Minta Pandangan untuk Bisness
Aida 322 - Thu 23/Jul/2020 11:00am
Assalammualaikum

Saya ingin minta pendapat dan pandangan warga majalah. Saya ada kedai jahit sendiri (tanah sendiri) ukuran 25x25. Saya ingin membuka kembali kedai saya tapi untuk buka bisness yg lain.. sambil mnjahit boleh buat bisness lain

Selain menjahit apa yg saya boleh buat untuk di isi dikedai saya.. selain itu saya juga ada rumah kosong mungkin boleh di guna pakai untuk membuat makanan kerepek atau frozen (kena cari orang) jika ada yg berminat

Saya juga ada suku ekar tanah jika ada yg boleh supplier serai/ pisang/ kelapa tacunan kepada saya untuk di tanam.

Untuk memulakan bisness baru modal saya ada 5angka Rm

Lokasi saya di Kuala Lumpur. Boleh Hubungi di 0133098386

Minta pendapat kawan kawan semua ya.
Terima Kasih

Niche: Diskusi Bisnes | Ingin Berniaga
     
  1. Rafizan Danial 3 - Thu 23/Jul/2020, 12:10pm
    Roling dulu duit sampai ada 500k. Baru setup Business.  
  2. Linkman - Fri 24/Jul/2020, 5:07pm
    cuba belajar cara ternak lobster air tawar. tanah suku ekar dah lebih dari mencukupi. dah berjaya ternak.. buka gerai makan yg berasaskan udang.

    - mee udang, maggi udang
    - nasi goreng udang
    - kuewytiaw udang
    - semua yg udang..

    udang fresh direct dari ladang belakang rumah terus ke dapur. Kalo ada runner, boleh hantar makanan dgn grabfood, food panda dll ke penduduk sekitar. bila dah popular tak cukup tangan.. boleh stop food panda tu dan serve walk in customer je..  
  3. Aida 322 - Tue 28/Jul/2020, 11:06am
    Topic Closed. Terima kasih Linkman dan Rafizan .  
  4. Hafidz Arif 3 - Sun 2/Aug/2020, 9:47pm
    BIL Telefon Mahal?
    Dapat pelan pula tak berbaloi?

    Dengan RM50 boleh dapat 89GB + Unlimited Call + Data boleh carry foward

    NAK?😉 http://www.wasap.my/60133088630/BerminatPakejUnlimited  
Page 1   (Total 4 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Fort Supai Melaka & Restoran Ikan Bakar Terapung (Kuala Linggi)
Kami ke Kota Bukit Supai (Fort Supai) di Kuala Sungai Linggi, sempadan Melaka dan N9. Kota ini dibina pada 1757 oleh Belanda bersama Pihak Bugis. Juga terdapat sebuah Restoran Ikan Bakar Terapung dan boleh terus mendaki ke Fort Supai melalui jejantas atas laut.
Asam Pedas di Tepi Jeti Nelayan Sungai Siring Melaka
Melaka ada banyak jeti nelayan. Lokasi yang popular adalah Muara Sg Duyung, Alai, Umbai, Serkam dan banyak lagi. Saya ke jeti nelayan Pantai Siring Melaka dekat Umbai untuk menikmati Asam Pedas ikan segar yang baru ditangkap.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)