En zul area mana kalau kch swak modal rm5k boleh lebih lagi buat bisnes ketam lembut mcm saya,whtasappp saya 0135486444  

Page 1   (Total 32 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..