Mencari Projek Oil & Gas di Johor dan Malaysia
Zul Daud 2 - Wed 17/Sep/2014 11:23am [Last Comment]
Sebuah syarikat Oil & Gas yg terlibat dalam kerja-kerja kejuruteraan untuk industri Oil & Gas dan berdaftar dengan Petronas sedang mencari peluang-peluang projek di negeri Johor dan seluruh Malaysia, terutamanya di Tanjung Langsat / Tjg Bin dan Rapid Penggerang Johor.

Sesiapa yg berminat atau mempunyai projek atau inginkan tenaga kerja berkemahiran untuk projek sedia ada boleh hubungi saya dengan segera.

Terima kasih
Zul : 011-3968 5259

Niche: Kontrak Tender Kerajaan | Kontrak Swasta | Kontraktor Minyak Dan Gas
 
1. Zul Daud 2 - Wed 17/Sep/2014, 11:28am
Untuk pengetahuan pihak tuan , syarikat adalah berpengkalan di Kemaman, Terengganu dan Johor Bahru.
Projek terkini di Tg Bin @ Tg Langsat yg akan tamat beberapa bulan lagi.  
2. Izzwan 6 - Fri 19/Sep/2014, 2:35am
krja ksg xd ke  
3. Zul Daud 2 - Fri 19/Sep/2014, 10:18am
boleh layari www.sparkleoilman.com untuk detail.
Pejawatan hubungi En. Azmi  
4. Zul Daud 2 - Fri 19/Sep/2014, 10:28am
SPARKLE QA SERVICES SDN BHD (hereinafter referred to as SQASB) is a Petronas License company.


SQASB provides activities included quality assurance and quality management services and provision of skill and specialist manpower for various clients in the sector of oil refinery, petrochemical plant, offshore facilities, power generation and development of the oil and gas industries. SQASB was incorporated on the 19th of December 2012, and SQASB was the transformation of Sparkle QA Services, an enterprise which was incorporated on 21st August 2008.

The company is pursuing more Service Agreements with Regional Players providing a wider range of consultancy services to support every phase of procurement and construction Qualities Assurance and Control activities at any site locations.


SQASB offers a one stop solution consultancy services as the followings:
Quality Monitoring, Auditing Fabrication Works, Inspection of Equipment Installation, and Third Party Representative.
Vendor Surveillance and Shop Expediting.
Vendor Assessment and Pre-award Audit.
Pre-shipment Inspection (PSI)
Provisions of Specialist Manpower.
Pre-Commissioning and Commissioning
Automated Welding Services - Pipeline  
5. Zul Daud 2 - Mon 22/Sep/2014, 8:15am
Salam Tuan..banyak pertanyaan dan tawaran yang saya terima melalui sms dan WhattApp..Bagi tawaran projek, pihak kami memerlukan genuine projek terus kepada owner seperti Petronas, Misc , Mida dan sebagainya. Projek dibawah RM5 juta adalah keutamaan bagi mencepatkan proses dan perjanjian. Namun yg melebihinya harga tersebut tidak akan ditolak. Terima kasih atas sokongan tuan.  
6. Zul Daud 2 - Mon 29/Sep/2014, 10:56am
SQASB is a licensed Petroleum Nasional Berhad (Petronas) company. The scope of license included the followings:
Licensed Petroleum Nasional Berhad(Petronas)

SM 20103000 - Manpower Supply - General Manpower For Office SERV
SM 20201000 - Manpower Supply - Technician
SM 20202000 - Manpower Supply - Skilled Manpower Electrical(Reclassified from SM2020700-Chargeman)
SM 20204000 - Manpower Supply - Coded Welders
SM 20301000 - Manpower Supply - HSE Specialist
SM 20302000 - Manpower Supply - Construction Technical Personnel
SM 20303000 - ''Manpower Supply - Material, Corrosion & Inspection Specialist''
SM 20307000 - Manpower Supply - Specialist Civil & Structure
SM 20308000 - Manpower Supply - Specialist Process  
7. Borhan Mat - Fri 10/Oct/2014, 1:02am
Salam En.Zul ,

