Menjual dan Membeli Alat-Alat Muzik Baru & Terpakai Serta Pembekal Set Jamming Studio Dengan Harga yang Berpatutan!
Brother Hud Studio @ Brother Hud Music Management
Tue 7/Jun/2011 10:22am [Last Comment]
-Set Jamming Studio serendah RM14500!
-Barang semua branded
-Condition Baru

Membeli dan menjual peralatan muzik baru dan terpakai seperti drum, gitar, cymbals, amplifier, p.a system, aksesori gitar dan lain-lain

Turut menyediakan khidmat membaiki peralatan muzik, lighting, catering

Menyediakan perkhidmatan Studio Jamming dgn harga serendah RM18!

Lokasi adalah terletak di Subang Perdana berhampiran Subang Airport

http://brotherhudstudio.blogspot.com

email: brotherhudstudio@gmail.com

Contact us :
0173532998
0172580223

Niche: Studio Muzik | Barangan Terpakai
 
1. Helmie 5 - Sat 11/Jun/2011, 1:06am
salam bro.. sy tgh cari epfon sg g-310/400/special.. xkisah used atau baru.. asalkan bkn MIC.. klu ada, email price asap.. urgent..

helmie81@gmail.com  
2. Helmie 5 - Sun 12/Jun/2011, 12:13am
atau fender or squier jazzmaster pon bleh..  
3. Nazir 8 - Tue 14/Jun/2011, 9:59am
Saya nak jual Aquastic electric guitar
-no scratch and good condition
-bass & treble setting
-nice sound
-fully fyber
Price RM 650 (nego).
Kalau berminat sila email ke mande_fm@yahoo.com  
4. Nabil 5 - Sun 2/Oct/2011, 12:15am
Spe2 nak beli gitar elektrik, harga 700 sekali dengan amp dan hard case, boleh sms 0145121090 untuk pertanyaan dan rundingan. Putrajaya  
5. Hairol 3 - Tue 1/Nov/2011, 11:08pm
salam 1 malaysia semua buat warga majalah...maaf tuan rumah nk iklan sikit...saya nak jual guitar jenis acustic brand yamaha tali nelon berkeadaan baik pada harga rm400 harga boleh runding....memerlu kan kewangan sekarang secepat mungkin...berminat sila msj atau cal 0178732490 aichu  
6. Boy 44 - Fri 18/May/2012, 1:13pm
saya nak jual santacruz electric guitar
-body macam ibanez
-pickup single single humbucker
-good condition no scratch
-white colour
-nice sound
-Amp Marshall 10watt(including)

price-rm500(nego)
berminat email ke futura_boyz@yahoo.com atau call saya di 0174355877 boy  
7. Norfin - Sat 20/Oct/2012, 5:49pm
Salam .ada jual hi hat stand?kaalu blh 2nd je. Kalau baru kat wohfatt pon ada. Kalau ada mintak call ye 0169410779  
8. Edy 57 - Wed 14/Nov/2012, 8:15pm
salam..sy nk cri gitar IBANEZ JEM-JR (STEVE VAI) White Guitar terpakai atau baru.kalau ada sms 0137972132.  
9. Gee 17 - Thu 15/Nov/2012, 5:57pm
salam saya akan membuka laluan kepada yg berminat utk belajar muzik dgn suami saya di area semenyih,kajang.Bayaran utk pendaftaran rm100 dan 1 sesi rm50 sahaja.Kami akan ajar sampai dapat baca not dan main muzik dgn lancar.Berminat utk hadir kelas kami boleh sms atau call en ramlie 0132283399 utk pertanyaan.Kelas bermula pada awal januari tahun depan.Had utk 10 org sahaja.Selepas 10 org tak pandai,baru ambil murid lain pulak.  
10. Izwan Shah - Fri 28/Dec/2012, 9:14pm
salam saya tengah mencari
hardcase gitar.
klu ada hubungi sya
0122485397  
11. Hafizul 16 - Wed 2/Jan/2013, 5:28pm
saya nak jual clarinet. clarinet primo. rm700. sape nak beli boleh email ye.

