Mencari Rakan Perniagaan Bagi Syarikat Kontraktor Elektrik
Ahmad Firdaus Bin Abdul Jalil @ SFZ Engineering Sdn Bhd - Tue 11/Oct/2011 1:16pm [Last Comment]
Salam,

Saya pemegang Ijazah Sarjana Muda Kej Elektrik dari Uitm serta mempunyai pengalaman selama lima tahun sebagai Jurutera Elektrik di TNB, Samsung Electronics & Malaysia Marine Heavy Engineering.

Saya bercadang untuk membuka sebuah syarikat kontraktor elektrik (berdaftar dengan TNB-BVDP) pada pertengahan tahun hadapan dengan modal sendiri sebanyak RM 20K.

Kepada mereka yang berminat untuk turut sama menyertai perniagaan ini sila email di arefier@hotmail.com atau hubungi 019-7200375 untuk perbualan lanjut.

Cadangan operasi adalah disekitar Johor Bahru & Pasir Gudang.

Sekian

Niche: Ingin Berniaga | Kontraktor Jurutera
     
  1. Zamac - Tue 11/Oct/2011, 3:48pm
    salam..bro...dasat la ada plan nak bukak comp. nie...still dgn TNB lg ker..dgr citer dah keja Petronas..
    membe lama samsung..Zam PE..  
  2. Khalid 10 - Wed 12/Oct/2011, 4:36pm
    Saya ada kedai pejabat di Kajang siap renovate, tak tau nak buat apa sekarang ni. Sedang cari mereka yang nak cari pejabat atau lokasi nak mula niaga atau kembangkan perniagaan di kawasan Kajang dan sekitarnya. emel saya mrkhalid247@gmail.com bagi mereka yang minat  
  3. Corzova - Thu 13/Oct/2011, 2:29pm
    salam... syarikat kami bercadang hendak membuka lagi cawangan di negeri2 selain dari selangor dan kuala lumpur. Sekiranya En. Ahmad berminat.. kita boleh talk.. bincang macam mana.. kalau tak jadi parner, jadi sub/jv pun o.k.. Berkongsi2 sesama umat.. Sharing is caring :)

    Eddie
    eddie@norcom.com.my
    www.norcom.com.my  
  4. Zahri Jaafar - Fri 14/Oct/2011, 11:57pm
    salam......ok juga tu,saya mcm berminat.ada masa kita bincang.  
  5. Zainal 38 - Sat 15/Oct/2011, 11:44pm
    salam, saya ada syarikat yang menjalankan kerja2 TNB sub-station dan underground dan lain yg berkaitan electrical dan berpengalaman luas dlm bidang ini. bercadang meluaskan lagi perniagaan. sila email norain@yahoo.com  
  6. Ahmad Firdaus Bin Abdul Jalil - Wed 19/Oct/2011, 12:57am
    Salam, En.Zahri & Zainal boleh bg no phone?..boleh kita bincang utk makluman lanjut. Tq.  
  7. Zainal 38 - Wed 19/Oct/2011, 8:19pm
    salam Ahmad firdaus saya dah email  
  8. Iemansofia - Thu 20/Oct/2011, 3:13pm
    Salam, saya ada modal dan berminat untuk menjadi partner En Ahmad.Sila hubungi di 016-307 8228  
  9. Amyazani - Thu 20/Oct/2011, 5:54pm
    saya ade syarikat yang ambik sub dari kontraktor tnb...saya buat pemotongan dan penyambungan api,hantar surat amaran..surat pemotongan dari rumah ke rumah... sesiapa yang dapat kontrak dgn tnb boleh lah hubungi saya untk kerjasama.. assalammualaikum... 017 2104386  
  10. Zahri Jaafar - Thu 20/Oct/2011, 9:49pm
    salam en ahmad,ni no saya ...012-7742614  
  11. Zee Ramly - Sun 23/Oct/2011, 10:07pm
    email sya jika saudara2 skelian yg ada contact dgn TNB especially berkenaan dgn lampu, tk kira lampu jenis ape pn untk projek bangunan pejabat, perumahan, kdai, restaurant dll. sya blh daptkan dn hrga berpatutan. Sedg jlnkn tender gov. sekrg. sesiapa bermint email - ramzee72@hotmail.com  
  12. Zizan D - Tue 10/Jul/2012, 10:05pm
    sya ada lesen chargeman A1.
    klau en berminat nk pajak lesen sya leh email sya. mohdghazizan_desa@yahoo.com  
  13. Azma 10 - Wed 26/Dec/2012, 4:15pm
    salam semua.. saya adalah kontraktor TNB dan saya adalah ejen bagi Bushing, Gasket dan banyak lagi spare part untuk TNB. selain itu saya juga menjual Filter Machine, dan syarikat kami mahir dalam menjalankan kerja filtration, vacuuming bagi alatubah. sekiranya saudara berminat harap hubungi saya di pejabat 03-8023 0611  
  14. Mohd Razli B Hj Awang - Thu 27/Dec/2012, 6:45pm
    Salam semua saya adalah kontraktor yang menjalankan kerja-kerja untuk TNBT memasang menara dan merentang kabel jika ada yang ada kerja atau tiada ingin joint sila email saya tq.  
  15. Mr Faiz - Tue 24/Feb/2015, 8:16pm
    Salam semua.. Sy Wireman PW4 dan ada CIDB. jika ada sapa2 yg perlukan servis atau nak sub contract kepada sy boleh call sy 014-9207629.  
Page 1   (Total 15 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Laksa Buyung Sungai Lui & Air Terjun Beratus Tangga di Sungai Gabai
Berehat hujung minggu di kawasan kampung sekitar Sungai Lui, Selangor sambil menikmati laksa buyung di tepi sungai. Kemudian mendaki air terjun yang mempunyai hampir 350 anak tangga. Tiba di puncak, terdapaat kawasan mandian yang menyeronokkan.
Cendol Genius yang Anda Tidak Pernah Jumpa!
Kami mencuba cendol yang amat istimewa dan lain dari yang lain. Sesiapa yang tak minat cendol pun pasti akan makan sampai habis licin. Mari ikuti kami menyusuri Sungai Melaka yang cantik sambil menimba ilmu dari Gerai Cendol Kg Hulu ini.
Dua Asam Pedas Melaka yang Patut Anda Cuba
Kali ini saya ingin kongsikan 2 restoran asam pedas yg popular di melaka. Kedua-duanya mempunyai cara perniagaan yg berbeza. Yang pertama lebih fokus kepada asam pedas sahaja manakala yg kedua fokus kepada pelbagai masakan ala kampung. Kedua-duanya sama sedap dan sama menyelerakan.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)