Project Rapid Pengerang looking for Partner Contracto/ Funder. Please reply to my email borhan_m@yahoo.com for project details. We had already enter the site on 8th.OCT.14 to prepare for the installation of Starter Office Cabin works etc. or call 016-7938076, Tq  
8. Azrul Abd Sokor - Mon 13/Oct/2014, 2:41am
Kami mempunyai sijil chargeman n wireman, sape2 nak bagi job sub or sub-labour kami terima.. Hubungi saya 017-2557067  
9. Zul Daud 2 - Mon 13/Oct/2014, 9:20am
Insaallah en Borhan..semalam pun dah turun site di Pengerang..perlu bincang lanjut..  
10. Ndra - Sun 19/Oct/2014, 9:46pm
Mencari peluang kerja dalam bidang oil and gas. Posisi Electrician. Ada sesiapa boleh tolong? 0128435053 Hendra  
11. Zul Daud 2 - Mon 3/Nov/2014, 10:33am
Kepada mana-mana syarikat yg berdaftar dgn Petronas dan G7 CIDB boleh bersama dlm beberapa projek Oil & Gas di Pengerang , Johor dan Sepitang, Sabah. Sila hubungi saya untuk keterangan lanjut.  
12. Zul Daud 2 - Mon 3/Nov/2014, 10:39am
Juga memerlukan syarikat yg mempunyai lesen SPAN untuk kerja-kerja pemasangan dan penyelengaran paip air di Johor.  
13. Hisyam Rawi - Thu 6/Nov/2014, 5:55am
Tumpang iklan

sekiranya memetlukan funder projek 100juta ke atas sila emailkan LA DO ke duttapratama79@gmail.com

terima kasih majalah.com  
14. Fauzi 252 - Sat 22/Nov/2014, 10:51am
Buyer ini mencari penjual Oil fields/Oil blocks di Malaysia dan Indonesia.please call 0196719810-fauzi  
15. Shahrul 403 - Wed 10/Dec/2014, 1:54am
Asalamualaikum. Saya shahrul sedang mencari pekerjaan dalam bidang oil and gas. Saya hanya mempunyai sijil dalam bidang cnc machinist dan berpengalaman kerja dalam pemasangan paip air selama 4 tahun. Ada tak peluang untuk saya bekerja dalam bidang oil and gas ni? 0127922106  
16. Azua 3 - Thu 15/Jan/2015, 10:22am
Kepada syarikat Yg memerlukan manpower teknikal, semi skill, crew catering offshore untuk job offshore & onshore blh email Kepada : azconsultantresources@gmail.com
Atau whatsapp 0199854558  
17. Triple Darha - Tue 17/Mar/2015, 9:06pm
Kepada Syarikat yg memerlukan CV/resume candidates experience oil&gas boleh email to alohamanpower@gmail.com
Saya freelancer manpower supply yg berpengalamn lebih dari 10 tahun.
Whatsapp : 017-2871951  
18. Roslan Zin - Wed 25/Mar/2015, 5:17pm
harap di hantar maklumat ke ibnigroupholding@live.my  
19. Zemi 2 - Tue 31/Mar/2015, 12:46am
ada peluang pkerjaan utk jawatan fitter structure/pipe..sy ade pengalaman 4 tahun dlm bidang ni...emel saya younglove76@gmail.com  
20. Mohammad Khairi Bin Abdul Rahman - Sat 11/Jul/2015, 11:19am
Kepada mana syarikat yang memerlukan bekalan diesel dgn harga yg murah boleh wutsp 0193534332  
21. Sazila - Fri 18/Sep/2015, 3:53pm
Memerlukan funder untuk pemasangan parit di perumahan lake view sg rengit..pengerang..urgent...company singapore
Maklumat lanjut sila call 010 8019 798  
22. Azzizi 3 - Fri 30/Oct/2015, 3:07am
Slm 1 Malaysia.. Kami adalah Kontraktor G7 mengalu-alukan kepada pemegang LA kerajaan untuk JV atau memberi projek secara Total Sub kepada syarikat kami. Selain projek2 dari kerajaan, projek2 dalam dan luar negara pun kami terima contohnya penghantaran pasir sungai ke negara Brunei, Ammor Rock ke Bangladesh,Bijih besi/ bauksit ke negara China.GENUINE BUSSINESS ONLY..!!!!! NO BROKER..!!!! Untuk keterangan lanjut, sila hubungi di talian 016-9886997 / 011-26099644. TQ MALAYSIA.  
23. Wat 2 - Wed 5/Apr/2017, 9:44pm
salam, saya bekerja dan sedang ambil part time degree in chemical engineering di UTM Skudai, sedang mencari kerja, jika ada boleh hubungi saya 017-7353295 atau email : samsuriifwat@gmail.com  

Page 1   (Total 23 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..