hafizulhakim17@yahoo.com  
12. Asri Rastafari - Fri 4/Jan/2013, 8:26pm
saya ada satu set gitar elektrik termasuk am,dan stand gitar,untuk dijual.harga 700.have to use money.urgent.please email me back at asri_rastafari@yahoo.com  
13. Naim1630 - Mon 7/Jan/2013, 10:26am
Askom..saya ada Fender Stratocaster 65Reissue L series..nak let go sekali dengan hardcase..kondisi barang 9/10..pm sy untuk gmbr n detail...naim1691@yahoo.com...thanx.. =)  
14. Detektif Minah Conan - Tue 8/Jan/2013, 1:23am
Set jammimg lengkap unt dijual( drum set+stand,gitar ibanez,speaker amp completed) rm18k nego price.call 0173639244  
15. Red John - Tue 29/Jan/2013, 9:12pm
Ibanez artcore & Fender Squier Pete Wentz P-Bass utk dijual. Percuma 2 amp dan gug beg.
http://www.mudah.my/Home+Jamming+Set-20069560.htm  
16. Anna 27 - Mon 13/May/2013, 1:26pm
Sy nk jual alto saxophone harga murah...condition dlm keadaan terbaik jenama terkenal..hanya ade satu unit sahaja lagi...berminat boleh hubungi sy di 0172324420 man..first come first serve..siapa cepat dia dpt..  
17. Aini 165 - Thu 20/Jun/2013, 7:36pm
salam..saya mencari flute terpakai dengan harga yang murah..klu ade tlong roger2 ye..0136393836  
18. Akmal 149 - Mon 24/Jun/2013, 7:09pm
sy ingin menjual pedal effect line 6 m 13.keadaan baik n mcm baru.harga rm1200 nego.cod at setapak atau johor bahru.berminat boleh call sy 0176648604.tq  
19. Qaisarah - Mon 8/Jul/2013, 4:54pm
Fender squier for sale. Rm650. still can nego. email ; azeeroshaidah@yahoo.com  
20. Azel 2 - Wed 24/Jul/2013, 9:59am
Assalam disini sy nk let go guitar gio ibanez berserta beg cabel n manual book br pakai 3 bulan condition 9/10. Gio ibanez grg270 5way pickup 1tone 1volume 24fret edge3 tremolo. RM750 bole nego lg. nk tgk pic pm @ email azelaizal@gmail.com @ contact / sms 012-4829802  
21. Mad89 - Tue 6/Aug/2013, 3:37pm
hello i ada mau tolak guitar yamaha skali dgn amp 300-400..baru pakai setahun
nego till let go emel viviancb89@gmail.com  
22. Amirul 235 - Fri 16/Aug/2013, 3:05am
Assalamu'alaikum, saya ada masalah. Tadi petang saya baru je kena ragut. Laptop, Broadband dan Handphone lesap dah. Saya sayang nak jual bass saya, tapi tak ada laptop saya susah nak buat homework. Bass baru je beli, kira-kira 2 bulan lepas. Warranty ada lagi. Jenama Cort - 4 strings tapi tak ada amp, saya main guna speaker laptop. Saya beli kat The Guitar Store Puchong Jaya. Nak letak nombor telefon, telefon pulak tak ada. Nak letak e-mail, saya tak pandai reply e-mail orang. Saya nak guna duit, nak beli laptop. Tentang harga tu RM600.

e-mail : amirulmohdyusoff@gmail.com
Terima kasih..  
23. Lea 9 - Thu 31/Oct/2013, 9:19pm
salam. saya nak jual akustik gitar jenama D Clair RM430. still in a good condition.

e-mail : alia3328@gmail.com  
24. Damz Minor Major - Wed 11/Dec/2013, 3:01pm
saya nak cari guitar GIBSON..dgn harga yg berpatutan...please email jika ada sapa2x nak tolak...  
25. Abournedess - Wed 29/Jan/2014, 3:40pm
Saya ada nak jual guitar eletrik sekali amp dgn stand guitar.Bukak harga rm1000. Amp Fender Mustang 1 20w. Condition 9.5/10. Guitar tak pakai sgt pun, gatal tgn nk beli. Urgent nak pakai duit. Boleh call 019-3205368 Atau email abournedess@gmail.com  
26. Wanxblack - Mon 17/Feb/2014, 6:01pm
salam ..saya ada nak jual guitar epiphone special 2 edition , warna merah maroon, pickup hambucker.. harga RM 450,, condition 7/10 . sering digunakan untuk live band show.. berminat boleh call/msg/whatsapp - 0173827376 :)  
27. Amir Caliph - Sat 22/Mar/2014, 1:00am
Salam, saya ada gitar electric + akustik godin. Pada body gitar ada dua jek, satu untuk ke amp elektrik, satu untuk ke amp akustik. Harga beli rm2800. Skrg nk jual rm1800(nego). Serious buyer boleh cal saya 0126121366. Complete dgn hardsoft case. Condition 9/10.  
28. Adhelina - Thu 3/Apr/2014, 11:59pm
Salam saya nak jual acoustic guitar brand techno with amp brand rock2 you. Urgent nak guna duit. Kalau nak tengok gambar boleh msg/ whatsapp saya. Condition 2 item 98% with the best price for both of item Rm400 paling murah.

