Mencari Pembantu Rumah
Adeq 2 - Sat 18/Dec/2010 1:00pm [Last Comment]
saya nak cari pembantu rumah.. Berumur lingkungan 30 - 37 tahun. Anak saya 2 orang & ibu, ibu saya sihat..Pembantu perlu tinggal bersama saya, gaji rm400
Lokasi Sabak Bernam

Niche: Pembantu Rumah Asing | Kerja Kosong | Jobs & Vacancies in Malaysia
 
1. Putra Aduka - Sat 18/Dec/2010, 9:00pm
zaman skng ni sapa r nk keje jd pembantu...
dorg lbh suka keje kilang jer...  
2. Adeq 2 - Sun 19/Dec/2010, 12:06pm
tu anda kata..
di malaysia ni ramai lagi org susah yg tak kisahkan kerja apa..
sebelum ni pembantu saya seorang janda, die berhenti sebab nak kahwin.. ada je pun...
anda tak perlu nak pk kan hal org.. jaga diri sendiri sudah k..  
3. Shahril 9 - Mon 20/Dec/2010, 10:17am
gaji sikit sangat...  
4. Adeq 2 - Tue 21/Dec/2010, 1:33pm
memang la sikit.. tapi banyak kelebihan lain kan.. makan, minum tempat tidur sume ada.. bile jenjalan kami bawak.. belikan baju sikit2x bila ada keperluan.. lagipun keje senang aje.. rumah pun sememangnye bukan jenis bersepah pun.. anak2x bukan jenis comot..sehari sekolah 2 sessi.. susah nak terangkan secara detail..  
5. Syed 24 - Tue 21/Dec/2010, 8:32pm
kalau dapat lebih sorg sy nk jgak...sy ada anak perempuan sorg (2tahun),isteri xbkerja.cuma nak pakai utk membantu isteri dirumah.sy ada uruskan maid indon tapi xde yg nak kerja gaji rm400 ni.mntk tlg sgt kalau ada.call 0177779255 syed.tq.  
6. Nora 53 - Wed 22/Dec/2010, 12:20pm
sya amat memerlukan pembantu rumah dgn sesegara yg mungkin...yg boleh melakukan kerja2 rumah dan menguruskan anak sya kecil saja berusia 3thn...2org lg anak dh besar dh boleh urus diri sendiri....gaji dlm RM400-RM450....  
7. Adeq 2 - Wed 22/Dec/2010, 1:47pm
saya pun mencari juga tapi kalau ada nanti saya akan feedback pada syed & nora k.. sebenarnye nak mudah cari pembantu cam ni kena rajin masuk kg, cari org yg susah.. biasalah org yg tau IT mmg tak nak keje jadi pembantu ni.. sya iklankan disini pun saja aje. kot ada yg terbaca dan rasa nak bantu jiran2x yg susah dapatkan keje.. bleh la contact sya.. nak harapkan pembaca yg membaca ni mmg la tak ada.. org IT tak kan nak..kan..  
8. Lanz 6 - Wed 22/Dec/2010, 10:01pm
Sya bru bhenti keje gaji RM4K..reason bhenti muak dah dgn masalah kat ofis yg tak abis2..asyik settle problem org. Bila duduk umah, anak2 pegi sekolah (dah besar2 2 org aje) terasa sunyi..orang macam nie lah yg suka nak jaga budak2 buat kawan2 kat umah..tapi buat masa nie belum boleh lagi.. insya Allah lain kali sbb nk cuba niaga plak..selamat mencari.  
9. Fara 11 - Thu 23/Dec/2010, 11:38am
adeq: ada juga majikan yg nak rakyat tempatan tetapi kebykan mereka dah pergi merantau. saya ada cari di sabah (belah kg2). keputusannya tak ada, diorg ni kerja kat kilang dan restoran di semenanjung.
jgn ingat pembaca di majalah ini sekadar membaca sahaja!  
10. Nizam 67 - Fri 24/Dec/2010, 3:30pm
Saya pun tgh mencari jugak, setakat ni dapat budak lepas stpm, tapi mesti dia tak duduk lama.. tanya org kampung semua nak pegi keja kilang.. tapi ada kes kena aniaya  
11. Ilmi Hadi - Sun 26/Dec/2010, 12:39am
saya pun tgh mencari ,yg kosong tak pe...saya kat klang  
12. Mrs Jerry - Sun 26/Dec/2010, 12:48pm
saya org yg x la buta it tp x juga celik sgt. sy suri rumah, sy nak kerja pembantu tp sy x blh tgl sama sbb ada 3 anak drumah. kesian anak2. yg penting sy dapat cari duit tuk dorg...suami jarang2 ada..jadi sy kena usaha...klu ada yg nak hantar anak kat rumah, sy x kisah pun wlu mgasuh smpi malam. sy d kt damansara  
13. Darweenshah - Mon 27/Dec/2010, 12:00am
saya ada pembantu rumah dari Mataram Indonesia..dengan working permit skali..
harga RM5500 deposit RM2500 dahulu dan baki dibuat apabila maid sampy di Malaysia..
boleh menghubungi saye

mie - 0136001677
darween - +6281931651943

email
azmiseth@gmail.com
darween_shah@yahoo.com  
14. Mahadzir Bin Mohd Din - Fri 31/Dec/2010, 2:53pm
Nora53, puan nak tak maid dr Medan dan gaji RM500.00 sebulan? Kos RM5300.00 dan tak perlu bayar deposit.Kos itu dibayar setelah maid sampai. Tak perlu bayar 3 bulan gaji. Jika minat tel. 0178819972.  
15. Safiah 4 - Sun 2/Jan/2011, 6:56pm
adeq, saya ada maid. gaji rm 500, 3 bulan x ada gaji. 5000 ambil . jika sessiapa yg memerlukan maid sila hubungi saya di 0125263225  
16. Hasni 2 - Mon 10/Jan/2011, 10:00pm
saya ade pembantu rumah sedia ade, dia tua sikit umur 51 tahun tapi masih blh bekerja n jaga anak. siapa berminat blh hubungi saya 019-2896236. siap cepat dia dpt.  
17. Zol 2 - Tue 11/Jan/2011, 11:04am
HASNI2 pembantu tu still available lg ke??org melayu ke??maid tggal skali ye..  
18. Ruhani - Sun 27/Feb/2011, 2:45pm
Saya pun perlukan maid di bandr barubangi...segera.....call 0172987850 kalau ada yg illegal pun boleh....gaji rm450....  
19. Fara 11 - Tue 1/Mar/2011, 8:49am
sesiapa nak maid-org jawa indon, boleh call i.. i ada maid tinggal 1 org saja. umo 40 thn. 3 bln tak perlu byr gaji, rm500 sebln gajinya.
sapa cepat dia dpt.. ada jaminan.  

Page 1   (Total 19 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..