Minta Pendapat untuk Mulakan Business Perfume Jenama Sendiri
Mummycut - Sun 26/Feb/2012 10:56am [Last Comment]
Salam warga WC, saya berminat utk menjalankan perniagaan perfumes dengan jenama sendiri. boleh kongsi pengalaman atau idea dengan saya, dari segi bape modal yg diperlukan (biasanya), packaging, label, trademark dan lain-lain yang berkaitan. boleh email saya hdeqaseh@yahoo.com.

Niche: Pengedar Perfume | Diskusi Bisnes
 
1. Linkman - Sun 26/Feb/2012, 8:44pm
1) pastikan tahan lama .. awak cuba dulu sendiri
2) pastikan tak tengik selepas 2 bulan... banyak perfum2 murah ni cepat tengik/busuk.. kalau boleh minimum setahun tahan simpan dalam bilik
3) cari botol2 cantik & unik ... takmo botol macam minyak atar
4) cari artis2 yg baru nak glamer jadi duta.. dorang ni murah sikit.. atau cari bekas2 budak Akademi Fantasia yg takde kerja tu... ofer kontrak murah2 atau share dlm bisnes..
5) iklan perfume & buat duit jual perfume ni... gambar makcik pegang duit... jadi kaya lepas jadi agen..

ikut langkah2 atas tu insyaallah perfume awak akan maju...  
2. Mummy - Mon 27/Feb/2012, 11:18am
info yg berguna...thanks linkman  
3. Mummycut - Mon 27/Feb/2012, 2:59pm
linkman, terima kasih byk2 atas info tu..InsyaAllah saya akan cuba buat yg terbaik.  
4. Jamali - Mon 27/Feb/2012, 4:16pm
nama mesti sedap.kalo nama perfum umi kalsom tak laku nye.. carik satu nama yg ringkas,mudah ingat,mudah sebut ,vogue dan trendi..  
5. Ajim Osman - Wed 29/Feb/2012, 1:12am
pengeluar perfume halal, tahan lama, boleh rebranding nama sendiri, kos permulaan paling murah... email no. telefon ke - techxican@gmail.com  
6. Siti 318 - Thu 1/Mar/2012, 11:28am
perfume tak mahal. Cuma kena pandai cari supplier botol, dan perfume yang berpatutan. Untuk brand, trademark dan design saya boleh tolong. hubungi di email snsabikah@gmail.com  
7. Ghani Sulaiman - Fri 2/Mar/2012, 8:56am
sambil tu boleh meniaga international produk unilever,berminat boleh email gds_ghani@yahoo.com  
8. Ghani Sulaiman - Fri 2/Mar/2012, 10:05am
produk aviance unilever khas untuk wanita anggun  
9. Liza 62 2 - Sat 23/Jun/2012, 11:02pm
dapatkan pati minyak wangi cenduai asmara yang boleh dipack semula dlm bekas kecil.

Bau tetap harum untuk selamanya  

Page 1   (Total 9 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..