0136586929  
29. Nizar Qizarez - Wed 28/May/2014, 12:47pm
Salam saya nak jual keyboard KORG Professional Arranger 50 sd..sangat-sangat urgent nak pakai duit..harga boleh nego..if nak pic boleh request thru whatsapp

My num 012-2410028  
30. Clabjaya - Sat 12/Jul/2014, 11:50pm
Salaam 1malaysia, waa nk habaq kt rokers2 malaya set studios utk di jual
1) lenny 120wt head/cabinet (guitar)
2) Randall 120wt head/cabinet (guitar)
3) hartkee 400wt (bass)
4) Marshall jmp head/cabinet UK 100wt (guitar)
5) Marshall advances valve UK 100wt combo
6) tama drum full set
7) mixser 16''channel
For more info e-mail clabjaya@gmail.com HP 0176833411  
31. Eddy Karim - Sun 3/Aug/2014, 4:12pm
salam .. sy nk jual barang2 seperti dibawah:

1) Fender Rumble 60 Combo Bass Amplifier
2) Fender Rumble? 150, 150W Bass Combo
3) Marshall MG100FX Guitar Amplifier - 2 units
4) 1 drumset Planet-X
5) 1 drumset Premier

For more details, please whatsapp 0123427269  
32. Fazell - Wed 8/Oct/2014, 2:37pm
Hello saya tegah cari Aquastic electric guitar...
ada tak dalam bajet rm100??
f ada tolong whatsap saya 0165526605  
33. Aizar Adam - Sat 1/Nov/2014, 8:26pm
Assalam bro saya tgh cari Ibanez Jem (STEVE VAI) x kesah new or used janji condition baik bajet dalam RM 500 (boleh wasap atau wechat 0176736195)  
34. Aizar Adam - Sat 1/Nov/2014, 8:50pm
Atau Ibanez yang pakai Floyd Rose  
35. Eddy Andrian - Mon 10/Nov/2014, 2:37pm
Selamat tengah hari smua.disini sy nk jual yamaha acoustic guitar sy.nak jual sbb xde Sape nk main gtar tu.100% good condition.original.sy letak harga murah2 RM350 free guitar beg and tuner.klu nk ble call sy skrg 0146594953.sapa cepat dia dpt  
36. Que Panji Buskers - Sat 6/Dec/2014, 4:17am
Assalamu'alaikum . Saya Que , dari Ipoh Perak . Saya tengah cari Guitar Bass Electric yg good condition . Tp saya nak secondhand sahaja . Hope dgn harga yg boleh dirunding . Memang dah lama nak cari .
Wechat atau whatsapp sy di 017-5855466 .
Atau E-mail saya di se7enforce77@gmail.com  
37. Abg Fir - Thu 23/Jul/2015, 12:38pm
saya mempunyai Keyboard Casio WK-3500 yg dibeli pd 2012 tapi jarang menggunakannya. Adakah boleh dijual?  
38. Iba Sazali - Thu 31/Mar/2016, 3:49pm
saya nak jual gitar orville sg tahun 1993,made in japan, condition 9/10. warna heritage cherry, skali dgn gig bag orville by gibson...harga rm2500(nego)

berminat bleh contact saya:
0129524014
ibanoming@gmail.com  
39. Hairul Hafiz - Mon 18/Apr/2016, 3:26pm
As salam. Sy hilmi, sy nak jual guitar craftsman sy. N dpt soft bag, strap n floyd rose tremolo. Rm1100. Berminat boleh contact sy.
01111560665 hafiz  
40. Nur Farrah Hani - Sun 9/Apr/2017, 4:53pm
Saya nk jual speaker kesayangan nego tipis..rm4000 monitor speaker..untuk buat set speaker kahwin pun boleh...sound padu...barang baik....kuat mcm speaker besar...ada 2 biji...sound mmg terbaik...xpyh nk tune bnyak2...syokkk!!  

Page 1   (Total 40 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..