Mencari Tanah 100 Ekar Keatas untuk Disewa (RM 300k Per Acre)
Kamaruddin 9 @ Sewa Tanah
Fri 2/Mar/2012 11:17am [Last Comment]
Berikut adalah Syarat - syarat yang telah ditetapkan:

1a. Tanah hak milik (geran) dan dimiliki oleh 1 atau 2 orang sahaja.
- Sekiranya tuan tanah dimiliki oleh 2 orang pemilik, maka surat hendaklah dibuat bagi memberi kuasa kepada salah seorang pemilik hendaklah dibuat untuk urusan perjanjian diantara
pihak berkenaan dengan pemilik.
(pembayaran hanya akan dibuat kepada satu akuan sahaja).
untuk mengelakkan pertelingkahan diantara pemilik, Jadi pihak berkenaan menyarankan 1 pemilik sahaja.

1b. Tanah Syarikat
- Sekiranya tanah hak milik syarikat, ianya tidak melebihi dari 2 orang pengarah dan resolusi syarikat hendaklah dibuat memberi kuasa kepada salah seorang dari pengarah berkenaan
untuk mengendalikan urusan perjanjian diantara pihak berkenaan dengan syarikat terbabit
(Pembayaran akan dibuat kepada akuan syarikat berkenaan)

2. Tanah tidak kaveat oleh mana-mana pihak.

3. Pembayaran cukai tanah terkini.

4. Pemilik hendaklah hadir untuk temuduga dengan pihak berkenaan dan dokumen dokumen yang diperlukan dan di sahkan oleh pejabat tanah hendaklah di bawa bersama semasa
temuduga,

5. Perjanjian Sewaan selama 6 bulan sahaja diantara pihak berkenaan dengan pemilik hendaklah ditandatangani diantara kedua-dua pihak.

6. Tanah berkenaan hanya akan digunakan sebagai alasan sewaan untuk mencairkan dana berkenaan dan ianya tidak akan di kaveat oleh pihak berkenaan.

7. Keputusan pihak berkenaan adalah muktamad.

Tanah milik sementara, tanah koperasi, tanah kurnia, tanah sultan, tanah kerajaan tidak akan dilayan.
Tanah yang ada kaveat juga tidak akan di layan,

Dokumen yang diperlukan:
1.surat hak milik (geran) yang disahkan oleh Pejabat Tanah (PT)
2.Salinan Kad pengenalan (warna) depan belakang pemilik.
3.Salinan asal (original) carian yang yang disahkan oleh PT
4. Resit yang dibayar untuk carian yang disahkan oleh PT
5.Salinan resit cukai yang terkini.
6. Surat kebenaran (lihat lampiran)*
Surat kebenaran ini hendaklah dibawa bersama oleh pemilik semasa temuduga.

Niche: Tanah Sewa | Agen Hartanah
 
1. Mohamad Faiz 2 - Fri 2/Mar/2012, 3:49pm
salam....
sy cri tanah 40-50ekar untuk tujuan yg sama

kalo ada email detail
gonestg@yahoo.com.my  
2. Azriff - Sun 4/Mar/2012, 1:13pm
Tumpang lalu ....saya pun nak cari tanah untuk disewa 25 ekar keatas nak sewa selama 25 tahun nak buat projek tenaga solar  
3. Nadim 3 - Sun 4/Mar/2012, 5:31pm
salam En Kamaruddin ini utk dana BNM ke?maaf bertanya...  
4. En Ahmad 6 - Sun 4/Mar/2012, 11:38pm
Comfirm!! Hehe.. Selamat berjaya...  
5. Zulnurain - Sun 4/Mar/2012, 11:49pm
sape2 nak beli tanah boleh hubungi saya  
6. Hisham71 - Mon 5/Mar/2012, 12:19pm
RM 300k tu dapat kat sapa? Komisen brapa?... U guna sistem yg mana satu?  
7. Monyamin - Mon 5/Mar/2012, 1:43pm
en azrif
minta email plis  
8. Razak Salim - Mon 5/Mar/2012, 2:21pm
Salam. Tumpang lalu tuan tanah. Saya ada 2 lot tanah di Lanchang, Pahang untuk JV sahaja, BUKAN UNTUK DIJUAL. 1 lot, 6 ekar dan 1 lagi 3 setengah ekar. Nama saya sendiri. Lot 6 ekar tanaman getah dan lot 3 setengah ekar tanah sawah. Jarak dari KL, lebihkurang 90 km. Berminat email ke jagohan13@rediffmail.com. TQ  
9. Muhammad Mussa - Mon 5/Mar/2012, 3:51pm
Tumpang tanya, kalau tanah kat Sabah boleh ke? Tanah seluas 118.84 ekar..

