Mencari Rakan Niaga Bersama
Wan75 6 - Thu 29/Oct/2015 11:10am [Last Comment]
Assalamualaikum.

Nama sy Wan, berumur 40 tahun, berasal dari Kelantan dan kini menetap di Selangor. Ada pengalaman bekerja bidang komputer lebih 10 tahun dan sedikit pengalaman berniaga.

Sy bercadang untuk memulakan sesuatu perniagaan baru yg masih dalam peringkat pertimbangan dan perancangan. Sy ingin mencari seorang rakan niaga yg berkongsi aspirasi seperti sy iaitu ingin berjaya sebagai seorang usahawan.

Pengalaman berniaga ada sedikit pon sudah memadai, kita boleh sama-sama belajar dan saling bantu-membantu antara satu sama lain. Modal kita sama-sama usahakan, tidak perlu terlalu besar, kita boleh mulakan perlahan-lahan.

Kalau ada yg sudi, sila tinggalkan emel/no tel di ruangan komen dan sy akan hubungi. Kita boleh kenal-mengenal dan bincang, jika serasi kita teruskan dengan langkah seterusnya..

Semoga Allah memberkati usaha kita semua dalam menjalankan salah satu sunnah Nabi ini.

Sekian, terima kasih.

Niche: Ingin Berniaga
 
1. Dennis 11 - Thu 29/Oct/2015, 11:11am
0164193238  
2. Pak Din 10 - Thu 29/Oct/2015, 11:15am
01132693233  
3. Sheikhzul - Thu 29/Oct/2015, 11:51am
Assalam, bos nak berkaitan IT ke?
ingin tahu
0193504725  
4. Wan75 6 - Thu 29/Oct/2015, 5:22pm
Tidak semestinya berkaitan IT sahaja.. idea perniagaan yg sy ada masih dalam peringkat pertimbangan. Itu antara sebab sy ingin mencari rakan kongsi untuk bertukar idea serta pandangan ke arah satu perniagaan yg boleh diusahakan bersama.

Sy melihat ke arah sebuah perniagaan berasaskan trading dengan membawa masuk produk daripada China/Thailand/Vietnam/etc untuk diniagakan di Malaysia.

Apa jenis produk itu adalah antara perkara yg bakal dibincangkan dan dipersetujui bersama janji kita sama-sama yakin produk tersebut mempunyai permintaan (market) yg baik di sini.  
5. Wan75 6 - Thu 29/Oct/2015, 5:26pm
Sy tahu memang dah ramai orang kita yg menjalankan perniagan sebegini tetapi sy yakin kita tidak akan pernah terlambat untuk memulakan langkah ke arah apa yang kita cita-citakan :)

Kepada yg telah meninggalkan emel/no tel, sy akan hubungi seberapa segera. Terima kasih.  
6. Noorhamidah Bt Abdul Jabar - Fri 30/Oct/2015, 8:53am
Salam en.Wan..

Sila hubungi saya di 019-3203475  
7. D Great Focus - Fri 30/Oct/2015, 1:46pm
Usahawan SASBADI

TAK PERLU KEDAI BESAR
TAK PERLU SEWA KEDAI
TAK PERLU UPAH PEKERJA

SEMUA SASBADI SEDIAKAN
SEMUA URUSAN DI PEJABAT SASBADI

Jemputan ke taklimat usahawan SASBADI secara PERCUMA

Tempat: Sasbadi Holdings Berhad
Kota Damansara, Petaling Jaya,

- Ketahui bagaimana Pendidikan boleh dijadikan sumber Pendapatan tanpa sempadan.
-Teknik dan Strategi Pemasaran terlajak hebat.
-Pertama di Asia, aplikasi belajar lengkap dihenfon (offline akses)

JANGAN LEPASKAN PELUANG KEEMASAN INI,

Jadilah org terawal yg mengambil peluang HEBAT ini.

