Mencari Pembekal dan Pengusaha Kuih Raya & Kerepek
Adam 616 - Tue 9/Apr/2013 1:39pm [Last Comment]
Assalamualaikum penguna majalah.com

Saya Adam peniaga kecil-kecilan, saya sedang mencari pembekal atau pengusaha kuih raya, kerepek atau produk seangkatan dengannya dalam kuantiti yang banyak dan harga yang murah untuk dipasarkan pada 05 julai 2013 (bulan puasa). Lokasi perniagaan adalah di TAMAN KERANG Kuantan, tahun ini masuk tahun ke-4 kami berniaga di sini pada bulan ramadhan. Sambutan sangat2 menggalakkan, pada sesiapa yang boleh menbekalkan kuih raya,kerepek atau produk yang seangkatan dengannya (tawaran dibuka hanya pada bumiputra dan pembekal yang beragama islam sahaja). Sila beri butiran pruduk dengan terperinci untuk mengelakkan salah faham
CONTOH:

JENIS PRODUK: ALMOND LANDON (1 BEKAS 50 PIECES)
HARGA PRODUK: 1 BEKAS - 300 BEKAS RM15.50
300 BEKAS - 1000 BEKAS RM13.00

JENIS PRODUK: BAHULU COKLAT (1 BEKAS 50 PIESES)
HARGA PRODUK: 1 BEKAS - 500 BEKAS RM13.00
500 BEKAS - 1000 BEKAS RM11.00

Kami juga merima sekiranya pihak pembekal atau pengusaha ingin meletakan produk untuk dipasarkan (caj akan dikenakan hanya pada produk yang telah dijual). Produk yang tidak habis akan dikembalikan, sekiranya produk dipasarkan tidak laris pihak kami tidak akan bertanggung jawab.
Sekiranya berminat sila e-mail:

mohd_adam616@yahoo.com atau
sms @ call 016-3498612

Di harap kerja sama yang terjamin antara kita akan mengeratkan lagi hubungan silatur rahim antara kita

Yang benar
adam-616

sekian terima kasih

Niche: Pembekal Kerepek | Tempahan Biskut Dan Tart
     
  1. Adam 616 - Tue 9/Apr/2013, 2:22pm
    http://indahrasacatering.blogspot.com/2013/04/mencari-pembekal-dan-pengusaha-kuih.html  
  2. Kedai Kasut Cham - Tue 9/Apr/2013, 5:24pm
    klo tart nenas gulung nak x?
    50bj RM15,50  
  3. Anna 74 - Tue 9/Apr/2013, 6:11pm
    kami pembekal pelbagai jenis coklat sesuai untuk hari raya. kalau berminat boleh email ke kathleeya.advert@gmail.com. harga memang murah. sambutan memang hangat semasa hari raya. tq  
  4. Shafawi 3 - Wed 10/Apr/2013, 7:08am
    Kami menerima tempahan nasi dagang kelantan untuk pelbagai majlis sekitar lembah klang...contact Nasi dagang tradisi 012-5848983  
  5. Angah 19 - Thu 11/Apr/2013, 12:21am
    Assalamualaikum, Saya sudah email.  
  6. Firdausmesuan - Thu 11/Apr/2013, 10:54pm
    Assalamualaikum. Mohon tumpang promosi.
    Saya ada membekal dan memborong Kacang Dhal Pedas dan Maruku untuk peniaga2 kerepek. Siap packing dan harga seperti dibawah:

    Kacang dhal
    1. 1/2 kg packing rm7
    2. 100 gm packing 3 segi rm2
    Maruku
    1. 1/2 kg packing rm7

