Mencari Penceramah Motivasi?
Mufarwa - Thu 10/Jul/2014 2:26pm [Last Comment]
Jika anda ingin mencari penceramah motivasi yang muda, berkeyakinan serta berpewatakan mesra pelajar, kami dari Nova Q Services And Consultancy menghimpunkan ramai penceramah motivasi yang memenuhi kehendak anda!

Penceramah kami adalah:

1) Muhammad Farid Wajdi

Penceramah utama yang telah memberikan ceramah kepada lebih 30,000 pelajar di seluruh Malaysia. Berkelulusan Undang-Undang Universiti Islam Antarabangsa Malaysia, sangat sinonim dengan ceramahnya yang menghiburkan hati serta mempunyai idea-idea yang kreatif di dalam permainan bermodul motivasi.

Beliau juga merupakan pelajar cemerlang di sekolah pada masa dahulu, menjadi olahragawan negeri di dalam sukan olahraga, menjadi johan pertandingan syarahan, memegang jawatan Timbalan Presiden Majlis Perwakilan Pelajar di universiti, mewakili Malaysia pada Program Pertukaran Belia Malaysia-Indonesia 2013 dan telah membuka syarikat motivasi semenjak umurnya baru sahaja 19 tahun!

Sangat sesuai berceramah bagi pelajar-pelajar sekolah rendah dan menengah kerana kebolehannya yang mempunyai aura di hadapan audien.

2) Wajih Zakwan

Beliau merupakan Johan Adik-Adikku RTM1 pada tahun 2009. Rancangan ini kelolaan RTM yang menjadi fonomena sebagai sebuah rancangan kanak-kanak berbentuk Islamik pertama di Malaysia. Wajih Zakwan merupakan pelajar cemerlang di sekolahnya bukan sahaja di dalam akademik, malah beliau juga seorang yang aktif di dalam sukan, pertandingan debat, syarahan, serta tidak asing lagi di dalam dunia penyiaran RTM.

3) Arif Muhaimin

Merupakan jurulatih utama bagi outdoor Nova Q yang mempunyai kelulusan Undang-Undang UIAM. Beliau sangat sinonim di dalam dunia pengakap sehingga diberikan Anugerah Raja Pengakap oleh Yang Di Pertuan Agung. Beliau merupakan salah seorang pelajar cemerlang di universiti dan merupakan atlit bagi sukan kayak serta Bot Naga peringkat universiti seluruh negara.

4) Hafizuddin Manjur Ahmad

Merupakan penceramah utama bagi program keagamaan serta kepimpinan. Sangat aktif bersama NGO kemanusiaan, serta cemerlang di dalam akademik di universiti. Beliau mempunyai kemahiran untuk menarik minat peserta-peserta dengan menghiburkan para peserta tanpa meninggalkan pengajaran yang ada di dalamnya.


Kami berani jamin, penceramah kami tidak akan membosankan peserta dan setiap peserta akan mendapat pengajaran yang sangat optimum bagi setiap pengisian yang telah diberikan.

Sila lawati Facebook kami:

facebook.com/novaqsc

dan blog kami:

novaqsc.blogspot.com

Sekiranya anda berminat menjemput penceramah kami, sila hubungi 017-2329394 (Farid) atau emel kami di novaqservices@gmail.com

Niche: Kursus Motivasi | Pusat Latihan
 
1. Airist Management Resources - Thu 10/Jul/2014, 6:28pm
salam

sila email ke airistmr@gmail.com  
2. Mufarwa - Thu 10/Jul/2014, 6:57pm
Baik Tuan. Akan emelkan sebentar lagi.  
3. Zura Ali 2 - Sat 12/Jul/2014, 2:27pm
Emailkan kepada saya..zuractc@gmail.com  
4. Nizam 62 - Mon 14/Jul/2014, 12:40pm
emel kat saya
kesangresources@gmail.com  
5. Mufarwa - Tue 15/Jul/2014, 12:18am
Zura Ali, Nizam, saya sudah pun emel senarai harga kami beserta profil syarikat kami.  
6. Nurul Anis - Tue 15/Jul/2014, 12:31am
Sy prnah jemput pihak Nova Q di sekolah saya di N9. Sy merasakan bhawa syarikat tuan adalah syrikat TERBAIK yg penah kami jemput. shingga sekarang anak2 pelajar kami merindui ceramah motivasi drpd tuan farid wajdi. semoga terus memotivasikan anak2 bangsa kita.  
7. Nor Afzan Bt Abu Bakar - Tue 15/Jul/2014, 4:01am
sila email detail kpd sy.. afzanabubakar@gmail.com  
8. Mufarwa - Tue 15/Jul/2014, 12:20pm
Terima kasih Cikgu Nurul atas testimoni yang diberikan. Kami sungguh berbangga kerana pernah ke sekolah cikgu. Terima kasih. Secara peribadi, saya sungguh terharu dengan maklum balas ini. Semoga Cikgu Anis juga terus menunjuk ajar anak-anak bangsa kita.  
9. Mufarwa - Tue 15/Jul/2014, 12:22pm
Puan/Cik Nor Afzan, saya sudah pun emel sebut harga kami serta profil syarikat.  
10. Kohares - Wed 16/Jul/2014, 10:33am
sekiranya pihak tuan berkesempatan untuk datang ke lokasi klien, biasanya apakah keperluan asas yang perlu disediakan oleh kami untuk jalankan kursus motivasi kecemerlangan.....mohon emelkkan kosting utk seramai 30 orang pelajar  
11. Mufarwa - Wed 16/Jul/2014, 1:05pm
Assalamualaikum kepada Tuan Kohares,

Berikutan tentang kami ke lokasi klien, jika program yang bermalam seperti 2 hari 1 malam atau 3 hari 2 malam, keperluan asas adalah:

i- petempatan fasilitator

ii- makanan untuk fasilitator dan penceramah

ii-dewan program yang mempunyai kerusi dan meja yang cukup.

Kami akan bawa semua peralatan modul kami sendiri, bersama PA Sistem (jika diperlukan), LCD Projektor, laptop dan sebagainya.

Saya akan sudah emelkan kepada Tuan sebut harga program kami.

Terima kaseh sebanyak-banyaknya.  
12. Jalilah 4 - Tue 9/Sep/2014, 10:09pm
emailkan sebutharga gernmogenhealthcare@gmail.com  
13. Nova Q Consultancy - Mon 20/Oct/2014, 10:38am
Saya sudah emelkan Jalilah4.  
14. Roza 22 - Wed 24/Dec/2014, 8:25pm
salam. saya ada message di fb Nova Q. Saya nak tahu sebutharga. boleh emailkan pada rozarozlin06@yahoo.com

Program yg saya nak anjurkan adalah 'talk on how to improve soft skill' untuk pelajar UTM Skudai, Johor. Saya student ukur bahan, UTM Skudai.

Harap pihak Nova Q boleh emailkan sebut harga. TQ.  
15. Normi Majid - Tue 17/Feb/2015, 3:47pm
Sila email ke fnormi@yahoo.com  
16. Roslan Che Wail - Fri 30/Dec/2016, 11:28am
email detail/profile ke roslanchewail@gmail.com
T.kasih  

Page 1   (Total 16 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..