Hubungi saya di muss80@gmail.com atau 019 - 801 5898. TQ  
10. Mona 10 - Tue 6/Mar/2012, 1:16pm
adakah anda ada masalah utk menjual/menyewa rumah/kedai/office?
Sila hubungi sy,ejen hartanah berdaftar dr Shah Alam.sy ada database utk potential buyers.
Utk mencari property pun boleh contact sy. Mona-012-2291542  
11. Zakri Nordin - Tue 6/Mar/2012, 10:03pm
saya ada byk tanah untuk disewa. terlebih dahulu saya ingin bertanya kepada en.kamarudin dan semua yang berkenaan berapa dekat anda dgn penyewa berkenaan.  
12. Idayu 12 - Wed 7/Mar/2012, 1:06pm
salam,saya jg mencari tanah untuk tujuan yg sama jg tp 20 ekar ke atas,1 ekar rm5k.satu malaysia,maner2 pon bleh  
13. Hisham71 - Wed 7/Mar/2012, 9:45pm
Zakri Nordin.... boleh hubungi saya tak?
Hisham 019-8505170  
14. Shah 428 - Fri 9/Mar/2012, 1:48am
Hisyam 71,saya juga mencari tanah untuk tujuan yg sama.Tanah di Kedah amatlah di alu-alukan.Minimum 50ekar. Komisyen boleh dibincangkan.
Shah 018-2340454  
15. Amin 27 - Fri 9/Mar/2012, 10:13am
Byk betul bisnes sewa2 tanah ni...:-) BNM BNM BNM hehehe
saya ada 400 ekar, 60 ekar nak ker?  
16. Mylilmuslimah 2 - Fri 9/Mar/2012, 9:14pm
Amin27, nape bum ? Ini syndicate ke ?  
17. Qareem - Sun 11/Mar/2012, 9:13am
partner sy mencari tanah SAWIT untuk di pajak seluas 100 eka ke atas, dia nk pajak sehingga pokok tersebut di tebang. x kisah area mana. dan pastikan ladang yng mengeluar hasil.. bukan ladang yang dah tunggu masa nk ditebang pokoknya.

jika ada sila emelkan kpd sy

*** TIDAK ADA KENA MENGENA DGN PROJEK BNM / POLITIK ATAU MANA2 PERKARA YANG MENGARUT SPT DI ATAS.
qareem19@gmail.com  
18. Kamaruddin 9 - Mon 12/Mar/2012, 2:48pm
untuk smua pertanyaan diatas,sila email kepada mofa_global@yahoo.com  
19. Ida 126 - Fri 16/Mar/2012, 7:08pm
Salam...keperluan tanah untuk stesen minyak untuk negeri utara sahaja. 2 ekar berhampiran jalan. Tanah hendak dibeli.
sila hubungi ida 0125441383  
20. Sizhar - Sun 18/Mar/2012, 12:57am
Tanah seluas 100 ekar dicari dikawasan melaka. Urgent! Sila email sy @ qashrinafx@gmail.com  
21. Msrajafauzi Yahoo Com - Tue 20/Mar/2012, 1:55am
amin 27...tnah kt mna...?
saya ada pnyewa nk tanah 0..dlm 100ekar..area selatan smnjung..  
22. Naja Rembau - Tue 27/Mar/2012, 10:04pm
Tanah sawit 4 hektar untuk dijual rm 48k/ ekar sawit 6 ke 7 tahun area ramuan cina alor gajah melaka ada jalan masuk
0126093943
0172938747  
23. Madi Vanesta - Wed 4/Apr/2012, 2:25pm
salam sejahtera utk anda,sesiapa yg brminat tanah sawit 17.000 ekar di kelantan umur, pokok 10 tahun,harga seekar 13.5k, sya mempunyai proposal ye, brurusan terus dn tuan empu tanah,01114714211  
24. Johari 32 - Mon 16/Apr/2012, 11:08pm
btol ke x ni..mcm angan2 mat jenin je! mudahnya org melayu di permainkan. Dah ada bukti ke? u brp tgga lg nak smpai ke .... brp lama prses spai dpt duit. ada jaminan tak?  
25. Puteri 60 - Tue 17/Apr/2012, 1:06pm
URGENT!!!!! OPEN OFFER BETTER....
tanah 50 ekar ke atas BUMIPUTERA
1 ATAU 2 OWNER SAJA...
FREE HOLD,,,,,
DIKEHENDAKI....
1 EKAR 600 K....
SEWA SETAHUN...
SAPE YANG ADA OWNER TANAH TU..
BERHAK DAPAT KOMESIN 50%..