    Sebarang pertanyaan/sampel/tempahan, boleh call/sms/whatsapp Firdaus di 0133577403. Saya area Melaka,Johor dan juga Kedah. Juga menerima tempahan seluruh Malaysia. Terima kasih.  
  7. Adam 616 - Fri 12/Apr/2013, 3:47pm
    Kedai Kasut Cham - sila chek e-mail  
  8. Raja Hajariah Bt Raja Yahya - Sat 13/Apr/2013, 4:48pm
    Ada tak sesipa yang usahawan di area seremban sedang mencari pembekal segala macam kuih?Jika ada seperti Saudara Adam di atas bolehlah sy letak kuih2 di tempat anda,!! sebab sy tengah nak cari tempat untuk meletak kuih2/biskut2 di sekitar Seremban.  
  9. Azniyantiizani - Mon 15/Apr/2013, 3:27pm
    assalam...tumpang promosi.saya ada menjual kek coklat moist pelbagai saiz,mini pizza,brownies cheese n kek lapis sarawak area terengganu..tengah mencari tempat utk meletakkan produk saya..  
  10. Che Hawa Ali - Mon 15/Apr/2013, 4:28pm
    Salam..kalau coklat RM 15/50pcs dan conflakes bersalut coklat RM 18/50pcs adam 616 nak tak?  
  11. Nazman 7 - Mon 15/Apr/2013, 10:05pm
    membekal rumpau secara borong rm20 1kg , drop ship dialukan minat hubungi 0196215358  
  12. Ahmad Faizal Salam - Tue 16/Apr/2013, 1:40pm
    Boleh layari www.husnachipscookies.com.my utk produk kami.
    Tahun lepas kami ada bekalkan produk di area Kuantan. Kos penghantaran (biasanya dengan bas ekspress) ditanggung oleh pihak tuan.  
  13. Adam 616 - Wed 17/Apr/2013, 12:46pm
    Raja Hajariah Bt Raja Yahya
    Saya kagum dengan semangat usaha puan, disini saya ingin berkongsi sedikit tips... Sekiranya ingin melariskan produk puan haruslah mempelbagaikan jenis produk dan jangan perbanyakkan kuantiti hanya 1 jenis produk, produk haruslah kreatif (warna turut memainkan peranan), saya jangkakan gaya kuih raya yang paling laris pada tahun ini adalah yang berwarna-warni kerana menarik perhatian pembeli sekali gus dapat meningkatkan hasil jualan... Harap saya dapat membantu, terima kasih...  
  14. Adam 616 - Wed 17/Apr/2013, 12:52pm
    Ahmad Faizal Salam sila periksa email, terima kasih...  
  15. Suraya Bt Samsudin - Wed 17/Apr/2013, 4:29pm
    Saya membekalkan kerepek ubi pedas,biasa,lada hitam. dll.Harga serendah rm10.00 jika ambil dlm kuantiti yang banyak...Muadzam Shah Pahang..
    019-9240094-suraya  
  16. Zuliana 9 - Thu 18/Apr/2013, 1:54am
    assalam saya pembelak kuih raya 2013 kuih raya terbaru

    >MARBLE SHORTBREAD RM19.90 1balang
    .crunchy crunch rm19.90
    tops crispy rm19.90
    semperit cheese rm19.90
    awan nano pavlova rm19.90

    boleh hubungi saya 0132991944 atau email ke zuliana665@yahoo.com.my  
  17. Adam 616 - Thu 18/Apr/2013, 11:13am
    Zuliana 9, sila periksa email anda...  
  18. Adam 616 - Thu 18/Apr/2013, 11:25am
    Nazman 7, boleh saya tahu rumpau tu apa?  
  19. Azian 36 - Thu 18/Apr/2013, 8:16pm
    assalam..sy pembekal kerepek dan kuih2 tradisional dr kilang.jika sesapa bminat utk bniaga dibulan puasa sila email sy.sy akan bg sebut harga.

    azian_n@yahoo.com

    tq  
  20. Adam 616 - Fri 19/Apr/2013, 11:50am
    Azian 36, sila emailkan tawaran. . . t.q  
  21. Nurul Ain 20 - Sat 20/Apr/2013, 10:36pm
    saya ada membekalkan popia simpul kasih secara borong 1kg rm22 jer..rasa xpayah bimbang dijamin sedap dan berkualiti..guarantee laris..packing dlm bekas 4segi..berminat leh call sy nurul 017-4004073 (kedah)..  
  22. Lis 8 - Mon 22/Apr/2013, 10:11am
    Saya adalah pembekal kerepek tepung jejari pedas, rempeyek mini, ros mini, dsb..Saya berminat menjadi pembekal dan saya tinggal di Johor Bahru. Sila berikan details cara bagaimana untuk saya pasarkan kepada pihak tuan. Boleh sms saya di 012-7546103 atau email ke halianalis@gmail.com  
  23. Adam 616 - Mon 22/Apr/2013, 2:37pm
    Lis 8, sila periksa e-mail anda... tq  
  24. Adam 616 - Mon 22/Apr/2013, 2:40pm
    Nurul Ain 20, ada email tak? Harga termasuk penghantaran ke...  
  25. Azhar Bin Md Isa - Mon 22/Apr/2013, 3:42pm
    as salam...kami pengeluar produk biskut almond crispy,home made, lokasi, tampin, n.sembilan, boleh ad fasebook kami di www.facebook/almondcrispy, margin keuntungan +- 20% bagi pengedar..berminat call/sms: 019-250 4884  
  26. Adam 616 - Mon 22/Apr/2013, 6:02pm
    Azhar Bin Md Isa, www.facebook/almondcrispy??  
  27. Aziz 117 - Tue 23/Apr/2013, 10:24am
    salam adam 616,taman kerang area maner?ada tapak kosong ker?sy berminat nk berniaga...tlg email saya
    abdul_aziz827431@yahoo.com  
  28. Adam 616 - Tue 23/Apr/2013, 1:43pm
    Assalamualaikum Aziz 117, bagus la kalau nak berniaga... kena isi borang melalui m.p.k (Majlis Perbandaran Kuantan) Sewa Rm2500, tempat terhad... Baik lekas mohon...  
  29. Yumi81 - Wed 24/Apr/2013, 9:47pm
    Assalamu'alaikum, 