call/wasap/sms 012 3762153  
8. Zack 357 - Sat 31/Oct/2015, 4:52pm
Assalamualaikum en.wan. sy sedang mendapatkan partner dlm bidang trading ( makanan & perlombongan ). Boleh whatsup sy 011-12180617. tq  
9. Razali Mohd - Sun 1/Nov/2015, 8:03pm
saya ada buat bisnes trading kerja memang byk cuma modal tak cukup kalau ada yg minat berkongsi blh bincang tel 0192232642  
10. Abdul Halim 17 - Sun 1/Nov/2015, 10:23pm
Assalam en wan, kami dri ktn, kami umum mmg menjahit pakaian, tpi skrg kami terlibat dlm pemasaran barut n bedung,sesuatu yg nmpk kurang org nk bt, jdi kami buat n pasarkan.selagi ada ibu menlahirkan bayi selagi itulh barut n bedung diperlukan.jika berminatt bl. Hubungi kami-
Whatapp : +60179598718
Call. : 60139581357.
Wasalam  
11. Zulkefli Bahari 2 - Mon 2/Nov/2015, 2:02am
Perniagaan pasti memerlukan modal yang besar.. Sy tiada modal tp idea ada.., sy bekerja dan cenderung pada perniagaan online.. Perniagaan seperti menjual kasut secara online, sy ada pembekal yg membekalkan kasut sukan, converse, dan mcm2 lg... Wassap 0108942683  
12. Wan75 6 - Mon 2/Nov/2015, 10:38am
Terima pada yg sudi memberi respon.. sy akan hubungi seberapa segera.  
13. Ahmad 1013 - Mon 2/Nov/2015, 12:26pm
wassap 0192136055  
14. Ahmad 1013 - Mon 2/Nov/2015, 12:29pm
wassap 0192136055  
15. Azlie 18 - Mon 2/Nov/2015, 3:55pm
Assalam. wassup 0122949689.  
16. Aqidahmaamor - Fri 6/Nov/2015, 7:50pm
sy jual kain dan baju dari vietnam. boleh whatsapp 0134617560  
17. Syafik Biz - Sat 7/Nov/2015, 7:04pm
Wsap 0175615295  
18. Amirrul Rasyid - Sat 14/Nov/2015, 2:14pm
Amirrul 01115142248  
19. Wan75 6 - Wed 18/Nov/2015, 2:05pm
Terima kepada yg sudi meninggalkan no telefon.. sy akan hubungi kalian seberapa segera.  
20. Aery 4 - Tue 1/Dec/2015, 4:46pm
Assalam Wan.
Kami memerlukn partner. Sekiranya berminat dlm pengeluaran produk biodiesel, sila hubungi saya. Tapak operasi di Tanah Merah, Kelantan.
Aery 016-328 2537  
21. Mortgage Smart Solution - Fri 4/Dec/2015, 1:47pm
business paling senang, menjadi agent pemasaran product bagi maybank visa prepaid card , modal sikit, kerja senang, pendapatan lumayan. hak exclusive diberikan, tak takut kena tipu. boleh call/sms/whatsup 01110848022  
22. Nurhidayah Rahmat Cinta - Fri 18/Dec/2015, 7:29pm
call saya kalau nk tahu mcm mana sambil kita bisnes sambil tolong orang lain whatapp atau call 01123529514  
23. Azman 288 - Tue 2/Feb/2016, 3:18am
Saya juga mencari patner biz printing
W.up 0193546900  
24. Ariel Shah 2 - Thu 4/Feb/2016, 10:42am
Kami dari event company mencari funder atau rakanniaga untuk suntikan modal syarikat kami, sebarang pertanyaa boleh la whatsapp saya di 017-641 0942.

Terima Kasih  
25. Zakaria 20 - Sat 6/Feb/2016, 6:57pm
Salam, boleh hubungi sya juga utk perbincangn lanjut. 0172233511  
26. Dee Nordin - Tue 9/Feb/2016, 11:29am
Salam,,sesiapa minat trading supply ke GLC, pulangan bersih 200k , kontrak 3 bulan 1x ... A-Z siapa urus ,,perlu syarikat bermodal... tinggal 2 ..perlu teamworks company supply,,tak boleh tamak atau fikir sendiri,,,ini telah diurus,,tiada risiko dan jadi masalah,,tinggal 2 kosong,, +60172426337  
27. Wan75 6 - Thu 16/Jun/2016, 3:49pm
Masih mencari rakan kongsi dan perniagaan yang sesuai..  
28. Niaga 33 - Mon 1/Jan/2018, 8:18pm
Kini saya menghasilkan produk digital dan perlu rakan kongsi ataupun usahawan baru..

0108369656  

Page 1   (Total 28 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..