CALL PUTERI
017-7088840

PELUANG DATANG SEKALI...
SAPE CEPAT DIA DAPAT...
KEPADA OWNER SILA HUBUNGI SAYA..
PUTERI 017-7088840  
26. Izzah 5 - Sat 21/Apr/2012, 12:12pm
Sizhar dan sesiapa yg mencari tanah di Melaka >>
Sila emelkan maklumat tanah yg dikehendaki beserta nama dan no. telefon utk dihubungi ke alamat emel : izzah_ishak@yahoo.com.my

Sebarang pertanyaan yg TIDAK melalui emel ini TIDAK DILAYAN.  
27. Azan Yang Comel - Wed 6/Jun/2012, 5:25pm
En Kamaruddin dan yg lain2
abg saya mempunyai tanah 150 ekar, jika tuan / puan berminat... boleh hubungi sy untuk detail... tanah di selangor
012-6160251  
28. Madi Vanesta - Thu 21/Jun/2012, 8:54pm
utk warga2 penang/seberang perai/kedah di kawasan kepala batas .. ada tnah sawah sebanyak 1000 relung utk di pajak dn rakan kongsi... lumayan ye ialah padi sekarang lebih cepat hasil ye dri kelapa sawit krna 3 musim 5 relung sahaja boleh menjana pendapatan angaran sebanyak rm13.000 brsih tolak dgn duit modal utk satu musim dlm setahun...brminat call sya dgn segera kerna tawaran ini menjadi rebut di saat ini..siapa cepat dia dapat...01114714211  
29. Raja Marzuqi - Thu 28/Jun/2012, 4:37pm
TUMPANG IKLAN TUAN,

READY SERIOUS BUYER nak beli tanah 3 hingga 100 ekar...lawati web di bawah...

READY SERIOUS BUYER nak beli tanah 100 ekar yg 1 owner dan harga 30k/ekar ,sebaik-baiknya rata...

Raja Marzuqi @ 019 259 0739

http://1hartanah.weebly.com/  
30. Zed Herman Bin Zainal Abidin - Thu 5/Jul/2012, 2:48pm
izzah 5, saya dah email awak tapi tiada respons.  
31. Raja Marzuqi - Wed 19/Dec/2012, 10:29am
READY SERIOUS BUYER

100 EKAR TANAH/KELAPA SAWIT ATAU BUKAN...
BUDGET 4OK/EKAR
KECUALI KELANTAN/T'GANU/MALAYSIA TIMUR....
RAJA MARZUQI@ 019 748 769 7
facebook@harta4u

UNTUK KADAR SEGERA....
TOLONG SMS...SAYA AKAN HUBUNGI KEMUDIAN  
32. Azidi Anuar - Mon 24/Dec/2012, 3:32pm
Tumpang iklan

Serious Buyer.
Mencari tanah sawah berkeluasan 20 ekar.
Budget 50k/ekar

Jika ada, boleh terus berhubung dengan saya.
Azidi- 0174133420  
33. Karim Ibrahim - Wed 4/Sep/2013, 1:02pm
sya duk cari tanah pertanian(Geran) utk di Pajak di Perak/Selangor/Kedah/N9/pahang/Johor utk tanam Buah2an. luas 50ekar ke 500ekar Urgent

HP 0126895150  
34. Man2ok - Tue 6/Oct/2015, 9:50pm
Tumpang Nak Iklan. Tanah seluas 200 ekar dicari untuk dibangunkan di Nilai N Sembilan. Sila hubungi 019-366 9090. Lan  

Page 1   (Total 34 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..