    Kami adalah pembekal home made kuih raya dan juga kerepek dengan harga yang murah, berpengalaman selama 5 tahun.


    Dijamin sedap dan berkualiti.. 

    Boleh order sample jika ingin rasa dulu. (sample adalah percuma sekiranya kuantiti belian melebihi 1000 bekas)

    BISKUT RAYA ;
    UNTUK PEMBORONG SAHAJA: 
    100 - 500 bekas = RM10 sebekas 
    501-1500 bekas = RM9.50 sebekas 
    1501 bekas ke atas = RM9.00 sebekas

    * penghantaran percuma b'gantung pd kuantiti 

    Mengandungi lebih 50 biji dalam satu bekas.. 

    Tempahlah sekarang!! 

    Senarai biskut raya: 
    1) Biskut aiskrim 
    2) Biskut almond london 
    3) Biskut almond rocca 
    4) Biskut badam cincang 
    5) Biskut badam 
    6) Biskut chocho oren 
    7) Biskut chocolate chips 
    8) Biskut chocolate rice 
    9) Biskut cornflakes 
    10) Biskut gajus 
    11) Biskut kacang hijau 
    12) Biskut kacang pies 
    13) Biskut kelapa 
    14) Biskut lapis strawberi 
    15) Biskut makmor 
    16) Biskut mama carry 
    17) Biskut marble 
    18) Biskut mazola 
    19) Biskut mushroom 
    20) Biskut nestum 
    21) Biskut oat coklat 
    22) Biskut oat gajus 
    23) Biskut puteri ayu 
    24) Biskut royal cookies 
    25) Biskut semperit 
    26) Biskut suji almond 
    27) Biskut tart nenas 

    Untuk tempahan, sila tinggalkan 
    nama, nombor telefon, lokasi, tarikh penghantaran, jenis biskut dan kuantiti... 

    Kami akan menghubungi anda.. 
    SERIOUS BUYER ONLY.
    Terima kasih.  
  30. Adam 616 - Wed 24/Apr/2013, 9:54pm
    Yumi81, Saya jadi nak ambil dengan cik dalam kuantiti 2000 bekas... Saya dah email dah, kalau nak ambil 4000 bekas harga boleh deal lagi... Sila periksa email..  
  31. Huda1006 - Thu 25/Apr/2013, 4:31pm
    Assalam..

    Biskut lain kami tak tahu,
    Tapi Biskut bangkit Gebooo kami nombor satu :)

    Kami menghasilkan biskut bangkit secara mass production.kami adalah syarikat bumiputera yg mendapat kerjasama dan bimbingan drpd Jabatan Pertanian.Kami pernah menerima anugerah biskut bangkit sedap pada tahun 2010.Merupakan peserta Halalfest 2012 baru2 ni.

    Makan biskut bangkit kami tak cukup satu..sekali ngadap habis sebalang!!

    harga ikut kuantiti order:

    1000 balang- rm6.00 sebalang
    500- 999 balang- rm7.00 sebalang
    100-499 balang- rm8.00 sebalang
    kurang dr 100 balang- rm9.00 sebalang

    kalo nak kurang dari itu,jadi dropshipper pun bole.

    Harge pasaran biskut bangkit gebooo kami adalah rm15 sebalang..

    Sy merupakan seorang agen di sekitar Klang/Shah Alam yg telah dilantik oleh prinsipal sy.

    Sebarang pertanyaan:
    Call/sms--- 013.339.4649
    suriferdaus@gmail.com

    Harga biskut kami murah tapi sedap lah sangat kerana kami mahu semua orang bole berniaga. Amin :)  
  32. Adam 616 - Thu 25/Apr/2013, 8:14pm
    Huda1006, terima kasih kerana atas tawaran dan keprihatian puan terhadap pemborong dan peniaga macam kami... semoga allah permurah rezeki puan... amin...  
  33. Adam 616 - Thu 25/Apr/2013, 11:34pm
    Yumi81... ??... !!...  
  34. Haslinda Bt Mohd Saat - Sat 27/Apr/2013, 8:37am
    En. Adam 616, saya merupakan pembekal Blueberry cheese tart dengan jenama Lindaa Best di JB. Produk saya banyak terdapat di Plaza Angsana, Pasar Awam Larkin, B.B.U dan laris dikalangan pelanggan Singapura. Sila lawat blog kami lindaabest@blogsport.com. harga boleh dirunding sekiranya berminat.  
  35. Noor 174 - Thu 2/May/2013, 2:00pm
    As salam...sy pembuat biskut butter cookies premium quality...premium quality sbb dibuat guna butter cup...mmg favourite family sy dan kawan2...sy buat di rumah je jual secara kecil2an kat kwn2...tahun ni br nak cuba bekalkan kat org lain...berminat tak...harga belum diputuskan...takut nak letak harga mahal tp sbb guna butter cup mmg mahal sikit...boleh sy anta sampel?
    oh lupa lg satu...sy pun buat butter cake...guna butter cup jgk....  
  36. Lin 93 - Fri 3/May/2013, 3:09pm
    Assalamualaikum...
    saya boleh bekalkan popia nestum atau batang buruk nestum...memang sedap, rasa lemak..
    pack dengan sticker nama saya sendiri..

    klu nak cuba test rasa, insyaallah saya boleh poskan..

    Satu balang 500g rm16
    200g rm8

    plastik pack 500g rm15
    200g rm7

    jika berminat email saya..

    zalinadaud@yahoo.com.my

    tq  
  37. Eiya Nur Qaseh - Tue 14/May/2013, 11:29am
    saya ad bekalan ubi kayu yang banyak untuk dibuat kerepek..jika berminat blh col@sms.. 0177857642
    email nurqaseh291@yahoo.com  
  38. Firdaouzs - Thu 16/May/2013, 9:36pm
    sy ada membekalkan kek lapis Sarawak harga dr RM 15 - RM 65 menikut saiz dan corak, kek kukus buah untuk 1kg = RM28, 500grm = RM18.. penghantaran percuma
    hubungi saya firdaouzs 0177366428  
  39. Zuezz - Thu 23/May/2013, 3:32pm
    saya pengedar biskut amazing almondkiss cookies.permintaan terhadap cookies ini sgtlah tgi wpun bukan di musim perayaan.
    jika berminat boleh email ke :z_zue2505@yahoo.com  
  40. Che Hawa Ali - Tue 28/May/2013, 11:48am
    Salam....Saya membekalkan coklat yang warna warni dalam satu corak dan dalam 1 bekas terdapat 50 biji yang berbeza corak. Di dalamnya terdapat badam dan kismis (mengikut pelanggan). Coklat yang berkualiti adalah jaminan saya.Tiada campuran lain dan memang berbaloi

    Kepada Pemborong harga adalah seperti berikut :
    100-500 bekas = 15
    501-1500 bekas = 14.50
    1500 ke atas = 13  
  41. Dqaseh - Wed 5/Jun/2013, 11:48pm
    DQaseh Ventures Enterprise, adalah sebuah syarikat bumiputra yg mengusahakan produk makanan ringan 5 tahun pengalaman .Produk utama kami adalah Muruku pelbagai perasa dan pelbagai bentuk.Harga yang ditawarkan adalah seperti berikut :-

    A.Harga Tolak
    < Muruku Ayam /Udang / Ori Berkacang.
    < 400gram RM8 / 900gram RM15 / 1 bundle 3kg RM48
    A.Harga Pasaran / Market
    < Muruku Ayam /Udang / Ori Berkacang.
    < 400gram RM12 / 1kg RM18 / 1 bundle 3kg RM53
    Harga untuk pemborong jugak turut disediakan. Untuk maklumat lanjut sila hubungi En. Zull 0192597741 dan En. Md Fauzy 0133712399. Lokasi di Sri Gombak.  
  42. Nadya 38 - Thu 6/Jun/2013, 12:10am
    Salam sya membekalkan biscuit cincin sabah. Harga borong turut disediakan. Harga borong RM12.50 SEBALANG. Saya berade di area Kuala Lumpur. Minimum order 10 balang.  
  43. Dqaseh - Thu 6/Jun/2013, 9:19am
    Pembetulan

    A.Harga Pasaran / Market
    < 900gram RM18  
  44. Siti Hajariah 2 - Thu 6/Jun/2013, 3:27pm
    Yumi81 saya berminat... sila email ke mesitihajariah@gmail.com... Huda 1006 saya berminat, email saya juga... Nadya 38, saya berminat... sila email..tq  
  45. Arissa 14 - Fri 7/Jun/2013, 2:57pm
    Yumi81, Huda 1006 saya bermiat blh email saya
    marini.mansur@yahoo.com
    Saya akan berniaga di tapak Chow kit... mana2 pengedar berminat sila tawarkn harga borong anda ke email saya.. tkasih  
  46. Lisa 11 - Fri 7/Jun/2013, 4:29pm
    Yumi81...saya berminat dengan produk you. sila email saya leummah@gmail.com  
  47. Mazrul Bin Anis - Sat 8/Jun/2013, 8:15am
    Salam..adam616..mahukan bahulu coklat n bahulu biasa..saya boleh supply harga hebat untuk anda...emel...mazrul1511@yahoo.co.uk
    Bahulu coklat RM14
    Bahulu biasa RM13
    Pemborong sahaja  
  48. Kak Ani Homemade Cookies - Sat 8/Jun/2013, 12:05pm
    Salam,,kami boleh membekalkan biskut terlaris kami
    Harga borong 100 bekas ke atas RM 15-RM18
    Harga boleh di runding
    Kakanihomemadecookies@gmail.com
    017-3851973  
  49. Deana 2 - Mon 10/Jun/2013, 10:51am
    Saya pembekal sekitar shah alam/ putra height subang jaya. Sesiapa yg berminat,
    Kuih tart gulung : rm15 botol kecil
    Kuih almond squiz: rm15 botol kecil
    Kuih samprit:rm15 botol kecil
    Kuih makmur:rm15 botol kecik
    Kerepek kentang pedas: rm7 bekas kecil.
    Operasi dijalankan di rumah, menggunakan buttercup dan bahan yg halal, insyallah.
    Jika berminat boleh email ke nanaefa_94@yahoo.com.  
  50. Emy 76 - Mon 10/Jun/2013, 6:39pm
    saya membekalkan muruku, popia mini, kuih kapit/kuih sepit. harga boleh runding. saya ade membekalkan kuih raya di sekitar melaka, negeri sembilan dan kuantan sejak 3 tahun lalu. sebarang pertanyaan sila email nezz_3004@yahoo.com  
Start | Page 1 | Next >                     (Total 71 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/channel/UCsO-MY8KvW6kitzwqHptapA

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Makanan Eksotik dan Unik di Temerloh Pahang
Makanan eksotik biasanya ada peminat yang tersendiri. Jika dikenakan dengan menu masakan yang sesuai, peminatnya akan sentiasa datang walaupun dari jauh. Kelebihan meniaga makanan yang eksotik adalah kurang pesaingan. Kadang-kadang di sesebuah bandar anda seorang sahaja yang berniaga makanan tersebut
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)
Nasi Kandar Popular di Bangi yang Anda Tak Pernah Dengar
Konsepnya simple, tapi populariti Nasi Kandar ni naik mendadak walaupun baru sahaja dibuka. Mari kita lihat apa yang membezakannya dari nasi Kandar klasik yang lain.
Nasi Goreng Konsep Baru yang bakal Meletup di Malaysia
Kita dah biasa dengan pelbagai nasi goreng sejak dari kecil lagi. Tetapi kini, sebuah rangkaian franchise dari Jepun cuba membawa konsep baru yang di adaptasikan dengan nasi goreng Malaysia. Produk ini amat popular di kalangan pekerja ofis. Mari lihat konsep baru nasi goreng 'Onigiri' versi Malaysia